Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ZTE 5G MC801A

LEhoes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν υπαρχει τετοια επιλογη μεσα στο web interface τοτε την κανεις απο οπουδηποτε αρκει να μπεις με browser( αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου)

23 minutes ago, AnaniasA said:

Φιλε μου για να αλλάξω μπάντα μόνο από pc μπορεί να γίνει?

Επεξ/σία από poulinos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

16 λεπτά πριν, poulinos είπε

αν υπαρχει τετοια επιλογη μεσα στο web interface τοτσ την κανεις απο οπουδηποτε αρκει να μπεις με browser( αν καταλαβα καλα την ερωτηση σου)

Σε ευχαριστώ πολύ!

2 minutes ago, AnaniasA said:

Σε ευχαριστώ πολύ!

το ειχα δει αλλα δεν θυμαμαι αν το ειδα στο zte ή στο fritz ή και στα δυο.στο fritz 99,9 ειχε επιλογες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, AnaniasA είπε

Φιλε μου για να αλλάξω μπάντα μόνο από pc μπορεί να γίνει?

Μπάντα να πας από 5G σε 4G ή να κλειδώσεις συγκεκριμένη συχνότητα μέσα στο 5G φάσμα;

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δεις ο πάροχος στην περιοχή τι υποστηρίζει και σε τι ποιότητα. Αν έχει μπουκωσει η κεραία είναι απίθανο να δεις βελτίωση με κάτι που θα κάνεις σαν τερματικός χρηστης

Επεξ/σία από kanasta88

1 minute ago, AnaniasA said:

Ν77-78 τις έχει μαζί 

Και Ν79 μόνη.

Έχω μπει στο κρυφό μενού.

Τι είναι καλύτερο να επιλέξω,?

μπορεις να δοκιμασεις και να δεις καθε φορα πως παιζεις για να δεις στην πραξη τι παιζει καλυτερα

Ακούω για Ν1 Ν28 κτλ....για αυτές τις μπάντες εννοώ 

Επίσης είχα βάλει κεραία με το ρούτερ μπήκα στο κρυφό μενού ενεργοποίησα ότι έχω κεραία έκανα και restart αλλά τίποτα σαν να μην έβαλα κεραία 

Καλημέρα σας. Μια ερώτηση παρακαλώ. Εάν έχουν χαλάσει οι επαφές ts9 από το ρούτερ mc801a το καλύτερο η εγγύηση??

Στις 3/12/2023 στις 8:16 ΜΜ, kanasta88 είπε

Λοιπόν μετά από 3 ώρες δοκιμών έχουμε επιβεβαιώσει ότι το ζήτημα είναι της Cosmote και όχι των εξοπλισμών.
Τα modem με κάρτα SIM Nova λειτουργούν κανονικά. Δοκιμάσαμε 2 ZTE MC801A και 1 ZTE MC888.

Αντίστοιχα με κάρτα Cosmote από το περασμένο ΣΚ και μετά δεν κάνουν registration σε 5G όταν η ρύθμιση του modem είναι σε αυτόματο.

Για να λειτουργήσει το modem πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα :

1/Επιλογή για 4G Only

2/Μετά από reboot λειτουργεί κανονικά σε 4G

3/Επιλογή του 5G NSA Only ή αν έχετε άλλη έκδοση N1 μπάντα μόνο

4/Reboot πάλι αν χρειαστεί μέσα από το menu

5/Θα δείτε ότι λειτουργεί κανονικά το 5G αλλά όχι σε καλές ταχύτητες καθώς δεν είναι αξιόπιστη αυτή η λύση. Θα πρέπει η Cosmote να βρει λύση. Ήδη έχουν δηλώσει κάποιοι σχετικά tickets.

Σε κάθε περίπτωση δοκιμάστε τα παραπάνω. Και τα 3 modem μας είχαν συνδεσιμότητα μετά μέχρι βέβαια να πέσει το ρεύμα που πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή.

Φίλε μου θέλω την βοήθεια σου σε παρακαλώ γιατί δεν πολύ κατάλαβα.Βαζω 4g onlyκαι στο καπάκι κάνω reboot??μετά από reboot το γυρνάω σε 5 g NSA και ξανά reboot?? Και είναι έτοιμο??

• 2 εβδομάδες αργότερα...

καλησπέρα! μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να κάνω port forwarding για το utorrent με το συγκεκριμένο ρουτερ? έχω αλλάξει σε στατική, επίσης έχω κάνει τις ρυθμίσεις από το interface αλλά πάλι η θύρα παραμένει κλειστή.. 

13 ώρες πριν, Georpap1987 είπε

καλησπέρα! μπορείτε σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να κάνω port forwarding για το utorrent με το συγκεκριμένο ρουτερ? έχω αλλάξει σε στατική, επίσης έχω κάνει τις ρυθμίσεις από το interface αλλά πάλι η θύρα παραμένει κλειστή.. 

Ότι και να κάνεις είσαι πίσω απο cgnat. Δεν έχεις Public IP γι αυτό δεν γίνεσαι connectable αυτό φαντάζομαι εννοείς, 

Εάν ο πάροχος σου μπορεί να σου δώσει Public IP (ανάλογα το συμβόλαιο) θα πρέπει να αλλάξεις APN του τύπου vpn-internet...... το οποίο σε περιορίζει στα 150mbs down. 

• Like 2

1 ώρα πριν, papaleole είπε

Ότι και να κάνεις είσαι πίσω απο cgnat. Δεν έχεις Public IP γι αυτό δεν γίνεσαι connectable αυτό φαντάζομαι εννοείς, 

Εάν ο πάροχος σου μπορεί να σου δώσει Public IP (ανάλογα το συμβόλαιο) θα πρέπει να αλλάξεις APN του τύπου vpn-internet...... το οποίο σε περιορίζει στα 150mbs down. 

ναι φίλε μου αυτό ακριβώς.. είμαι cosmote καρτοκινητη(με το πακέτο frog unlimited).. οπότε τζίφος η ταχύτητα σε download μέσω torrent.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Georpap1987 είπε

ναι φίλε μου αυτό ακριβώς.. είμαι cosmote καρτοκινητη(με το πακέτο frog unlimited).. οπότε τζίφος η ταχύτητα σε download μέσω torrent.. 

Η ταχύτητα όχι αλλά η Public IP σίγουρα. Θα είσαι πίσω απο Cgnat που αυτό σημαίνει οτί δεν μπορείς να ανοίξεις πόρτες. 

Λύσεις υπάρχουν. Zerotier, tailiscale κλπ αλλά προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί. 

Ίσως να μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος που έχει ασχοληθεί με τα παραπάνω. 

Επεξ/σία από papaleole
  • Like 2

20 hours ago, Georpap1987 said:

αν θες Public ip ζητας αλλο πακετο με αλλη χρεωση και βγαινεις με Public.συνηθως το ζητανε σε φωτοβολταικα παρκα ή σε σημεια με καμερες κτλ.εκει βαζεις αλλο apn.ετσι ειχα κανει σε καποιον που εβαλε 4g σε φωτοβολταικο παρκο και ελεγα γιατι δεν παιζουν οι καμερες.μιλησαμε με τον παροχο κτλ και επαιξε με αλλο apn και αλλη χρεωση

5 hours ago, Georpap1987 said:

η ταχυτητα ειναι ασχετη με το αν εισαι πισω απο cgnat.αν δεν εισαι connectable απλα δεν μπορεις α.να ανεβασεις καινουριο torrent (τουλαχιστον στο greek-team ετρωγες πορτα) β.να συνδεθεις με ολους τους peers.συνδεεσαι μονο με connectable. οποτε εχεις λιγοτερα ατομα να κατεβασεις αλλα δεν σημαινει οτι δεν θα μπορεις να πετυχεις την μεγιστη ταχυτητα ακομα και να εισαι συνδεδεμενος με λιγοτερα ατομα.

8 hours ago, papaleole said:

αυτο με τα 150 down ποτε δεν καταλαβα γιατι γινεται.το ειχα δει και σε δορυφορικο tooway οτι υπηρχε καποιος περιορισμος σε καποια προγραμματα

5 ώρες πριν, poulinos είπε

αν θες Public ip ζητας αλλο πακετο με αλλη χρεωση και βγαινεις με Public.συνηθως το ζητανε σε φωτοβολταικα παρκα ή σε σημεια με καμερες κτλ.εκει βαζεις αλλο apn.ετσι ειχα κανει σε καποιον που εβαλε 4g σε φωτοβολταικο παρκο και ελεγα γιατι δεν παιζουν οι καμερες.μιλησαμε με τον παροχο κτλ και επαιξε με αλλο apn και αλλη χρεωση

Αφού λέει οτι έχει το Frog... Τι άλλο πρόγραμμα να ζητήσει?  Frog και public ip γιοκ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...