Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, θέλω να φτιάξω ένα νέο gaming pc και είδα σε έναν άλλο συμφορουμιτη που του προτείνατε τα παρακάτω που είναι στο budget μου (1200) και στις ανάγκες μου, δηλαδή απαιτητικό gaming(rdr2, cyberpunk κλπ), multitasking, ελαφρύ Photoshop και video editing. 

Motherboard: MSI B760 GAMING PLUS WIFI 1700 

Cpu: INTEL I5 PROCESSOR I5-13500 2,50GHZ 24M + BE QUIET PURE ROCK 2 FX

PSU: BE QUIET PURE POWER 11 700W ATX24

Ssd: KINGSTON SSD 1024GB 6.0/7.0 KC3000 P4 M.2 KIN 

RAM: Kingston Fury Beast 16GB DDR5 RAM 6000 

Gpu: θα κρατήσω προσωρινά την 5600xt που έχω και μελλοντικά με βλέπω για GIGABYTE RADEON 7800XT 16GB

Στα παραπάνω specs, τι κουτί θα μπορούσα να παρω που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό (60-70 max ευρώ) αλλά είναι ποιοτικό? Ας είναι ένα απλό μαύρο κουτί χωρίς led και τζάμια, αρκεί να έχει καλο airflow και να μη χρειαστεί με το καλημέρα να προσθέσω ανεμιστήρες. Επίσης αν κάποια από τις επιλογές παραπάνω δέχεται καλό upgrade με λίγα χρήματα παραπάνω, καλοδεχουμενο. Οι προτάσεις ιδανικά από quickshop μιας και εκεί βρήκα τα parts σε καλές τιμές και θα ήθελα να στηθεί από το κατάστημα. 

Δημοσ.

Τι έπαθε το quickshop;

Μιλάμε για εξαιρετικά μικρό κατάλογο που βλέπω σε μητρική και ραμ.

60-70€ για καλούτσικο κουτί με fans, κάτι θα βρούμε.

Από τα διαθέσιμα που έχει

https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Hardware-ComponentsN-COMPONENTS/PcCasesComponentsN-COMP-CAS/GEKL-076/ (μόνο σε m-atx μητρικές)

https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Hardware-ComponentsN-COMPONENTS/PcCasesComponentsN-COMP-CAS/CGR-5CC5B-MESH-RGB/ (είτε ρίχνεις το ένα fan πίσω σαν exchaust είτε ρίχνεις 4-5€ για ακόμη ένα 120αρι)

Γενικότερα η σύνθεση σου δε δείχνει κακή.

Θα προσπαθούσα να χωρέσω στο budget 32gb ram εξαρχής σε 2X16gb kit και θα ήταν ιδανικό να βάλεις κάποια ψύκτρα aftermarket.

• Like 1
Δημοσ.
5 hours ago, Junior22 said:

Καλησπέρα σε όλους, θέλω να φτιάξω ένα νέο gaming pc και είδα σε έναν άλλο συμφορουμιτη που του προτείνατε τα παρακάτω που είναι στο budget μου (1200) και στις ανάγκες μου, δηλαδή απαιτητικό gaming(rdr2, cyberpunk κλπ), multitasking, ελαφρύ Photoshop και video editing. 

Cpu: INTEL I5 PROCESSOR I5-13500 2,50GHZ 24M + BE QUIET PURE ROCK 2 FX

RAM: Kingston Fury Beast 16GB DDR5 RAM 6000 

Gpu: θα κρατήσω προσωρινά την 5600xt που έχω και μελλοντικά με βλέπω για GIGABYTE RADEON 7800XT 16GB

Στα παραπάνω specs, τι κουτί θα μπορούσα να παρω που δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό (60-70 max ευρώ) αλλά είναι ποιοτικό? Ας είναι ένα απλό μαύρο κουτί χωρίς led και τζάμια, αρκεί να έχει καλο airflow και να μη χρειαστεί με το καλημέρα να προσθέσω ανεμιστήρες. Επίσης αν κάποια από τις επιλογές παραπάνω δέχεται καλό upgrade με λίγα χρήματα παραπάνω, καλοδεχουμενο. Οι προτάσεις ιδανικά από quickshop μιας και εκεί βρήκα τα parts σε καλές τιμές και θα ήθελα να στηθεί από το κατάστημα. 

Editing κ multitasking δεν συνάδουν με 16gb ram.

Πήγαινε σε min 32gb και ας πέσεις ακόμα κ σε ddr4.

Επιπλέον και ο nvme ίσως σου πέσει μικρός, καλύτερα 2tb.

Εάν μπορείς να καλύψεις αυτά τα 2, κοιτάς κ για aftermarket ψυκτρα εάν σου περισσεύουν.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι προς το παρόν είναι αρκετά light και κάνω τη δουλειά μου με 16αρα,αλλα θα δω να χωρέσω 32αρα αν είναι. Έχω και έναν εξωτερικό σκληρό οπότε 2ΤΒ δεν μου χρειάζονται άμεσα. Για ψυκτρα έχετε να προτείνετε τίποτα μιας και οι 2 το αναφέρατε? Και αν είναι μετά προχωράω σε αγορά. 

Δημοσ.

Δεν έχει κάτι τρομερό vfm σε ότι βλέπω atm.

Κάτι οικονομικό χωρίς να πετάξεις χρήματα

https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Moding-CoolingN-MOD-COOLING/CpuCoolerModCoolN-MOD-COO/BK006/

οτι πιο vfm βλέπω στο σημερινό κατάλογο (μου φαίνεται μικρός και ακριβός θα σου πω, ειδικά για quickshop), *προσοχή πολύ ψηλή 163mm

https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Moding-CoolingN-MOD-COOLING/CpuCoolerModCoolN-MOD-COO/BK004/

και κορυφή χωρίς να ξεφύγεις τελείως (δυστυχώς μόνο σε λευκή)

https://www.quickshop.gr/el/product/ElectronicsN-ELECTRONICS/ComputersN-COMPUTERS/Moding-CoolingN-MOD-COOLING/CpuCoolerModCoolN-MOD-COO/DEEPCOOL COOLER AK620 WHITE R-AK620-WHNNMT-G-1/

Γενικά δε βλέπω καλές επιλογές, ίσως κάτι παίζει, θα χρειαστεί μάλλον να τα ξαναδούμε

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Γενικά δε βλέπω καλές επιλογές, ίσως κάτι παίζει, θα χρειαστεί μάλλον να τα ξαναδούμε

Ναι Νικόλα κάνουν κάποιους είδους ενημέρωση του inventory ,το έχω ξαναδεί να συμβαίνει στο quickshop.Δωστε του κάνα δυο μέρες πριν αποφασίσετε..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Junior22 said:

Ναι προς το παρόν είναι αρκετά light και κάνω τη δουλειά μου με 16αρα,αλλα θα δω να χωρέσω 32αρα αν είναι. Έχω και έναν εξωτερικό σκληρό οπότε 2ΤΒ δεν μου χρειάζονται άμεσα. Για ψυκτρα έχετε να προτείνετε τίποτα μιας και οι 2 το αναφέρατε? Και αν είναι μετά προχωράω σε αγορά. 

Δεν μπηκα να κοιταξω μιας και μπηκε ο nikol-us και του εχω εμπιστοσυνη.

Μπορεις να παραγγειλεις απο το quickshop και να τους πεις να σου το στησουν με την εργοστασιακη και βαζεις εσυ αργοτερα μια deepcool ak/ag 400 sto 30ευρω (ειναι θεωρητικα καλυτερη απο την BE QUIET ! SHADOW ROCK 3  με 220watt απαγωγη θερμοτητας.

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Ναι και εγω βλεπω πως το καλαθι μου αδειασε γιατι οπως λετε πραγματοποιουν καποιου ειδους αλλαγες. Ισως λογω ληξης του 4ημερου προσφορων, να αλλαζουν τα παντα. Οπως και να εχει, θα κοιταξω αν ειναι να διαλεξω απο διαφορετικα μαγαζια και θα κανω μια προσπαθεια να το στησω μονος μου, και σε περιπτωση που κολλησω τοσο πολυ θα το παω σε καποιον που γνωριζει. Αρα εχουμε και λεμε:

Cpu: INTEL I5-13500 2,50GHZ 24M

Gpu: προσωρινά 5600xt και μελλοντικά GIGABYTE RADEON 7800XT 16GB

Ψυκτρα: AG300

RAM: Kingston Fury Beast 16GB DDR5 RAM ή Kingston Fury Beast 32GB DDR5 RAM αν βγαίνει το budget

Case: Archon 2 ή Kolinik Citadel 

Γενικότερα τι πρέπει να κοιτάω όταν ψάχνω κουτί? Σίγουρα αν ειναι συμβατή η μητρική, και μετά από αυτό κοιτάω αν χωράει την κάρτα γραφικών μιας και είναι το μακρύτερο εξάρτημα?
Επίσης αν υπάρχει κάποια διόρθωση/πρόταση για τα παραπάνω ευχαρίστως να την πείτε, διαφορετικά να ξεκινήσω σιγά σιγά να κοιτάω απο ποιο/ποια καταστήματα θα τα αγοράσω.

Δημοσ.

Εκτος απο το μηκος της καρτας γραφικων, τσεκαρεις και το υψος της ψυκτρας (φαρδος κουτιου). Καλο ειναι να υπαρχουν κι 1-2 εκατοστα αερας

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, επομένως προχωράω στην αγορά. Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και τις συμβουλές. Κατά δεύτερον, με κάτι τέτοιο https://www.allkeyshop.com/blog/buy-windows-11-pro-cd-key-compare-prices/ θα είμαι οκ? Δεν θέλω από τον θείο για να μην πετάει κάθε τρεις και λίγο μηνύματα, εκτός και αν το φτιάξανε αυτό. Έχω καιρό να στήσω pc χωρίς να έχω κλειδί και θα ήθελα μια επιβεβαίωση. 

Δημοσ.

Ειχα windows 7 μου εκαναν δωρεαν update στα 10 και πριν καμια εβδομαδα δωρεαν update στα 11. Παραλληλα εχω αγορασει κι ενα κλειδι win 10 στα 4 Ε.

Αν συνεχισει η μικρομαλακη να μου κανει δωρακια για καμια 20αρια χρονια ακομα, πιστευω θα κανω αποσβεση, για οσα λειτουργικα 95, 98, ΧΡ, 7, 2000 ειχα αγορασει εδω και 25 χρονια. Και δεν ειναι και λιγα.

Αφου λοιπον δινει δωρεαν τα 11, νομιζω συμφερει η αγορα ενος κλειδιου των 10 και αναβαθμιση τους σε 11.

• Like 1
Δημοσ.

Οκ επομένως παίρνω ενα win10 ή win11 κλειδί αν οι τιμές είναι παραπλήσιες. Για το τροφοδοτικό έχω κάποιους ενδοιασμούς, μήπως είναι λίγο ζορισμένο με την 7800 και έλεγα να έβλεπα κάτι στα 850w για να μπορεί να λειτουργεί στο σωστό εύρος. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Junior22 είπε

Ναι και εγω βλεπω πως το καλαθι μου αδειασε γιατι οπως λετε πραγματοποιουν καποιου ειδους αλλαγες. Ισως λογω ληξης του 4ημερου προσφορων, να αλλαζουν τα παντα. Οπως και να εχει, θα κοιταξω αν ειναι να διαλεξω απο διαφορετικα μαγαζια και θα κανω μια προσπαθεια να το στησω μονος μου, και σε περιπτωση που κολλησω τοσο πολυ θα το παω σε καποιον που γνωριζει. Αρα εχουμε και λεμε:

Cpu: INTEL I5-13500 2,50GHZ 24M

Gpu: προσωρινά 5600xt και μελλοντικά GIGABYTE RADEON 7800XT 16GB

Ψυκτρα: AG300

RAM: Kingston Fury Beast 16GB DDR5 RAM ή Kingston Fury Beast 32GB DDR5 RAM αν βγαίνει το budget

Case: Archon 2 ή Kolinik Citadel 

Γενικότερα τι πρέπει να κοιτάω όταν ψάχνω κουτί? Σίγουρα αν ειναι συμβατή η μητρική, και μετά από αυτό κοιτάω αν χωράει την κάρτα γραφικών μιας και είναι το μακρύτερο εξάρτημα?
Επίσης αν υπάρχει κάποια διόρθωση/πρόταση για τα παραπάνω ευχαρίστως να την πείτε, διαφορετικά να ξεκινήσω σιγά σιγά να κοιτάω απο ποιο/ποια καταστήματα θα τα αγοράσω.

Προσεξε γιατί τo citadel παίρνει matx kai mini itx μητρικές οπότε δεν σου κάνει μιας και η δική σου είναι atx.

• Like 2
Δημοσ.

Ενταξει η seasonic ειναι κορυφη, αλλα και Corsair και ΒeQuiet στο ιδιο βαθρο ειναι. Το θεμα ειναι να διαλεξεις το καταλληλο, μοντελο για το συστημα σου, και καμια 100+ watt απο οσα χρειαζεσαι και για ασφαλεια και μελλοντικα για καποιον δισκο/καρτα κτλ

21 ώρες πριν, niko13 είπε

Ναι Νικόλα κάνουν κάποιους είδους ενημέρωση του inventory ,το έχω ξαναδεί να συμβαίνει στο quickshop.Δωστε του κάνα δυο μέρες πριν αποφασίσετε..

Αμ για αυτο με εχουν στο περιμενε για τα πραγματα μου. Αυριο τους περνω τηλεφωνο να τους "εκβιασω" και ο αγιος φοβερα θελει!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...