Προς το περιεχόμενο

Σήμερα ξεφύτρωσε μια πινακίδα Parking Αμεα, για συγκεκριμένο οχημα, έξω από την πολυκατοικία μου.

direwolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

9 hours ago, cthulhucarbide said:

Στην Κέρκυρα δεν ήταν αν θυμάμαι καλά που είχε σκάσει ένα θέμα επειδή βρέθηκε ότι το 40% ή κάτι τέτοιο του νησιού ήταν τυφλοί για να παίρνουν το επίδομα?

Στην Ζάκυνθο ήταν αλλά σε καμία περίπτωση το 40% του νησιού, 600 έπαιρναν τέτοιο επίδομα ενώ το νησί είχε κάπου 30-35k πληθυσμό.

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

30 minutes ago, Joshua21 said:

Στην Ζάκυνθο ήταν αλλά σε καμία περίπτωση το 40% του νησιού, 600 έπαιρναν τέτοιο επίδομα ενώ το νησί είχε κάπου 30-35k πληθυσμό.

Επειδή γνωρίζω από Ζάκυνθο και την περίπτωση, το ποσοστό που αναφέρεται ήταν το ΜΟΥΦΑ από το σύνολο των αδειών ΑμεΑ. 

Δηλαδη αν είχαν δωθεί 1000 άδειες, το 40% ήταν fake.

Οχι ότι 40% του συνόλου του νησιού είχε άδειες αμεα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, polaki said:

Επειδή γνωρίζω από Ζάκυνθο και την περίπτωση, το ποσοστό που αναφέρεται ήταν το ΜΟΥΦΑ από το σύνολο των αδειών ΑμεΑ. 

Δηλαδη αν είχαν δωθεί 1000 άδειες, το 40% ήταν fake.

Οχι ότι 40% του συνόλου του νησιού είχε άδειες αμεα.

Μην το λες σε μένα, άλλος έγραψε ότι το 40% του νησιού έπαιρνε επίδομα (και όχι είχαν άδειες ΑμεΑ) ως τυφλοί.

Και να ακριβολογούμε μόνο το 10% όσων έπαιρνε το επίμαχο επίδομα ήταν πραγματικά δικαιούχοι, δλδ οι 34 σε σύνολο 388 (λάθος θυμόμουν, δεν ήταν 600).

https://www.kathimerini.gr/society/13918/mono-34-apo-toys-388-tyfloys-tis-zakynthoy-itan-dikaioychoi-toy-epidomatos/

Επεξ/σία από Joshua21

Έχω φίλο ΑΜΕΑ που κάνουμε ένα σορό δουλειές μαζί. Λοιπόν επειδή ο φίλος δεν είχε βύσμα με 87% κινητική αναπηρία τρόμαξε να βγάλει άδεια. Και τον τρέχουνε και κάθε 2 - 3 χρόνια σε εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι παραμένει στην ίδια κατάσταση! Οι εξετάσεις είναι αυστηρές και επαναλαμβανόμενες ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο να παρακαμφθεί το όλο σύστημα, οι διαδικασίες έχουνε αλλάξει πολύ σε σχέση με παλαιότερα όπου γινόντουσαν διάφορα φαιδρά. Σίγουρα πάντα υπάρχουν κάποιοι που βρίσκουν τρόπο να παρακάμψουν το ελεγκτικό σύστημα αλλά πιστεύω πως είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με παλαιότερα. 

• Like 1

7 ώρες πριν, polaki είπε

Στην Ελλάδα είναι επίσης μοναδική πρωτοτυπία η κουτοπονηριά-παγαποντιά ότι η κάρτα αυτή θα γινόταν σαΐτα να μπαίνει σε κάθε όχημα ήθελε ο καθένας να παρκάρει όπου θέλει. Δηλαδή την κάρτα της μάνας μου (που δεν έχει καν οχημα), θα την έπαιρνα εγώ στο σαξόραλο με group N εξάτμιση για να παρκαρω όπου γουστάρω σε θέση ΑμεΑ στο Κολωνάκι για ποτάρες. Πού να ψάχνω τώρα βραδιάτικα…

Για να μην πω πόσοι οπαδοί της Ρόμα θα τη βγάζανε για να την πουλούσαν σε όποιον ήθελε να παρκάρει όπου γουστάρει. 

Μερικοι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε… 

Εδω Γλυφάδα που έχει τόσες θέσεις μπλε αν πάτε Σάββατο θα τις δείτε όλες καβατζωμένες από βαλκανοπονηρήδιδες.. Αν υπήρχε η κάρτα θα κάνανε πάρτυ!

Δηλαδή την «ανικανότητα» του κράτους  να ελέγξει (και εδώ να σημειώσω ότι είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί πολλοί  επιλέγουμε τους ηγέτες μας με κριτήριο την «ανικανότητα» , την ατιμωρησία, την ανοχή σε μικρές η μεγάλες λαμογιες) το λύνουμε με ένα οριζόντιο μέτρο και δεν μας ενδιαφέρει αν από αυτό το μέτρο ταλαιπωρείτε μια ολόκληρη ομάδα συμπολιτών μας;

Το 2011-12 όταν βγήκαν στην φόρα οι χιλιάδες μαϊμού ανάπηροι, τυφλοί ταξιτζήδες, ανάπηροι ποδοσφαιριστές κλπ αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι… οριζόντια δυσκόλεψαν την χορήγηση των διαφόρων παροχών των αναπήρων κάνοντας πιο δύσκολη την ζωή τους.

Όσο για τις μαϊμού κάρτες, κάρτες σαΐτες που γράφεις εγώ πιστεύω ότι και σήμερα γίνεται… ποιος θα τις ελέγξει;   Εδώ περνάνε δίπλα από σταθμευμένο σε θέση ΑμεΑ και δεν κοιτάζουν καν αν έχει μπλε κάρτα, θα ψάξουν να βρούν πάνω στην κάρτα τον αριθμό;

• Thanks 1

21 minutes ago, teot said:

Δηλαδή την «ανικανότητα» του κράτους  να ελέγξει (και εδώ να σημειώσω ότι είμαστε συνυπεύθυνοι γιατί πολλοί  επιλέγουμε τους ηγέτες μας με κριτήριο την «ανικανότητα» , την ατιμωρησία, την ανοχή σε μικρές η μεγάλες λαμογιες) το λύνουμε με ένα οριζόντιο μέτρο και δεν μας ενδιαφέρει αν από αυτό το μέτρο ταλαιπωρείτε μια ολόκληρη ομάδα συμπολιτών μας;

Το 2011-12 όταν βγήκαν στην φόρα οι χιλιάδες μαϊμού ανάπηροι, τυφλοί ταξιτζήδες, ανάπηροι ποδοσφαιριστές κλπ αντί να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι… οριζόντια δυσκόλεψαν την χορήγηση των διαφόρων παροχών των αναπήρων κάνοντας πιο δύσκολη την ζωή τους.

Όσο για τις μαϊμού κάρτες, κάρτες σαΐτες που γράφεις εγώ πιστεύω ότι και σήμερα γίνεται… ποιος θα τις ελέγξει;   Εδώ περνάνε δίπλα από σταθμευμένο σε θέση ΑμεΑ και δεν κοιτάζουν καν αν έχει μπλε κάρτα, θα ψάξουν να βρούν πάνω στην κάρτα τον αριθμό;

Έχω χάσει την πίστη μου τόσο στο κράτος και τους ελέγχους του αλλά και στο φιλότιμο του λαού μας. Το οποίο έχουμε κάνει καραμέλα σε τέτοιο βαθμό που με θράσος να λέμε ότι δεν υπάρχει καν σε λέξη στα αγγλικά για παράδειγμα, αλλά την ίδια στιγμή ο φιλότιμος αυτός λαός παρκάρει σε θέσεις ΑμεΑ, κλείνει πάρκινγκ, διπλό παρκάρει σε λεωφόρους, παρκάρει σε πεζοδρόμια και όταν πας να του γκρινιάξεις σου λέει κιολας πως κανεις έτσι 5 λεπτά έλειψα.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να είσαι Ελλάδα ΑΜΕΑ ειδικα με κινητικά προβλήματα  είναι μαρτύριο.Ειτε με αμαξι είτε με καροτσάκι.Το γνωρίζω πολύ καλά από πολύ συγγενικό μου άνθρωπο.Το τι τραβάει δεν περιγράφεται.

Σε αυτό φταίει το κράτος που δεν τιμωρεί επαρκώς τους παραβάτες και κυρίως εμείς σαν λαός που σε ελάχιστη μειοψηφία νοιαζόμαστε για αυτούς τους ανθρώπους.Οχι ότι νοιαζόμαστε για άλλους δηλαδή.Αναγωγοι,άξεστοι,ψευτόμαγκες.Αυτο είμαστε.Και σε μεγάλο βαθμό ιδιαίτερα χαμηλής νοημοσύνης λαός.Δεν έχω άλλη εξήγηση.

Οι θέσεις και ραμπες ΑΜΕΑ είναι κυρίως διακοσμητικές,μιας και είναι στη συντριπτική πλειοψηφία κατελλειμενες από τον κάθε παλιάνθρωπο,συγγνώμη για την έκφραση αλλα επειδή το έχω ζήσει,τέτοιοι είναι.

Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει ατο κοντινό μέλλον κάποια αλλαγή.ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ,τόσο απλά.Οπότε μην απορείτε που ξεφυτρώνουν και μαϊμου πινακίδες ΑΜΕΑ.Ελλαδα είμαστε.Τα 400 χρόνια σκοτάδι με την τουρκοκρατία,έχουνε ακόμα πολλά απομεινάρια.

2 ώρες πριν, teot είπε

Για να μην πω πόσοι οπαδοί της Ρόμα θα τη βγάζανε για να την πουλούσαν σε όποιον ήθελε να παρκάρει όπου γουστάρει. 

Ρομά και γύφτοι αυτοαποκαλούνται οι ίδιοι.Οπως και οι Βλάχοι,Πόντιοι κλπ λένε τι είναι..Γιατί φοβάστε να τους πείτε έτσι;

Επεξ/σία από jmmys

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2023 στις 3:01 ΠΜ, teot είπε

Εχεις σκεφτεί ένα άτομο με νοητική στέρηση και με πιθανές αντιδράσεις να πρέπει να το πάει ο συνοδός του 2-3 τετράγωνα για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο και τι βιώνει αυτή η οικογένεια;  Πίστεψε με ότι η θέση στάθμευσης  και πιθανόν το αδασμολόγητο αυτοκίνητο είναι το λιγότερο που θα τους ενδιαφέρει. Παρότι συμβιώνω με ΑμεΑ και έχω αντιμετωπίσει πολλά  δεν θα ήθελα με τίποτα να βρίσκομαι στην θέση τους.

μαλλον δεν διαβασες καθολου καλα τι εγραψα, ειδικα την τελευταια προταση... επισης επετρεψε μου να γνωριζω καλυτερα τις συνθηκες που επικρατουσαν στο μερος που μεγαλωσα.

Επεξ/σία από Chachanoulis

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανένας δεν πιάνει τις θέσεις πάρκινγκ των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα, είναι κάτι που ο μέσος Ελληνας σέβεται. Το αν τα πεζοδρόμια δεν έχουν ράμπες ή τις κλείνουν Ελληναράδες, όπως κλείνουν εισόδους γκαράζ, γωνίες, διαβάσεις κλπ αυτό είναι άλλου είδους πρόβλημα. Αντιθέτως οι μαϊμού ΑΜΕΑ είναι αρκετοί, όσους και να πιάσουν δεν εξαντλούνται. Έχω μάλιστα παράδειγμα στην περιοχή μου, ένα τετράγωνο παρακάτω. Μέχρι και σε επώνυμη καταγγελία έφτασαν οι γειτόνοι του, ο τύπος φαίνεται πως έχει λαδώσει τα κατάλληλα άτομα

Επεξ/σία από Tasos

3 ώρες πριν, Tasos είπε

Κανένας δεν πιάνει τις θέσεις πάρκινγκ των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα, είναι κάτι που ο μέσος Ελληνας σέβεται

Συλλεκτικό.

5 ώρες πριν, Tasos είπε

Κανένας δεν πιάνει τις θέσεις πάρκινγκ των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα, είναι κάτι που ο μέσος Ελληνας σέβεται.

χαχα καλο!! Μολις προχθες στο πολις παρκ στην Κανιγγος ειχε παρκαρει ενα τζιπ χωρις καρτα αναμεσα σε 2 θεσεις ΑμεΑ. Τετοια αλφαδια παρκαρισμα δεν ειχα ξαναδει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

χαχα καλο!! Μολις προχθες στο πολις παρκ στην Κανιγγος ειχε παρκαρει ενα τζιπ χωρις καρτα αναμεσα σε 2 θεσεις ΑμεΑ. Τετοια αλφαδια παρκαρισμα δεν ειχα ξαναδει.

Τρομερό. Και μέσα στο Polis, ε; Φαντάζομαι εσύ βγαίνοντας δεν θα το πες στους υπαλλήλους να κάνουν ντα τον κακό συμπολίτη μας. Να σου πω την αλήθεια, μιας και είμαι τακτικός θαμώνας των Polis της Κάνιγγος και της Ριζάρη, δεν έχω δει ποτέ τέτοια. Μπορεί όμως να το άφησε υπάλληλος του Polis προσωρινά για καποιο λόγο ή τελικά όλα τα περίεργα φαίνεται πως συμβαίνουν μόνο στο νετ

Επεξ/σία από Tasos

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...