Charismo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα. Τελευταία έχω ακούσει από γνωστούς για τις κουβέρτες βαρύτητας και πόσο βοηθάνε στον ύπνο. Ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάζει το σώμα σου με βάρος 10 κιλών υποτίθεται σε βάζει σε βαθύ ύπνο. Έχει κανείς εμπειρία με αντίστοιχη κουβέρτα? Στο internet από το Amazon μέχρι τοπικά sites που διαβάζω, βλέπω αρκετά θετικές κριτικές και πως όντως έχουν αποτέλεσμα. 1
geomrk Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Τσεκάρω κατά καιρούς τα καταστήματα Klarna και ενα εχει κουβερτα βαρυτητας. Την ειχα δει στο παρελθον αλλα δεν το θεωρησα κατι, τωρα μου το ξαναθυμισες και ψηνομαι ειναι η αληθεια θα κοιταξω και εγω reviews και ισως προχωρησω σε αγορα
dbrillis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Εχω μια μονη κουβερτα 9 κιλα. Δεν την χρησιμοποιω πλεον, ειναι βαρια και δεν ξερω αν προσφερει κατι περα απο ενα placebo αποτελεσμα. Δεν μας λες τι θεμα εχεις με τον υπνο. Οποτε δεν ξερουμε αν εχεις θεμα ή αν απλα σε επεισε το marketing. Τα πραγματα που πραγματικα με βοηθανε στον υπνο ειναι: - Δεν τρωω τρεις ωρες πριν πεσω για υπνο. - Δεν χαζευω στο ιντερνετ πριν πεσω για υπνο. - Το δωματιο που κοιμαμαι ειναι προς κρυο και οχι πολυ ζεστο. - Εχω ρουτινα και κοιμαμαι σχεδον παντα ιδια ωρα. 3
Charismo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 10 minutes ago, dbrillis said: Εχω μια μονη κουβερτα 9 κιλα. Δεν την χρησιμοποιω πλεον, ειναι βαρια και δεν ξερω αν προσφερει κατι περα απο ενα placebo αποτελεσμα. Δεν μας λες τι θεμα εχεις με τον υπνο. Οποτε δεν ξερουμε αν εχεις θεμα ή αν απλα σε επεισε το marketing. Τα πραγματα που πραγματικα με βοηθανε στον υπνο ειναι: - Δεν τρωω τρεις ωρες πριν πεσω για υπνο. - Δεν χαζευω στο ιντερνετ πριν πεσω για υπνο. - Το δωματιο που κοιμαμαι ειναι προς κρυο και οχι πολυ ζεστο. - Εχω ρουτινα και κοιμαμαι σχεδον παντα ιδια ωρα. Εγώ ξυπνάω δυο τρεις φορές μέσα στο βράδυ και όταν ξυπνάω δεν αισθάνομαι πως ξεκουράστηκα, ακόμα κι αν κοιμηθώ 7-8 ώρες πολλές φορές.
spooker Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 11 minutes ago, Charismo said: Εγώ ξυπνάω δυο τρεις φορές μέσα στο βράδυ και όταν ξυπνάω δεν αισθάνομαι πως ξεκουράστηκα, ακόμα κι αν κοιμηθώ 7-8 ώρες πολλές φορές. έχεις καλό στρώμα? Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη τους καλυτερους ύπνους του κάνω σε σκληρά στρώματα. 3
Charismo Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Just now, spooker said: έχεις καλό στρώμα? Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη τους καλυτερους ύπνους του κάνω σε σκληρά στρώματα. Το στρώμα μου το είχα αλλάξει πριν δυο χρόνια σε ένα μέτριας σκληρότητας και ήταν από τις καλύτερες αγορές που έκανα. Εκεί που ξυπνούσα σαν να με έχουν δείρει, βρήκα την υγειά μου. Τα πολύ σκληρά δεν με βολεύουν, αλλά δεν ξέρω αν οφείλεται και αυτό στο αίσθημα έλλειψης ύπνου που έχω όταν ξυπνάω.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Θυμάμαι κάτι παλιές χωριάτικες κουβέρτες που ήταν ασήκωτες,δεν θυμάμαι να κοιμόμουν καλύτερα.Θυμάμαι όμως το τσίμπημα που έκαναν 7
StamTheMan Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Θυμάμαι όμως το τσίμπημα που έκαναν Ετσι ακριβως. Εγω θυμαμαι και το αισθημα της υγρασιας που ειχαν τα σπιτια στα οποια συναντουσες αυτες τις κουβερτες. 6 1
Haldol Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 16 hours ago, Ukforthemoment said: Θυμάμαι κάτι παλιές χωριάτικες κουβέρτες που ήταν ασήκωτες,δεν θυμάμαι να κοιμόμουν καλύτερα.Θυμάμαι όμως το τσίμπημα που έκαναν Οι γνωστές γιδοκουβέρτες. Απίστευτη ζέστη. Αν αντέχεις το τσίμπημπα, είναι το λιγότερο εντυπωσιακές στο κρύο. 😜 1
EchiDNA Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Βελέντζες εγώ τις ξέρω. Βελέντζα (θηλυκό): μάλλινο χειροποίητο (σε παραδοσιακό αργαλειό) κλινοσκέπασμα, φτιαγμένο από μαλλί προβάτου (κυρίως) αλλά και γίδας Αν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις και σε ενοχλεί το τσίμπημα η λύση είναι απλή: παπλωματοθήκη και έτοιμος! 2
Bitbit Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 σκεπάζομαι με μια τέτοια. απλά για να μη με τσιμπάει βάζω μια άλλη κανονική κουβέρτα και από πάνω αυτή. Καλη φάση είναι 42 minutes ago, EchiDNA said: Βελέντζες εγώ τις ξέρω. Βελέντζα (θηλυκό): μάλλινο χειροποίητο (σε παραδοσιακό αργαλειό) κλινοσκέπασμα, φτιαγμένο από μαλλί προβάτου (κυρίως) αλλά και γίδας Αν θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις και σε ενοχλεί το τσίμπημα η λύση είναι απλή: παπλωματοθήκη και έτοιμος!
StamTheMan Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, EchiDNA είπε Βελέντζες εγώ τις ξέρω. Εχω κρατησει 1 ή 2 κουβερτες απο το ναυτικο,λογω μετακομισεων δεν ξερω που βρισκονται. Ξερω ομως οτι ηταν στο ιδιο στυλ με τις βελεντζες και οταν τουμπαρα το σιδερενιο κουπακι με το νερο και επεσε πανω στην κουβερτα,με μεγαλη εκπληξη ειδα οτι δεν ειχε περασει ΣΤΑΓΟΝΑ στο σεντονι. Ηταν και μεγαλη ανακουφιση,γιατι θα επρεπε να κοιμηθω σε βρεγμενο.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Στις 29/11/2023 στις 2:58 ΜΜ, Charismo είπε Καλησπέρα. Τελευταία έχω ακούσει από γνωστούς για τις κουβέρτες βαρύτητας και πόσο βοηθάνε στον ύπνο. Ο τρόπος με τον οποίο αγκαλιάζει το σώμα σου με βάρος 10 κιλών υποτίθεται σε βάζει σε βαθύ ύπνο. Έχει κανείς εμπειρία με αντίστοιχη κουβέρτα? Στο internet από το Amazon μέχρι τοπικά sites που διαβάζω, βλέπω αρκετά θετικές κριτικές και πως όντως έχουν αποτέλεσμα. Τα κιλά τής κουβέρτας πάνε αναλογικά με τα κιλά σου. Έχουν σαν μπούσουλα το 10-12% του βάρους σου. Δίνουν και περιθώριο να τη δοκιμάσεις έναν μήνα και να την επιστρέψεις, αν δεν σου κάνει. Δεν έχεις κάτι να χάσεις. Κάνε τη δοκιμή σου.
spetrit Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Καλησπέρα και από εμένα. Πρώτη φορά που γράφομαι κι εγώ σε αυτό το Φόρουμ ακριβώς γιατί κινητοποιήθηκα από το Marketing για αυτές τις περίφημες κουβέρτες. Έχω κατά καιρούς συμβουλευτεί το Φόρουμ αλλά δεν είχα θελήσει να γράψω κάτι οπότε δεν έκανα εγγραφή. Ήμουν σχεδόν έτοιμος να αγοράσω κουβέρτα αλλά κάτι με κράτησε. Συγκεκριμένα, δεν έχω βρει κάποιο άρθρο από γιατρό για αυτές τις κουβέρτες. Υποτίθεται ότι είναι ιδιαίτερα βοηθητικές για παιδιά με αυτισμό ή ΔΕΠΥ. 20 χρόνια στα σχολεία, δεν τις είχα ακούσει ποτέ από κάποιον γονέα ή από συνάδελφο της Ειδικής Αγωγής. Πράγματα που εμένα προσωπικά με εμποδίζουν ή έστω με εμπόδιζαν και πώς τα έλυσα / τα λύνω πέρα από όσα έχουν ήδη γράψει κάποιοι (και που θα έπρεπε να τα κάνω αλλά δεν ...): 1. Το πιο σοβαρό: Σύνδρομο Αποφρακτικής Υπνικής Άπνοιας: Δυστυχώς για αυτό δεν υπήρχε άλλη λύση. Κοιμάμαι με μηχάνημα. Μπορεί να ακούγεται κάπως μελοδραματικό αλλά χίλιες φορές με το μηχάνημα παρά χωρίς γιατί πραγματικά με ανέστησε από τα Τάρταρα! Ίσως αν χάσω καμιά 40αριά κιλά να μην το χρειάζομαι αλλά δνε είναι καν σίγουρο. Μακάρι να τα χάσω κι ας συνεχίσω και το μηχάνημα. Επεμβάσεις στην μύτη, μασελάκια κλπ είναι ημίμετρα. Το καλό είναι ότι το μηχάνημα αν έχει κανείς γνωμάτευση από Ιατρείο Ύπνου δημόσιου νοσοκομείου είναι εντελώς δωρεάν. 2. Ουρολοίμωξη: Αυτή έχει θεραπευτεί αλλά επανέρχεται από καιρού εις καιρό με αποτέλεσμα να ξυπνάω τη νύχτα ιδιαίτερα το Φθινόπωρο. Το Καλοκαίρι τα συμπτώματα είναι σε ύφεση. Προσοχή γιατί πολλές φορές το σύμπτωμα της (ξαφνικά) συχνής επίσκεψης στην τουαλέτα τη νύχτα σημαίνει Διαβήτη τύπου Β'. 3. Κράμπες και μυικοί πόνοι την νύχτα: Οι κράμπες αλλά και γενικά η συχνή αφύπνιση για μια περίοδο λύθηκε με την λήψη μαγνησίου έπειτα από συμβουλή ενδοκρινολόγου. Δυστυχώς εγώ έχω και την ινομυαλγία, μια σχετικά σπάνια για τους άνδρες πάθηση που διαγιγνώσκεται δι' αποκλεισμού και χρειάζεται πολυπαραγοντική αντιμετώπιση. Εγώ πονάω πιο πολύ σε περιόδους άγχους. Εν τέλει γνώμη μου είναι πως πριν να τρέχουμε να αγοράσουμε κάτι τέτοιο, όπως κουβέρτα βαρύτητας, θα πρέπει να συμβουλευόμαστε γιατρούς γιατί μπορεί να υπάρχει κάτι που να εμποδίζει τον ύπνο πέρα από το άγχος, όπως η Υπνική Άπνοια που έχω εγώ, η έλλειψη μαγνησίου, η ουρολοίμωξη, ακόμα και ο Διαβήτης. Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν ακόμα και διαβήτη και δεν το ξέρουν. Όσο για το άγχος εγώ προσωπικά είμαι εντελώς υπέρ του να επισκεπτόμαστε τους Ειδικούς, αν το άγχος χτυπάει κόκκινο, ή αν μιλάμε για χρόνιο άγχος. Κατά τα άλλα έχω χρησιμοποιήσει και από μόνος μου σε περιόδους αϋπνίας λόγω άγχους τη Βαλεριάνα, την μελατονίνη και αρωματοθεραπεία με λεβάντα προ ύπνου και από όλα αυτά πιο πολύ με έχει βοηθήσει η λεβάντα. Υπάρχει κι ένα παλιό αντιισταμινικό, το Αταράξ, που βοηθάει και στον ύπνο αλλά επειδή έχω αντιμετωπίσει την αλλεργία που είχα με ανοσοθεραπεία και πλέον δεν είμαι αλλεργικός δεν το παίρνω γιατί δεν θέλω να παίρνω περιττά φάρμακα. Τέλος ομολογώ ότι με βοηθάει ιδιαίτερα και η ηλεκτρική κουβέρτα την οποία την αφήνω ανοιχτή στην μέγιστη θερμοκρασία όλη τη νύχτα και σε αντίθεση με το μύθο εδώ και 10 χρόνια που θυμάμαι να την χρησιμοποιώ ουδέποτε πήρα φωτιά. Περιμένω πώς και πώς να πιάσουν τα κρύα για να την τοποθετήσω στο κρεβάτι μου!!!
spetrit Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Στις 29/11/2023 στις 4:05 ΜΜ, Charismo είπε Εγώ ξυπνάω δυο τρεις φορές μέσα στο βράδυ και όταν ξυπνάω δεν αισθάνομαι πως ξεκουράστηκα, ακόμα κι αν κοιμηθώ 7-8 ώρες πολλές φορές. Κατά πρώτον δες τις τιμές των συγκεκριμένων κουβερτών, προσωπικά το πρώτο που με αποθάρρυνε ήταν αυτό. Αλλιώς γιατί να μην κάνω τη δοκιμή; Κατά δεύτερο λόγο τσέκαρε αν συντρέχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος υγείας για την συχνή αφύπνιση. Στην δική μου περίπτωση συνέτρεχε κυρίως η Υπνική Άπνοια όπως γράφω παραπάνω. Ωστόσο αυτό που με έκανε να ξυπνάω και να νιώθω σαν Ζόμπυ δεν ήταν οι αφυπνίσεις, αλλά το γεγονός ότι όσο (νόμιζα ότι) κοιμόμουν στην ουσία συχνά δεν ανέπνεα καν με συνέπεια να μην αιματώνεται ο εγκέφαλος αλλά ούτε το υπόλοιπο σώμα. Αν ροχαλίζεις είναι πολύ πιθανό να κάνεις και άπνοιες. Μπορείς να κλείσεις ένα ραντεβού σε ένα από τα αρκετά Ιατρεία Ύπνου που λειτουργούν στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, διαφορετικά ξεκίνα από τον Πνευμονολόγο της γειτονιάς σου που είναι ο αρμόδιος ιατρός για αυτό το πρόβλημα. Εγώ είμαι και παχύσαρκος, το πάχος επιδεινώνει το πρόβλημα αλλά συνήθως η απώλεια κιλών δεν το εξαφανίζει. Δεν σε ξέρω και συγγνώμη για το θάρρος αλλά πραγματικά εγώ νιώθω άλλος άνθρωπος από τότε που ξεκίνησα την θεραπεία για την υπνική άπνοια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα