fredd0 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 τα "ροφηματα" σοκολατας ειναι κακαο και ζαχαρη. Δεν εχουν καποια μαγικα συστατικα που αλλαζουν σοβαρα τη γευση. Αν θες χωρις ζαχαρη παρε σκετο κακαο. Και αν θες παχυρευστη σοκολοτα ... λειωσε σοκολατα με γαλα η και κρεμα γαλακτος. Απο απλη κουβερτουρα απο το σουπερ μεχρι Valrhona αν εισαι διατεθειμενος να πληρωσεις κατι παραπανω
elgol Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Πως τη φτιαχνεις στο μπρικι στην αφρογαλιερα;
villasg Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε Κάποιος που θέλει να αποφύγει την ζάχαρη, υπάρχουν σκόνες ή ροφήματα σοκολάτας / κακάο χωρίς ζάχαρη; Έχει η Γιώτης με στεβια
Menelaos83 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε Δεν έχω εντοπίσει αυτή τη μάρκα στα σούπερ μάρκετ που γυρνάω (Γαλαξίας, Σκλαβενίτης) αλλά δεν το έχω ψάξει και ιδιαίτερα. Όταν ξαναπάω για ψώνια θα το τσεκάρω αν την έχουν. Την εχει ο ΑΒ https://www.ab.gr/el/eshop/Proino-snacking-and-rofimata/Kakao-Sokolata-rofima/Rofima-Sokolata-Galaktos-0-Zachari-230g/p/7372521 https://www.ab.gr/el/eshop/Proino-snacking-and-rofimata/Kakao-Sokolata-rofima/Rofima-Sokolatas-Galaktos-Bueno-0-Zachari-230g/p/7510969 Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από Menelaos83 1
defaultuser2003 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Έχω πιει την καλύτερη σοκολάτα σε καφενείο στην ορεινή Κορινθία. Ο τύπος χρησιμοποιούσε ΙΟΝ αμυγδάλου που την έλιωσε μέσα σε νερό και όπως ανακατευόταν γινόταν ένα τέλειο μίγμα. Bonus τα κομματάκια αμυγδάλου που έμεναν κάτω στο φλυτζάνι. Η αναλογία είναι αναλόγως τι αρέσει στον καθένα, ωστόσο, μπορείς να ξεκινήσεις με μισή κούπα νερό και μισή σοκολάτα ΙΟΝ (η μικρή με τα 8 κομμάτια).
f3d0n Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Το καλύτερο ρόφημα σοκολάτας πρέπει να το φτιάξεις μόνος σου, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του γούστα. Εγώ προσωπικά βάζω 1κγ κακάο + μισό scoop πρωτεΐνης + ζεστό γάλα. Οι καφετέριες νομίζω βάζουν μέσα κρέμα γάλακτος για να έχει ωραία παχύρευστη υφή και γεύση. 1
Bitbit Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 όλες αυτές οι σκόνες σοκολάτας είναι της πλάκας. Εγώ αυτό που κάνω είναι να ζεσταίνω γάλα (δεν αφήνω να βράσει) και να ρίχνω μέσα 2 "κουτάκια" κουβερτούρα. Σε άλλους δεν αρέσει η κουβερτούρα, θέλουν κάτι πιο γλυκό. Για τα δικά μου γούστα, αυτό που κάνω είναι καλύτερο από κάθε σκόνη. Κουβερτούρα υπάρχει με διάφορα ποσοστά κακάο. 54% 70%... καθένας δοκιμάζει μέχρι να πετύχει αυτό που του αρέσει. Άλλες φορές έχω δοκιμάσει να ρίξω μέσα στο γάλα κανονική σοκολάτα ή στο τσακιρ κέφι σοκολάτα με φράουλα. Εντάξει καλό το αποτέλεσμα αλλά καταλήγω στην κουβερτούρα (συγκεκριμένα αυτή του Lidl παίρνω που είναι και σε καλή τιμή). Στα περισσότερα καταστήματα έξω η σοκολάτα δε μου αρέσει. Είναι μετρημένα αυτά που κάνουν καλή σοκολάτα. Στα περισσότερα είναι σα να πίνω σοκολατούχο γάλα. Η πηχτή σοκολάτα, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο να πετύχεις, αρέσει και σε εμένα αλλά δε ξέρω πως να την κάνω. Χρησιμοποιούν κρέμα γάλακτος ή ζαχαρούχο γάλα; Κάποια στιγμή θα πειραματιστώ. Αντί για σοκολάτα πάντως εγώ πίνω πολλές φορές κακάο. Αν δε κάνω λάθος είναι και πιο υγιεινό.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Bitbit είπε Αντί για σοκολάτα πάντως εγώ πίνω πολλές φορές κακάο. Αν δε κάνω λάθος είναι και πιο υγιεινό. Κακάο το έχω πεθυμήσει,ούτε και ξέρω ποσα χρόνια έχω να πιω.
mary Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Αν πάρεις κακάο που είναι για την ζαχαροπλαστικη και προσθέσεις όση ζάχαρη θες;
hotb Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Το θέμα γεύσης είναι προσωπικό γούστο. Για θέμα υφής κανε οτι οι Ιταλοί, βάλε κορν φλάουρ μέσα στο μείγμα σου και θα δεις διαφορά. Ξεκίνα με το παρακάτω και βρες τι θες, αλλάζοντας τις αναλογίες ή/και βάζοντας κομμάτια σοκολάτας μεσα (κοψτ'τα πολυ μικρά για να προλάβουν να λιώσουν) 200 ml γάλα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (μπορείς και Splenda αν θες που αντέχει την ζέστη) 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ 1 κουταλιά της σούπας πικρό κακάο (όχι ρόφημα σοκολάτας, σκέτο κακάο) Ανακατεύεις τα 2, 3 και 4 σε ενα μπρίκι, βάζεις το γαλα μέσα, ανακατεύεις να διαλυθούν, βάζεις μπρίκι στο (αναμμένο) μάτι και ανακατεύεις μέχρι να πήξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα