Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, angmar είπε

Τα πράγματα δεν είναι άσπρο/μαύρο. Ρίξτε μια ματιά εδώ για το τι γίνεται "σύμφωνα με τη βιολογία".

Προς ολους:

Ή βιολογία είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης.

Πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.

Το σώμα είναι απλά το περιτύλιγμα/εργαλείο μας.

Δεν με ενδιαφέρει το τι λένε οι θρησκείες αλλά υπάρχουν πολλά πέρα από αυτό.

Αλλιώς θα είμαστε" μαμ, κακά και νάνι".

Υπάρχει η ψυχή. ΟΛοι την επικαλούνται για επιτεύγματα πέραν του αναμενόμενου ακόμη και αναφερόμενοι σε σωματικες επιδόσεις, άθλους, ανοχές κλπ.

Υπάρχει το πνεύμα. Δεν συνάδει ποτέ με την οποία σωματικη διάπλαση και ικανότητα ή αναπηρία. Αδέλφια μεγαλωμένα στην ίδια οικογένεια με τα ίδια ερεθίσματα, ευκαιρίες, περιβάλλον καταλήγουν 2 τελείως διαφορετικοί άνθρωποι.

Υπάρχει η ηθική. Εδώ και εάν δεν έχει καμία σχέση με το φυσικο του σώματος και του DNA.

Υπάρχει η παιδεία και υπάρχουν και οι επιρροές του περιβάλλοντος. Διαμορφώνουν τον άνθρωπο εντελώς διαφορετικά ακόμη και σε ομοιοζυγωτικους δίδυμους!

Υπαρχουν και τα συναισθήματα που είναι ένα τόσο ρευστό μίγμα ακόμη και μέσα στον ίδιο άνθρωπο που δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε για διαφορετικοτητες ανάμεσα στα άτομα.

Το να βλέπουμε ένα μικρό κομμάτι μόνο της ανθρώπινης ύπαρξης αγνοώντας επιδεικτικά τα υπόλοιπα δεν βλέπω πως αυτό μπορεί να λειτουργήσει.

• Like 2
  • Απαντ. 302
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Έχουμε όλοι μας μπερδέψει τις έννοιες του "σέβομαι" τις επιλογές κάποιου και του "αποδεχομαι/υιοθετώ" τις επιλογές κάποιου.

Οι μεν (μια μεγάλη μερίδα τουλάχιστον) απαιτούν πια να τις υιοθετήσουμε. Οι αντίθετοι απλά τις απορρίπτουν κατηγορηματικα. Και υπάρχουν και αυτοί που απλά τις σέβονται.

Παραδειγμα:

Εάν θέλει ο οποιαδήποτε να αυτοπροσδιιριζεται ως ουδέτερο και να προσφωνειται ως "το" είναι δικαιωμα του να το πράττει.

Απο την άλλη είναι προσωπική μου επιλογή να συνεχίζω να τον αποκαλώ ο/η/το. Δεν μπορεί να μου το επιβάλει.

Μπορεί να με αποκλείσει, να μην απαντάει στις δικες μου προσφωνήσεις ή να το ξεπεράσει απλά.

Το "σέβομαι" σημαίνει ότι εξακολουθώ να έχω την δική μου άποψη αλλά όμως μπορώ να συμβιωσω την ίδια στιγμή μαζί του και να του δώσω τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα με όποιον άλλο.

Το σεβομαι το δικαίωμα στην επιλογή του δεν σημαίνει όμως ότι απεμπολω το δικό μου δικαίωμα στην δική μου επιλογή σε προσωπικό επίπεδο.

Παράδειγμα και παλι:

Δεν έχω πρόβλημα με το να συναναστρεφομαι άτομα παχουλα, άσχημα, με δυσμορφιες ή άλλες ιδιαιτεροτητες κλπ. Όμως την γυναίκα μου την θέλω όμορφη και με κανονικό βάρος. Είμαι ρατσιστής? Οχι και δεν με ενδιαφέρει το τι λέτε. Δική μου η ζωή δική μου η επιλογή. Έχω τις δικές μου προσωπικές προτιμήσεις όπως ο κάθε ένας έχει τις δικές του. Δεν θα μου επιβάλει κανένας τι μου αρέσει σε άτομα, συμπεριφορές, μουσική, ταινίες, ιδεολογίες.

Συμφωνώ απόλυτα…

να θυμίσω μόνο ότι σε άτομα που έχουν κάνει φυλλομετάβαση και έχουν αναγνωριστεί από το εκάστοτε κράτος, δεν υπάρχει η προσωπική επιλογή να τον/την αποκαλούμε με το αρχικό τους…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Συμφωνώ απόλυτα…

να θυμίσω μόνο ότι σε άτομα που έχουν κάνει φυλλομετάβαση και έχουν αναγνωριστεί από το εκάστοτε κράτος, δεν υπάρχει η προσωπική επιλογή να τον/την αποκαλούμε με το αρχικό τους…

Δεκτο φυσικα.

Αλλα για να ελαφρύνω και λίγο το κλίμα να αναφέρω ότι συνηθίζω να αποκαλώ τους κολλητούς μου με διάφορες ιδιαιτερες εκφράσεις τύπου "μικρή μου χορευτρια" πχ ή και πιο κλασικες τυπου "μωρη", "μ@@@α" κλπ. Την σημερον ημερα επειδη εχουμε παει στην υπερβολη ακόμη και αυτος ο συναινετικός τροπος προσφωνήσεων τείνει να γίνει "παράνομος". Αντιστοιχα και οι σχεσεις μεταξυ συντροφων. Το να χρησιμοποιείς τον ορο "γυναικα μου" ειναι πια απαγορευμενο. Μας επιβάλεται το "συντροφός μου".

Οκ μπορει να υπαρχουν πιο σωστοί όροι αλλα σημασία έχει πώς το λες και τι πραγματικά εννοεις όταν το λες. Οι λέξεις μόνες τους δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα. Ειναι το αντίστοιχο με το σωμα. Δεν μπρορει να αντικατοπτρισει την ψυχη.

Ξαναλεω ότι εχουμε παει τα παντα στην υπερβολη. Χανουμε το νόημα. 

Η υπερναλυση φέρνει την διαλυση. Ισχυει και για την υλη και για το πνευμα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 3
Δημοσ.
52 minutes ago, butters said:

Τι έχει συμβεί; 

Ωχ όχι, προωθώ republican / alt right agenda στο "free of speech" μαγαζί μου και ζητάω από κάποιους να διαφημίζονται σε αυτό. Παρουσιάζω υποψήφιους και τους υποστηρίζω ενεργά, παίρνω θέση ακόμα και σε πολιτική σκηνή που έχει μόνο 2 κόμματα. Αλλά δε θέλουν να διαφημίζονται στο Trump-ικό μαγαζάκι μου που κάνω ό,τι γουστάρω.

[FUFUFUFUFUFUFUFUFUFUFU] θα μου καταστρέψετε το μαγαζί, εσείς που δεν συμφωνείτε με μένα, έλεος με την πολιτικοκορεκτίλα σας θα κλείσει το Χ [/FUFUFUFUFUFUFUFUFUFUFU]

are-you-ok-spox1x.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, angmar είπε

Τα πράγματα δεν είναι άσπρο/μαύρο. Ρίξτε μια ματιά εδώ για το τι γίνεται "σύμφωνα με τη βιολογία".

Συμφωνα με τη βιολογια χρειαζεται ενας αντρας με ΧΥ και μια γυναικα με ΧΧ για να τεκνοποιησουν. 2 αντρες μεταξυ τους η 2 γυναικες μεταξυ τους δεν γινεται. Το οτι μερικοι εχετε δικαιωμα να εκφερετε αποψη ειναι επειδη οι γονεις σας ηταν φυσιολογικοι ανθρωποι και γι αυτο ηρθατε στη ζωη. Ολα τα αλλα ειναι θολοκουλτουριαρικες μπαρουφες

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, KukuRukuGR είπε

ειμαι σιγουρος οτι θα το εκτιμησουν οι εταιριες και θα τρεξουν να ξαναδιαφημιστουν στην ακροδεξια πλατφορμα του 

Βλέπω παντού ακροδεξιούς, εσένα ο γιατρός σου τί σου έδωσε γιατί εμένα δεν με πιάνει και πολύ...

Επεξ/σία από stamstergios
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GerasimosMar1988 είπε

Συμφωνα με τη βιολογια χρειαζεται ενας αντρας με ΧΥ και μια γυναικα με ΧΧ για να τεκνοποιησουν. 2 αντρες μεταξυ τους η 2 γυναικες μεταξυ τους δεν γινεται. Το οτι μερικοι εχετε δικαιωμα να εκφερετε αποψη ειναι επειδη οι γονεις σας ηταν φυσιολογικοι ανθρωποι και γι αυτο ηρθατε στη ζωη. Ολα τα αλλα ειναι θολοκουλτουριαρικες μπαρουφες

Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να ειναι ίδιοι απέναντι στο κράτος κ να έχουν τα ίδια δικαιώματα ασχέτως φύλου κ σεξουαλικού προσανατολισμού..

Τωρα το οτι τα παιδια απλα χρειάζονται αγάπη ειναι μεν αλήθεια,αλλα ειναι απαραίτητη επίσης η παρουσία κ της μητέρας κ του πατέρα στη ζωή τους…

Οπως εχω ξαναπεί,ειναι μεγάλη παγίδα το να γενικεύουμε: οσο κ λάθος να φαινεται η ανατροφή ενός παιδιού απο ενα ομοφυλόφιλο ζευγάρι στη κοινωνία , αλλο τοσο λάθος ειναι κ σε περίπτωση απώλειας των γονέων (θάνατος - ατύχημα) το παιδί αυτο να το παιρνει το κράτος..

Ζητήματα σαν αυτα ειναι που πρέπει να λυθούν κ γι αυτο παλεύει η κοινότητα αυτή..Δυστυχως όμως στις τάξεις τους έχουν εισχωρήσει και άνθρωποι που απλα έχουν αλλα ζητήματα τα οποια προκαλούν μονο κακές επιπτώσεις στις περιπτώσεις αυτές,όπου στο κοινό δημιουργούν αποστροφή κ χάνεται γενικοτερα η μπάλα…

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να ειναι ίδιοι απέναντι στο κράτος κ να έχουν τα ίδια δικαιώματα ασχέτως φύλου κ σεξουαλικού προσανατολισμού..

Τωρα το οτι τα παιδια απλα χρειάζονται αγάπη ειναι μεν αλήθεια,αλλα ειναι απαραίτητη επίσης η παρουσία κ της μητέρας κ του πατέρα στη ζωή τους…

Οπως εχω ξαναπεί,ειναι μεγάλη παγίδα το να γενικεύουμε: οσο κ λάθος να φαινεται η ανατροφή ενός παιδιού απο ενα ομοφυλόφιλο ζευγάρι στη κοινωνία , αλλο τοσο λάθος ειναι κ σε περίπτωση απώλειας των γονέων (θάνατος - ατύχημα) το παιδί αυτο να το παιρνει το κράτος..

Ζητήματα σαν αυτα ειναι που πρέπει να λυθούν κ γι αυτο παλεύει η κοινότητα αυτή..Δυστυχως όμως στις τάξεις τους έχουν εισχωρήσει και άνθρωποι που απλα έχουν αλλα ζητήματα τα οποια προκαλούν μονο κακές επιπτώσεις στις περιπτώσεις αυτές,όπου στο κοινό δημιουργούν αποστροφή κ χάνεται γενικοτερα η μπάλα…

Ναι αλλα αυτο ειναι μια παντελως ασχετη απαντηση στο σχολιο που εκανα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GerasimosMar1988 είπε

Ναι αλλα αυτο ειναι μια παντελως ασχετη απαντηση στο σχολιο που εκανα. 

Δεν εχεις άδικο , απλα στάθηκα στην τεκνοποίηση κ τοποθετήθηκα 

👍🏼

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, GerasimosMar1988 είπε

Ουτε αυτους εδω τους επιασε

Είναι σίγουρα πραγματικό γεγονός ή όπως στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά έγιναν και αλλά έγραψαν κάποιοι επίτηδες?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Είναι σίγουρα πραγματικό γεγονός ή όπως στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά έγιναν και αλλά έγραψαν κάποιοι επίτηδες?

Ρε φίλε, ασχολείσαι ακόμα με τα άτομα που έχουν τέτοια κόμπλεξ sorry, PhD βιολογίας ήθελα να πω, που τους προκαλούν τρόμο η μαύρη γοργόνα της Disney, η τρανς αθλήτρια με τις φαρδιές τις πλάτες, και κάποιος με μουστάκι και τακούνια και νομίζουν πως όλοι συντεταγμένα δουλεύουν για να διαλύσουν το παραδοσιακό τρίπτυχο. 

Κάθε χρόνο θα προσθέτουν κι 2-3 νέα παραδείγματα στον κουβά με τα "ακλόνητα" επιχειρήματά τους κι εσύ θα καλείσαι να αποδείξεις πως δεν είσαι... ιππόκαμπος.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Ρε φίλε, ασχολείσαι ακόμα με τα άτομα που έχουν τέτοια κόμπλεξ sorry, PhD βιολογίας ήθελα να πω, που τους προκαλούν τρόμο η μαύρη γοργόνα της Disney, η τρανς αθλήτρια με τις φαρδιές τις πλάτες, και κάποιος με μουστάκι και τακούνια και νομίζουν πως όλοι συντεταγμένα δουλεύουν για να διαλύσουν το παραδοσιακό τρίπτυχο. 

Κάθε χρόνο θα προσθέτουν κι 2-3 νέα παραδείγματα στον κουβά με τα "ακλόνητα" επιχειρήματά τους κι εσύ θα καλείσαι να αποδείξεις πως δεν είσαι... ιππόκαμπος.

Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσω την ανάγνωση της Ε.Ω. ώστε να μην με πιάνουν εξαπίνης…

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Αυτο που κολλάτε τη λέξη φοβία σε οτι δε μπορείτε να δικαιολογήσετε να το κοιτάξετε γτ τελειώνουν οι λέξεις σιγα σιγα λολ

Μαλλον θα φταίει το τρίπτυχο μαν 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...