Προς το περιεχόμενο

Black Friday 2023 FAILS -or- The funny side of BF 2023 [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παντως να γνωριζεται γενικα - μιας και καθημερινα ειμαι σε ενα μεγαλο ηλεκτρονικο καταστημα ρουχων - οτι φετος τα ιδια μοντελα με περυσι που ηρθαν - εχουν ανεβασμενη τιμη αγορας και ανεβασμενη τιμη μαρκε. 

για παραδειγμα περισυ ενα μπουφαν napapijri - το οποιο αγορασα και εγω - ειχε 300Ε τιμη καρτελα . Ας πουμε τιμη αγορας 100Ε 

Φετος το ιδιο - ηρθε με τιμη καρτελα 350Ε - και τιμη αγορας 110Ε .

Αρα καποιος που το παρακολουθει απο περισυ - μπορει να βγαλει λαθοσ συμπερασμα πως το καταστημα ανεβασε τιμες σε υπαρχων στοκ .

μιλαω καθαρα για τον κλαδο που βρισκομαι εγω - χωρις διαθεση να δικαιολογησω αρκετους απατεωνες του κλαδου

• Like 6
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ALEXANDER000 είπε

παραγγειλα από Κωτσόβολο ένα Hp Omen 16 το οποίο πράγματι ήταν σε καλή τιμή (αν όντως υπήρχε) και ενώ η συναλλαγή ολοκληρώθηκε, τα χρήματα δεσμεύτηκαν από το εν λόγω κατάστημα δεν μου ήρθε ποτέ mail επιβεβαίωσης κάτι που με έκανε να ψάχνομαι … αποτέλεσμα ;;;; Αφού μετά από ωρες μίλησα με κάποιον και με έκαναν μπαλάκι μεταξύ τμημάτων Πωλήσεων, Παραγγελιών και Cusromer το αποτέλεσμα ήταν να μου πουν ότι η παραγγελια δεν ολοκληρώθηκε σε αυτούς, το προιον εξαντλήθηκε και καλύτερα να επικοινωνήσω με την τράπεζα μου  για να προχωρήσω σε ακύρωση/αμφισβητηση της συναλλαγής για την δίκη μου ασφαλείας όπως μου είπαν!!!  Με λίγα λόγια πήραν τα χρήματα τα οποία λογικά κάποια στιγμή θα μου επιστραφούν χωρίς να υπάρχει προιον … 

IMG_3257.png

Εγω δεν θα έκανα καμία κίνηση με την τράπεζα μου.

Θα έκανα άμεσα καταγγελία για εξαπάτηση.

Παρε πρώτα ξανά ένα τελευταιο τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση καταναλωτών. Δήλωσε το γεγονός και τις ενέργειες σου και ανέφερε ότι εάν δεν σε καλέσουν άμεσα να σου δηλώσουν τις ενεργειες που αυτοί θα κάνουν θα το καταγγείλεις επίσημα στην αστυνομία ως απάτη.

Εάν δεν σου λύσουν το πρόβλημα εντός μιας ημέρας πας και κάνεις καταγγελία για εξαπάτηση στην αστυνομία.

Κρατας αρχείο με τις συνομιλίες σου και με ποιον μίλησες. Ζητάς να σου σταλούν οι μαγνητοφωνημενες συνομιλιες.

Μέτα πας και στην τράπεζα και προσπαθείς να κάνεις την αμφισβήτηση.

Προσωπικα είχα κάνει παλιότερα και καταγγελία στην προστασία καταναλωτών (για ακύρωση παραγγελίας με επιστροφή χρημάτων λόγω "μη διαθεσιμότητας" μετά την ολοκλήρωση της παραγγελίας) και είχα την ηθική δικαίωση επιβολής προστίμου 20.000 χιλιάδων ευρώ (στον Κοτσωβολος και πάλι).

Θα το έκανα και αυτό ξανά. Ειδικά στην δική σου περίπτωση που όχι μόνο δεν πήρες το προϊόν αλλά σου δεαμευσαν και τα χρήματα και σου λένε στην πράξη κόψε το κεφάλι σου να τα πάρεις πίσω.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 25
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γενικότερα, να πούμε πως τα απόνερα των lockdowns κλπ δυσλειτουργιών λόγω covid, έχουν ακόμα συνέπειες στην αγορά.

Λέμε πως δεν υπήρξαν οι σούπερ ουαου προσφορές, αλλά να μην ξεχνάμε πως αυτές γίνονται κατά βάση σε παλιότερα stock προϊόντα. Πλέον, όμως, δεν υπάρχει το stock παλαιοτερων εποχών. Ειδικά στα ηλεκτρονικά, όλοι θυμόμαστε την εποχή των ελλείψεων ημιαγωγών.

Οπότε, ας το έχουμε και αυτό στο μυαλό μας...

Δημοσ.

εγω εβαλα παραγγελια απο γερμανο 685 ευρώ

την πληρωσα μετρητα 19.11 

και εδω και 10 ημέρες περιμένουν απάντηση απο το αρμόδιο τμήμα τους να μου πουν γιατι δε μου στέλνετε το προιόν

καλά πήγε και αυτή η μπλακ φράιντει

Δημοσ.

Πήρα όσα χρειαζόμουν, και δεν χρειαζόμουν, πριν την BF και, πραγματικά, γλίτωσα πολλά χρήματα.
Στη BF αγόρασα δύο aircondition από τον Κωτσόβολο, από 2000 στα υπόλοιπα καταστήματα, στα 1350.
Κατά τα άλλα, σε όσα έψαχνα υπήρχαν εικονικές εκπτώσεις ή ξεστοκάρισμα και αυτό φαινόταν από το ότι όλοι έκαναν τις ίδιες εκπτώσεις, στα ίδια προϊόντα.
Για μια συγκεκριμένη σκούπα-ρομπότ που έψαχνα, δεν έπαιξε τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επίσης προτείνω σε όλους τους συμφορουμήτες να μαζευτούμε να κάνουμε ένα άγαλμα στον τύπο που μας ενημέρωσε για τη προσφορά με απεριόριστα δεδομένα  για 1 έτος με 60 ευρώ 

Επεξ/σία από elias99
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι τελευταιοι που φταινε για τις εκπτωσεις ειναι τα καταστηματα.

Οι τιμες στα blackfriday ειναι σε συννενοηση με τους προμηθευτες.

Πχ παει το PUBLIC στην Samsung και ρωταει τι υπαρχει για σκοτωμα.

Του λενε στην Samsung εχω 55αρα μοντελο 2022 1000 κομματια στοκ.

Τα αγοραζει σκοτωμενα τα πουλαει σκοτωμενα... (Συνηθως με συμφωνια για την ποσοτητα και επιστροφη εαν δεν πουλησει το προϊον)

Δεν θα βαλει να πουλησει 300€ κατι που το εχει αγορασει 350€..

Αμα ηταν ετσι θα ανεβαζε ενα υπαλληλο στο μπαλκονι της καφετεριας στο Συνταγμα και θα πετουσε κατω πενηνταρικα.

Οι εταιριες - προμηθευτες φετος ηταν πολυ δυσκοιλιοι.

ΥΓ. Εχω εμπειρια σαν product manager

• Like 18
  • Confused 1
Δημοσ.

Υπηρξαν και εταιρειες που δεν ασχοληθηκαν καθολου με την Black Friday, πχ nespresso.

Ενω οσον αφορα καποια πραγματα οπως κινητα, οι προσφορες ηταν των κατασκευαστριων εταιρειων. ΟΠως συμβαινει συνηθως σε εκπτωσεις. Απλα τα καταστηματα κανουν δικες τους αλλαγες πχ το δευτερο προιον -50%, ατοκες δοσεις κλπ.

Δημοσ.

Ήμουν σε αναζητηση για τηλεόραση 65 oled τι να πω οι τιμές Black Friday ήταν ποιο πάνω από τις κανονικές τιμές του εξωτερικού ειλικρινά ντροπή τους. Μοντέλο 2021 η τιμή ήταν 2.300€ και στην Γερμανία 1.200€. Εύχομαι φούντο και λουκέτο άμεσα. Δεν τους έφτασε το άρμεγμα συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα ξεφτιλίζοντας και την cybermonday.

• Like 3
Δημοσ.

Προς επίρρωση του @matrixxx είναι η χειρότερη BF της 10ετίας.

Δεν είχε κάτι σαν κράχτη ούτε καμια απίστευτη προσφορά 70%.

Εχουμε δει τηλεορασεις στο 1/3 της τιμής- δώρο ηλεκτρική σκούπα σε κινητά- συνδρομές ετήσιες 80% κάτω -σκούπες dyson 50%- iphone 2ετίας 50% 

φέτος τι να πούμε το 15% επιστροφή του γερμανού ή bonus στον κότσοβολο? τα Ps5 10% κάτω? 

πρώτη φορά είδα επίσης προιόντα να κοστίζουν πιο φθηνα σε προσφορές εκτός black friday. 

Public είχε προσφορές αρχες Νοεμβρίου πιο φθηνές από ότι 2 βδομάδες μετά. π.χ Office 365 με 40 ευρώ. 

Εξιδευκεμένες κατηγορίες οπως φωτογραφικές μηχανές-εργαλεία είχε καλές εκπτώσεις αλλά πόσους ενδιαφέρουν.

https://www.youtube.com/watch?v=NaAdH2s_EFg

• Like 7
Δημοσ.

Βάζω την ακόλουθη υπερ-προσφορά του Πλαισίου. Η συγκεκριμένη κάρτα παίζει να μην κόστιζε τόσο ούτε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της.

Η -αρχική- τιμή στα 629€ πρέπει να είναι κατάλοιπο των χειρότερων ημερών του mining. Κατά τ'άλλα, κέρδος 330€.

Untitled-2.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που έχω να αναφέρω εγώ για τη φετινή Black Friday, εκτός από τις τραγικές τακτικές που ανεβάζουν τις τιμές πριν την όλα φάση, είναι οι νέες τακτικές που έχουν εμφανιστεί...

Πχ.

Αγόρασε 2 προϊόντα και πάρε έκπτωση Χ%, αγόρασε 3 προϊόντα και πάρε Υ%.

Αγόρασε προϊόντα αξίας Χ και πάρε έκπτωση Υ ποσό στην επόμενη σου αγορά.

Αγόρασε προϊόντα αξίας Χ και πάρε κουπόνι έκπτωσης Υ% στην επόμενη αγορά.

Αγόρασε προϊόντα αξίας Χ και κέρδισε το ΦΠΑ στην επόμενη αγορά.

Και πολλά άλλα τέτοια... 

Και συνήθως τα ποσοστά και οι εκπτώσεις που σου έδιναν ήταν για κλάματα γιατί οι αρχικές ήταν παραπάνω και από τις πραγματικές αρχικές.

Δεν θέλω ούτε κουπόνια, ούτε εκπτώσεις στις επόμενες αγορές μου από το μαγαζί σου, ούτε τίποτα! Δώσε μου ένα ποσοστό σε κάθε προϊόν που θέλεις να βγάλεις σε προσφορά και ΤΈΛΟΣ!

Αλλά προφανώς και δεν μπορώ να προσπεράσω το γεγονός ότι όντως έπαιξαν κάποιες προσφορές κυρίως από Πλαίσιο, Κώτσο και Γερμανό.

Αυτά από εμένα.

ΥΓ. Άντε να δούμε μήπως παίξει τίποτα καλό τώρα για τις γιορτές.

• Like 5
Δημοσ.

Είπα κι εγώ για μια φορά ν' αγοράσω κάτι σε BF και βρήκα ένα βιβλίο που το ήθελα πολύ σε καλή και τίμια προσφορά:

image.png.39e4d6f76ef644495d021675a15f9727.png

Μόλις το παρέλαβα συνειδητοποίησα πως είναι γραμμένο όλο στην καρα-καθαρεύουσα! :(

Μέχρι του χρόνου θα το έχω τελειώσει...

• Thanks 1
  • Sad 2
Δημοσ.
1 hour ago, Bitbit said:

κάθε χρόνο, αυτή την εποχή η ίδια γκρίνια και κλάψα. Δεν έχετε βαρεθεί; 

Spoiler

Όχι. Εσύ που έχεις βαρεθεί γιατί σπαταλάς τον χρόνο σου στο συγκεκριμένο thread?

• Like 13
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...