malelis1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Όσο κι αν έκανα συγκεκριμένα search στο forum για το θέμα κι όσο κι αν διάβασα τα τεράστια thread των "οδηγών επιβίωσης για τη Revolut" δε μου λύθηκε η απορία. Έκανα έναρξη σαν ελεύθερος επαγγελματίας και θα πληρώνομαι κάθε μήνα(στέλνοντας τιμολόγιο) από Αγγλία σε δολλάρια (USD), μια τραπεζική μεταφορά δηλαδή. Οι Eurobank, Peiraius, Alpha Bank έχουν "Χρέωση Μετατροπή Συναλλάγματος Εμβάσματος" περίπου 0,10% με ελάχιστη 5-6€ και μέγιστη 30€, ενώ η Εθνική έχει 0.01% και ίδια ελάχιστη-μέγιστη (https://www.skiouraki.gr/xrewseis-trapezwn/). Eκτός απ το άρθρο, τα επιβεβαίωσα και στα pdf "Tιμολογίων Tραπεζικών Eργασιών" της κάθε τράπεζας, αλλά διορθώστε με αν κάνω λάθος. Στη Revolut απ την άλλη δεν υπάρχει προμήθεια συναλλάγματος, αλλά υπάρχει χρέωση για να τα μεταφέρεις σε ελληνική πχ που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς πόσο είναι(https://help.revolut.com/el-GR/help/transfers/outbound-transfers/card-transfers/will-i-be-charged-for-transferring-money-to-card/). Υπάρχουν και ανώτατα όρια αναλήψεων (200/per month) κ.α. αλλά οκ. Υπάρχει επίσης και το θέμα με το αφορολόγητο που θα πρέπει να δηλώνω χειροκίνητα τις συναλλαγές μου με αυτή καθώς δεν μπαίνουν αυτόματα στο taxisnet (μιας και δεν είναι Ελληνική τράπεζα). Έχω διαβάσει επίσης και τους όρους του Revolut Pro και του business... αλλά σκέφτομαι ότι 1. Αν χάνω max 30 € καθε μήνα απ τις συστημικές Ελληνικές(ή λιγότερο αν ισχύει το 0.01% της εθνικής) τότε ίσως να μην αξίζει να πληρώνομαι στη Revolut. 2. Αν όμως χάνω 60-80 € σε κάθε μισθοδοσία μου τότε να πάω με τη Revolut, που οκ την έχω χρόνια, αλλά με σχεδόν μηδενική χρήση. 3. Αν επίσης η χρέωση για να μεταφέρεις λεφτά(χαμηλά 5ψήφια) από Revolut σε Ελληνική είναι μηδαμινή ή 10 ευρώ κι απ' τις 2 μεριές, τότε πάλι συμφέρει η Revolut. Υπάρχει κάποιος σε παρόμοια κατάσταση ή γνωρίζει γενικά να με διαφωτίσει? Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από malelis1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Revolut,wise που έχουν "όλα" τα νομίσματα.Η Revolut χρεώνει στα πάνω απο 1000€ μεταφορά τον μήνα αν δεν κάνω λάθος,στο δωρεάν πρόγραμμα..Η wise χρεώνει κάτι σε κάθε μεταφορά. Γιατί να τα μεταφέρεις όλα σε ελληνική τράπεζα και όχι όσα χρειάζεσαι για το αφορολόγητο;Θα έχεις κάρτα να κάνεις αγορές κλπ με την ρεβο.
malelis1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Η Revolut χρεώνει στα πάνω απο 1000€ μεταφορά τον μήνα αν δεν κάνω λάθος Τότε μια χαρά. Ειδικά αν η χρέωση στα πάνω απο 1000 είναι μονοψήφια. 43 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Γιατί να τα μεταφέρεις όλα σε ελληνική τράπεζα και όχι όσα χρειάζεσαι για το αφορολόγητο;Θα έχεις κάρτα να κάνεις αγορές κλπ με την ρεβο. Για αποταμίευση πχ. Ξέρω ότι μπορώ να πληρώνω παντού με Revolut, την έχω και στο google pay. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από malelis1
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, malelis1 είπε Τότε μια χαρά. Ειδικά αν η χρέωση στα πάνω απο 1000 είναι μονοψήφια. Για αποταμίευση πχ. Ξέρω ότι μπορώ να πληρώνω παντού με Revolut, την έχω και στο google pay. Περίμενε να γράψουν και άλλοι που πιθανόν έχουν μεγαλύτερη εμπειρία απο εμένα στην revolut.Εγω δεν την χρησιμοποιώ συνέχεια,την έχω για backup.Χρησιμοποιώ την monese αλλά δεν έχει $ .
CyberCr33p Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Σε Revolut πας και κάνεις την μετατροπή σε ευρώ σε ημέρα εκτός ΣΚ γιατί έχει μεγαλύτερη προμήθεια το ΣΚ.
teot Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, malelis1 είπε Τότε μια χαρά. Ειδικά αν η χρέωση στα πάνω απο 1000 είναι μονοψήφια. Θα φτιάξεις δύο λογαριασμούς στην Revolut.... ένα σε USD (που εκεί θα σου καταθέτουν τα χρήματα) και ένα σε ευρώ (λογικά τον έχεις ήδη) που εκεί θα μεταφέρεις από τον άλλο λογαριασμό , όποτε κρίνεις ότι βολεύει και από εκεί θα στέλνεις στην ελληνική τράπεζα. Είχα κάνει το αντίστροφο όταν πλήρωνα τα δίδακτρα για το μεταπτυχιακό του γιού μου... είχα δει οτι στοίχιζε κάτι λιγότερο όταν έκανα την μετατροπή μεταξύ των λογαριασμών μου και να πληρώσω απο τον λογαριασμό σε λίρες το πανεπιστήμιο, παρά όταν πλήρωνα απο τον λογαριασμό σε ευρώ. Δες εδώ τι ισχύει για μεταφορές https://www.revolut.com/el-GR/legal/standard-fees/ Πρέπει να υπολογίσεις και τι χρεώνει η ελληνική τράπεζα στο εισερχόμενο Επεξ/σία 30 Νοεμβρίου 2023 από teot
t54g05 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2024 Στις 29/11/2023 στις 12:15 ΜΜ, malelis1 είπε Καλησπέρα, Όσο κι αν έκανα συγκεκριμένα search στο forum για το θέμα κι όσο κι αν διάβασα τα τεράστια thread των "οδηγών επιβίωσης για τη Revolut" δε μου λύθηκε η απορία. Έκανα έναρξη σαν ελεύθερος επαγγελματίας και θα πληρώνομαι κάθε μήνα(στέλνοντας τιμολόγιο) από Αγγλία σε δολλάρια (USD), μια τραπεζική μεταφορά δηλαδή. Οι Eurobank, Peiraius, Alpha Bank έχουν "Χρέωση Μετατροπή Συναλλάγματος Εμβάσματος" περίπου 0,10% με ελάχιστη 5-6€ και μέγιστη 30€, ενώ η Εθνική έχει 0.01% και ίδια ελάχιστη-μέγιστη (https://www.skiouraki.gr/xrewseis-trapezwn/). Eκτός απ το άρθρο, τα επιβεβαίωσα και στα pdf "Tιμολογίων Tραπεζικών Eργασιών" της κάθε τράπεζας, αλλά διορθώστε με αν κάνω λάθος. Στη Revolut απ την άλλη δεν υπάρχει προμήθεια συναλλάγματος, αλλά υπάρχει χρέωση για να τα μεταφέρεις σε ελληνική πχ που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακριβώς πόσο είναι(https://help.revolut.com/el-GR/help/transfers/outbound-transfers/card-transfers/will-i-be-charged-for-transferring-money-to-card/). Υπάρχουν και ανώτατα όρια αναλήψεων (200/per month) κ.α. αλλά οκ. Υπάρχει επίσης και το θέμα με το αφορολόγητο που θα πρέπει να δηλώνω χειροκίνητα τις συναλλαγές μου με αυτή καθώς δεν μπαίνουν αυτόματα στο taxisnet (μιας και δεν είναι Ελληνική τράπεζα). Έχω διαβάσει επίσης και τους όρους του Revolut Pro και του business... αλλά σκέφτομαι ότι 1. Αν χάνω max 30 € καθε μήνα απ τις συστημικές Ελληνικές(ή λιγότερο αν ισχύει το 0.01% της εθνικής) τότε ίσως να μην αξίζει να πληρώνομαι στη Revolut. 2. Αν όμως χάνω 60-80 € σε κάθε μισθοδοσία μου τότε να πάω με τη Revolut, που οκ την έχω χρόνια, αλλά με σχεδόν μηδενική χρήση. 3. Αν επίσης η χρέωση για να μεταφέρεις λεφτά(χαμηλά 5ψήφια) από Revolut σε Ελληνική είναι μηδαμινή ή 10 ευρώ κι απ' τις 2 μεριές, τότε πάλι συμφέρει η Revolut. Υπάρχει κάποιος σε παρόμοια κατάσταση ή γνωρίζει γενικά να με διαφωτίσει? Το ξέρω ότι απαντάω σε παλιό ερώτημα αλλά καλό είναι να υπάρχει σε περίπτωση που ψάχνει και άλλος χρήστης κάτι αντίστοιχο. Μην υπολογίζεις μόνο την προμήθεια της συστημικής ελληνικής τράπεζας, αλλά να υπολογίζεις και τις άθλιες ισοτιμίες που προσφέρουν.....παθών εδώ. Χρειάστηκε να μου στείλουν σε ξένο νόμισμα, ένα ποσό που μέσω revolut, υπολόγιζα ότι θα μου έδινε περίπου 1350 ευρώ. Υπολόγισα μόνο την προμήθεια τηε Πειραιώς που μου έβγαινε νομίζω γύρω στο 10εύρω αλλά με την άθλια ισοτιμία, τελικά έλαβα στον λογαριασμό μου σχεδόν 1150. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα