Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μυστηριο λυθηκε , ητανε θεμα του Speedport plus , που για καποιο ανεξακριβωτο λογο δεν με αφηνε να κανω log in στο Μyzyxelcloud , ωστε να ολοκληρωθει η εγκατασταση , δανειστηκα ενα modem , απο ενα φιλο και εκανα την εγκατασταση , δεν εχω ομως τηλεφωνο , γιατι το modem δεν ειναι voip , θα ζητησω αντικατασταση με αλλο , ευχαριστω ολους οσους με βοηθησαν ,σαν λειτουργια μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο προβλημα 

Επεξ/σία από jimmyl
  • Απαντ. 286
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 minutes ago, noFEARgr said:

Φανταζομαι αυτο εννοει . Αν θελουμε modem-->router-->zyxel τι βαζουμε ;  

Bridge mode

• Like 1
Δημοσ.

Άλλος ένας με συνολικά θετική εικόνα ως τώρα. Αγοράστηκαν για να καλύψουν 4 διαμερίσματα με 200άρα γραμμή, τα 2 στον ίδιο όροφο και τα άλλα δυο στον από πάνω και από κάτω όροφο. Το σετάρισμα ολοκληρώθηκε μέσα από την εφαρμογή σε 15 λεπτά χωρίς προβλήματα. Mε uptime 2 ημερών ως τώρα δεν έχω παρατηρήσει αποσυνδέσεις σε συσκευές εγώ που μένω στο ένα διαμέρισμα ούτε έχω δεχτεί παράπονα από τους ένοικους των άλλων 3 και σίγουρα δεν έχει αποσυνδεθεί δορυφόρος ως τώρα. Είναι στο δρόμο και ένα ακόμα πακέτο 2 multy για καλύτερη κάλυψη του 4ου διαμερίσματος καθώς και για να προσπαθήσω να καλύψω την ταράτσα η οποία είναι 2 ορόφους παραπάνω. Πολύ θετικό και απαραίτητο για εμένα ότι μπορώ να τρέξω από την εφαρμογή speedtests από κάθε δορυφόρο και όταν είμαι εκτός σπιτιού. Με φόρτο 15-20 συσκευών μέχρι στιγμής δείχνει να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

Αρνητικά: Η εφαρμογή είναι γενικώς αργή και περίπου χρειάζεται τερματισμό και ξανά τρέξιμο για κάθε δουλειά που κάνεις. Δεύτερο, τόσο από την εφαρμογή, όσο και από το web-gui οι συνδεδεμένες  συσκευές δεν αποτυπώνονται σωστά. Σε κάποιες δε βγάζει κανένα αναγνωριστικό, κάποιες που είναι σίγουρα online φαίνονται offline κ.ο.κ

Οκ δεν είναι Deco (το αντίστοιχο x20) που είναι 2,5 φορές ακριβότερο αλλά δεν είναι και 2,5 φορές χειρότερο, περιμένω να δώ πώς θα πάει όταν θα είναι πια 5 τα nodes.

Και μια ερώτηση. Στα advanced settings του wifi είναι απενεργοποιημένα και το MU-MIMMO και το OFDMA, γιατί άραγε; Τα ενεργοποίησε κάποιος;

Δημοσ.

Εγώ τα έστησα σχετικά εύκολα, από ρυθμίσεις φοβάμαι να αλλάξω κάτι αφού δουλεύουν χωρίς πρόβλημα μέχρι τώρα. 

30 minutes ago, jimmyl said:

Το μυστηριο λυθηκε , ητανε θεμα του Speedport plus , που για καποιο ανεξακριβωτο λογω δεν με αφηνε να κανω log in στο Μyzyxelcloud , ωστε να ολοκληρωθει η εγκατασταση , δανειστηκα ενα modem , απο ενα φιλο και εκανα την εγκατασταση , δεν εχω ομως τηλεφωνο , γιατι το modem δεν ειναι voip , θα ζητησω αντικατασταση με αλλο , ευχαριστω ολους οσους με βοηθησαν ,σαν λειτουργια μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο προβλημα 

Αν έχεις 50αρα ταχύτητα και πάνω, ζητά το νέο τους ρουτερ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 minutes ago, henaro said:

Και μια ερώτηση. Στα advanced settings του wifi είναι απενεργοποιημένα και το MU-MIMMO και το OFDMA, γιατί άραγε; Τα ενεργοποίησε κάποιος;

Σε πολλά router, AP είναι disabled by default... 

Για το OFDMA διάβασε το παρακάτω... Που καταλήγει στο ", I’ve seen airtime congestion and latency get worse with OFDMA enabled. If anyone out there has any bright ideas, please share!" 

https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-features/does-ofdma-really-work-part-1/

Όσο αφορά το MU-MIMMO για αποφυγή πιθανών ασυμβατοτήτων σε παλιές wifi 4 και 5 συσκευές. 

Επεξ/σία από akisgd
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, αποσυνδέσεις έχω μόνο στο S22ultra που είναι και η μοναδική wifi 6 συσκευή στο σπίτι. Οι υπόλοιπες συσκευές δεν αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα. Όταν στο S22u το wifi φαίνεται ενεργό χωρίς ίντερνετ, οι υπόλοιπες συσκευές είναι κανονικά συνδεδεμένες (θα μπορούσε να είναι και πρόβλημα του S22u...). Έχω αλλάξει κανάλια στις 2 μπάντες για αρχή και περιμένω. Επόμενο βήμα η απενεργοποίηση του wifi 6... μάλλον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα...

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
25 minutes ago, kirileman said:

Λοιπόν, αποσυνδέσεις έχω μόνο στο S22ultra που είναι και η μοναδική wifi 6 συσκευή στο σπίτι. Οι υπόλοιπες συσκευές δεν αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα. Όταν στο S22u το wifi φαίνεται ενεργό χωρίς ίντερνετ, οι υπόλοιπες συσκευές είναι κανονικά συνδεδεμένες (θα μπορούσε να είναι και πρόβλημα του S22u...). Έχω αλλάξει κανάλια στις 2 μπάντες για αρχή και περιμένω. Επόμενο βήμα η απενεργοποίηση του wifi 6... μάλλον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα...

Δοκιμασες με αλλη συσκευη που να υποστηριζει wifi 6 να δεις αν στο κανει ;  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, noFEARgr said:

Δοκιμασες με αλλη συσκευη που να υποστηριζει wifi 6 να δεις αν στο κανει ;  

Δεν έχω άλλη, αλλά τώρα διαπίστωσα ότι κάνει μικροδιακοπές και η τηλεόραση, βλέπει ο μικρός youtube και μου το επιβεβαίωσε. Θα πάρει πόδι. 😣

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

Απ' ότι βλέπω μερικοί έχουν θέματα ενώ σε άλλους λειτουργεί απροβλημάτιστα. Υπάρχει περίπτωση να είχαν μερικά/πολλά προβληματικά κομμάτια και έδωσαν όλο το στοκ σε προσφορά.

Δημοσ.

Τον δορυφόρο τον έβγαλα εκτός. Να δούμε πώς συμπεριφέρεται το δίκτυο με τη βάση μόνο. Αν δεν έχει αποσυνδέσεις, θα δοκιμάσω να ξαναβάλω και τον δορυφόρο, αλλά ενσύρματα, μέσω powerline.

Δημοσ.
1 hour ago, vaggospro said:

Απ' ότι βλέπω μερικοί έχουν θέματα ενώ σε άλλους λειτουργεί απροβλημάτιστα. Υπάρχει περίπτωση να είχαν μερικά/πολλά προβληματικά κομμάτια και έδωσαν όλο το στοκ σε προσφορά.

Λες; Να πήραμε 3 και να μείνουμε με την βάση στο χέρι; 😁

Ανυπομονώ να έρθουν και τα δικά μου να τα δοκιμάσω... 

Δημοσ.

Επανέρχομαι... Ταλαιπωρήθηκα αρκετά και τελικά τα κατάφερα να τα σετάρω με την εφαρμογή του κινητού. Έκανα update και όλα φάνηκαν καλά. Το επόμενο πρωί οι δύο δορυφόροι ήταν εκτός ( κόκκινο το φώς) . Έκανα επανεκκίνηση και από τότε (τρίτη πρωί) δουλεύουν ρολόι. Και το wifi 6 δουλεύει μια χαρά σε 2 κινητά που το υποστηρίζουν. Δεν έχω βγάλει off το wifi του modem-router.  Μετά την επανεκκίνηση παρατήρησα ότι μου έβγαζε μήνυμα στο backhaul να το μετακινήσω πιο μακριά γιατί κάνει παρεμβολή, πράγμα και το οποίο έκανα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσον αφορα καποιες αποσυνδέσεις που παρουσιαζουν οι συσκευές, εχω την εντύπωση πως φταιει το ότι και στις 2 μπάντες έχουμε το ιδιο ονομα . 

Οταν η συσκευή ειναι κοντά τους συνδέεται στα 5g αλλα όταν απομακρύνεται δεν κάνει σωστο band steering στα 2.4g . 

Πιστεύω πως παντού ετσι γινεται και δεν ειναι αδυναμια του zyxel αυτο . 

Ας δοκιμάσουμε να ξεχωρίσουμε τα ονόματα των 2,4 και 5g . 

Επεξ/σία από NeCrOmAnCeR19
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 minutes ago, NeCrOmAnCeR19 said:

Οσον αφορα καποιες αποσυνδέσεις που παρουσιαζουν οι συσκευές, εχω την εντύπωση πως φταιει το ότι και στις 2 μπάντες έχουμε το ιδιο ονομα . 

Οταν η συσκευή ειναι κοντά τους συνδέεται στα 5g αλλα όταν απομακρύνεται δεν κάνει σωστο band steering στα 2.4g . 

Θα το δοκιμάσουμε και αυτό. Πάντως, με τη βάση μόνο δουλεύει ρολόι... μέχρι εκεί που φτάνει το σήμα. Mesh δεν το λες, mess το λες.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

Στα deco που έχω δεν γίνεται έτσι. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...