Crash24 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Από όσο δείχνουν κάποιες πρώτες δοκιμές, το Dimensity 9300 της MediaTek αντιμετωπίζει διάφορα ζητήματα με τη θερμοκρασία λειτουργίας με αποτέλεσμα να προχωρά σε throttling σε ποσοστό μικρότερο από το μισό της μέγιστης απόδοσης. Ο χρήστης Sahil Karoul στο X δοκίμασε τη ναυαρχίδα της vivo, X100 Pro και διαπίστωσε ότι το MediaTek Dimensity 9300 SoC που διαθέτει στο εσωτερικό του φαίνεται να «αυτοπεριορίζεται θερμικά» σε ποσοστό μικρότερο από το ήμισυ της μέγιστης απόδοσης του. Ο χρήστης Sahil Karoul, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, ανάρτησε στο X ορισμένες φωτογραφίες που δείχνουν τα αποτελέσματα του benchmark που «έτρεξε». Το SoC της MediaTek που διαθέτει μόνο πυρήνες performance, «κατεβάζει» σημαντικά τα ρολόγια για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα υπερθέρμανσης. Στην ιστοσελίδα NotebookCheck επισημαίνουν ότι παρόλο που ο πυρήνας Cortex-X4 στο εσωτερικό του Snapdragon 8 Gen 3 προσφέρει πολύ υψηλή απόδοση, καταναλώνει 28% περισσότερη ενέργεια από τον Cortex-X3. Δεδομένου ότι η MediaTek αποφάσισε να ενσωματώσει οκτώ πυρήνες υψηλής απόδοσης στο Dimensity 9300 SoC (τέσσερις Cortex-X4 και τέσσερις Cortex-A720) και να μην χρησιμοποιήσει ορισμένους εξειδικευμένους πυρήνες που επικεντρώνονται στην ενεργειακή αποδοτικότητα, κάποιοι είχαν εκφραστεί ανησυχίες ότι ενδέχεται το SoC να αντιμετωπίσει ζητήματα θερμικής απόδοσης και αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Από ότι φαίνεται, ο παραπάνω ισχυρισμός ισχύει τελικά καθώς το Dimensity 9300 όταν «πιέζεται» προχωρά σε ιδιαίτερα επιθετικό throttling. Το CPU Throttling Test διεξήχθη από τον Sahil Karoul στο Vivo X100 Pro, τη ναυαρχίδα της vivo που έκανε το ντεμπούτο της στις αρχές του μήνα με την εξαιρετικά υποσχόμενη κάμερα που έχει τη σφραγίδα της Zeiss να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της. Η δοκιμή δείχνει ότι ο Dimensity 9300 SoC «υποχωρεί» στο απογοητευτικό 46% της μέγιστης απόδοσης μόλις μετά από δύο λεπτά εκτέλεσης του benchmark. Αυτή η ακραία συμπεριφορά throttling έχει ως αποτέλεσμα τα ρολόγια των πυρήνων να δέχονται τεράστιο πλήγμα, με έναν από αυτούς να «πέφτει» στο 0,6 GHz όταν η μέγιστη συχνότητα είναι 3,25 GHz. Οι άλλοι τέσσερις πυρήνες Cortex-A720 μείωσαν τη συχνότητα τους στο 1,2GHz και οι άλλοι τρεις Cortex-X4 στο 1,5GHz. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το vivo X100 Pro εξοπλίζεται με ένα αρκετά καλό σύστημα ψύξης με θάλαμο ατμών, η πτώση της απόδοσης του Dimensity 9300 SoC εξαιτίας του thermal throttling προκαλεί ανησυχίες. Και ο Sahil Karoul δεν είναι ο μόνος που διαπίστωσε ζητήματα με την απόδοση του συγκεκριμένου SoC. Στο κανάλι C4ETech στο YouTube διαπίστωσαν ότι παρόλο που το Dimensity 9300 SoC είναι εξαιρετικά ισχυρό -τουλάχιστον στα χαρτιά- το vivo X100 Pro επέδειξε απογοητευτική συμπεριφορά όσον αφορά τη σταθερότητα του (βαθμολογία 40%) στο Wild Life Extreme Stress Test. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να επισημανθεί ότι τα συνθετικά CPU stress tests σχεδιάστηκαν για να ωθούν τα SoCs στα όρια τους και δεν είναι αντιπροσωπευτικά των εφαρμογών και της χρήσης στον πραγματικό κόσμο. Είναι απίθανο κάποιος χρήστης να ωθήσει το vivo X100 Pro στα όρια του με καθημερινή χρήση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasMan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Υδρόψυξη με εξωτερικό ψυγειάκι και ανεμιστήρες σε ΑΙΟ λύση και διορθώθηκε! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Noreak Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 "Είναι απίθανο κάποιος χρήστης να ωθήσει το vivo X100 Pro στα όρια του με καθημερινή χρήση." Τι ειναι απιθανο, να παιξει καποιο απαιτητικο παιχνιδι?Οκ, μπορει να μη χρησιμοποιει 100% ολους τους πυρηνες, προς το παρον και αυτο, αλλα χρησιμοποιει και gpu, κατι που απο οσο ξερω το συγκεκριμενο app δε τεσταρει.Το συνολικο θερμικο αποτελεσμα σε παιχνιδια μπορει να ειναι χειροτερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgios Pappas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω την λύση. Θα μπορεί και overclock για 120% απόδοση. Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από Georgios Pappas 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stivaks72 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Εγώ βλέπω ότι όσο μικραίνει η λιθογραφία και χώνουν περισσότερα τρανζίστορς, τόσο τα πράγματα ζορίζουν και φαίνεται ότι οι λύσεις παθητικής ψύξης δεν μπορούν να βοηθήσουν πολύ. "Φταίνε" βέβαια και οι devs που έχοντας δυνατό hw και άπλετη μνήμη, φτιάχνουν δυνατότερα games και apps ώστε να εκμεταλλευτούν την περίσσεια ισχύος. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει αυτό. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nepomuk Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 SD δαγκωτο , ολα τ αλλα ειναι για τα μπαζα . 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TasMan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Προσωπική μου άποψη (χωρίς να σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τα βλέπουν έτσι τα πράγματα) είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν νόημα. Θέλω να πω ότι το να προσπαθούμε να κάνουμε ένα κινητάκι με μια οθονούλα 6-7" να τρέχει σαν pc με επεξεργαστές λες και θα κάνουμε encoding στο πόδι και με γραφικά με ray-tracing και καμπανάκια κάπου παραπάει. Αν θέλω τέτοιες επιδόσεις θα πάρω κονσόλα έστω και φορητή αν χρειαστεί που η δουλειά της θα είναι η τρομερή επίδοση στα παιχνίδια. Χίλιες φορές να μου έλεγαν ότι ο τάδε νέος επεξεργαστής αντί να είναι 100% πιο γρήγορος αλλά τοστιέρα, θα είναι 10% πιο γρήγορος αλλά 40-50% πιο αποδοτικός σε μπαταρία. Θα ήταν το απόλυτο κίνητρο να τον αποκτήσω. 21 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Volga Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, TasMan είπε Προσωπική μου άποψη (χωρίς να σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τα βλέπουν έτσι τα πράγματα) είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν νόημα. Θέλω να πω ότι το να προσπαθούμε να κάνουμε ένα κινητάκι με μια οθονούλα 6-7" να τρέχει σαν pc με επεξεργαστές λες και θα κάνουμε encoding στο πόδι και με γραφικά με ray-tracing και καμπανάκια κάπου παραπάει. Αν θέλω τέτοιες επιδόσεις θα πάρω κονσόλα έστω και φορητή αν χρειαστεί που η δουλειά της θα είναι η τρομερή επίδοση στα παιχνίδια. Χίλιες φορές να μου έλεγαν ότι ο τάδε νέος επεξεργαστής αντί να είναι 100% πιο γρήγορος αλλά τοστιέρα, θα είναι 10% πιο γρήγορος αλλά 40-50% πιο αποδοτικός σε μπαταρία. Θα ήταν το απόλυτο κίνητρο να τον αποκτήσω. Κοιτα, κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω, όμως υπάρχει κόσμος που θέλει να τραβήξει video, να το βάλει στο όποιο Χ Ψ πρόγραμμα επεξεργασίας μέσα από το κινητό και να το μοντάρει. Μπορεί να θέλει να κάνει βασικά πράγματα όμως οταν το βιντεο είναι κάνα μισάωρο σε 4k στα 120fps... ο επεξεργαστής δεν το βλέπει και πολύ χαλαρά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, nepomuk είπε SD δαγκωτο , ολα τ αλλα ειναι για τα μπαζα . Δυστυχως και ο 8 gen 3 βαραει τρελο throttling ειναι ενα χαρακτηριστικο της νεας γενιας soc με το A17 της apple να εχει ελαχιστη διαφορα απο το Α16 πηγε safe ωστε να μην εχει θεματα με throttling. Ειναι ο νεος πυρηνας ARM o μεγαλος κυριως που τραβαει τρελο ρευμα και η ψυχη δεν επαρκει με τιποτα. Μονο κατι zte magic θα παιξουν σωστη μπαλα με 100% επιδοσεων σε βαρυ gaming και multitasking. Στα υπολοιπα θα περνεις ferrari και θα γινεται yugo μετα απο λιγη ωρα βαρυ gaming. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tapitas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, TasMan είπε 50 λεπτά πριν, TasMan είπε Προσωπική μου άποψη (χωρίς να σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τα βλέπουν έτσι τα πράγματα) είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν νόημα. Θέλω να πω ότι το να προσπαθούμε να κάνουμε ένα κινητάκι με μια οθονούλα 6-7" να τρέχει σαν pc με επεξεργαστές λες και θα κάνουμε encoding στο πόδι και με γραφικά με ray-tracing και καμπανάκια κάπου παραπάει. Αν θέλω τέτοιες επιδόσεις θα πάρω κονσόλα έστω και φορητή αν χρειαστεί που η δουλειά της θα είναι η τρομερή επίδοση στα παιχνίδια. Χίλιες φορές να μου έλεγαν ότι ο τάδε νέος επεξεργαστής αντί να είναι 100% πιο γρήγορος αλλά τοστιέρα, θα είναι 10% πιο γρήγορος αλλά 40-50% πιο αποδοτικός σε μπαταρία. Θα ήταν το απόλυτο κίνητρο να τον αποκτήσω. Όσα κινητά έχουν power saving mode και κάνουν αυτοματα throttling όπως η samsung και η apple εκεί απολαμβάνεις τα πλεονεκτήματα στο power efficiency ενός καινούριου cpu Το καλυτερο πιστεύω είναι το light mode της samsung για καλό balance μεταξύ μπαταρίας/θερμοκρασιας/επιδόσεων Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από tapitas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ii_die_4 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, TasMan said: Προσωπική μου άποψη (χωρίς να σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τα βλέπουν έτσι τα πράγματα) είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν νόημα. Θέλω να πω ότι το να προσπαθούμε να κάνουμε ένα κινητάκι με μια οθονούλα 6-7" να τρέχει σαν pc με επεξεργαστές λες και θα κάνουμε encoding στο πόδι και με γραφικά με ray-tracing και καμπανάκια κάπου παραπάει. Αν θέλω τέτοιες επιδόσεις θα πάρω κονσόλα έστω και φορητή αν χρειαστεί που η δουλειά της θα είναι η τρομερή επίδοση στα παιχνίδια. Χίλιες φορές να μου έλεγαν ότι ο τάδε νέος επεξεργαστής αντί να είναι 100% πιο γρήγορος αλλά τοστιέρα, θα είναι 10% πιο γρήγορος αλλά 40-50% πιο αποδοτικός σε μπαταρία. Θα ήταν το απόλυτο κίνητρο να τον αποκτήσω. Εγώ από την άλλη θέλω όλο το PC μου να το αντικαταστήσω με το mobile μου σε κάποια φάση στο μέλλον. Να είναι τόσο δυνατό πάνω σε dock που να τρέχει 240fps AAA παιχνίδια και να το παίρνεις και μαζί σου για κινητό. Δεν ξέρω, μου φαίνεται έχετε μικρή φαντασία στις νέες τεχνολογίες. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από ii_die_4 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoulix Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Κρεμmediatek... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EuphangeL Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, tapitas είπε Το καλυτερο πιστεύω είναι το light mode της samsung για καλό balance μεταξύ μπαταρίας/θερμοκρασιας/επιδόσεων 🤣🤣 Γενικά οι Androidάκηδες ένα Stockholm syndrome το έχετε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, TasMan said: Προσωπική μου άποψη (χωρίς να σημαίνει ότι όλοι πρέπει να τα βλέπουν έτσι τα πράγματα) είναι ότι όλα αυτά δεν έχουν νόημα. Θέλω να πω ότι το να προσπαθούμε να κάνουμε ένα κινητάκι με μια οθονούλα 6-7" να τρέχει σαν pc με επεξεργαστές λες και θα κάνουμε encoding στο πόδι και με γραφικά με ray-tracing και καμπανάκια κάπου παραπάει. Αν θέλω τέτοιες επιδόσεις θα πάρω κονσόλα έστω και φορητή αν χρειαστεί που η δουλειά της θα είναι η τρομερή επίδοση στα παιχνίδια. Χίλιες φορές να μου έλεγαν ότι ο τάδε νέος επεξεργαστής αντί να είναι 100% πιο γρήγορος αλλά τοστιέρα, θα είναι 10% πιο γρήγορος αλλά 40-50% πιο αποδοτικός σε μπαταρία. Θα ήταν το απόλυτο κίνητρο να τον αποκτήσω. Στην πραξη αυτό γίνεται. Πχ στο fold 5 έχει επιλογή για προφίλ απόδοσης. Αμα βάλεις ιπιο, βγαζει αρκετά παραπάνω αυτονομία. Αλλα στην ουσία χανεις ενα ποσοστό απο τις επιδόσεις που υποτίθεται οτι πληρώνεις. Κάπως έτσι σε μια οθόνη ταμπλετας, διπλάσια απο κινητο και με καλές επίδειξη (αλλα οχι κορυφαίες σε αυτό το mode) καταφέρνεις να βγάλεις 8-9 ωρες οθονης σε απλή χρήση, Video, web κλπ απο μια μικρή μπαταρία 4300 κατι. Αν ειχε mediatek αμφιβαλω αν θα εβγαζε 5-6 ωρες. Η ισχύ σε ενα fold έχει ουσία. Το χρησιμοποιήσω στην κυριολεξία ως pc. Άσχετο με το θέμα αλλα ακόμα και το θέμα που εχω φτιαξει είναι windows 11. Βασικα είναι κάτι περισσότερο από θέμα. Χρησιμοποιώ tasker και διάφορα hack για να δημιουργήσω κάποια πράγματα που κάνουν τα Windows. Πάρτε μια γεύση. Είναι σε Total launcher. Θα ανεβάσω λινκ απο το θέμα μου στα βιντεο κάποια στιγμή. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από oldnew Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tapitas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, EuphangeL είπε 🤣🤣 Γενικά οι Androidάκηδες ένα Stockholm syndrome το έχετε 1ον ποιος είπε ότι είμαι androidάκης και 2ον δεν μπορω να καταλάβω που είναι το κακό όπως το light mode της samsung. Κόβεις τα τελευταία 10% στην απόδοση και κερδίζεις 30-40% στην κατανάλωση του cpu 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα