Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, spetrit said:

Κατά πρώτον δες τις τιμές των συγκεκριμένων κουβερτών, προσωπικά το πρώτο που με αποθάρρυνε ήταν αυτό. Αλλιώς γιατί να μην κάνω τη δοκιμή;

Κατά δεύτερο λόγο τσέκαρε αν συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος υγείας για την συχνή αφύπνιση.

Στην δική μου περίπτωση συνέτρεχε κυρίως η Υπνική Άπνοια όπως γράφω παραπάνω.

Ωστόσο αυτό που με έκανε να ξυπνάω και να νιώθω σαν Ζόμπυ δεν ήταν οι αφυπνίσεις, αλλά το γεγονός ότι όσο (νόμιζα ότι) κοιμόμουν στην ουσία συχνά δεν ανέπνεα καν με συνέπεια να μην αιματώνεται ο εγκέφαλος αλλά ούτε το υπόλοιπο σώμα.

Αν ροχαλίζεις είναι πολύ πιθανό να κάνεις και άπνοιες.

Μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού σε ένα από τα αρκετά Ιατρεία Ύπνου που λειτουργούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, διαφορετικά ξεκίνα από τον Πνευμονολόγο της γειτονιάς σου που είναι ο αρμόδιος ιατρός για αυτό το πρόβλημα. Εγώ είμαι και παχύσαρκος, το πάχος επιδεινώνει το πρόβλημα αλλά συνήθως η απώλεια κιλών δεν το εξαφανίζει.

Δεν σε ξέρω και συγγνώμη για το θάρρος αλλά πραγματικά εγώ νιώθω άλλος άνθρωπος από τότε που ξεκίνησα την θεραπεία για την υπνική άπνοια.

Θα το ψάξω έχεις δίκιο. Έχω βγάλει κρεατάκια και δεν ροχαλίζω, αλλά δεν είναι απόλυτο, απ´οτι διαβάζω όλο και περισσότεροι το εμφανίζουν ή απλά το ανακαλύπτουν επειδή πλέον εξετάζονται.

Δημοσ.
8 hours ago, spetrit said:

Μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού σε ένα από τα αρκετά Ιατρεία Ύπνου που λειτουργούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, διαφορετικά ξεκίνα από τον Πνευμονολόγο της γειτονιάς σου που είναι ο αρμόδιος ιατρός για αυτό το πρόβλημα. Εγώ είμαι και παχύσαρκος, το πάχος επιδεινώνει το πρόβλημα αλλά συνήθως η απώλεια κιλών δεν το εξαφανίζει.

Δε ξέρω σε τι επίπεδο παχυσαρκίας είσαι, και πόσο πολύ μπορεί να επηρεάζει, αλλά θα τονίσω κι εγώ αυτό που λες. Έχω κι εγώ θέμα με άπνοιες (όχι διαγνωσμένο όμως, ούτε κάνω CPAP, απλά διαπιστωμένο) και τις περιόδους που τυχαίνει να είμαι κάποια κιλά λιγότερα από τώρα, η βελτίωση είναι από αισθητή, έως θεαματική. 

Αυτή τη στιγμή είμαι 78 κιλά (ύψος 169). Η διαφορά στον ύπνο σε σχέση με πριν ένα χρόνο που ήμουν 72 είναι χαώδης, και δε μπορώ να το αποδώσω αλλού διότι έχει συμβεί κι άλλες φορές, σε παλιότερα «σκαμπανεβάσματα».

Μάλλον υπάρχει κάποιο «σημείο καμπής» ως προς το που υφίσταται σημαντική βελτίωση στο θέμα άπνοιες λόγω βάρους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...