Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2024

ASFE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και μιας και μαζευτηκαν πολλα κοκορια στην AM καποια ειπαν να φυγουν ...
Newey (απο RB), Cardile (απο φοραδα) in,
Fallows out (και δεν ηταν και πριν λιγο καιρο που ηρθε με τιμες και δοξες απο την RB ως ο μαθητης του Newey.)

https://www.autosport.com/f1/news/aston-martin-technical-director-fallows-leaves-f1-team-with-immediate-effect/10672401/

3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ο ίδιος ο Wittich πάντως είπε ότι ενημερώθηκε σήμερα πως απολύθηκε. 

GcMKijfW8AAPyB1.jpg.560ed122553a6da3dbf9cc2ae952d4b7.jpg

Οι φημες λενε οτι οι σχεσεις του με τον προεδρα δεν ηταν οι καλυτερες . λεγεται πως ηταν να φυγει τελος αυτης της σεζον τελικα την εκανε ακομα νωριτερα.
Να δουμε ο ασπροφορεμενος με ποιον ΔΕΝ θα τσακωθει τελικα.
Tον τελευταιο χρονο εχουν φυγει ενα σωρο στελεχη απο τη FIA

Επεξ/σία από ghostrider
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 9,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, xacto είπε

5 κινητήρες για το 2026, πολύ καλά νομίζω. Honda και Audi έχουν το πιο εύκολο έργο, με την Mercedes να τραβάει το μεγαλύτερο ζόρι στο ξεκίνημα. 

Γιατί το πιο δύσκολο; Όσο περισσότερους πελατιακους δίνεις τόσο περισσότερα data μαζεύεις. Η Audi έχει δύσκολο έργο, που θα έρθει με no-data.

Τώρα τα της Alpine... Δεν ξέρω τι να πω. Να είσαι η Renault και να ψωνίζεις κινητήρες Merc σκάει άσχημα.

• Like 1

49 λεπτά πριν, mandos είπε

Τώρα τα της Alpine... Δεν ξέρω τι να πω. Να είσαι η Renault και να ψωνίζεις κινητήρες Merc σκάει άσχημα.

Fun fact: Στα αυτοκίνητα παραγωγής η renault προμηθεύει με κινητήρες την mercedes. 

• Like 3

για την εμπλοκη της audi παντως κρατηστε μικρο καλαθι. μαλλον θα την πουλησει την ομαδα πριν καν εμπλακει. εχει αλλα προβληματα το γκρουπ απο το να δινει λεφτα στην φ1. 
https://www.the-race.com/formula-1/audi-f1-team-qatar-sale-sauber/

• Like 1

1 ώρα πριν, mandos είπε

και τη Ford στα diesel

η ford δεν θυμαμε να εχει ψωνισει απο renault οπως η mercedes (k9k).
απο peugeot (PSA group) εχει ψωνισει και εχει συμπραξη (μοτερ 1.4/1.6 dv4/dv6)

1 ώρα πριν, smpt είπε

Για ευχαριστω θα παω να παρω 2 κουτες κιτ κατ να τις κανω δωρο στον χορνερ :)

• Haha 2

1 ώρα πριν, smpt είπε

Τα λεφτά οδηγούν την κούρσα όχι η ταχύτητα 

Ετσι κι αλλιώς από αυτά κινούνται όλα τα γρανάζια στον πλανήτη 

44 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Τα λεφτά οδηγούν την κούρσα όχι η ταχύτητα 

Ετσι κι αλλιώς από αυτά κινούνται όλα τα γρανάζια στον πλανήτη 

Ναι αλλά αυτά συνήθως γίνονται στις μικρές ομάδες. Όχι στην πρωταθλήτρια ομάδα η οποία έτσι κι αλλιώς βασίζεται σε έναν τεράστιο χορηγό (την ίδια την RB των αναψυκτικών). Κάτι δεν μου κολλάει. Αν η RB δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το άθλημα αλλά μόνο για τις διαφημίσεις και το χρήμα, τότε ας την πουλήσει την ομάδα και να μείνει απλός χορηγός. 

2 λεπτά πριν, Stergios74 είπε

Ναι αλλά αυτά συνήθως γίνονται στις μικρές ομάδες. Όχι στην πρωταθλήτρια ομάδα η οποία έτσι κι αλλιώς βασίζεται σε έναν τεράστιο χορηγό (την ίδια την RB των αναψυκτικών). Κάτι δεν μου κολλάει. Αν η RB δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το άθλημα αλλά μόνο για τις διαφημίσεις και το χρήμα, τότε ας την πουλήσει την ομάδα και να μείνει απλός χορηγός. 

Η RB παραδοσιακά ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με παράτολμους αθλητές και εγω εχω την απορία, απο που πηγάζει ολο αυτό της RB;

Tο έψαξα λιγο αλλά ακρη δεν βρήκα προφανώς καποιο ιδρυτικό στέλεχος εχει αυτήν την τρέλα 

33 minutes ago, Stergios74 said:

γιατί ποιος ενδιαφέρεται για το αγωνιστικό σκέλος; Μία μεγάλη διαφήμιση δεν είναι όλα; Στο κάτω κάτω η redbull δεν έχει να πουλήσει κάτι μηχανικό στην αγορά, ενεργειακά ποτά δίνει. Η mercedes μπορεί να σπρώξει κάποια τεχνολογία, η Porche αντίστοιχα ήδη έχει βάλει DRS σε κάποια "συμβατικά" της. 

48 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η RB παραδοσιακά ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με παράτολμους αθλητές και εγω εχω την απορία, απο που πηγάζει ολο αυτό της RB;

Tο έψαξα λιγο αλλά ακρη δεν βρήκα προφανώς καποιο ιδρυτικό στέλεχος εχει αυτήν την τρέλα 

Όλοι μα όλοι ενδιαφέρονται μόνο για την διαφήμιση και τα λεφτά 

Ακομα και η F1 για τα λεφτά ενδιαφέρεται γι αυτό κοιτάνε να ανεβάσουν την τηλεθέαση για να παίρνουν χρήμα από χορηγούς και εισιτήρια και λοιπά 

Οποτε αν έχεις καλούς χορηγούς συνεχίζεις όπως ο Perez 

1 ώρα πριν, NikosKallithea είπε

Ολο το προωθητικο της προγραμμα της RB ειναι βασισμενο στην παρουσια της σε καθε ειδους σπορ και ακομα καλυτερα σε extreme sports η σε σπορ που δημιουργησε/σπονσοραριζε η ιδια (air races, moto extreme κλπ). Με αυτο τον τροπο ΟΛΑ τα ΜΜΕ εντυπα και ιντερνετικα ασχολουνται με την RB (τα ποτακια) 24/7. Σε καθε φωτο αθλητη η υλικου με το σηματακι της RB και που καλυπτει μιση σελιδα η εταιρεια εχει γλυτωσει ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ χρηματα διαφημισης.

• Like 2

Χωρίς να γνωρίζω με στοιχεία αλλά θεωρώ ότι η RB περισσότερα φράγκα βγάζει από τους χορηγούς του Perez και φυσικά από αυτήν την εικόνα που μένει στην τελική 

image.png.283d0291257f8ebf7eb890afc3fcf204.png

+ τα όσα έσοδα συνεπάγεται η παραπάνω εικόνα σε χορηγούς, διαφήμιση κτλ παρά από το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Όσο ο Max με το μονοθέσιο τους έχει το 1 μπροστά τόσο δεν κινδυνεύει ο Μεξικανός. Αμφιβάλλω αν ο Max δεν έπαιρνε - πάρει τον τίτλο αν ο Πέρες είχε την επόμενη μέρα θέση στην ομάδα. 

3 ώρες πριν, ghostrider είπε

η ford δεν θυμαμε να εχει ψωνισει απο renault οπως η mercedes (k9k).

γνωρίζα ότι οι Ford Duratorque (1.5  και 1.6) ήταν Renault ή συμπραξη με τη Renault. Θυμάμαι λάθος Γαλλική εταιρία;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...