Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, babis_net είπε

Καλησπέρα σας,

την τελευταια εβδομάδα έχει παρατηρηθεί κάθε πρωι ο διακόπτης του 5G στην κεντρική σελίδα διαχείρησης του Router να ειναι Disable με αποτέλεσμα να μην έχει Internet. Αυτο σημαίνει οτι κάνω login στο Web interface το ενεργοποιώ και το internet λειτουργει κανονικά.

Έχει καποιος φίλος καμια ιδεα γιατι μπορεί να γίνετε;

Καλησπέρα. Έχει κάπου μέσα στο menu στο δίκτυο "Auto connect on disconnect". Μάλλον απενεργοποιήθηκε κάπως

• Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα παιδια. αγορασα το router προχθες, ενω επιασα n78 band επαρχια (Πατρα) με ικανοποιητικες ταχυτητες ~350mbps, την επομενη μερα ειδα οτι κλειδωσε σε n1 και επεσε γυρω στο 50 η ταχυτητα και με full signal . κατεβασα ενα hack που ειδα απο καποιους εδω αλλα δεν ξερω να το χρησιμοποιω για να κλειδωσω πχ στην n78, Μπορει καποιος να βοηθησει ;

το πριν  και το μεταScreenshot2024-10-04152006.png.bf31ce40cf314e1f91d92302bc60ce76.pngScreenshot2024-10-04153738.png.4dba60bf1b395eda1d4acd243000e0c3.png

12 λεπτά πριν, Genzo είπε

καλησπερα παιδια. αγορασα το router προχθες, ενω επιασα n78 band επαρχια (Πατρα) με ικανοποιητικες ταχυτητες ~350mbps, την επομενη μερα ειδα οτι κλειδωσε σε n1 και επεσε γυρω στο 50 η ταχυτητα και με full signal . κατεβασα ενα hack που ειδα απο καποιους εδω αλλα δεν ξερω να το χρησιμοποιω για να κλειδωσω πχ στην n78, Μπορει καποιος να βοηθησει ;

το πριν  και το μεταScreenshot2024-10-04152006.png.bf31ce40cf314e1f91d92302bc60ce76.pngScreenshot2024-10-04153738.png.4dba60bf1b395eda1d4acd243000e0c3.png

Δεν μπορω να εξηγησω γιατι οταν εχω μια και δυο μπαρες σημα στο n78, και οταν παει το σημα full 3 μπαρες πεφτει σε n1

Επεξ/σία από Genzo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

On 03/10/2024 at 15:41, babis_net said:

Καλησπέρα σας,

την τελευταια εβδομάδα έχει παρατηρηθεί κάθε πρωι ο διακόπτης του 5G στην κεντρική σελίδα διαχείρησης του Router να ειναι Disable με αποτέλεσμα να μην έχει Internet. Αυτο σημαίνει οτι κάνω login στο Web interface το ενεργοποιώ και το internet λειτουργει κανονικά.

Έχει καποιος φίλος καμια ιδεα γιατι μπορεί να γίνετε;

θα δοκιμαζα ενα Hard reset Να πω την αληθεια.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ.

Το πρόβλημα με το αυτόματο κλείσιμο του 5g ήταν αυτό που είπε ένας φίλος παραπάνω, έχει ρύθμιση για auto connect 

Ευχαριστώ πολύ 🙏

• Like 1
Δημοσ.
On 06/10/2024 at 12:02, babis_net said:

Το πρόβλημα με το αυτόματο κλείσιμο του 5g ήταν αυτό που είπε ένας φίλος παραπάνω, έχει ρύθμιση για auto connect 

Ευχαριστώ πολύ 🙏

Μηπως εκανες κανα firmware update και αλλαξε την τιμη της επιλογης??? πως αλλιως να απενεργοποιηθηκε αραγε? για να επαιζες χωρις προβλημα πριν πρεπει να ηταν ενεργοποιημενο.

On 04/10/2024 at 15:38, Genzo said:

Δεν μπορω να εξηγησω γιατι οταν εχω μια και δυο μπαρες σημα στο n78, και οταν παει το σημα full 3 μπαρες πεφτει σε n1

σιγουρα δεν σε συνδεει πουθενα αλλου?

δοκιμασες να αλλαξεις λιγο την θεση μπας και σταθεροποιησεις την κατασταση?

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Απο χθες το βραδυ αντιμετοπιζω το εξης θέμα. Ενω τα speedtest δειχνουν κανονικη ταχυτητα, πχ 150mbps, ολες οι συσκευες που ειναι συνδεδεμενες πανω στο ρουτερ δεν μπορουν να φορτωσουν τιποτα, η αργουν απιστευτα πολυ. Εχω κανει restart, reset, ξανα σεταρισμα τα wifi κλπ και ακομα δεν εχει φτιαξει. Δοκιμασα την SIM σε κινητο με wifi hot-spot και η συσκευη που συνδεσα ετρεξε κανονικα. Οταν ξανα έβαλα την SIM πισω στο ρουτερ, ξεκινησε πάλι το θέμα.

Εχει ξανατυχει σε καποιον;

Δημοσ.
28 minutes ago, Psaras33 said:

Καλησπέρα σε όλους. Απο χθες το βραδυ αντιμετοπιζω το εξης θέμα. Ενω τα speedtest δειχνουν κανονικη ταχυτητα, πχ 150mbps, ολες οι συσκευες που ειναι συνδεδεμενες πανω στο ρουτερ δεν μπορουν να φορτωσουν τιποτα, η αργουν απιστευτα πολυ. Εχω κανει restart, reset, ξανα σεταρισμα τα wifi κλπ και ακομα δεν εχει φτιαξει. Δοκιμασα την SIM σε κινητο με wifi hot-spot και η συσκευη που συνδεσα ετρεξε κανονικα. Οταν ξανα έβαλα την SIM πισω στο ρουτερ, ξεκινησε πάλι το θέμα.

θα δοκιμαζα να βαλω αλλη sim για δοκιμη στο router.ειτε απο τον ιδιο παροχο ειτε απο αλλον. το speedtest απο που το κανεις?δεν το κανεις απο καποια συσκευη?

Δημοσ.
45 minutes ago, Psaras33 said:

με καλώδιο δοκίμασες να δεις....μήπως είναι το wifi το πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δοκιμασει:

1. Να βάλω την κάρτα SIM του router σε κινητό = Λειτουργούσε κανονικά χωρίς κολλήματα

2. Να βαλω την προσωπική μου κάρτα στο router = Κολλούσε ξανά με πολύ αργό φόρτωμα των σελίδων.

3. Να δοκιμάσω σύδεση με καλώδιο, 2.4GHz και 5GHz = Κολλούσε

Αφού τα έκανα όλα αυτά και πεπισμένος πλέον ότι έχει κάποιο θέμα το router, έβαλα πίσω την SIM με το cosmote NEO και τα απεριόριστα για να ξεκινήσω να ψάχνω για καμιά λύση. Ως δια μαγείας προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο κόλλημα και η ταχύτητα ήταν όπως πριν. Δεν ξέρω πραγματικά τι μπορεί να φταίει.

Δημοσ.
16 minutes ago, Psaras33 said:

Εχω δοκιμασει:

1. Να βάλω την κάρτα SIM του router σε κινητό = Λειτουργούσε κανονικά χωρίς κολλήματα

2. Να βαλω την προσωπική μου κάρτα στο router = Κολλούσε ξανά με πολύ αργό φόρτωμα των σελίδων.

3. Να δοκιμάσω σύδεση με καλώδιο, 2.4GHz και 5GHz = Κολλούσε

Αφού τα έκανα όλα αυτά και πεπισμένος πλέον ότι έχει κάποιο θέμα το router, έβαλα πίσω την SIM με το cosmote NEO και τα απεριόριστα για να ξεκινήσω να ψάχνω για καμιά λύση. Ως δια μαγείας προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο κόλλημα και η ταχύτητα ήταν όπως πριν. Δεν ξέρω πραγματικά τι μπορεί να φταίει.

δεν μπορω να φανταστω γιατι εφαγε σκαλωμα.μηπως συνδεοταν σε καμια παραξενη μπαντα? ή εμπαινε σε κανα edge αντι για 5g? speedtest πως εκανες και εβγαινε κανονικα?

Δημοσ.
Στις 11/10/2024 στις 4:30 ΜΜ, Psaras33 είπε

Έχω το ίδιο πρόβλημα, εδώ και μια εβδομάδα περίπου ή και παραπάνω, με το ίδιο ρούτερ. Σε speedtest είδα μέχρι και 700Mbps, συνδεδεμένο σε Ν78, αλλά δεν ανοίγει ούτε το youtube, σε καμία συσκευή (pc, κινητό, τηλεόραση)

Δοκίμασα όλα τα παραπάνω, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.

Καμιά ιδέα τι φταίει και πως θα μπορούσε να διορθωθεί?

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιος πάροχος που έχει θέμα congestion να έχει αλλάξει προσωρινά το MTU και να θέλει να το μειώσετε οριακά.

Καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον πάροχο. Το μοντεμ είτε έχει internet είτε όχι. Δεν μπορεί να έχει speedtest νορμάλ και να μην ανοίγουν συγκεκριμένες σελίδες. Κάτι έχει κάνει ο πάροχος σε DNS επίπεδο ή MTU (πιο πιθανό)

Αν η ρύθμιση είναι 1450 τότε για Cosmote εγώ θα το έριχνα 1400 να δω αν θα έχω αλλαγή

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι

Σε δίκτυο Cosmote,  άλλαξα το MTU/MSS από 1500/1460 σε 1400/1350 και διορθώθηκε το πρόβλημα, από ότι φαίνεται.

Μήπως να επικοινωνήσω με τον πάροχο, να μάθω τι γίνεται ή να το αφήσω έτσι? Πόση διαφορά μπορεί να έχει στην ταχύτητα, από τις προηγούμενες ρυθμίσεις? Να δοκιμάσω να το επαναφέρω στο μέγιστο (1500) τις επόμενες ημέρες?

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή και τη βοήθεια γενικότερα.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, konantono είπε

Καλησπέρα και πάλι

Σε δίκτυο Cosmote,  άλλαξα το MTU/MSS από 1500/1460 σε 1400/1350 και διορθώθηκε το πρόβλημα, από ότι φαίνεται.

Μήπως να επικοινωνήσω με τον πάροχο, να μάθω τι γίνεται ή να το αφήσω έτσι? Πόση διαφορά μπορεί να έχει στην ταχύτητα, από τις προηγούμενες ρυθμίσεις? Να δοκιμάσω να το επαναφέρω στο μέγιστο (1500) τις επόμενες ημέρες?

Σίγουρα να τους το αναφέρεις. Δεν θα δεις κάποιο πρόβλημα στη χρήση. Στο streaming ισως οπότε μην το αφήσεις έτσι

Δημοσ.
1 hour ago, konantono said:

Καλησπέρα και πάλι

Κανε λιγο υπομονη μπας και φτιαχτει.

5 hours ago, kanasta88 said:

Καλησπέρα σε όλους,

το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάποιος πάροχος που έχει θέμα congestion να έχει αλλάξει προσωρινά το MTU και να θέλει να το μειώσετε οριακά.

Καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον πάροχο. Το μοντεμ είτε έχει internet είτε όχι. Δεν μπορεί να έχει speedtest νορμάλ και να μην ανοίγουν συγκεκριμένες σελίδες. Κάτι έχει κάνει ο πάροχος σε DNS επίπεδο ή MTU (πιο πιθανό)

Αν η ρύθμιση είναι 1450 τότε για Cosmote εγώ θα το έριχνα 1400 να δω αν θα έχω αλλαγή

εχει τυχει να εχω δει προβλημα σε πελατη/πελατες με το mtu. σε μια δυο περιπτωσεις ηταν προβλημα απο την πλευρα του παροχου και συγκεκριμενα προβλημα σε hardware (CISCO ROUTER) που δεν αφηνε να περασουν καποια πακετα.ειχε λυθει με reset της καρτας. κανονικα μεχρι 1492 ή 1500 πρεπει να περασει χωρις θεμα.

1 hour ago, kanasta88 said:

Σίγουρα να τους το αναφέρεις. Δεν θα δεις κάποιο πρόβλημα στη χρήση. Στο streaming ισως οπότε μην το αφήσεις έτσι

θα του μειωσει λιγο το available bandwidth και θα ζορισει πολυ λιγο παραπανω το router επειδη θα εχει να διαχειριστει παραπανω πακετα,frames πεστο οπως θες.

1 hour ago, konantono said:

Καλησπέρα και πάλι

δοκιμασε να αλλαξεις μονο Mtu και δοκιμασε 1492 να δεις αν θα παιξει.

5 hours ago, kanasta88 said:

Καλησπέρα σε όλους,

μπορει και καποιο προβλημα hardware.αν ειχαν πιταρει λογικα δεν θα εβγαζε και τοσο το speedtest ασε που δεν θα εμπαιναν καν σε διαδικασια να αλλαξουν Mtu.Ποσες φορες εχουν πιταρει links.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...