merianosnikos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Είμαι νέος στο Forum και αν έχω κάνει λάθος στην επιλογή ομάδας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και ζητώ από τους διαχειριστές αν είναι δυνατόν να μεταφέρουν την ερώτηση σε άλλη ομάδα ☺️ Αυτή την περίοδο δημιουργώ ένα νέο εμπορικό κατάστημα. Το εμβαδόν του είναι περίπου 120m2 και με ύψος 3,66m και είναι ενιαίος χώρος. Για το συγκεκριμένο κατάστημα θέλω να βάλω στην οροφή 6 ηχεία (όχι χωνευτά, αλλά κρεμασμένα στον τοίχο) και επίσης θέλω για αυτά και τον σχετικό ενισχυτή που να μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή με κάποιο καλώδιο τύπου jack για αναπαραγωγή μουσικής. Ο λόγος για τον οποίο θέλω 6 ηχεία δεν είναι για να έχω ένταση, αλλά για να μπορώ να έχω ομοιόμορφη χαμηλή ένταση ήχου σε όλο το χώρο αποφεύγοντας να έχω 2 ηχεία, που δίπλα τους θα ξεκουφαίνει τον ακροατή και 10 μέτρα μακριά δεν θα ακούει. Να σημειωθεί πως το πιο απομακρυσμένο ηχείο από τον ενισχυτή θα είναι περίπου στα 13 - 15 μέτρα μακριά. Αυτό το αναφέρω μόνο ως πληροφορία στην περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο. Τέλος, η μουσική θέλω να είναι χαμηλά. Δεν είναι μπαρ, ώστε να θέλω η μουσική να έχει ένταση. Θέλω ίσα ίσα να έχω ένα μουσικό χαλί. Στην παρούσα φάση, επειδή είμαι σε άνοιγμα, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα διαθέσιμα, οπότε ότι μπορώ να εξοικονομήσω το εξοικονομώ. Τι ζητάω από την ομάδα λοιπόν. Θα ήθελα αν κάποιος έχει σχετική τεχνογνωσία να μου προτείνει ένα ηχοσύστημα, όσο το δυνατόν οικονομικότερο που να είναι όμως και ποιοτικό (μην το αγοράσω τώρα και σε 3 μήνες θέλω νέο ξανά 😆). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια σας. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από merianosnikos Αφαίρεση κενών γραμμών
Ntinaras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Το μπατζετ ειναι πολυ σημαντικο. Γιατι μπορεις να τη βγαλεις με 300 ευρω αγοραζοντας μεταχειρισμενα logitech z5500 αλλα και μπορεις να παρεις εναν πολυκαναλο ενισχυτη με 6 bookshelf η atmos ηχεια και να παει πανω απο χιλιαρικο
merianosnikos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Το μπατζετ ειναι πολυ σημαντικο. Γιατι μπορεις να τη βγαλεις με 300 ευρω αγοραζοντας μεταχειρισμενα logitech z5500 αλλα και μπορεις να παρεις εναν πολυκαναλο ενισχυτη με 6 bookshelf η atmos ηχεια και να παει πανω απο χιλιαρικο Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Απλά δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τι χρειάζομαι, και ως εκ τούτου, δεν μπορώ να γνωρίζω και πάνω κάτω τι budget θα χρειαστώ για τον ήχο ώστε να θέσω ένα όριο. Αν για παράδειγμα εγώ βάλω ταβάνι 300€ (πραγματικά το ορίζω ως παράδειγμα δε σχετίζεται με τo budget μου το 300€ γιατί όπως λέω, δεν έχω ιδέα για το πόσο μπορεί να κοστίσει) για παράδειγμα, και δεν υπάρχει κάτι μέχρι αυτό το νούμερο, τότε φοβάμαι πως είτε θα λάβω κράξιμο, είτε δε θα λάβω απάντηση.
Ntinaras Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 7 λεπτά πριν, merianosnikos είπε Το καταλαβαίνω αυτό που λες. Απλά δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη για το τι χρειάζομαι, και ως εκ τούτου, δεν μπορώ να γνωρίζω και πάνω κάτω τι budget θα χρειαστώ για τον ήχο ώστε να θέσω ένα όριο. Αν για παράδειγμα εγώ βάλω ταβάνι 300€ (πραγματικά το ορίζω ως παράδειγμα δε σχετίζεται με τo budget μου το 300€ γιατί όπως λέω, δεν έχω ιδέα για το πόσο μπορεί να κοστίσει) για παράδειγμα, και δεν υπάρχει κάτι μέχρι αυτό το νούμερο, τότε φοβάμαι πως είτε θα λάβω κράξιμο, είτε δε θα λάβω απάντηση. Με τι θα παιζει μουσικη? Θα συνδεσεις τον ενισχυτη με κανα λαπτοπ? fm radio? spotify? μπορεις πχ να παρεις κατι τετοιο και να βαλεις 4 ηχεια. ενα σε καθε γωνια του μαγαζιου η αλλη λυση ειναι να πας σε καποιο εξειδικευμενο καταστημα ηχου και να τους ρωτησεις εκει, γιατι καθε χωρος ειναι διαφορετικος. δεν ειμαι και ιδιατερα Expert σε τετοια ηχοσυστηματα, αμα ηθελες home cinema για το σπιτι θα ηταν πιο καλες οι συμβουλες μου 1
snbblp Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, merianosnikos said: Καλησπέρα. Είμαι νέος στο Forum και αν έχω κάνει λάθος στην επιλογή ομάδας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και ζητώ από τους διαχειριστές αν είναι δυνατόν να μεταφέρουν την ερώτηση σε άλλη ομάδα ☺️ Αυτή την περίοδο δημιουργώ ένα νέο εμπορικό κατάστημα. Το εμβαδόν του είναι περίπου 120m2 και με ύψος 3,66m και είναι ενιαίος χώρος. Για το συγκεκριμένο κατάστημα θέλω να βάλω στην οροφή 6 ηχεία (όχι χωνευτά, αλλά κρεμασμένα στον τοίχο) και επίσης θέλω για αυτά και τον σχετικό ενισχυτή που να μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή με κάποιο καλώδιο τύπου jack για αναπαραγωγή μουσικής. Ο λόγος για τον οποίο θέλω 6 ηχεία δεν είναι για να έχω ένταση, αλλά για να μπορώ να έχω ομοιόμορφη χαμηλή ένταση ήχου σε όλο το χώρο αποφεύγοντας να έχω 2 ηχεία, που δίπλα τους θα ξεκουφαίνει τον ακροατή και 10 μέτρα μακριά δεν θα ακούει. Να σημειωθεί πως το πιο απομακρυσμένο ηχείο από τον ενισχυτή θα είναι περίπου στα 13 - 15 μέτρα μακριά. Αυτό το αναφέρω μόνο ως πληροφορία στην περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο. Τέλος, η μουσική θέλω να είναι χαμηλά. Δεν είναι μπαρ, ώστε να θέλω η μουσική να έχει ένταση. Θέλω ίσα ίσα να έχω ένα μουσικό χαλί. Στην παρούσα φάση, επειδή είμαι σε άνοιγμα, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα διαθέσιμα, οπότε ότι μπορώ να εξοικονομήσω το εξοικονομώ. Τι ζητάω από την ομάδα λοιπόν. Θα ήθελα αν κάποιος έχει σχετική τεχνογνωσία να μου προτείνει ένα ηχοσύστημα, όσο το δυνατόν οικονομικότερο που να είναι όμως και ποιοτικό (μην το αγοράσω τώρα και σε 3 μήνες θέλω νέο ξανά 😆). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια σας. Κάνε ένα τηλεφώνημα εδώ, πες του περί τίνος πρόκειται, και ζήτησέ του συμβουλή. Συζητείστε. Τον Βασίλη τον ξέρω 30 χρόνια, και είναι πολύ έμπειρος στον επαγγελματικό ήχο. http://www.background.gr/index.php?route=common/home Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από snbblp 2
merianosnikos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, snbblp είπε Κάνε ένα τηλεφώνημα εδώ, πες του περί τίνος πρόκειται, και ζήτησέ του συμβουλή. Συζητείστε. Τον Βασίλη τον ξέρω 30 χρόνια, και είναι πολύ έμπειρος στον επαγγελματικό ήχο. http://www.background.gr/index.php?route=common/home Σε ευχαριστώ πολύ ! 2
@topos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Πάντως το μεγαλύτερο σου πρόβλημα θα είναι πως θα περάσεις καλώδια, παίζει να συζητάμε για 60+ μέτρα και εάν βάλεις και κανάλι είναι υπολογίσιμο και αυτό το κόστος+τον χρόνο της όλης τοποθέτησης.Εαν έχεις κοντά στα ηχεία μπριζα δες και το ενδεχόμενο για ηχεία με Bluetooth. Όσο για την ποιότητα του ήχου, κατά την ταπεινή μου γνώμη παίζει πολύ μικρότερη σημασία από αυτό που φαντάζεσαι όταν μιλάμε για 6 ηχεία. Σημαντικό μέρος αυτής της εξίσωσης είναι το που θα τοποθετηθούν και το τι έχει μέσα το κατάστημα. Πάντως σε 3 όροφο "κατάστημα" είχαμε βάλει ένα απλό 7.1 της creative (-υπήρχε πρόχειρο από πριν-χωρίς το sub + χωρίς το κεντρικό ηχείο).Ένα ζευγάρι ηχεία σε κάθε όροφο(περίπου 50-60τμ) και ήταν μια χαρά αποδεκτός/ευχαριστος ο ήχος και δεν πρέπει να ήταν πάνω από το 1/4 η ένταση. Βέβαια το συγκεκριμένο κατάστημα ήταν και σχετικά άδειο, δεν ξέρω εάν ήταν γεμάτο π.χ με ρούχα τι συμπεριφορά θα είχε. Αλλα το πέρασμα/τακτοποίηση των καλωδίων είχε την φασαρία του. 2
merianosnikos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, @topos είπε Πάντως το μεγαλύτερο σου πρόβλημα θα είναι πως θα περάσεις καλώδια, παίζει να συζητάμε για 60+ μέτρα και εάν βάλεις και κανάλι είναι υπολογίσιμο και αυτό το κόστος+τον χρόνο της όλης τοποθέτησης.Εαν έχεις κοντά στα ηχεία μπριζα δες και το ενδεχόμενο για ηχεία με Bluetooth. Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα η καλωδίωση, γιατί ο χώρος είναι ενιαίος, οπότε δε χρειάζομαι τρυπήματα για να περάσω καλώδια. Επίσης όλη η καλωδίωση περνάει από κρεμασμένες σχάρες από το ταβάνι. Σε αυτό το κομμάτι είμαι εντάξει. 1 ώρα πριν, @topos είπε Όσο για την ποιότητα του ήχου, κατά την ταπεινή μου γνώμη παίζει πολύ μικρότερη σημασία από αυτό που φαντάζεσαι όταν μιλάμε για 6 ηχεία. Δεν με απασχολεί η ποιότητα. Εννοείτε, δε θέλω να ακούω ήχο με "ακροαστικά" που θα τρίζει σαν σαράβαλο, αλλά η ένταση του ήχου είναι που με απασχολεί και για αυτό το λόγο θέλω να βάλω 6 (ένα σε κάθε γωνία και δυο στη μέση) ηχεία ώστε να έχω παντού ομοιόμορφη ένταση.
@topos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 9 minutes ago, merianosnikos said: Δεν είναι μεγάλο πρόβλημα η καλωδίωση, γιατί ο χώρος είναι ενιαίος, οπότε δε χρειάζομαι τρυπήματα για να περάσω καλώδια. Επίσης όλη η καλωδίωση περνάει από κρεμασμένες σχάρες από το ταβάνι. Σε αυτό το κομμάτι είμαι εντάξει. Δεν με απασχολεί η ποιότητα. Εννοείτε, δε θέλω να ακούω ήχο με "ακροαστικά" που θα τρίζει σαν σαράβαλο, αλλά η ένταση του ήχου είναι που με απασχολεί και για αυτό το λόγο θέλω να βάλω 6 (ένα σε κάθε γωνία και δυο στη μέση) ηχεία ώστε να έχω παντού ομοιόμορφη ένταση. Οκ, εφόσων έχεις δυνατότητα να περαστούν καλώδια "αναίμακτα" δεν υπάρχει λόγος για Bluetooth. Πάρε ένα τηλέφωνο η κάνε μια επίσκεψη σε κατάστημα που ασχολείτε με ήχο και δες τι θα σου προτείνουν και αυτοί σε σχέση με τον χώρο σου και αυτά που εχεις μέσα. 1
lector Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2023 Χρειαζεσαι εναν τελικο ενισχυτη και ηχειακια 2 δρομων με κωνο 5-6". Θα σου βγαλουν την χαμηλη ομοιομορφη ενταση που χρειαζεσαι. Απλα θα πρεπει να εχεις καλη καλωδιωση (χοντρο καλωδιο) για να μην εχεις απωλειες ή καθυστερησεις λογω αποστασης. Απευθυνσου σε καταστημα που ασχολειται με αυτα και θα σου προτεινουν ακριβως. 1
merianosnikos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, lector είπε Χρειαζεσαι εναν τελικο ενισχυτη και ηχειακια 2 δρομων με κωνο 5-6". Θα σου βγαλουν την χαμηλη ομοιομορφη ενταση που χρειαζεσαι. Απλα θα πρεπει να εχεις καλη καλωδιωση (χοντρο καλωδιο) για να μην εχεις απωλειες ή καθυστερησεις λογω αποστασης. Απευθυνσου σε καταστημα που ασχολειται με αυτα και θα σου προτεινουν ακριβως. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου !! Καλημέρα !
snbblp Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 50 minutes ago, merianosnikos said: Σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου !! Καλημέρα ! Εχω την εντύπωση πως είμαστε γείτονες... Πήρες τηλέφωνο τον Βασίλη; Από το 85 ασχολείται με τον επαγγελματικό ήχο, έχουμε κάνει μαζί αμέτρητες εγκαταστάσεις ρ/φ και τ/ο στούντιος, live PA, μαγαζιά διασκέδασης, και εμπορικά μαγαζιά. 1
merianosnikos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 27 λεπτά πριν, snbblp είπε Εχω την εντύπωση πως είμαστε γείτονες... Πήρες τηλέφωνο τον Βασίλη; Από το 85 ασχολείται με τον επαγγελματικό ήχο, έχουμε κάνει μαζί αμέτρητες εγκαταστάσεις ρ/φ και τ/ο στούντιος, live PA, μαγαζιά διασκέδασης, και εμπορικά μαγαζιά. Νομίζω πως δεν είμαστε γείτονες χαχαχα Είσαι από Κέρκυρα;
snbblp Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 39 minutes ago, merianosnikos said: Νομίζω πως δεν είμαστε γείτονες χαχαχα Είσαι από Κέρκυρα; Οχι, Αθήνα. Αλλά έχω γείτονα με μαγαζί ρούχα, που έχει το ΙΔΙΟ πρόβλημα με εσένα! 😃
kinitos Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2023 On 29/11/2023 at 12:08, merianosnikos said: Καλησπέρα. Είμαι νέος στο Forum και αν έχω κάνει λάθος στην επιλογή ομάδας ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και ζητώ από τους διαχειριστές αν είναι δυνατόν να μεταφέρουν την ερώτηση σε άλλη ομάδα ☺️ Αυτή την περίοδο δημιουργώ ένα νέο εμπορικό κατάστημα. Το εμβαδόν του είναι περίπου 120m2 και με ύψος 3,66m και είναι ενιαίος χώρος. Για το συγκεκριμένο κατάστημα θέλω να βάλω στην οροφή 6 ηχεία (όχι χωνευτά, αλλά κρεμασμένα στον τοίχο) και επίσης θέλω για αυτά και τον σχετικό ενισχυτή που να μπορεί να συνδεθεί στον υπολογιστή με κάποιο καλώδιο τύπου jack για αναπαραγωγή μουσικής. Ο λόγος για τον οποίο θέλω 6 ηχεία δεν είναι για να έχω ένταση, αλλά για να μπορώ να έχω ομοιόμορφη χαμηλή ένταση ήχου σε όλο το χώρο αποφεύγοντας να έχω 2 ηχεία, που δίπλα τους θα ξεκουφαίνει τον ακροατή και 10 μέτρα μακριά δεν θα ακούει. Να σημειωθεί πως το πιο απομακρυσμένο ηχείο από τον ενισχυτή θα είναι περίπου στα 13 - 15 μέτρα μακριά. Αυτό το αναφέρω μόνο ως πληροφορία στην περίπτωση που παίζει κάποιο ρόλο. Τέλος, η μουσική θέλω να είναι χαμηλά. Δεν είναι μπαρ, ώστε να θέλω η μουσική να έχει ένταση. Θέλω ίσα ίσα να έχω ένα μουσικό χαλί. Στην παρούσα φάση, επειδή είμαι σε άνοιγμα, όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχουν και πολλά χρήματα διαθέσιμα, οπότε ότι μπορώ να εξοικονομήσω το εξοικονομώ. Τι ζητάω από την ομάδα λοιπόν. Θα ήθελα αν κάποιος έχει σχετική τεχνογνωσία να μου προτείνει ένα ηχοσύστημα, όσο το δυνατόν οικονομικότερο που να είναι όμως και ποιοτικό (μην το αγοράσω τώρα και σε 3 μήνες θέλω νέο ξανά 😆). Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια σας. τα σωστα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι τα 100vολτικα συστηματα και 6 ηχειασ στην οροφη . σχετικα νορμαλ κοστος πας τα καλωδια ευκολα παντου παντα παραλληλα και τελος με μια μοναδα που εκει θα παιρνει οτι θες . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα