anax111 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Πάντως αυτές οι επιθέσεις έχουν καταντήσει πραγματική μάστιγα. Πέρυσι μόνο γνωρίζω 3 επιθέσεις που έγιναν σε επιχειρήσεις φίλων μου στην Θεσσαλονίκη. Στην μία περίπτωση ο φίλος μου πήγε νοσοκομείο από την αγωνία μέχρι να καταφέρει να ξανα-ανακτίσει τα αρχεία του που χωρίς αυτά δεν μπορούσε να δουλέψει. Και μιλάμε τώρα για επιχειρήσεις που απασχολούν 10 έως 20 άτομα. Εάν επιτίθονται έτσι σε μικρές επιχειρήσεις φανταστείτε τι γίνεται με τις μεγάλες! Στην "στενή" μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 2
magictoboggan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Tlykog said: Ανάλογα την περίπτωση υπάρχει και το κατάλληλο δικαιολογητικό, το οποίο όμως δεν τον αθωώνει από μία παράνομη πράξη, μπορεί να λειτουργήσει σαν ελαφρυντικό μόνο. Είναι σε κάθε περίπτωση εγκληματίες. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη δουλειά τους και να μην έχει να φάει και η δική τους οικογένεια επειδή έχασαν τα αρχεία από αυτούς τους χάκερς. Αυτοί μετράνε; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η δική σου κακή κατάσταση δε σε δικαιολογεί για να κάνεις κακό στους άλλους σε καμία περίπτωση. Ακόμα και από ηθικής πλευράς είναι λάθος. Δεν είπα ότι πρέπει να αθωωθούν. Και ούτε είναι στο χέρι μου να κρίνω κάτι τέτοιο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Μπορεί κάποιοι από αυτούς που τους έκανε επίθεση ransomware να ήταν και αυτοί εγκληματίες (να πούλαγαν ναρκωτικά, να ήταν μαστροποί κτλπ.) αυτό δηλαδή του δίνει ελαφρυντικό; Όσο για το ηθικό κομμάτι, στις ακραίες συνθήκες, η ηθική καταρρέει για όλους όσους θέλουν να επιβιώσουν. Και η ηθική του καθενός είναι κάτι υποκειμενικό. Δεν υπάρχει ισονομία όταν τους νόμους τους φτιάχνουν οι ισχυροί. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από magictoboggan
Tlykog Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, magictoboggan είπε Δεν είπα ότι πρέπει να αθωωθούν. Και ούτε είναι στο χέρι μου να κρίνω κάτι τέτοιο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι όλα άσπρο μαύρο. Μπορεί κάποιοι από αυτούς που τους έκανε επίθεση ransomware να ήταν και αυτοί εγκληματίες (να πούλαγαν ναρκωτικά, να ήταν μαστροποί κτλπ.) αυτό δηλαδή του δίνει ελαφρυντικό; Όσο για το ηθικό κομμάτι, στις ακραίες συνθήκες, η ηθική καταρρέει για όλους όσους θέλουν να επιβιώσουν. Και η ηθική του καθενός είναι κάτι υποκειμενικό. Δεν υπάρχει ισονομία όταν τους νόμους τους φτιάχνουν οι ισχυροί. Κανένας δεν είπε ότι είναι άσπρο-μαύρο. Αυτό που έκαναν είναι εγκληματική ενέργεια. Στο δικαστήριο θα ληφθούν υπόψη οι επιπλέον παράμετροι και θα τους δοθούν τα κατάλληλα ελαφρυντικά, αλλά δε θα αθωωθούν, γιατί αυτό που έκαναν είναι παράνομο. Δεν τους δίνει ελαφρυντικό. Αν κλέψω έναν κλέφτη, δεν είμαι κλέφτης; Δεν δουλεύουν οι νόμοι με τον τρόπο που παρουσιάζεις. Στο παράδειγμα που έδωσες οι δημιουργοί του ransomware θα καταδικαστουν γι αυτό που έκαναν και οι έμποροι ναρκωτικών για εμπορία. Είναι και οι δύο παράνομοι. Καμία απο τις δύο παραβάσεις δεν είναι ανεκτές από το νόμο. Με αυτή τη λογική και ο έμπορος ναρκωτικών να πει στο δικαστήριο ότι πεινούσαν τα παιδιά του, δεν είχε να φάει και θα πέθαινε από την πείνα αν δεν έκανε εμπορία... Ακόμα και να καταφέρει να το αποδείξει ατράνταχτα πάλι μέσα θα πάει. Αν καταρρέει η ηθική κάποιων υπάρχουν οι νόμοι να τους επαναφέρουν στην τάξη. Αν δεν γίνει, τότε επικρατεί χάος, το οποίο δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα. Οι αρχές της χώρας τους έκαναν τις συλλήψεις και αυτοί τα ίδια περνάνε, δεν το έριξαν στην παρανομία με δικαιολογία ότι "αφού πεινάω ας καταστρέψω κόσμο μπας και βρω να φάω". Πολλοί έστειλαν και βοήθεια στην Ουκρανία και στάθηκαν δίπλα της στις δύσκολες ώρες με όποιο τρόπο μπόρεσαν. Η κοινώς αποδεκτή ηθική γίνεται νόμος του κάθε κράτους. Οι ισχυροί μπορεί να επηρρεάζουν την νομοθεσία, αλλά τί σχέση έχει αυτό με το θέμα; Επειδη ευνοούνται από τους νόμους του κράτους το 0,0001% αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δικαιολογούνται να παρανομούν; Εκτός αυτού πιστεύεις ότι αν δεν την επηρρέαζαν θα νομιμοποιούσαν τη δημιουργία ransomware; Αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με το παρόν θέμα. Αφού είσαι υπέρ της ισονομίας να αναγνωρίζεις και το δικαίωμα των ανθρώπων να πάνε εργάζονται ή να διασκεδάζουν χωρίς να έχουν διαρκώς το φόβο να πέσουν θύματα επιτήδειων σαν τους τύπους του άρθρου. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεις ΙΣΑ δικαιώματα και σε αυτούς, τότε οι τύποι του άρθρου είναι εγκληματίες. Τέλος. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από Tlykog 1
magictoboggan Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 25 minutes ago, Tlykog said: Κανένας δεν είπε ότι είναι άσπρο-μαύρο. Αυτό που έκαναν είναι εγκληματική ενέργεια. Στο δικαστήριο θα ληφθούν υπόψη οι επιπλέον παράμετροι και θα τους δοθούν τα κατάλληλα ελαφρυντικά, αλλά δε θα αθωωθούν, γιατί αυτό που έκαναν είναι παράνομο. Δεν τους δίνει ελαφρυντικό. Αν κλέψω έναν κλέφτη, δεν είμαι κλέφτης; Δεν δουλεύουν οι νόμοι με τον τρόπο που παρουσιάζεις. Στο παράδειγμα που έδωσες οι δημιουργοί του ransomware θα καταδικαστουν γι αυτό που έκαναν και οι έμποροι ναρκωτικών για εμπορία. Είναι και οι δύο παράνομοι. Καμία απο τις δύο παραβάσεις δεν είναι ανεκτές από το νόμο. Αν καταρρέει η ηθική κάποιων υπάρχουν οι νόμοι να τους επαναφέρουν στην τάξη. Αν δεν γίνει, τότε επικρατεί χάος, το οποίο δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα. Οι αρχές της χώρας τους έκαναν τις συλλήψεις και αυτοί τα ίδια περνάνε, δεν το έριξαν στην παρανομία με δικαιολογία ότι "αφού πεινάω ας καταστρέψω κόσμο μπας και βρω να φάω". Πολλοί έστειλαν και βοήθεια στην Ουκρανία και στάθηκαν δίπλα της στις δύσκολες ώρες με όποιο τρόπο μπόρεσαν. Η κοινώς αποδεκτή ηθική γίνεται νόμος του κάθε κράτους. Οι ισχυροί μπορεί να επηρρεάζουν την νομοθεσία, αλλά τί σχέση έχει αυτό με το θέμα; Επειδη ευνοούνται από τους νόμους του κράτους το 0,0001% αυτό σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δικαιολογούνται να παρανομούν; Εκτός αυτού πιστεύεις ότι αν δεν την επηρρέαζαν θα νομιμοποιούσαν τη δημιουργία ransomware; Αυτό που γράφεις δεν έχει καμία σχέση με το παρόν θέμα. Αφού είσαι υπέρ της ισονομίας να αναγνωρίζεις και το δικαίωμα των ανθρώπων να πάνε εργάζονται ή να διασκεδάζουν χωρίς να έχουν διαρκώς το φόβο να πέσουν θύματα επιτήδειων σαν τους τύπους του άρθρου. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεις ΙΣΑ δικαιώματα και σε αυτούς, τότε οι τύποι του άρθρου είναι εγκληματίες. Τέλος. Κανέναν δε δικαιολογώ. Η όλη ουσία είναι ότι όποιος έχει τη μεγαλύτερη ισχύ εφαρμόζει τους δικούς του νόμους. Αν αυτοί οι χάκερ είχαν μια μαύρη λίστα με λαμογιές υψηλών κοινωνικά προσώπων (πολιτικών και μη) νομίζεις θα τους καταδίωκαν; Και αν ήμουν υπέρ της ισονομίας θα ήμουν ουτοπιστής! Η ισονομία δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό το σύμπαν! Όλα είναι παιχνίδια ισχύος! Το καλό - κακό, ηθικό - μη ηθικό και τα υπόλοιπα δυϊστικά ζεύγη είναι για τη χειραγώγηση του λαουτζίκου. Είμαι νομοταγής αλλά δεν έχω αυταπάτες.
Tlykog Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Κανέναν δε δικαιολογώ. Η όλη ουσία είναι ότι όποιος έχει τη μεγαλύτερη ισχύ εφαρμόζει τους δικούς του νόμους. Αν αυτοί οι χάκερ είχαν μια μαύρη λίστα με λαμογιές υψηλών κοινωνικά προσώπων (πολιτικών και μη) νομίζεις θα τους καταδίωκαν; Προφανώς και οι νόμοι είναι γι αυτούς που δε μπορούν να τους παρακάμψουν. Το θέμα είναι ότι η ίδια τους η ύπαρξη έχει λόγο και αξία πραγματική. Δε μιλάμε για το ελάχιστο ποσοστό εκείνων που έχουν δύναμη και ξεφαύγουν. Μιλάμε για την πλειοψηφία. Οι νόμοι θα πρέπει να εφαρμόζονται για να έχεις μία λειτουργική κοινωνία και να παλεύεις για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Το ιδανικό δεν υπάρχει, παλεύεις για το καλύτερο δυνατό. Ακόμα και αν είχαν αυτή τη λίστα που αναφέρεις θα ήταν εγκληματίες και αυτό με ενδιαφέρει. Αυτό θεωρώ ότι είναι η ουσία στο άρθρο. 6 λεπτά πριν, magictoboggan είπε Και αν ήμουν υπέρ της ισονομίας θα ήμουν ουτοπιστής! Η ισονομία δεν υπάρχει πουθενά σε αυτό το σύμπαν! Όλα είναι παιχνίδια ισχύος! Το καλό - κακό, ηθικό - μη ηθικό και τα υπόλοιπα δυϊστικά ζεύγη είναι για τη χειραγώγηση του λαουτζίκου. Είμαι νομοταγής αλλά δεν έχω αυταπάτες. Το να είσαι υπέρ της ισονομίας δεν είναι ουτοπισμός. Το να πιστεύεις ότι υπάρχει ή ότι θα υπάρξει μοιάζει ουτοπικό. Είμαι υπέρ τηςισονομίας και γι αυτό και καταδικάζω τους τύπους του άρθρου, γιατί στέρησαν δικαιώματα από άλλους ανθρώπους για να βγάλουν χρήματα. Το ότι ζουν σε μία χώρα που περνάει δύσκολα δε σημαίνει ότι τους επιτρέπεται να παρανομούν. Αυτό θεωρώ, επίσης, ότι είναι και η ουσία του άρθρου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα