Προς το περιεχόμενο

Dragon's Dogma 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, kriosgr said:

Έχω φάει άπειρες ώρες στο DD1 μιας κι έψαχνα την κάθε λεπτομέρεια. Μπορώ να σε πάω οπουδήποτε χωρίς να ανοίξω χάρτη ούτε να κοιτάω το mini map. Για τέτοιο στάδιο καψίματος μιλάμε 😊  Το DD1, το Civilization 6 και το Dark Souls 2 είναι και τα μοναδικά games που έχω παίξει την δεκαετια 2013-2023 .  Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρω το DD2.  Ξεκίνησα πολύ καλά μιας και γνώριζα τους μηχανισμούς του παιχνιδιού από το πρώτο (crafting-enchanting e.t.c.). Δεν θυμόμουν που βρήκα το πρώτο seeker token αν και είχα βρει 6 ήδη. Παίζω σιγά οπότε δεν με πείραξε να κάνω restart. 17 lvl ήμουν όταν ανακάλυψα την ύπαρξη αυτού του quest. Μια μέρα μόνο μου πήρε να ξαναφτάσω στο ίδιο level και στα ίδια items που είχα πριν. Από θέμα επιδόσεων γυρίζουν όλα τα ανεμιστηράκια του PC αλλά σε αυτό δεν φταίει το game. Έχω 4Κ μόνιτορ και παίζω με RΤΧ 3070 8gb 🤭. Είδα το review που κάνανε οι unboxoholics που παίζανε σε 4Κ smoothly αλλά με RTX 4080  😎 Από επεξεργαστή είμαι καλά (intel 12700Κ) με 16GB DDR5. Πιστεύω πως με μια 4080 super θα είμαι κι εγώ super να απολάυσω το game για τα επόμενα 5 χρόνια. Τι γνώμη έχετε;

Είναι κυρίως cpu bound αλλά θα έλεγα ότι έχει πολυ ψωμί (δλδ patches) ακόμα. 

Περίμενε ενα εξάμηνο ακόμα, δεν χάθηκε ο κόσμος! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, kriosgr είπε

Έχω φάει άπειρες ώρες στο DD1 μιας κι έψαχνα την κάθε λεπτομέρεια. Μπορώ να σε πάω οπουδήποτε χωρίς να ανοίξω χάρτη ούτε να κοιτάω το mini map. Για τέτοιο στάδιο καψίματος μιλάμε 😊  Το DD1, το Civilization 6 και το Dark Souls 2 είναι και τα μοναδικά games που έχω παίξει την δεκαετια 2013-2023 .  Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρω το DD2.  Ξεκίνησα πολύ καλά μιας και γνώριζα τους μηχανισμούς του παιχνιδιού από το πρώτο (crafting-enchanting e.t.c.). Δεν θυμόμουν που βρήκα το πρώτο seeker token αν και είχα βρει 6 ήδη. Παίζω σιγά οπότε δεν με πείραξε να κάνω restart. 17 lvl ήμουν όταν ανακάλυψα την ύπαρξη αυτού του quest. Μια μέρα μόνο μου πήρε να ξαναφτάσω στο ίδιο level και στα ίδια items που είχα πριν. Από θέμα επιδόσεων γυρίζουν όλα τα ανεμιστηράκια του PC αλλά σε αυτό δεν φταίει το game. Έχω 4Κ μόνιτορ και παίζω με RΤΧ 3070 8gb 🤭. Είδα το review που κάνανε οι unboxoholics που παίζανε σε 4Κ smoothly αλλά με RTX 4080  😎 Από επεξεργαστή είμαι καλά (intel 12700Κ) με 16GB DDR5. Πιστεύω πως με μια 4080 super θα είμαι κι εγώ super να απολάυσω το game για τα επόμενα 5 χρόνια. Τι γνώμη έχετε;

Είναι λίγο κάπως.... να πεις σε κάποιον δώσε τόσα, αρκετά στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να παίξει ένα παιχνίδι, βέβαια εσύ θα κάνεις απόσβεση 🤣, αλλά πως να να το πεις με σιγουριά ότι θα τρέχει όπως πρέπει? Το παιχνίδι ουσιαστικά ψοφάει ότι επεξεργαστή έχεις ανεξαρτήτως ανάλυσης . Βάλε ένα therdriper 🤣. Σε κάποιους τρέχει καλά σε άλλους crasharei πριν ξεκινήσουν 🤣🤣

Επίσης σε 4κ νομίζω μέχρι 9gb ζητάει με τα πάντα δεξιά και rt on, δε τα λες και πολλά 

Και εγώ 4κ παίζω 

Όπως είπε και ο από πάνω άσε να πατσαριστει αρκετά και μετά αν δεν είσαι ικανοποιημένος αναβάθμισε, μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει και νέες κάρτες μέχρι τότε 🤣

Επεξ/σία από Mr Aris
  • Like 2
Δημοσ.
19 minutes ago, Mr Aris said:

Είναι λίγο κάπως.... να πεις σε κάποιον δώσε τόσα, αρκετά στη συγκεκριμένη περίπτωση, για να παίξει ένα παιχνίδι, βέβαια εσύ θα κάνεις απόσβεση 🤣, αλλά πως να να το πεις με σιγουριά ότι θα τρέχει όπως πρέπει? Το παιχνίδι ουσιαστικά ψοφάει ότι επεξεργαστή έχεις ανεξαρτήτως ανάλυσης . Βάλε ένα therdriper 🤣. Σε κάποιους τρέχει καλά σε άλλους crasharei πριν ξεκινήσουν 🤣🤣

Επίσης σε 4κ νομίζω μέχρι 9gb ζητάει με τα πάντα δεξιά και rt on, δε τα λες και πολλά 

Και εγώ 4κ παίζω 

Όπως είπε και ο από πάνω άσε να πατσαριστει αρκετά και μετά αν δεν είσαι ικανοποιημένος αναβάθμισε, μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει και νέες κάρτες μέχρι τότε 🤣

Συν ότι για την επόμενη δεκαετία θα του πίνει το αίμα.. No rush! 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Zus είπε

Δυστυχώς, ενώ είναι πολύ ωραίο παιχνίδι, έχω αληθωρίσει από το stuttering.

Μιλάμε έχει stuttering μέχρι και το gamepad, για τέτοια τραγική κατάσταση μιλάμε.

Κατέβασα refresh rate, κλείδωσα FPS στα 60 και μόνο όταν το γύρισα από Full screen σε windowed mode κάπως διορθώθηκε η κατάσταση.

Ε, μετά μπήκα Vernworth και φτου και από την αρχή...

Θα δοκιμάσω με κλειστό ray tracing και ελπίζω να γίνει κανένα θαύμα.

Εγώ λόγω 2 οθονών έτσι παίζω από την αρχή με Full screen window mode και RT κλειστό, πάντως stuttering δεν έχω από την αρχή και πριν το πρώτο patch στις 80+ ώρες που παίζω, ίσα ίσα παρατήρησα lag όταν ανοίγει το inventory κάποιος trader μετά το patch. Το μόνο κουλό που μου έχει κάνει μια φορά στο δάσος νύχτα ενώ είχα 50-70fps έπεσε ξαφνικά στα 20-30fps, έκλεισα το παιχνίδι και το ξανά άνοιξα και όλα ήταν κομπλέ πάλι σε πολύωρο gaming. Για την Vernworth μην παιδεύεσαι δεν πρόκειται να κάνεις κάτι από θέμα απόδοσης εκεί είναι cpu bound το παιχνίδι, η gpu πετάει χαρταετό, κοίτα να παίζει καλά στο open world κομμάτι. 

2 ώρες πριν, Mr Aris είπε

Και εγώ 4κ παίζω 

Μετά από πολύωρο gaming 4κ που παίζω εγώ με κλειστό RT βλέπω 11GB+ χρήση στην gpu και 17GB+ χρήση στην pc ram πάντως.

Επεξ/σία από Saloufas
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Saloufas είπε

Μετά από πολύωρο gaming 4κ που παίζω εγώ με κλειστό RT βλέπω 11GB+ χρήση στην gpu και 17GB+ χρήση στην pc ram πάντως.

Καλά στο παιχνίδι μέσα εμένα λέει

13-14gb+

Στις ρυθμίσεις λέει 9gb

Αλλά μέσα στο παιχνίδι σίγουρα έχει να κάνει με πόση vram βρίσκει ελεύθερη 

Δημοσ.

Τραγικό πάντως αυτό με το 1 save , έκανα λάθος και έκανα load από last inn και όχι last save και χάθηκε το progress …. , δεν νομίζω τώρα αυτό να κάνει restore 

Μάλλον θα το πιάσω πάλι μόλις φτιαχτούν τα οποία θέματα έχει ανάμεσα και αυτό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tambas91 είπε

εγώ άκουσα το σχόλιο του φίλου @{TDi}Dj2k..infc και άρχισα το πρώτο που δεν είχα παίξει σαν πρώτη εικόνα φαίνεται ωραίο game με πολύ βάθος

Θα δανείσεις την 4090 να μην σκονίζεται? 😁

Στην OLED αξίζει η να στην πάρω και αυτή? 

Μπήκα πάντως και εγώ στο tripaki να παίξω το πρώτο που δεν έχω ιδέα την φάση.

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, SPANK είπε

Τραγικό πάντως αυτό με το 1 save , έκανα λάθος και έκανα load από last inn και όχι last save και χάθηκε το progress …. , δεν νομίζω τώρα αυτό να κάνει restore 

Αν έκανες quit αμέσως (πριν ξανακάνει save) και ξαναφόρτωνες από το main menu θα σου φόρτωνε κανονικά. Αν δεν είχες backup και έχεις ενεργοποιημένο το cloud χαιρέτα το τώρα...

Την είχα πατήσει έτσι κάποτε και εγώ με βιασύνη εκ παραδρομής στο πρώτο game. Παθών και μαθών. Το έχω γράψει ότι το μονό save και τα 10χίλιαρα να φεύγουν για ferrystones με 5-6 portcrystals max ανά NG (αν κάνεις dupe το ένα στην Sphinx) δεν είναι για όλους.

Μην περιμένετε να αλλάξει κάτι σε αυτό το θέμα, έτσι είναι τα mechanics του game. Ελπίζω μετά το DLC να βάλουν τουλάχιστον eternal ferrystone (και να μη τη πουλάνε και αυτή στο steam store 🤣).

2 ώρες πριν, Tambas91 είπε

εγώ άκουσα το σχόλιο του φίλου @{TDi}Dj2k..infc και άρχισα το πρώτο που δεν είχα παίξει σαν πρώτη εικόνα φαίνεται ωραίο game με πολύ βάθος

Το πρώτο το συστήνω ανεπιφύλακτα ακόμα και σήμερα. Απλά να ξέρετε το να φάτε τον δράκο είναι το tutorial.🤣 Το πραγματικό game είναι μετά με Everfall 2.0 και BBI (ειδικά post Daimon). 2 πράγματα μόνο να σας γράψω.

Έχει πολύ περίεργα και δύστροπα triggers σε NPC questlines. Πχ μπορεί να χάσεις ένα ολόκληρο αν προχωρήσεις 20 μέτρα αντί να στρίψεις δεξιά να μιλήσεις σε κάποιον άλλο. Δε κάνω πλάκα. Ευτυχώς στο 2ο game (που σίγουρα και αυτό έχει) δεν νομίζω να έχω χάσει πολλά quest (εώς καθόλου) αλλά πλέον γυρίζω τα πάντα πριν από κάθε main quest.🤣

Τέλος αν πεις να κάνεις minmax chars δε μπορείς να παίξεις ότι γουστάρεις όπως στο 2 δυστυχώς. Για μένα αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα στο game. Αν πχ θες να παίξεις mystic knight θα πρέπει να παίξεις πολύ mage/sorcerer για να ανεβάσεις magic στα level ups και ας είναι meh το gameplay τους (spam blessed charged bolts κυρίως). Αν δε το κάνεις και παίζεις ότι να είναι τότε απλά θα τα χαϊδεύεις στο BBI. Θα πρέπει να φτάσεις ξέρω εγώ 100 level για να φας ένα Elder Ogre lol.

Από την  άλλη έχεις από την αρχή eternal ferrystone και πας όπου γουστάρεις. Το πρώτο portcrystal που θα βρείτε βάλτε το στο healing spring πάνω δεξια στον χάρτη για να γεμίζετε flasks τσακ μπαμ. Thank me later.🤣

Επεξ/σία από ilos
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις είτε το παιχνίδι είναι τίγκα στα bugs, είτε εγώ είμαι τρελός.

Βρήκα κάτι trousers με καλά stats τα οποία σε εξωτερική εμφάνιση είμαι με παρτό βρακί και δικτυωτό καλσόν (μαμώ την woke culture).

Τρέχω από εδώ με το βρακί και το καλσόν, τρέχω από εκεί με το καλσόν και το βρακί, βρίσκω ένα κανονικό παντελόνι με τα ίδια stats, λέω επιτέλους δεν θα είμαι με το βρακί και το καλσόν.

Χώνομαι στη σπηλιά με το νέο παντελόνι, πεθαίνω, κάνει load last save έξω από τη σπηλιά την οποία μόλις είχα καθαρίσει και είχα κάνει save, να σου respawned όλα τα mobs μέσα και έξω από τη σπηλιά. Μέχρι εκεί οκ, λες και στο dark souls το ίδιο συμβαίνει, κλάιν.

ΜΕ ΒΓΑΖΕΙ ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΩΤΟ ΚΑΛΣΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

PS Η απόδοση του παιχνιδιού βελτιώθηκε θεαματικά βάζοντας το game ως high priority της CPU.

Επεξ/σία από Zus
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, SPANK είπε

Για αυτό το θέμα γίνεται ένας ψιλοχαμος στο twitter. Κάποιοι λένε ότι το παράτησαν γιατί έχασαν ώρες προόδου έτσι απλά.

Επεξ/σία από Armoral
Δημοσ.

Καλή φασούλα…

Πάμε τώρα στο άλλο: Γιατί σε κάθε fight και ενώ έχω κάνει heal είτε με flask, είτε με mage, από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να γίνει full heal αλλά μπαίνει κόφτης στο health bar; Είναι μηχανισμός του game αυτός ή κάτι άλλο  τρέχει;

• Moderators
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zus είπε

Καλή φασούλα…

Πάμε τώρα στο άλλο: Γιατί σε κάθε fight και ενώ έχω κάνει heal είτε με flask, είτε με mage, από ένα σημείο και μετά δεν μπορεί να γίνει full heal αλλά μπαίνει κόφτης στο health bar; Είναι μηχανισμός του game αυτός ή κάτι άλλο  τρέχει;

Είναι μηχανισμός του game. Στο λέει και στα tutorials κάπου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αυτοί της Capcom γιατί είπαν να ζηλέψουν τη Bethesda; Η κίνηση του χαρακτήρα είναι πανομοιότυπη. Ειδικά δε, όταν πέφτει από ύψος και βουτάει με το κεφάλι είναι καρμπόν Bethesda. Μόνο τα πόδια στο κεφάλι λείπουν και μετά δεν θα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ποιο είναι τι.

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...