Προς το περιεχόμενο

Carglass "ως -50%"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 29/11/2023 στις 7:55 ΜΜ, basilis_k6 είπε

πηρα να μαθω τιμη για αντικατασταση παρμπριζ και ακομα γελαω. πιο ακριβα (με το -50%) απο τον τζαμα στη γωνια. 

Επειδή το σκέφτομαι, έχεις κάποιον καλό τζαμά να προτείνεις;

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 29/11/2023 στις 4:11 ΜΜ, Sebu είπε

Το ξεθαμπωμα αν πιανουν τα χερια σου το κανεις μονος σου με φθηνα υλικα.

Το μονο που θες ειναι προσωπικη εργασια.

Εχω κανει 3 αμαξια με σχεδον αριστα αποτελεσματα. Γυαλοχαρτα νερου θες (προοδευτικα απο 600αρι, σε 800αρι, 1000αρι, 1500αρι), ενα ψεκαστηρι με αφρονερο, μια αλοιφη για γρατζουνιες ή για φαναρια και μετα ενα σφραγιστικο βερνικι και μερικα microfiber.

https://www.skroutz.gr/s/13937046/K2-Aloifi-Katharismou-gia-Fanaria-Lamp-Doctor-60gr.html

https://www.skroutz.gr/s/23932115/K2-Ygro-Prostasias-gia-Fanaria-Lamp-Protect-10ml.html

Προσωπικα αγορασα μονο το δευτερο, αλοιφες και ντουκοχαρτα και ολα τα υπολοιπα εχω αφθονα.

Θα σου παρει καμια ωρα, πες 2 αν δεν το εχεις ξανακανει. Γλιτωνεις τα χρηματα που ζητανε, εχεις τη χαρα της ικανοποιησης οτι εμαθες κατι καινουριο και το εκανες μονος σου και μπορεις στο μελλον να φτιαξεις αντιστοιχα και αλλα αμαξια της οικογενειας ή φιλων.

Το βερνικι 8 μηνες μετα και κραταει ακομα. Βεβαια μια φορα το μηνα περναω τα φαναρια μετα το πλυσιμο με κεραμικο sealant απο πανω για εξτρα προστασια απο τις επικαθησεις, βροχες και τον ηλιο. So far so good.

αυτό το κιτ πιστεύεις αξίζει τον κόπο ή να τα πάρω ξεχωριστά όπως τα γράφεις;

https://www.skroutz.gr/s/25132487/Visbella-Kit-gia-Xethampoma-Fanarion.html?product_id=152375103#reviews
ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, triple_sec said:

αυτό το κιτ πιστεύεις αξίζει τον κόπο ή να τα πάρω ξεχωριστά όπως τα γράφεις;

https://www.skroutz.gr/s/25132487/Visbella-Kit-gia-Xethampoma-Fanarion.html?product_id=152375103#reviews
ευχαριστώ!

To κιτ αυτο απαιτει να εχεις και τρυπανι κατα προτιμηση ασυρματο για να μην τραβας μπαλαντεζα μεχρι το αμαξι.

Προσωπικα ειχα επιχειρησει αρχικα με ενα τετοιο αλλα δεν με εξυπηρετησε, δεν ενιωθα να εχω καλο ελεγχο συν του οτι φοβομουν μην βαλω κατα λαθος πολλες στροφες/πιεση και φαω παραπανω επιφανεια απο οτι ηθελα.

Πρακτικα αυτο που γινεται ειναι οτι το πλαστικο του φαναριου λογω του ηλιου/υπεριωδους ακτινοβολιας/ζεστης πολυμεριζεται, οξειδωνεται και κιτρινιζει/θαμπωνει. Επισης μπορει να αποκτησει και μικρο χτυπηματα απο πετραδακια.

Οποτε αυτο που θελουμε ειναι πρακτικα να αφαιρεσουμε ενα λεπτο στρωμα απο την επιφανεια του φαναριου, ητοι μονο το οξειδωμενο.

Δουλευοντας απευθειας με το ντουκοχαρτο προσωπικα ενιωθα να εχω καλυτερο ελεγχο. Επιπλεον επειδη τα φαναρια που ειχα να δουλεψω δεν ηταν φλατ αλλα ειχαν καμπυλες και κοψιματα, το ντουκοχαρτο ηταν ευκολο να το διπλωσω σε μικροτερα κομματια και να δουλεψω στοχευμενα, ενω η κεφαλι σε αυτα τα κιτ ειναι σχετικα μεγαλη.

Ξεκινας απο το πιο χοντρο και πας στο πιο ψιλο (600-1500) στη λογικη οτι το χοντρο θα κοψει το μεγαλο μερος της προβληματικης επιφανειας και μετα πηγαινοντας σε πιο ψιλο πρακτικα λειανεις μονο τις κορυφες που εξεχουν (τις κορυφες του παλιου κακου-οξειδωμενου πλαστικου).

Μην ξεχασεις συχνο βρεξιμο με σαπουνονερο ωστε να υπαρχει συνεχεια λιπαντικο μεταξυ ντουκοχαρτου και φαναριου να μειωνει την τριβη και τη θερμοκρασια για να μην το παρακανεις στο τριψιμο.

Επισης θα το καταλαβεις απο την αφη, οταν ξεκινησεις με το πιο χοντρο θα νιωθεις την επιφανεια σαγρε, οσο καθαριζει, τα σημεια που λχ το 600αρι θα τα εχει φαει θα νιωθεις οτι οταν περνας απο εκει πλεον δεν εχεις τοση αντισταση στο χερι.

Καθαρο νερο ψεκασμα σκουπισμα και στο επομενο (λχ 800 κοκ). Προφανως μολις κανεις το πρωτο χερι (λχ 600) η επιφανεια ολη θα θολωσει. Μην τρομαξεις, αυτο θες γιατι εφαγες το παλιο καμμενο βερνικι και λειανεις/καθαριζεις το πλαστικο ωστε να περασεις μετα το νεο βερνικι.

Οταν ερθει η ωρα του βερνικιου (το Κ2 ειναι πολυ ευκολο), απλα ριχνεις μερικες σταγονες και περνας με οριζοντια περασματα και μετα με καθετα (εγω ετσι το εκανα). Αφηνεις να κανει cure το πρωτο χερι και μετα περνας και 2ο (cure ξανα) και αν θες και τριτο.

Μετα για εξτρα προστασια υστερα απο 24 ωρες προσωπικα περασα και ceramic sealant αλλα αυτο ηταν προσωπικη επιλογη γιατι το βερνικι αυτο δεν ειναι σκληρο/μονιμο να κρατησει χρονια εκει πανω οποτε το βοηθαω οσο μπορω.

Σε αλλο πιο προχειρο αμαξι που αντι για το Κ2 ψεκασα βερνικι σε σπρει ειναι ακομα μηνες μετα σαν καινουριο και το τρωει η βροχη και ο ηλιος.

Ειχα δει και καποια βιντεακια για να παρω ιδεα των βηματων, μετα ηταν πιο απλο να το κανω.

Καλη επιτυχια αν το προσπαθησεις και καλα αποτελεσματα!

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, nk9 είπε

Κάνεις λάθος.

75% μπροστινό παρμπριζ, 70% οδηγού-συνοδηγού, ελεύθερα όλα τα υπόλοιπα.

Γι' αυτό πολλά αυτοκίνητα έχουν φιμέ εργοστασιακά στα πίσω.

Εγω οταν ειχα παει να βαλω φιμε τζαμια προ δεκαπενταετιας στο πισω μου ειχαν πει απαγορευεται γιατι πρεπει ο πισω σου να μπορει να δει μπροστα απο σενα. Δεν ξερω αν αλλαξε κατι σχετικα με αυτο αλλα τοτε μια χαρα λογικο μου ειχε ακουστει.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, TheStranger80 είπε

Εγω οταν ειχα παει να βαλω φιμε τζαμια προ δεκαπενταετιας στο πισω μου ειχαν πει απαγορευεται γιατι πρεπει ο πισω σου να μπορει να δει μπροστα απο σενα. Δεν ξερω αν αλλαξε κατι σχετικα με αυτο αλλα τοτε μια χαρα λογικο μου ειχε ακουστει.

Δηλαδη τα φορτηγα ειναι παρανομα; Ενταξει Ελλαδα ειμαστε γιατι οχι;
Γιατι εαν εχεις μπροστα σου φορτηγο τοτε σιγουρα δεν μπορεις να δεις μπροστα του.
Λαλακιες

Δημοσ.
12 ώρες πριν, TheStranger80 είπε

Φίλε μου εγώ έγραψα τι αναφέρει ο εν ισχύ Κ.Ο.Κ. και οι σχετικές Υ.Α.

Ενδεχομένως τότε να ίσχυαν αλλά 

Γενικά, δεν δίνω βάση σε όσα λένε οι εγκαταστάτες διότι το 70% από αυτούς λένε μπούρδες. Ειδικά όσοι δεν ασχολούνται εξειδικευμένα με τις μεμβράνες, αλλά έχουν γενικά αξεσουάρ αυτοκινήτου. Ανάθεμα εάν διάβασαν ποτέ τους τον Κ.Ο.Κ.

Πριν κάνα μήνα που έκανα μια γύρα για τιμές άκουσα διάφορα μαργαριτάρια. Ο άλλος μου έλεγε πως απαγορευεται εντελώς η μεμβράνη στο μπροστινό παρμπρίζ και επέμενε. Ο μόνος που ήταν ενήμερος για όσα προβλέπει η νομοθεσία ήταν στην carglass.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Kαι μετα θα πας ΚΤΕΟ και δε θα στο περνανε αν δε τα ξηλωσεις και εκει να δεις πανηγυρια :devil:

Εάν εννοείς το να κόψουν αυτοκίνητο επειδη έχει σύννομη μεμβράνη στο εμπρόσθιο παρμπρίζ, θεωρώ πως είναι ακραίο.

Εάν μου συνέβαινε, ξέρω πολύ καλά τι θα έκανα μετά και να είσαι σίγουρος θα την έβρισκα την άκρη. Και το ίδιο μπορεί να κανει ο καθένας. Δεν είναι κοπος. Πέντε εγγραφές αράδες στους κατάλληλους αποδέκτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, Mhlogiatros said:

Kαι μετα θα πας ΚΤΕΟ και δε θα στο περνανε αν δε τα ξηλωσεις και εκει να δεις πανηγυρια :devil:

Το ΚΤΕΟ να σου κοψει μπροστινη μεμβρανη θα πρεπει να ειναι μαυρη να φαινεται δηλαδη.

Αν εχεις διαφανη που κοβει το 99% της υπερυθρης (ειναι η μονη που προτεινω για παρμπριζ), στο ΚΤΕΟ κατα 99% δεν θα καταλαβουν την υπαρξη της καθως δεν σκουραινει, κοβει απλα την υπερυθρη του ηλιου, πρεπει να βαλεις το χερι στο παρμπριζ απο μεσα με τον ηλιο να χτυπαει για να καταλαβεις οτι δεν καιγεσαι και αρα υπαρχει μεμβρανη.

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Το ΚΤΕΟ να σου κοψει μπροστινη μεμβρανη θα πρεπει να ειναι μαυρη να φαινεται δηλαδη.

Αν εχεις διαφανη που κοβει το 99% της υπεριωδους (ειναι η μονη που προτεινω για παρμπριζ), στο ΚΤΕΟ κατα 99% δεν θα καταλαβουν την υπαρξη της καθως δεν σκουραινει, κοβει απλα την υπεριωδη του ηλιου, πρεπει να βαλεις το χερι στο παρμπριζ απο μεσα με τον ηλιο να χτυπαει για να καταλαβεις οτι δεν καιγεσαι και αρα υπαρχει μεμβρανη.

Το απλο τζαμι του αυτοκινητου κοβει τις υπεριωδεις, καθε κοινο τζαμι τις μπλοκαρει.
Η ζεστη που λες ειναι αποτελεσμα της υπερυθρης, γιαυτο εχουμε και θερμαντηρες υπερυθρων

Επεξ/σία από safridia
  • Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, safridia said:

Το απλο τζαμι του αυτοκινητου κοβει τις υπεριωδεις, καθε κοινο τζαμι τις μπλοκαρει.
Η ζεστη που λες ειναι αποτελεσμα της υπερυθρης, γιαυτο εχουμε και θερμαντηρες υπερυθρων

Σωστος λαθος δικο μου

Δημοσ.
Στις 2/12/2023 στις 7:00 ΠΜ, safridia είπε

Δηλαδη τα φορτηγα ειναι παρανομα; Ενταξει Ελλαδα ειμαστε γιατι οχι;
Γιατι εαν εχεις μπροστα σου φορτηγο τοτε σιγουρα δεν μπορεις να δεις μπροστα του.
Λαλακιες

Δεν ξερω για σενα αλλα εγω θελω να ξερω τι γινεται μπροστα απο ενα αυτοκινητο γιατι στην Ελλαδα δεν βλεπουμε λιγα στους δρομους.
Μου εχει τυχει pickup που δεν εβλεπα μπροστα να σκασει στον μπροστα του (με λιγα λογια σχεδον αμεση ακινητοποιηση, παλι καλα στο σχεδον) και στο τσακ να φρεναρω απο πισω του. Αν εβλεπα μπροστα θα ειχα κρατησει μεγαλυτερη αποσταση (ειχα καμια 5αρια μετρα που προφανως δεν αρκουσαν).
Οπως και να εχει εγω στο πισω δεν εβαλα ποτε για αυτο τον λογο.

Δημοσ.
Στις 1/12/2023 στις 6:10 ΜΜ, Sebu είπε

Καλη επιτυχια αν το προσπαθησεις και καλα αποτελεσματα!

σε ευχαριστώ πολύ για τον αναλυτικό οδηγό!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...