Eatos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2024 Στις 19/12/2024 στις 3:51 ΜΜ, villasg είπε Μεσω του hack https://github.com/githubxbox/ZTE-MU5001-BROWSER-HACK Είσαι θεός, σ' ευχαριστώ!
poulinos Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 On 16/12/2024 at 02:48, iliasleon said: Κάρτα δικτύου μήπως? Κι εγώ με το laptop βλέπω κοντά στα 300 down με κινητό φτάνει 800 περίπου...αλλά το γνωρίζω η κάρτα δικτύου του laptop δεν υποστηρίζει. και η καρτα δικτυου μπορει να μην τραβαει ή παλιοι drivers αλλα εχω δει και περιπτωση που το λαπτοπ ηταν παλιο οποτε σε speedtest δεν πηγαινε πανω απο 300 γιατι πολυ απλα ειχε cpu usage 100 %. οποτε ναι μεν η καρτα ηταν gigabit αλλα bottleneck λογω cpu On 17/12/2024 at 11:30, villasg said: Σημερα το πρωι ειχα αυτο (ειναι απο αυτα που εδινε η wind με καρτα Frog): Μαλλον εκανε καποιο Update αλλα το fw παρεμεινε το ιδιο 2 φορες μετα σταματησε , εσβησαν ολα τα λαμπακια signal και ηταν αναμενο το Network κοκκινο . Το επανεφερα την 1η φορα βγαζοντας απο το ρευμα και οταν το ξανακανε την δευτερη με ρεσετ απο κατω . Δεν ξερω τι επαιξε ( δοκιμασα μηπως βαλανε SA αλλα δεν παιζει ) σε tp link 4g ειχα πετυχει να υπαρχουν 2 updates.το ενα update ηταν το firmware ενω το αλλο update ήταν κατι για παροχους δεν θυμαμαι. δεν ξερω αν εχει κατι παρομοιο και αυτο ή αν εγινε καποιο update σε καποιο δευτερευων αρχειο πχ με default ρυθμισεις κτλ.
PasTas88 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2024 Στις 15/10/2024 στις 9:32 ΜΜ, Leon Force είπε Καλησπέρα παιδιά. Έχω αγοράσει το εν λόγω modem. Το χρησιμοποιώ 2 μήνες τώρα χωρίς προβλήματα και είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένος. Έχει τοποθετηθεί σε σημείο που πιάνει καλό 5g και οι ταχύτητες είναι μόνιμα πάνω από τα 200mpbs. Το μόνο θέμα που έχω είναι όταν παίζω cod από το ps5 (συνδεδεμένο με Ethernet καλώδιο). Έχω μόνιμα πάνω από 70ping στο παιχνίδι και γενικά ενώ φαίνεται να έχω καλές ταχύτητες download και upload, έχω κολλήματα, ειδικά την ώρα της μαχης που οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι αυξημένες λογικά. Έχετε να προτείνετε κάποια ρύθμιση που θα με βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι; Κάποιος μου είπε να το βάλω μόνιμα σε 4g που είναι πιο σταθερό. Δεν ξέρω αν ισχύει και η αλήθεια είναι δεν κατάφερα να το κάνω για δοκιμή. Κάθε συμβουλή δεκτή. Ευχαριστώ!!! Όσο καλές ταχύτητες κι αν έχεις όταν παίζεις online gaming θέλεις ενα ρούτερ εκτός απο το modem router που έχεις με την καρτα sim που να κάνει διαχείριση πακέτων και δικτύου. Μπορει να εχεις 200mbps download και να έχεις στο download 450 latency (εμφανιζονται στο OOKLA αυτες οι τιμες για να καταλαβεις τι σου λεω και με ενα τεστ απο κινητο), επίσης μας ενδιαφέρει και το upload latency πάρα πολύ στο gaming γιατί στέλνεις συνέχεια πακέτα. Οπότε πρωτεύον ρόλο παίζει η διαχείριση δικτύου σου εδώ και το latency και μετά η ταχύτητα. Αυτό το πετυχαίνεις με ενα ρούτερ λοιπόν που έχει καλό qos π.χ. asus rt ax86u που έχει gaming qos για να στέλνει με προτεραιότητα τα σημαντικά πακέτα στο ps5, αυτό θα δεις πως γίνεται αν το ψάξεις ή ένα tplink archer 73ax που δεν εχει gaming qos αλλά είναι πολυ αξιόλογο! Βάζοντας λοιπόν προτεραιότητα τα σημαντικα πακετα να πηγαίνουν στο ps5 θα κατεβάσεις το latency σε ασφαλή επίπεδα για να μην έχεις κολλήματα! Εγώ με 24 mbps κι ένα mikrotik hap mini που είναι παλιο αλλά το mikrotik ειναι κάτσε καλά έχω κατεβάσει το latency σε επιπεδα που παίζω cs2 χωρις να λαγκαρω. Απλως τα mikrotik θελουν πολλες γνώσεις δικτύου γι αυτο και σου ανέφερα πιο ασφαλή λύση. Τέλος αφού κουμπωσεις το ρουτερακι έχει να κάνει και η σταθερότητα που εχουν τα 5G ρούτερ με τον πάροχο!
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, PasTas88 said: Όσο καλές ταχύτητες κι αν έχεις όταν παίζεις online gaming θέλεις ενα ρούτερ εκτός απο το modem router που έχεις με την καρτα sim που να κάνει διαχείριση πακέτων και δικτύου. Μπορει να εχεις 200mbps download και να έχεις στο download 450 latency (εμφανιζονται στο OOKLA αυτες οι τιμες για να καταλαβεις τι σου λεω και με ενα τεστ απο κινητο), επίσης μας ενδιαφέρει και το upload latency πάρα πολύ στο gaming γιατί στέλνεις συνέχεια πακέτα. Οπότε πρωτεύον ρόλο παίζει η διαχείριση δικτύου σου εδώ και το latency και μετά η ταχύτητα. Αυτό το πετυχαίνεις με ενα ρούτερ λοιπόν που έχει καλό qos π.χ. asus rt ax86u που έχει gaming qos για να στέλνει με προτεραιότητα τα σημαντικά πακέτα στο ps5, αυτό θα δεις πως γίνεται αν το ψάξεις ή ένα tplink archer 73ax που δεν εχει gaming qos αλλά είναι πολυ αξιόλογο! Βάζοντας λοιπόν προτεραιότητα τα σημαντικα πακετα να πηγαίνουν στο ps5 θα κατεβάσεις το latency σε ασφαλή επίπεδα για να μην έχεις κολλήματα! Εγώ με 24 mbps κι ένα mikrotik hap mini που είναι παλιο αλλά το mikrotik ειναι κάτσε καλά έχω κατεβάσει το latency σε επιπεδα που παίζω cs2 χωρις να λαγκαρω. Απλως τα mikrotik θελουν πολλες γνώσεις δικτύου γι αυτο και σου ανέφερα πιο ασφαλή λύση. Τέλος αφού κουμπωσεις το ρουτερακι έχει να κάνει και η σταθερότητα που εχουν τα 5G ρούτερ με τον πάροχο! καλα ναι αν πιανει οριακα 5g ή οριακα 4g τοτε το εχει χασει το παιχνιδι indeed. και τα δυο επηρεαζονται απο αρκετα πραγματα εκτος αν εχει βγαλει ο αλλος καμια κεραια σε κανα μπαλκονι. μεσα στο σπιτι εχεις παραθυρα παντζουρια να κλεινουν το βραδυ και μπορουν να επηρεασουν το σημα.
Eatos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Μια άσχετη, πιο γενική ερώτηση σχετικά με το συγκεκριμένο router. Έχω σταθερή 200άρα (υποτίθεται) Cosmote που δίνει maximum γύρω στα 80mbps. Υπάρχει τρόπος να συνδέσω το ZTE πάνω στο Speedport Plus 2 (Arcadyan) και να παρέχει αυτό το κεντρικό internet που διαμοιράζω αυτή τη στιγμή στο σπίτι μέσω mesh;
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 minute ago, Eatos said: Μια άσχετη, πιο γενική ερώτηση σχετικά με το συγκεκριμένο router. Έχω σταθερή 200άρα (υποτίθεται) Cosmote που δίνει maximum γύρω στα 80mbps. Υπάρχει τρόπος να συνδέσω το ZTE πάνω στο Speedport Plus 2 (Arcadyan) και να παρέχει αυτό το κεντρικό internet που διαμοιράζω αυτή τη στιγμή στο σπίτι μέσω mesh; Α.για να παρεις τα μεγιστα στο vdsl πρεπει να εχεις σωστη καλωδιωση. ειναι Must https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf β.ναι γινεται να το κανεις αυτο .υπαρχουν 2 τροποι. ο ενας ειναι να χρησιμοποιησεις την wan του speedport και η δευτερη ειναι απλα να παιξεις με lan πανω στο speedport κανοντας αλλαγες.και η αλλη λυση να βγαλεις το speedport και το mesh να πεσει πανω στο zte. εκτος αν ειναι καποιο mesh που δεν παιζει εκτος speedport.
Eatos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, poulinos είπε Α.για να παρεις τα μεγιστα στο vdsl πρεπει να εχεις σωστη καλωδιωση. ειναι Must https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf β.ναι γινεται να το κανεις αυτο .υπαρχουν 2 τροποι. ο ενας ειναι να χρησιμοποιησεις την wan του speedport και η δευτερη ειναι απλα να παιξεις με lan πανω στο speedport κανοντας αλλαγες.και η αλλη λυση να βγαλεις το speedport και το mesh να πεσει πανω στο zte. εκτος αν ειναι καποιο mesh που δεν παιζει εκτος speedport. Ναι, το γνωρίζω για την καλωδίωση, σ' ευχαριστώ. Η καλωδίωση μου έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή μου επιτρέπει μέχρι 120mbps (τόσο έπιανα). Το ότι παίρνω μέχρι 80mbps είναι θέμα βλάβης της Cosmote, μου το 'παν κι οι ίδιοι και θα 'ρθουν να το δουν (λογικά μετά τις γιορτές). Στο speedport έχω πάνω το mesh σε access point mode (5 nodes σύνολο) στη μία lan και μία κεραία για να στέλνω internet στο απέναντι κτίριο σε άλλη lan. Επίσης, πάνω στο router συνδέεται και το σταθερό τηλέφωνο. Αυτό με τη wan θύρα δεν το γνώριζα καθόλου, πώς ακριβώς λειτουργεί δηλαδή; Συνδέω τη lan port του ZTE με τη WAN/LAN port του Speedport και μετά κάνω κάποια ρύθμιση στο web panel του Speedport; Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που βλέπω για τη WAN port: Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες! Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από Eatos
PasTas88 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 22 λεπτά πριν, Eatos είπε Ναι, το γνωρίζω για την καλωδίωση, σ' ευχαριστώ. Η καλωδίωση μου έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή μου επιτρέπει μέχρι 120mbps (τόσο έπιανα). Το ότι παίρνω μέχρι 80mbps είναι θέμα βλάβης της Cosmote, μου το 'παν κι οι ίδιοι και θα 'ρθουν να το δουν (λογικά μετά τις γιορτές). Στο speedport έχω πάνω το mesh σε access point mode (5 nodes σύνολο) στη μία lan και μία κεραία για να στέλνω internet στο απέναντι κτίριο σε άλλη lan. Επίσης, πάνω στο router συνδέεται και το σταθερό τηλέφωνο. Αυτό με τη wan θύρα δεν το γνώριζα καθόλου, πώς ακριβώς λειτουργεί δηλαδή; Συνδέω τη lan port του ZTE με τη WAN/LAN port του Speedport και μετά κάνω κάποια ρύθμιση στο web panel του Speedport; Σ' ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες! Εγω πάλι δεν κατάλαβα γιατι θες να βαλεις το zte μετα το speedport οταν το zte ειναι 5G ρουτερ και το λειτουργεις με δεδομένα λογικά
Eatos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, PasTas88 είπε Εγω πάλι δεν κατάλαβα γιατι θες να βαλεις το zte μετα το speedport οταν το zte ειναι 5G ρουτερ και το λειτουργεις με δεδομένα λογικά Για να γλιτώσω την ταλαιπωρία να ξανακάνω το setup κεραίας, mesh και router από την αρχή, για να έχω τη σταθερή γραμμή σαν backup σε περίπτωση που παιχτεί κάτι με τα data και για να έχω πάνω στο speedport και το τηλέφωνο. 1
poulinos Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Eatos said: Ναι, το γνωρίζω για την καλωδίωση, σ' ευχαριστώ. Η καλωδίωση μου έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή μου επιτρέπει μέχρι 120mbps (τόσο έπιανα). Το ότι παίρνω μέχρι 80mbps είναι θέμα βλάβης της Cosmote, μου το 'παν κι οι ίδιοι και θα 'ρθουν να το δουν (λογικά μετά τις γιορτές). Στο speedport έχω πάνω το mesh σε access point mode (5 nodes σύνολο) στη μία lan και μία κεραία για να στέλνω internet στο απέναντι κτίριο σε άλλη lan. Επίσης, πάνω στο router συνδέεται και το σταθερό τηλέφωνο. Αυτό με τη wan θύρα δεν το γνώριζα καθόλου, πώς ακριβώς λειτουργεί δηλαδή; Συνδέω τη lan port του ZTE με τη WAN/LAN port του Speedport και μετά κάνω κάποια ρύθμιση στο web panel του Speedport; Αυτές είναι οι ρυθμίσεις που βλέπω για τη WAN port: εσυ το θες σε ethernet wan.απλα θα σου κανει 2 nat.αν το speedport ειναι 192.168.1.254 τοτε το zte θα μπει σε αλλο δικτυο πχ 192.168.2.254. για να παιξει το speedport σαν adsl/vdsl θα πρεπει να αλλαξεις ξανα πραγματα στο speedport για να μην παιζει απο την wan. Quote Συνδέω τη lan port του ZTE με τη WAN/LAN port του Speedport και μετά κάνω κάποια ρύθμιση στο web panel του Speedport; Ναι ισως χρειαστει να πειραξεις και πραγματα στην τηλεφωνια για να βγει απο την wan διοτι λογικα θα εχει σαν επιλογη το dsl interface. και δεν ξερω αν θα βγει ασχετα που θα εχεις πανω και το dsl καλωδιο. απο την αλλη μπορεις να σεταρεις το zte ακριβως με ιδιες ip κτλ με το speedport και απλα να το βαλεις στην θεση του.εφοσον το πρωτο Node δεν παιζει ασυρματα τοτε δεν θα εχεις θεμα.θα ειχες προβλημα με διαφορετικες mac address μονο αν εχεις κατι (καποιο Node) που παιζει repeater πανω στο speedport.σαν ασυρματο δικτυο κτλ μπορεις να βαλεις τα ιδια στοιχεια με το speedport ωστε να ειναι ιδια φαση και τα 2 για να μπορεις να τα αλλαζεις αν γινει προβλημα. οτι προτιμας. ετσι βεβαια θα χασεις την τηλεφωνια . Θα μπορουσες βεβαια να κανεις και μιξη. το zte μπροστα με το Mesh και το speedport πισω σε wan μονο για την τηλεφωνια. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2024 από poulinos 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα