Προς το περιεχόμενο

Black Friday 2023 FAILS -or- The funny side of BF 2023 [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 minutes ago, HatTrick said:

Αληθεια πιστευεις οτι 20.000 ειναι μεγαλο ποσό όταν οι αλυσιδες καταστημάτων κάνουν 100-200 εκατομύρια τζίρο το 3μηνο-4μηνο;

Πόσα εικοσαχίλιαρα χωράνε στο 1 εκατομμύριο ευρώ για να πεί το κράτος ότι επέβαλε  πρόστιμο 0,5% επι του τζιρου τριμήνου-τετραμήνου;

Τα προστιμα αν δεν ειναι εξοντωτικά και σε σχέση με τον τζιρο,ειναι σαν να κλεινεις το ματι στον εμπορο.Γιατί αυτός μπορεί να πληρώσει 20κ στη χάση και στη φεξη,αλλά έχει πάρει άτοκα δάνεια για μερικούς μήνες,έχει ψαρέψει προσωπικά στοιχεία πελατών και κυρίως έχει κάνει δεσμέυσει πολλους αγοραστές απο το να πάνε να αγοράσουν απο κάποιον άλλο.

Προστιμα ? Λειτουργικα εξοδα εννοεις

• Like 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, HatTrick είπε

Αληθεια πιστευεις οτι 20.000 ειναι μεγαλο ποσό όταν οι αλυσιδες καταστημάτων κάνουν 100-200 εκατομύρια τζίρο το 3μηνο-4μηνο;

Πόσα εικοσαχίλιαρα χωράνε στο 1 εκατομμύριο ευρώ για να πεί το κράτος ότι επέβαλε  πρόστιμο 0,5% επι του τζιρου τριμήνου-τετραμήνου;

Τα προστιμα αν δεν ειναι εξοντωτικά και σε σχέση με τον τζιρο,ειναι σαν να κλεινεις το ματι στον εμπορο.Γιατί αυτός μπορεί να πληρώσει 20κ στη χάση και στη φεξη,αλλά έχει πάρει άτοκα δάνεια για μερικούς μήνες,έχει ψαρέψει προσωπικά στοιχεία πελατών και κυρίως έχει κάνει δεσμέυσει πολλους αγοραστές απο το να πάνε να αγοράσουν απο κάποιον άλλο.

Είπα ότι είναι απλά ηθική δικαίωση.

Αλλά ακομη κι έτσι εάν οι καταγγελίες πολλαπλασιαστουν και ο κάθε ένας εξαπάτημενος κάνει από μια (ή έστω το 30% από αυτούς) τα 20.000 Χ 100 άτομα ανά προϊόν Χ 100 προϊόντα = 20.0000. 000.

20 εκατομμύρια δεν το λες και λίγο. Και τα παραπάνω νούμερα εξαπατηθεντων και προιοντων είναι και πολύ χαμηλά σε σχεση με την πραγματικότητα.

Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ το κάνω. Κάποιος άλλος όχι. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως καταναλωτές δεν είναι εύκολη και απλή. Θέλει κόπο και χρόνο δυστυχώς.

Παντως υπολογίστε ότι έχασαν 20.000 αντί να δώσουν το προϊόν με την νέα παραλαβή και να έχουν και κέρδος μιας και ακόμη και στην τιμή προσφοράς υπάρχει κέρδος.

Εάν υπάρξει μια καταγγελία όντως τα 20.000 πρόστιμο δεν φαίνονται πουθενά για να παραπονεθει το top management. Εαν οι καταγγελίες αυξηθούν πιστέψτε με το top management αρχιζει να ψάχνει γιατι καλείται να δώσει τα μεγάλα πια πόσα. Και έκει αρχίζουν να δίνονται διαφορετικές οδηγίες αντιμετωπισης των αντίστοιχων περιστατικων.

Όλα είναι νούμερα και στατιστικές

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 8
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SeNNinhA είπε

Είπα ότι είναι απλά ηθική δικαίωση.

Αλλά ακομη κι έτσι εάν οι καταγγελίες πολλαπλασιαστουν και ο κάθε ένας εξαπάτημενος κάνει από μια (ή έστω το 30% από αυτούς) τα 20.000 Χ 100 άτομα ανά προϊόν Χ 100 προϊόντα = 20.0000. 000.

20 εκατομμύρια δεν το λες και λίγο. Και τα παραπάνω νούμερα εξαπατηθεντων και προιοντων είναι και πολύ χαμηλά σε σχεση με την πραγματικότητα.

Ο καθένας πράττει όπως νομίζει. Δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ το κάνω. Κάποιος άλλος όχι. Η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας ως καταναλωτές δεν είναι εύκολη και απλή. Θέλει κόπο και χρόνο δυστυχώς.

Δεν διαφωνω,και εγώ τςη ίδιας λογικής είμαι.Απλά θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τι αποτελεί ηθική δικαιώση,γιατι εμένα τα 20κ δεν θα ενδιέφεραν αν ειχα δωσει 500-600 ευρω για τα οποία θα με ειχαν εξαπατήσει και στο τελος θα τα επαιρνα πισω μετα απο εναν μηνα χωρις να εχω το προιον.Η ηθική δικαιώση ειναι κάτι υποκειμενικό.Το να ικανοποιηθεί όμως το κοινό περι δικαίου αίσθημα (κατι στο οποίο αποσκοπουν οι νόμοι) δεν νομίζω να επιτυγχανεται με τετοια πρόστιμα,γιατι και ο ίδιος ο νομος βάζει εμπόδια σε κάποιον να κάνει χρήση του (μακρά περίοδο εξέτασης αιτήματος κτλ).Αρα ο νόμος κατα την παοψη μου πρέπει να έχει χαρακτηρα παραδειγματισμού ώστε να μην επαναληφθεί η παρανομία και όχι να θεωρεί δεδομένο ότι θα καταφύγει όλος ο πληθυσμός στην χρήση του.

• Moderators
Δημοσ.

Να μεινουμε στο θεμα; Μην μονοπωλειτε με αναλυση σε ενα συγκεκριμενο προβλημα, ανοιξτε τοπικ αν θελετε.

Ευχαριστουμε.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, insoholic said:

πως πληρωσες μετρητα πανω απο 500 ευρώ; 
Υποτίθεται ηλεκτρονικά πρέπει να γίνεται!

500€ προ φόρων

• Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, salpnik είπε

Ο Κωτσόβολος είχε μια πολύ καλή προσφορά στους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Μιας και το δικό μου τρύπησε,πήρα 200l διπλής ενεργείας calpak neo.Η τιμή του ήταν 799€ και με την προσφορά της alpha bank bonus που σου έδινε διπλάσια έκπτωση με μισά bonus δλδ στης 30000 bonus η έκπτωση είναι 60€ ,στο bf έδινε με 30000 bonus 120€ οπότε 799-120=679€.

Διαβαστε τον τιτλο παρακαλω, δεν γραφουμε για μια καλη τιμη που μπορει να βρηκαμε, το αντιθετο αφορα το τοπικ. Τα fails και τα αστεια θεματα που ειδαμε. Για τους αλφα μπονους ποντους του ΚΒ ειχαμε τοπικ και εχει αναφερθει.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ νομίζω πρέπει να α φέρουμε την FROG και θετικά αλλά και αρνητικά.

Α) Πολλά μπράβο λοιπόν στην FROG που έδωσε απεριόριστα Data για ένα χρόνο με 60€ σε νέες συνδεσεις.

Β) Απεριόριστες μουτζες στην FROG πάλι που απέδειξε ότι Ελλάδα είναι μόνο Αθήνα και Θεσσαλονίκη και αδιαφόρησε εντελώς για την επαρχία. Τόσο discrimination είχα εξαιρετικά πολλά χρόνια να δω από εταιρεία.

Γ) Πολλά άκυρα επίσης στην FROG που αποφάσισε να καλύψει την Αθήνα και Θεσσαλονίκη (έστω) με ένα μόνο σημείο πώλησης με 1-2 υπαλλήλους και χωρίς POS! Επιλογή που οδήγησε σε απίστευτη ταλαιπωρία για τους τυχερούς και έδιωξε κόσμο που δεν μπορούσε να σπαταλησει ένα δίωρο στην ουρά και στην βροχη.

Speachless για τους τύπους που παίρνουν τις αποφάσεις.

• Like 7
Δημοσ.

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, παραγγελια την Κυριακη σε μια μικρη συσκευη (Ip camera) διαθεσιμη σε 33 καταστηματα. Την Δευτερα τηλεφωνο απ αυτους οτι δεν θα μπορεσουν να το στειλουν εκεινη την μερα, λεω οκ κανενα προβλημα, αυριο-μεθαυριο δεν ειναι θεμα. Μπαινω πριν λιγο βλεπω την παραγγελια "ακυρωμενη".  Τους καλω και μετα απο μονο μιση ωρα αναμονης ακουγοντας το ποσο γρηγορες παραγγελιες κανουν, μου λεει ενας τυπος "Δεν υπαρχει διαθεσιμο το προιον", μα λεω το βλεπω στο site σας διαθεσιμο σε 33 καταστηματα. Μου λεει με υφος "σας ειπα θα σας συνδεσω με το αρμοδιο τμημα". 1 ωρα και 30 λεπτα αργοτερα δεν εχει απαντησει κανεις και το μηνυμα το ηχογραφημενο μας λεει ποσο γρηγορα παραδιδει ο κωτσοβολος. Στο τσατ και επειτα απο ακομα μια ωρα μου απαντανε οτι δεν ειναι διαθεσιμο το προιον και σε ερωτηση "γιατι φαινεται αμεσα διαθεσιμο σε 20 λεπτα σε καταστηματα", καμια απαντηση.
PUBLIC, παραγγελια την Πεμπτη 2 ηλεκτρικων συσκευων, την ακυρωσα λογο μη διαθεσιμοτητας, κανω 2η με παρομοια προιοντα. Ενημερωση με viber και αφου υποτιθεται εχω ακυρωσει την 1η οτι υπαρχουν τα προιοντα. Καλω μου λενε αν σας ηρθε μηνυμα ετσι θα ειναι. Λεω ειχα κανει αιτημα ακυρωσης μου λενε δεν φαινεται κατι. Ακυρωνω την 2η λοιπον μιας που η πρωτη ηταν υποτιθεται διαθεσιμη. Προφανως ακομα δεν εχει ακυρωθει τιποτα και καμια επιστροφη χρηματων, καμια προοδος σχετικα με τις παραγγελιες.

Καλα πηγε και φετος. Ωραια καταστηματα εχουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μόνη προσφορά ήταν το 2+1 του ***** κωτσοβολου στο οποίο πρέπει να έστειλαν στο 1/10 από όσους παρήγγειλαν. Από εκεί και πέρα το απόλυτο μηδέν δεν ασχολήθηκα καθόλου με τις υπόλοιπες κακές "προσφορές" οπότε έμεινε η τσέπη γεμάτη δεν έδωσα ευρώ σε κανέναν *****. Συνήθως οι καλύτερες προσφορές είναι όταν δεν το περιμένεις. Όταν περιμένεις κάθε bf Χριστούγεννα Πάσχα επειδή είμαστε Ελλάδα πάντα ανεβάζουν τιμές 2 βδομάδες πριν και το παίζουν ιστορία ότι κάνουν εκπτώσεις. Αλλιώς είναι να βρεις κάτι 200 ευρώ τιμή και αλλιώς από 500 στα 200 η 250 έτσι πουλάει αλλιώς. 

Και ενώ την ίδια ώρα όλοι είναι με ένα κινητό στο χέρι κανείς δεν κάνει μια έρευνα αγοράς και στην εξέλιξη τιμής οταν πάει στις μεγάλες αλυσίδες να αγοράσει. Οπότε καλά κάνουν οι εταιρείες μπράβο τους που αρμεγουν ότι μπορούν. 

Επεξ/σία από matrixxx
  • Like 2
Δημοσ.

Το θέμα προσφέρεται για γκρίνια, οπότε ας καταθέσω κι εγώ κάποιες διαπιστώσεις για τις ανύπαρκτες προσφορές της μαύρης Παρασκευής (αν και μας τα έκαναν τσουρέκια όλο τον μήνα με τις εμετικές διαφημίσεις τους).

To ps5 με αρχική τιμή τα 500 ευρώ το 2020, 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του καταντήσαμε να θεωρούμε "προσφορά" την τιμή των 430 ευρώ και μόνο για την black friday περίοδο. Να θυμίσω απλά οτι το ps4 κυκλοφόρησε το 2013 με αρχική τιμή 400 ευρώ και 3 χρόνια μετά στην αντίστοιχη black friday του 2016 , υπήρξε γενναία πτώση τιμής και ουσιαστική προσφορά στα 200 ευρώ (ή 250 με game ή δεύτερο χειριστήριο). Γνωρίζω οτι τότε ήταν διαφορετικές συνθήκες κι οτι σε αυτή τη γενιά μεσολάβησαν πολλά (covid, πόλεμοι, παγκόσμια ύφεση, άνοδος τιμής της κονσόλας για πρώτη φορά στα χρονικά), τα οποία  φυσικά δεν είναι αποκλειστικό ελληνικό φαινόμενο. Ως καταναλωτής που κοιτάω την τσέπη μου όμως,  θα επισημάνω οτι συσσωρεύτηκαν πολλά κακά προηγούμενα και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το μέλλον των ουσιαστικών προσφορών στο gaming.

Και αφού οι μεγάλες ελληνικές αλυσίδες δε μπορούσαν αναγκαστικά να κάνουν γενναίες προσφορές σε κονσόλες φέτος (αφού ξαναγράφω είναι παγκόσμιο το φαινόμενο) τότε θα περίμενες οτι τουλάχιστον θα έριχναν τις τιμές στα retail games προηγούμενης γενιάς που διαθέτουν ένα σωρό στοκ. Αμ δε όμως. Οι ολόιδιες προσφορές με πέρσι και πρόπερσι και μόνο στα playstation hits και κάποια exclusives του ps4 κοντά στο 10αρικο. Τίποτα άλλο πραγματικά κι ας έχουν τεράστιες στοίβες από απούλητα games που κάθονται χρόνια στις αποθήκες τους. Αυτό ΝΑΙ, είναι ελληνικό φαινόμενο. Να τα κρατήσουν να τα χαίρονται και όταν βγει το ps6 ή ps7 ας τα στείλουν για ανακύκλωση, αφού κανείς δεν θα ενδιαφέρεται πια να τα αγοράσει. Ευτυχώς υπάρχουν τα σκρουτζομάγαζα και βρίσκουμε τα games σε ανταγωνιστικές τιμές που παίζουν κι εξωτερικό και μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι χαμηλότερες απο τις αντίστοιχες black friday σούπερ ουάου τουμπανέιρο τιμές των αλυσίδων (αυτό φυσικά πάει σε όλα τα προϊόντα). Η μοναδική προσφορά που εντόπισα και την ανάρτησα εδώ ήταν η retail έκδοση του Horizon forbidden west special edition στα 30 ευρώ και αυτή ήταν πριν την έναρξη των black friday εκπτώσεων (η οποία προσφορά δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, αφού πέρσι είχε παίξει και στα 20 ευρώ).

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και σε αγαπημένο μαγαζί της συμπρωτεύουσας με επιτραπέζια, collectibles, comics κλπ. Φέτος ήταν η πρώτη φορά μετά απο χρόνια που οι ιντερνετικές προσφορές του μου φάνηκαν ως εξόφθαλμο και προκλητικό  ξεστοκάρισμα σαβούρας (τα πιο άσχημα και αδιάφορα funko pops και φιγούρες, expansions απο αρχαία επιτραπέζια χωρίς φυσικά να υπάρχει σε απόθεμα το βασικό παιχνίδι κλπ). Ωστόσο για ένα τριήμερο είχαν γενναίες εκπτώσεις σε όλα τα προϊόντα μόνο στα φυσικά καταστήματα, οπότε εμείς απο επαρχία όπως πάντα τον ήπιαμε. 

Κλείνοντας, γενικό συμπέρασμα και αίσθηση για τις μαύρες Παρασκευές είναι οτι κάθε πέρσι και καλύτερα. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

• Like 5
Δημοσ.

Η κάθε νέα black Friday που έρχεται είναι ακόμα χειρότερη από τη προηγούμενη. Η κοροϊδία εδώ στην Ελλάδα αντικατοπτρίζει και εμάς ...  Καλά κάνουν από τη μια ,βρίσκουν κ κάνουν .  Με 600-800ε μισθο ο άλλος που δεν του φτάνουν ούτε να ... βαζει 300 δόσεις  κ να πάρει επιστροφή σε πόντους κτλ κ νομίζει ότι κάτι έκανε ...γελάνε οι τράπεζες .

Το καλύτερο είναι αποχή ,μόνο τα απαραίτητα κ ούτε αγορές ούτε καρτες ούτε δόσεις κ να σας πω εγώ μετά πως θα ρίξουν τιμές ΠΑΝΤΟΥ . 

• Like 1
Δημοσ.

Για να είμαστε και δίκαιοι.

Όταν η Black Friday ήταν πραγματική δηλαδή μια μόνο ημέρα προσφορών οι προσφορές μπορούσαν και ήταν πραγματικά εξαιρετικά μεγάλες.

Ο οποιοσδήποτε έμπορος μπορούσε να αντεξει μια ημέρα με κάποια προϊόντα σε τιμές χώμα.

Αλλά εμείς σαν καταναλωτές βρισκόμασταν στην δυσκολη θέση να πρέπει να στηθείς στην ουρα έξω από ένα κατάστημα εάν ήθελες να προλάβεις κάποιο από τα λίγα κομμάτια που υπήρχαν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο ήταν υποτυπώδες. Φυσικά επελεγες ένα κατάστημα και εάν ήσουν τυχερός αγόραζες σε όντως τιμή χώμα 1-2 προϊόντα και τέλος.

Στην Ελλάδα που άργησε να έρθει η Black Friday δεν το ζήσαμε πολύ αυτό.

Μέτα η Friday έγινε τριήμερο ΠΣΚ, μετά μπήκε και η Cybee Monday, μετά έγινε Black week και κατέληξε σε ένα 15ημερο γενικών προσφορων.

Δεν νομίζω ότι εάν κανένας μας είχε οποιαδήποτε επιχείρηση θα μπορούσε να αντέξει 15 ημέρες προσφορών 50+%. Υπολογίστε φυσικες και ηλεκτρονικες συναλλαγές. Τα νουμερα είναι τεράστια. Και ακούσουν και οι γιορτές. Να τα λέμε όλα.

Απλα φέτος δεν υπήρξαν καν έστω κάποιες εξαιρετικές προσφορές κράχτες εκτός από κάποιες εξαιρέσεις.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδω ουτε στο αμαζον δεν ειχε κατι φοβερο φετος και εσεις περιμενετε απο ελληνικο μαγαζι να κανει εκπτωση

Ειμαστε σε αλλη φαση σε σχεση με παλια γενικα

Επεξ/σία από ougxar
  • Like 4
Δημοσ.

Μαθαινω ότι συναδελφος αρχές Νοέμβρη αγόρασε ALMA HC 1.60mX0.80m standing desk απο Δρομέα. Και Reflex D καρέκλα. Του πατάω επικό κραξιμο όταν ακούω οτι εδωσε 499.97 ευρω για το γραφείο . Καλά ρε , δε μπορούσες να περιμένεις λίγες μέρες να τα παρείς με εκπτωση ? Εγω προπερσι πήρα 1 γραφείο Alma -20% κτλπ πριν 3 χρονια -40% . 
Φτανει η αποφράδα εκείνη μέρα , μπαινω Δρομέα να τραβήξω screenshot να του το τριψω στη μούρη και τι να δω ? 
499,97 € 555,52 € 
Φυσικά το είδε και μόνος τους για να με γλεντήσει μετά οτι όλα ειναι μια απάτη και κατι τέτοιες .... αλήθειες. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...