Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ZTE 5G MC801A

LEhoes

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σε ολους,εχω εδω και αρκετο καιρο ενα ρουτερ zte 5g MC801A με μια καρτα σιμ cosmote unlimited data,μεχρι εχθες ολα δουλευαν απροβληματιστα.Ξαφνικα σημερα το led του network εγινε κοκκινο aka δεν υπαρχει δικτυο.Δοκιμασα ΤΑ ΠΑΝΤΑ,απο ρισετ,επαναφορα εργοστασιακων,αλλαξα σιμ,ολα.Να σημειωθει πως η σιμ σε κινητο δουλευει κανονικοτατα.Μεσα στα settings του ρουτερ μου λεει network register error και εχει ενα κοκκινο Χ στο "DNS WAN".Καθε βοηθεια πραγματικα ευπροσδεκτη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το ίδιο και εγώ.

Cosmote data sim  σε 2 mikrotik chateau 5g 

το ένα έσκασε Δευτέρα και το άλλο Τρίτη

δεν έχει ιδέα η Cosmote τι συμβαίνει 

Προσωρινά και μέχρι να φτιάξουν το 5g θα σου έλεγα να συνδεθείς κατευθείαν με 4g (τα κινητά το κάνουν αυτόματα)

δούλεψε σε εμένα ελπίζω να έχει το router σου τέτοια επιλογή

Επεξ/σία από arbscs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από σήμερα διαβάζω οτι αρχίσανε να έχουν αρκετοί προβλήματα και συγκεκριμένα με στην μπάντα Ν78.

Δοκιμάστε να αλλάξετε σε N1 -  N28.

Αλλιώς σε 4G+.

Και σήμερα ήμουν έτοιμος για παραγγελία του ZTE MC801A αλλά θα το τρενάρω λίγο. 

Και μία ερώτηση... Τι ταχύτητες θα μου δώσει περίπου το εν λόγω ρούτερ σε περιοχή που μου δίνει το iphone XS (4G+ LTE λογικά γιατί δεν έχει 5G) 150-200mbps? 

Επεξ/σία από papaleole

Στις 29/11/2023 στις 7:24 ΜΜ, arbscs είπε

το ίδιο και εγώ.

Cosmote data sim  σε 2 mikrotik chateaux 5g 

το ένα έσκασε Δευτέρα και το άλλο Τρίτη

δεν έχει ιδέα η Cosmote τι συμβαίνει 

Προσωρινά και μέχρι να φτιάξουν το 5g θα σου έλεγα να συνδεθείς κατευθείαν με 4g (τα κινητά το κάνουν αυτόματα)

δούλεψε σε εμένα ελπίζω να έχει το router σου τέτοια επιλογή

Το ρουτερ εχει επιλογη,αλλα ουτε το 4g δεχεται φαντασου,τα εχει παθει ολα η κοσμοτε..

17 ώρες πριν, papaleole είπε

Από σήμερα διαβάζω οτι αρχίσανε να έχουν αρκετοί προβλήματα και συγκεκριμένα με στην μπάντα Ν78.

Δοκιμάστε να αλλάξετε σε N1 -  N28.

Αλλιώς σε 4G+.

Και σήμερα ήμουν έτοιμος για παραγγελία του ZTE MC801A αλλά θα το τρενάρω λίγο. 

Και μία ερώτηση... Τι ταχύτητες θα μου δώσει περίπου το εν λόγω ρούτερ σε περιοχή που μου δίνει το iphone XS (4G+ LTE λογικά γιατί δεν έχει 5G) 150-200mbps? 

Θα με βοηθουσε παρα πολυ αν μπορουσες να μου πεις πως περιπου αλλαζω μπαντα,το ρουτερ σαν ρουτερ το θεωρω εξαιρετικο βεβαια.

Ταχυτητες με 5g σε καλές μέρες έπιανα και 500mbps

Λοιπόν μετά από 3 ώρες δοκιμών έχουμε επιβεβαιώσει ότι το ζήτημα είναι της Cosmote και όχι των εξοπλισμών.
Τα modem με κάρτα SIM Nova λειτουργούν κανονικά. Δοκιμάσαμε 2 ZTE MC801A και 1 ZTE MC888.

Αντίστοιχα με κάρτα Cosmote από το περασμένο ΣΚ και μετά δεν κάνουν registration σε 5G όταν η ρύθμιση του modem είναι σε αυτόματο.

Για να λειτουργήσει το modem πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα :

1/Επιλογή για 4G Only

2/Μετά από reboot λειτουργεί κανονικά σε 4G

3/Επιλογή του 5G NSA Only ή αν έχετε άλλη έκδοση N1 μπάντα μόνο

4/Reboot πάλι αν χρειαστεί μέσα από το menu

5/Θα δείτε ότι λειτουργεί κανονικά το 5G αλλά όχι σε καλές ταχύτητες καθώς δεν είναι αξιόπιστη αυτή η λύση. Θα πρέπει η Cosmote να βρει λύση. Ήδη έχουν δηλώσει κάποιοι σχετικά tickets.

Σε κάθε περίπτωση δοκιμάστε τα παραπάνω. Και τα 3 modem μας είχαν συνδεσιμότητα μετά μέχρι βέβαια να πέσει το ρεύμα που πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή.

• Like 1

21 ώρες πριν, kanasta88 είπε

Λοιπόν μετά από 3 ώρες δοκιμών έχουμε επιβεβαιώσει ότι το ζήτημα είναι της Cosmote και όχι των εξοπλισμών.
Τα modem με κάρτα SIM Nova λειτουργούν κανονικά. Δοκιμάσαμε 2 ZTE MC801A και 1 ZTE MC888.

Αντίστοιχα με κάρτα Cosmote από το περασμένο ΣΚ και μετά δεν κάνουν registration σε 5G όταν η ρύθμιση του modem είναι σε αυτόματο.

Για να λειτουργήσει το modem πρέπει να γίνουν τα ακόλουθα :

1/Επιλογή για 4G Only

2/Μετά από reboot λειτουργεί κανονικά σε 4G

3/Επιλογή του 5G NSA Only ή αν έχετε άλλη έκδοση N1 μπάντα μόνο

4/Reboot πάλι αν χρειαστεί μέσα από το menu

5/Θα δείτε ότι λειτουργεί κανονικά το 5G αλλά όχι σε καλές ταχύτητες καθώς δεν είναι αξιόπιστη αυτή η λύση. Θα πρέπει η Cosmote να βρει λύση. Ήδη έχουν δηλώσει κάποιοι σχετικά tickets.

Σε κάθε περίπτωση δοκιμάστε τα παραπάνω. Και τα 3 modem μας είχαν συνδεσιμότητα μετά μέχρι βέβαια να πέσει το ρεύμα που πρέπει να γίνουν όλα από την αρχή.

ευχαριστω για τη συμβουλη,θα το δοκιμασω αμεσσα!

• Like 1

Eπαθα και εγω ακριβως το ιδιο σημερα, νεα φιλαδελφεια μενω αν κ δεν νομιζω πως ειναι θεμα περιοχης.. Στο τηλ που μιλησα με κοσμοτε μ ξεκαθαρισαν πως εχει θεμα το ρουτερ (mc801a) και οχι εκεινοι αλλα ευτυχως βλεπω πως συνεβη και σε αλλους.. Οποιος εχει νεοτερα ας αναφερει εδω παρακαλω

Λογικά αν βάλεις 5G NSA θα παίξει και εκεί. Το NSA είναι το non standalone που εχει υλοποιηθεί σε επαρχία και σε Nova, Vodafone. Οι standalone συχνότητες της cosmote φαίνονται να έχουν το πρόβλημα και όχι το ZTE. Οποτε είναι έμμεσα θέμα περιοχής αν έχει αναβαθμιστει σε standalone από την Cosmote και στο auto selection τρώει άκυρο. 

Λιγο Off topic αλλα οταν συνδεεται το καλωδιο το usb στο κατω μερος του router και μετα στο Pc σας το αναγνωριζει σαν Removable device  στο device manager ή σαν com?

5 λεπτά πριν, poulinos είπε

Λιγο Off topic αλλα οταν συνδεεται το καλωδιο το usb στο κατω μερος του router και μετα στο Pc σας το αναγνωριζει σαν Removable device  στο device manager ή σαν com?

Σαν com

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...