Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα! Τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούμαστε με το δημόσιο νοσοκομείο στη Κρήτη ( δεν αναφέρω πόλη) για μια επέμβαση που παλαιότερα φάνταζε ρουτίνα. Η μητέρα μου λοιπόν σφαδάζει από τον πόνο που προκαλείται από το ισχίο και είναι με ισχυρά παυσίπονα λόγω και άλλων προβλημάτων στη μέση (έχει κάνει εγχείρηση κήλης & σπονδυλοδεσία). Προχωράει μέσα στο σπίτι με μπαστούνι και αυτό το κάνει με δυσκολία. Ο χειρούργος που συναντήσαμε πριν ένα μήνα μας είπε στη καλύτερη περίπτωση τον Φεβρουάριο, και πραγματικά δε ξέρω πώς θα αντέξει μέχρι τότε. 

Ανοίγω το τοπικ για το εξής

1) Ιδιωτικο χειρουργειο αν καταφέρω να μαζέψω κάπως χρήματα - ο ΕΟΠΠΥ δικαιολογεί κάποιο ποσό (είναι ασφαλισμένη καθως παιρνει εδω και χρονια συνταξη αναπηρίας)

2) Αν τη παω στα επείγοντα γιατι πραγματικά είναι χάλια - θα έχω κάποιο κέρδος με την έννοια να το δώσουν σαν επείγον και να προχωρήσουν σε χειρουργείο;

Ευχαριστώ

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, arsenal είπε

Καλημέρα! Τους τελευταίους μήνες ταλαιπωρούμαστε με το δημόσιο νοσοκομείο στη Κρήτη ( δεν αναφέρω πόλη) για μια επέμβαση που παλαιότερα φάνταζε ρουτίνα. Η μητέρα μου λοιπόν σφαδάζει από τον πόνο που προκαλείται από το ισχίο και είναι με ισχυρά παυσίπονα λόγω και άλλων προβλημάτων στη μέση (έχει κάνει εγχείρηση κήλης & σπονδυλοδεσία). Προχωράει μέσα στο σπίτι με μπαστούνι και αυτό το κάνει με δυσκολία. Ο χειρούργος που συναντήσαμε πριν ένα μήνα μας είπε στη καλύτερη περίπτωση τον Φεβρουάριο, και πραγματικά δε ξέρω πώς θα αντέξει μέχρι τότε. 

1) Ιδιωτικο χειρουργειο αν καταφέρω να μαζέψω κάπως χρήματα - ο ΕΟΠΠΥ δικαιολογεί κάποιο ποσό (είναι ασφαλισμένη καθως παιρνει εδω και χρονια συνταξη αναπηρίας)

2) Αν τη παω στα επείγοντα γιατι πραγματικά είναι χάλια - θα έχω κάποιο κέρδος με την έννοια να το δώσουν σαν επείγον και να προχωρήσουν σε χειρουργείο;

Ευχαριστώ

Aρχικα παρε τηλεφωνο τον ΕΟΠΠΥ ωστε να μαθεις αν την πας σε ιδωτικο ποσα καλυπτουν, επισης μιλα με  γιατρο  γτ σε πολλες περιπτωσεις αν δεν σταξεις κατι σε βαζουν στην ουρα και περιμενεις ποτε θα ερθει η ωρα να σε χειρουργησουν(Ελλαδα εισαι).Τωρα οσον αφορα τα επειγοντα ισως ειναι καλυτερα να φωναξεις ασθενοφορο ωστε να την πανε αυτοι κατευθειαν μεσα  και να μην την πας εσυ ο ιδιος με αμαξι ωστε να της δωσουν μεγαλυτερη σημασια.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ 2 φορές που πήγα στα επείγοντα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για συγγενείς-φίλους (1 για σπάσιμο ισχίου και 1 για χεριου) μπήκαν άμεσα για χειρουργείο.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, The_Judas είπε

Εγώ 2 φορές που πήγα στα επείγοντα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης για συγγενείς-φίλους (1 για σπάσιμο ισχίου και 1 για χεριου) μπήκαν άμεσα για χειρουργείο.

Η περίπτωση της όμως δεν είναι σπάσιμο αυτό είναι το πρόβλημα οπότε ίσως και να την διώξουν. Γιαυτό δεν είμαι σίγουρος πως να το χειριστώ.

Δημοσ.

Δεν πιστευω οτι θα την παρουν για τετοιο χειρουργειο στα επειγοντα

Εχετε συζητησει για φαρμακευτικη αγωγη κατα του πονου;Εχετε ιατρικη εκτιμηση για το αν θα μειωθει καθολου μετα απο Χ μερες;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vagos789 είπε

Δεν πιστευω οτι θα την παρουν για τετοιο χειρουργειο στα επειγοντα

Εχετε συζητησει για φαρμακευτικη αγωγη κατα του πονου;Εχετε ιατρικη εκτιμηση για το αν θα μειωθει καθολου μετα απο Χ μερες;

Palexia , Lyrica, δοκίμασαν και κορτιζονη 16μλγ και δε τη βοηθάνε καθόλου από το ιατρείο πόνου. Πλέον είναι σε φάση που κάθεται στη καρέκλα σηκώνεται και νιώθει τον χονδρό. Περιμένει ένα λεπτό να κουμπώσει και έπειτα περπατάει ( όπως περπαταει) ο χειρουργός ιατρος του δημοσίου νοσοκομείου παρόλαυτα της είπε για εγχείρηση στην καλύτερη περίπτωση Φεβρουάριο. Κίνηση για να το προχωρήσουμε πιο γρήγορα δεν έκανα γιατί προς τιμήν του έμαθα από άτομο του νοσοκομείου ότι δεν δέχεται...

Δημοσ.

Πήγαινε στον ίδιο γιατρό και πες του ότι η γυναίκα είναι σε κάκιστο στάδιο. Με τα πες - πες μπορεί να κερδίσεις κάνα μήνα, ή έστω βδομάδες. Αλλιώς, ισχυρότερα παυσίπονα.

Τα πράγματα είναι δυστυχώς δύσκολα, κι όσο πέφτει το εισόδημα, δυσκολεύουν κι άλλο. Φαντάσου να ήταν άνθρωπος εξαρτημένος από το μισθό μήνα μπαίνει - μήνα βγαίνει και να μη μπορούσε να δουλέψει ως το Φλεβάρη.

Αν δεν είναι ηλικιωμένη (άνω των 65-70), δες μήπως κάνεις ιδιωτική ασφάλιση. Όχι τώρα, για τα πιο μετά. Το δημόσιο σύστημα ψιλο-λειτουργεί στα επείγοντα, αλλά στην ποιότητα ζωής και δη των ηλικιωμένων, πάσχει σφοδρά.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε

Πήγαινε στον ίδιο γιατρό και πες του ότι η γυναίκα είναι σε κάκιστο στάδιο. Με τα πες - πες μπορεί να κερδίσεις κάνα μήνα, ή έστω βδομάδες. Αλλιώς, ισχυρότερα παυσίπονα.

Τα πράγματα είναι δυστυχώς δύσκολα, κι όσο πέφτει το εισόδημα, δυσκολεύουν κι άλλο. Φαντάσου να ήταν άνθρωπος εξαρτημένος από το μισθό μήνα μπαίνει - μήνα βγαίνει και να μη μπορούσε να δουλέψει ως το Φλεβάρη.

Αν δεν είναι ηλικιωμένη (άνω των 65-70), δες μήπως κάνεις ιδιωτική ασφάλιση. Όχι τώρα, για τα πιο μετά. Το δημόσιο σύστημα ψιλο-λειτουργεί στα επείγοντα, αλλά στην ποιότητα ζωής και δη των ηλικιωμένων, πάσχει σφοδρά.

Αυτό θα κάνω. Θα κλείσω εξωτερικό ιατρειο θα τον βρω στο γραφείο του και του εξηγήσω πόσο κακή είναι η κατάσταση και ότι αποφασίσει.

60 ειναι

Δημοσ.
7 minutes ago, arsenal said:

60 ειναι

Φιλική συμβουλή, κάνε όσο προλαβαίνεις. Θυμάμαι η ergo είχε ένα καλό πακέτο, αλλά και η nn κάποτε. Έχω καιρό να τα ψάξω. Πάντως με 500-600 ευρώ το χρόνο παίρνεις πίσω καλές επιστροφές και peace of mind σε κάποια πράματα που αφορούν κυρίως χαζομάρες (πόνους, ζαλάδες, μικροπροβλήματα που ξεκινούν να βγάζουν οι άνθρωποι σε αυτές τις ηλικίες).

Για τα σοβαρά (χτύπα ξύλο), θα αποταθείς ούτως ή άλλως στο δημόσιο. Απλά, αν η μητέρα πάθει κολικό νεφρού, κάτι σχετικά ακίνδυνο και όχι ΤΡΟΜΕΡΑ επείγον, σε ένα δημόσιο νοσοκομείο θα την έχουν 2-3 ώρες να σφαδάζει, μέχρι να βαρέσουν την παυσίπονη ένεση, σε ένα ιδιωτικό θα είναι τζετ εντός ώρας. Ή, αν μαγειρεύοντας κάψει/κόψει σοβαρά δάχτυλο, θα τη μπαντάρουν εντός μισαώρου, αντί 3-4-5 ωρών στα εξωτερικά ενός νοσοκομείου.

Δημοσ.

Επειδη εχει πολλα προβληματα δεν ειναι μονο να κανει την εγχειρηση αλλα να γινει και καλη δουλεια ωστε μετα να περπατησει οσο το δυνατον πιο ελευθερα χωρις βοηθηματα ( αν αυτο αντικειμενικα γινεται)

Επισης σε καποιους καλους ιδωτικους ιατρους εχει αμεση εγερση και βαδιση την ιδια ημερα ( αν αυτο μπορει να επιτευχθει) σε σχεση με δημοσιο νοσοκομειο (καποια ισως διαφευγουν του κανονα)

Δημοσ.

Δεν υπάρχει η επιλογή να κανονίσεις να έρθεις Αθήνα ? Ίσως βρείς πίο γρήγορα ημερομηνία για χειρουργείο

Δημοσ.

πλήρης απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας ,υποχρηματοδοτηση,αθλιες υποδομες κτηριακες χωρις συντηρηση εδω και δεκαετιες ,και κυριως χωρις προσληψεις.Καποτε ημασταν 600 ατομα πριν 25 χρονια τωρα εχουμε μεινει 300 (στο νοσοκομειο που δουλευω)ουτε, και ο μεσος ορος ηλικιας μας ειναι πανω απο τα 50 ,ολα αυτα εχουν εναν κοινο αποδεκτη που λεγεται ΑΣΘΕΝΗΣ 

αλλα ξερουν αυτοι να παιζουν το παιχνιδι καλα οταν ολα γινουν ιδιωτικα τοτε θα ειναι ολα ΤΕΛΕΙΑ αν δεν θαχεις φραγκακια κλαφτα χαραλαμπε

• Like 5
Δημοσ.
9 ώρες πριν, alan2 είπε

31 λεπτά πριν, blackhill66 είπε

πλήρης απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας ,υποχρηματοδοτηση,αθλιες υποδομες κτηριακες χωρις συντηρηση εδω και δεκαετιες ,και κυριως χωρις προσληψεις.Καποτε ημασταν 600 ατομα πριν 25 χρονια τωρα εχουμε μεινει 300 (στο νοσοκομειο που δουλευω)ουτε, και ο μεσος ορος ηλικιας μας ειναι πανω απο τα 50 ,ολα αυτα εχουν εναν κοινο αποδεκτη που λεγεται ΑΣΘΕΝΗΣ 

αλλα ξερουν αυτοι να παιζουν το παιχνιδι καλα οταν ολα γινουν ιδιωτικα τοτε θα ειναι ολα ΤΕΛΕΙΑ αν δεν θαχεις φραγκακια κλαφτα χαραλαμπε

Ξεκάθαρα εκεί πάει το πράγμα! Το φωνάζω εδώ και καιρό, όλα για τον κλινάρχη γίνονται

10 ώρες πριν, elgol είπε

Επειδη εχει πολλα προβληματα δεν ειναι μονο να κανει την εγχειρηση αλλα να γινει και καλη δουλεια ωστε μετα να περπατησει οσο το δυνατον πιο ελευθερα χωρις βοηθηματα ( αν αυτο αντικειμενικα γινεται)

Επισης σε καποιους καλους ιδωτικους ιατρους εχει αμεση εγερση και βαδιση την ιδια ημερα ( αν αυτο μπορει να επιτευχθει) σε σχεση με δημοσιο νοσοκομειο (καποια ισως διαφευγουν του κανονα)

Το έχω ακούσει και εγω, έχω κλείσει ραντεβού με 2 ιδιώτες για να μιλήσω μαζι τους, κοστολόγιο κτλ κα στη τελικά με βλέπω για δάνειο (εκει καταντήσαμε)

9 ώρες πριν, alan2 είπε

Δεν υπάρχει η επιλογή να κανονίσεις να έρθεις Αθήνα ? Ίσως βρείς πίο γρήγορα ημερομηνία για χειρουργείο

Δυστυχώς θέλει ο θεράπων ιατρός να είναι στη πόλη μας, εκει δε κανει πίσω, διότι είμαστε Κρήτη και δε η μητέρα μου ζει στην επαρχία. 

Δημοσ.
On 29/11/2023 at 08:35, arsenal said:

Ευχαριστώ

1. ο εοπυυ πληρώνει κάποια πράγματα, θα σου πει ο (ιδιώτης) γιατρός πόσο θα σου κοστίσει συνολικά εσένα, δεν έχει νόημα να πάρεις στον εοπυυ να ρωτήσεις τι θα σου καλύψουν. Η τιμή παίζει ανάλογα με τον γιατρό, την κλινική, κλπ.

2. η λογική λέει πως όχι, μην μπεις στον κόπο.

πάντως καμιά φορά οι νοσοκομειακοί γιατροί ίσως μπορέσουν να επισπεύσουν κάπως τα πράγματα αν, εχμ, εεε, πως να το πω, αν βοηθήσεις κι εσύ λίγο, γκουχ γκουχ, ξέρεις... Το σημαντικότερο όμως είναι να είναι καλός χειρουργός...

Δημοσ.
1 hour ago, blackhill66 said:

Όλη η Ελλάδα καταρρέει δημογραφικά, δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία, δυστυχώς. Όσοι μπορούσαν να την κάνουν την έκαναν, όσοι μπορούν να βγάλουν καλά χρήματα έξω, δεν κάθονται εδώ. Πίσω στη χώρα έχουν μείνει οι 50+ και οι κάτω των 22/23.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...