Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σε όλους, παιδιά θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας, αν κάποιος απο εσάς έχει ξανά ακούσει ή έχει αντιμετωπίσει ένα μυστήριο πρόβλημα που προέκυψε με εμένα.
είναι λίγο σεντόνι αλλά πρέπει να πω κάθε λεπτομέρεια για να καταλάβουμε τι έχει συμβεί γιατί εγώ ακόμα δεν έχω καταφέρει. 

διαμένω σε πολυκατοικία  στον πρώτο οροφο ειναι το σπιτι μου, και στο υπογειο εχω ενα αλλο διαμερισμα που ειναι το γραφειο μου. 
Ολη η πολυκατοικια ειναι χτισμενη το 2004 και για καποιο λογο τα διαμερισματα ειναι με καλωδια "Ραζιμ" (Μαυρο Ασπρο Πρασινο Κιτρινο Κοκκινο) και οχι με τα γνωστά UTP καλώδια δικτύου. 

Για να μην πληρωνω 2 ρουτερ/μοντεμ εχω στο σπιτι πανω vDSL 100mbs απο την Nova (εδω να πω οτι η nova δεν εχει ιδιοκτητο δικτυο στο νησι της Ρόδου, τουλαχιστων οχι στην Αναληψη που μενω.) και παιρνει απο την καμπινα του ΟΤΕ. 
χρισημοποιο τα 2 Ραζιμ για να εχω την Γραμμη, τα αλλα 4 ραζιμ για να στελνω Δικτυο ( το οποιο γεφυρωνω στο καφαω της πολυκατικιας και στελνω στο γραφειο δικτυο που καταληγει σε ενα Dlink DAP-2020 Access Point για να εχω WIFI ).

Με το Ρουτερ της Nova, δεν ειχα καποιο προβλημα απλα επιανα περιπου 60-65 mbs, και κατω στο γραφειο 35-40 μάξιμουμ. 

διάβασα εδώ σε κάποιο άρθρο ότι τα FritzBox βοηθανε να εχεις καλυτερες μετρησεις και πιο σταθερη γραμμη, οποτε αγορασα το FRITZ!Box 7530 AX, το οποιο δεν εχει ρυθμισεις για Nova μονο για COSMOTE και.Vodafone, έβαλα την επιλογή "άλλος πάροχος" έβαλα
8 35 VPI / VCI & Vlan ID: 835 + κωδικους [email protected] και συχρωνησε μια χαρα και συνδεθηκε... εμεινε εκπληκτος γιατι πρωτη φορα επιασα 96-98mbps ... Ολα ηταν τελεια δεν ειχα θεμα ολη μερα χαρουμενος πανω στο σπιτι.. ηρθε το μεσημερι και κατεβαινω κατω στο γραφειο.. ειχα ενα meeting.. με το που ανοιγω λαπτοπ ξεκιναω την κληση και σε 4 δευτερολεπτα δεν ειχα ιντερνετ. κοπηκε..
όποτε ερχόταν το Ίντερνετ και πήγαινα να φορτώσω το email η να ανοίξω σελίδες κτλ κοβόταν...
πήγαινα πάνω στο σπίτι στον 1ο όροφο άνοιγα λαπτοπ έκανα δουλειά τίποτα δούλευε άψογα... 
λέω τι φάση;;;;...
Παω ξανά κάτω γραφείο... ανοίγω σελίδα του ρουτερ μόνο χωρίς κάποια άλλη σελίδα, τοπικά μόνο την σελίδα του φριτζμποξ, τίποτα όλα μια χαρά... ΠΑΩ να κάνω speedtest και σε 4-5 δευτερόλεπτα, χανωταν το DSL, αποσυχρονισμος, σαν να εκανε επανεκκίνηση. 

Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει... 

Το Error που εμφανιζει στα Event Logs ειναι: 

29.11.23 19:48:38 DSL is available (DSL synchronized with 110000/11000 kbit/s).
29.11.23 19:46:39 DSL synchronization starting (training).
29.11.23 19:45:14 Timeout during PPP negotiation.
29.11.23 19:45:14 Internet connection cleared.
29.11.23. 19:45:09  DSL not responding (no DSL synchronization).

συνέχεια αυτό... με το που μπω απο το γραφείο και ανεβάσω κάτι.. η χρησιμοποιήσω bandwidth.. απο πανω απο το σπιτι ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ τιποτα εκει βραχος..

και θα μου πείτε πιο είναι το μυστήριο;;;; ΕΒΑΛΑ ξανά πίσω to speedport2 της Wind την ιδια μερα το βραδυ και δεν πρασινιζε το ιντερνετ με τιποτα.. συχρονιζε DSL και το internet κοκκινο.. , το εκανα reset με οδοντογλυφίδα, συχρωνιζε , άνοιγε το internet πράσινο για 4-5 δευτερόλεπτα και μετά μόνιμα κόκκινο. 

Ολα αυτα εγιναν σε μια ημερα, πριν βαλω το fritz, δεν ειχα καποιο θεμα με το speedport εκτος απο τις χαμηλες ταχυτητες, και τωρα ουτε καν πρασινηζει το ιντερνετ του ενω συχρονιζει. 

Δοκιμασα και χωρις σπλιτερ, και χωρις τηλεφωνα απευθειας στην πριζα και τιποτα.. να επισημανω οτι εχω PSTN ANNEX A χωρις ευρυζωνικη γραμμη. 

Περιμενω να ακουσω τις γνωμες σας παιδια ελπιζω να υπαρχει καποιος να λυσει το μηστυριο γιατι δεν ξερω τι συμβαινει.. 

φριτζ-ερρορς.png

Δημοσ.

Ρίξε ένα καλώδιο δικτύου από το σπίτι στο γραφείο, αυτό που έκανες δεν είναι σωστό, θα σου λυθούν όλα σου τα προβλήματα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, chios είπε

Ρίξε ένα καλώδιο δικτύου από το σπίτι στο γραφείο, αυτό που έκανες δεν είναι σωστό, θα σου λυθούν όλα σου τα προβλήματα.

Ναι αυτο σκεφτομαι να κανω απλα υπαρχουν πολλα κουτια που πρεπει να ανοιχτουν, και τωρα στην παρουσα φαση ειναι πολυ δυσκολο.. αλλα μελλοντικα αυτο θα γινει, απευθειας ενα καλλωδιο απο τον 1ο οροφο, στο υπογειο κατευθειαν χωρις ενωσεις στο καφαω..

Αλλα με τρωει το γιατι γινεται και συμβαινει αυτο... 

Δημοσ.

Λογικά η κίνηση από το LAN δημιουργεί παρεμβολές στο ζεύγος της γραμμής αφού "κυκλοφορούν" στο ίδιο καλώδιο και επειδή δεν πρόκειται για UTP. Δεν στο έκανε πριν γιατί δεν έπιανες τα 100 και δεν ήταν τόσο ευαίσθητη η γραμμή...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...