NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, dimitris1090t είπε Για να κάνεις την διαχείριση με το Asus συνδέεις το κεντρικό Zyxel στο Asus και το γυρνάς σε bridge mode. Οπότε την διαχείριση την κάνει το Asus Και όλα ανήκουν στο ίδιο υποδίκτυο. Για να δουλεύει σωστά το Backhaul πρέπει και τον δεύτερο δορυφο να τον συνδέσεις στο Zyxel το κεντρικό και όχι στο Asus. Αν συνδέσεις το καλώδιο ethernet στο Lan1 και στο κεντρικό Zyxel και στο δορυφόρο δημιουργεί Ethernet Backhaul. Δες και αυτό https://community.zyxel.com/en/discussion/13714/how-to-install-the-satellite-on-multy-m1-and-check-the-mesh-status Αν πας στην Υποκατηγορία Mesh και πατήσεις πάνω στο ROuter ή στο Satellite σου λέει τι Firmware φοράνε. Αν είναι ίδιο σημαίνει οτι έκανε την αναβάθμιση δεν ειναι απαραίτητο να συνδεθεί πανω στο zyxel . αν καποιος εχει δομημένη στο σπιτι του αυτο ειναι σχεδόν ανεφικτό . αρκεί λοιπον να το συνδέσει σε οποιδηποτε ethernet καλωδιο εχει στο σπιτι του , ακομα και πανω σε ενα κεντρικό switch . 34 λεπτά πριν, Feigen είπε να ρωτήσω και κάτι άλλο: Tι κερδίζει κάποιος με συνδεση mesh ethernet blackhaul σε σχέση με λειτουργια και των 2 ως αυτόνομων router αν θες να συνδέσεις2 διαφορετικούς ορόφους? Δε θα αποσυνδέεσαι θεωρητικά καθολου απο το ενιαίο δίκτυο όταν ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια απο τον εναν όροφο στον άλλον? Σε μένα χάνεται ουτως ή αλλως το wifi απο τον έναν όροφο στον άλλο και δεν επικοινωνούν καθολου με wifi μεταξύ τους λογω χαμηλού σηματος το router με το ενα backhaul ethernet δορυφορο. αν υπαρχει καλωδιακη σύνδεση και μαλιστα το gbit , κερδίζεις σίγουρα το 100% της σύνδεσης σου στο ίντερνετ απο θεμα ταχυτητας . επισης κερδίζεις και στο θεμα ταχυτητας μεταφορας αρχειων εντός του εσωτερικού σου δικτύου αν υπαρχει . Οταν τα mesh συνδεονται μεταξυ τους μέσω Wi-Fi , αν και χρησιμοπιοιυν διαφορετικό κυκλωμα για την μεταξυ τους επικοινωνία, ενδέχεται να υπαρχει πτωση ταχυτητας στις Wi-Fi συσκευές . Στην δική σου περιπτωση βεβαια εφόσον χανεται το σημα στο κινητού σου αναμεσα στους ορόφους , δεν υπαρχει νοημα για mesh / roaming , αφου γινεται disconnect έτσι και αλλιως . Οποτε η μοναδικη σου λυση ειναι να μπει με καλωδιο πανω στο εσωτερικο σου δικτυο .
akisgd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Feigen said: να ρωτήσω και κάτι άλλο: Tι κερδίζει κάποιος με συνδεση mesh ethernet blackhaul σε σχέση με λειτουργια και των 2 ως αυτόνομων router αν θες να συνδέσεις2 διαφορετικούς ορόφους? Δε θα αποσυνδέεσαι θεωρητικά καθολου απο το ενιαίο δίκτυο όταν ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια απο τον εναν όροφο στον άλλον? Σε μένα χάνεται ουτως ή αλλως το wifi απο τον έναν όροφο στον άλλο και δεν επικοινωνούν καθολου με wifi μεταξύ τους λογω χαμηλού σηματος το router με το ενα backhaul ethernet δορυφορο. Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, οι συσκευές που συνδέονται σε ένα δορυφόρο βγαίνουν στο internet μέσω του main, είτε μέσω hidden wifi backhaul είτε και μέσω ethernet backhaul αν είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα στις θύρες LAN1. Το ποια είναι η προτιμότερη διαδρομή το αποφασίζει η συσκευή με το λογισμικό της. Αν εσύ τα κάνεις και τα δύο ή τρία main Router τότε δεν θα έχεις ένα ενιαίο δίκτυο αλλά δύο ή τρία διαφορετικά ακόμα και με το ίδιο ssid και αν χρησιμοποιείς, με ότι συνεπάγεται αυτό... 34 minutes ago, NeCrOmAnCeR19 said: δεν ειναι απαραίτητο να συνδεθεί πανω στο zyxel . αν καποιος εχει δομημένη στο σπιτι του αυτο ειναι σχεδόν ανεφικτό . αρκεί λοιπον να το συνδέσει σε οποιδηποτε ethernet καλωδιο εχει στο σπιτι του , ακομα και πανω σε ενα κεντρικό switch . Είσαι σίγουρος γι αυτό; Το δοκίμασες; Είχα σχηματίσει την εντύπωση διαβάζοντας πχ στο παρακάτω link https://support.zyxel.eu/hc/en-us/articles/360013835139-How-to-build-a-Ethernet-backhaul-on-Multy-X-Multy-Plus-and-Multy-mini- Ότι η ethernet σύνδεση μεταξύ main, satellite και router πρέπει να είναι μόνο μια, αλλιώς μπλέκουν τα πράγματα. Ακόμα και στην χρήση switch αυτό το δείχνει κουμπωμένο στην LAN θύρα του main και όχι σε LAN θύρα του router. Αν και δείχνει λανθασμένα μάλλον ότι στο satellite κουμπώνουμε στην wan ενώ το σωστό είναι στην LAN. Πρέπει να παίζει και ρόλο αν έχεις άλλο router ή αν χρησιμοποιείς το main σαν router... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από akisgd
jimmyl Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 57 λεπτά πριν, jimmyl είπε Εκλεισα windows defender , εχω μονο το Kaspersky antivirus , router της Cosmote , και δεν το εχω πειραξει , θα κλεισω και το antivirus και θα προσπαθησω παλι Ισως ειναι το Firewall του router της Cosmote , αλλα δεν εχει επιλογη απενεργοποιησης τιποτα , τζιφος , δεν ξερω τι να κανω
akisgd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 9 minutes ago, jimmyl said: τιποτα , τζιφος , δεν ξερω τι να κανω Στην σελίδα https://mycloud.zyxel.com έχεις πρόσβαση και μπορείς να κάνεις επιτυχημένο login με το username και password που δήλωσες κατά το sign up; Αν όχι νομίζω ότι ξέρω τι φταίει...
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, akisgd είπε Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, οι συσκευές που συνδέονται σε ένα δορυφόρο βγαίνουν στο internet μέσω του main, είτε μέσω hidden wifi backhaul είτε και μέσω ethernet backhaul αν είναι μεταξύ τους συνδεδεμένα στις θύρες LAN1. Το ποια είναι η προτιμότερη διαδρομή το αποφασίζει η συσκευή με το λογισμικό της. Αν εσύ τα κάνεις και τα δύο ή τρία main Router τότε δεν θα έχεις ένα ενιαίο δίκτυο αλλά δύο ή τρία διαφορετικά ακόμα και με το ίδιο ssid και αν χρησιμοποιείς, με ότι συνεπάγεται αυτό... Είσαι σίγουρος γι αυτό; Το δοκίμασες; Είχα σχηματίσει την εντύπωση διαβάζοντας πχ στο παρακάτω link https://support.zyxel.eu/hc/en-us/articles/360013835139-How-to-build-a-Ethernet-backhaul-on-Multy-X-Multy-Plus-and-Multy-mini- Ότι η ethernet σύνδεση μεταξύ main, satellite και router πρέπει να είναι μόνο μια, αλλιώς μπλέκουν τα πράγματα. Ακόμα και στην χρήση switch αυτό το δείχνει κουμπωμένο στην LAN θύρα του main και όχι σε LAN θύρα του router. Αν και δείχνει λανθασμένα μάλλον ότι στο satellite κουμπώνουμε στην wan ενώ το σωστό είναι στην LAN. Πρέπει να παίζει και ρόλο αν έχεις άλλο router ή αν χρησιμοποιείς το main σαν router... Βεβαίως και το εχω δοκιμάσει. Και ετσι τα εχω μαλιστα . Επίσης το main δεν ειναι καν κουμπωμενο πανω στο router ( γιατι το router με τα swtich του σπιτιου ειναι στο πατάρι) Ολα ειναι κουμπωμενα σε διαφορετικα Ethernet καλωδια που καταλήγουν στο swtich . Φυσικα πρώτα έφτιαξα το main και μετα εκανα pair με wifi τα υπόλοιπα επανω του . Μετα τα μετακίνησα στο lan χωρις να αλλάξει τίποτα. Το traffic μεταφέρεται στο switch . Τωρα αν από το switch επιστρέφει στο main και από το main πισω στο switch και τον εξω κοσμο .... Δεν ξερω. Βαριεμαι και να ψαχνω στο port traffic του switch ... Θεωρητικά αυτο πρέπει να γινεται γιατί ενας ειναι ο master sef του mesh δικτύου. Τα satellites δεν νομίζω οτι ειναι τοσο εξυπνα ωστε να στειλουν το traffic μεσω του Ethernet στο switch και από εκεί στο ρουτερ και τον έξω κόσμο. Με τον ιδιο τροπο εχω φτιαξει και deco σε σπιτια φίλων οσοι εχουν δομημένη. και εδώ ερχομαστε στο εξής παραδόξο των deco . σε εναν απο τους φίλους μου , καποιος είχε βγαλει απο το ρευμα το main deco . τα υπολοιπα 2 εξ αυτων ηταν με ethernet κουμπωμενα . δεν πηρε χαμπαρι κανείς !! ολα επαιζαν αψογα . !! αρα το traffic τους πηγαινε κατευθειαν στο switch και τον εξω κόσμο ή της εσωτερικές συσκευές ( NAS κλπ. ) Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από NeCrOmAnCeR19
akisgd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 minutes ago, NeCrOmAnCeR19 said: Βεβαίως και το εχω δοκιμάσει. Και ετσι τα εχω μαλιστα . Επίσης το main δεν ειναι καν κουμπωμενο πανω στο router ( γιατι το router με τα swtich του σπιτιου ειναι στο πατάρι) Ολα ειναι κουμπωμενα σε διαφορετικα Ethernet καλωδια που καταλήγουν στο swtich . Φυσικα πρώτα έφτιαξα το main και μετα εκανα pair με wifi τα υπόλοιπα επανω του . Μετα τα μετακίνησα στο lan χωρις να αλλάξει τίποτα. Το traffic μεταφέρεται στο switch . Τωρα αν από το switch επιστρέφει στο main και από το main πισω στο switch και τον εξω κοσμο .... Δεν ξερω. Βαριεμαι και να ψαχνω στο port traffic του switch ... Θεωρητικά αυτο πρέπει να γινεται γιατί ενας ειναι ο master sef του mesh δικτύου. Τα satellites δεν νομίζω οτι ειναι τοσο εξυπνα ωστε να στειλουν το traffic μεσω του Ethernet στο switch και από εκεί στο ρουτερ και τον έξω κόσμο. Με τον ιδιο τροπο εχω φτιαξει και deco σε σπιτια φίλων οσοι εχουν δομημένη. και εδώ ερχομαστε στο εξής παραδόξο των deco . σε εναν απο τους φίλους μου , καποιος είχε βγαλει απο το ρευμα το main deco . τα υπολοιπα 2 εξ αυτων ηταν με ethernet κουμπωμενα . δεν πηρε χαμπαρι κανείς !! ολα επαιζαν αψογα . !! αρα το traffic τους πηγαινε κατευθειαν στο switch και τον εξω κόσμο ή της εσωτερικές συσκευές ( NAS κλπ. ) Ωραία... Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, αυτό είχα αρχικά σκοπό να κάνω αλλά νόμιζα ότι δεν γίνεται. Στο menu wifi backhaul στα έχει κενά; Μήπως έχεις και το hidden wifi backhaul και δεν το παίρνεις χαμπάρι ότι δουλεύουν μέσω WiFi και όχι ethernet backhaul; Άλλο τα Deco και άλλο τα Zyxel multi m1. Το γράφουν ξεκάθαρα ότι όλο το traffic βγαίνει από το κεντρικό και μάλλον κάνει αυτό το πήγαινε έλα στα switch του δικτύου... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από akisgd
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, akisgd είπε Ωραία... Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση, αυτό είχα αρχικά σκοπό να κάνω αλλά νόμιζα ότι δεν γίνεται. Στο menu wifi backhaul στα έχει κενά; Άλλο τα Deco και άλλο τα Zyxel multi m1. Το γράφουν ξεκάθαρα ότι όλο το traffic βγαίνει από το κεντρικό και μάλλον κάνει αυτό το πήγαινε έλα στα switch του δικτύου... δεν το έχω προσεξει αυτό να πω την αληθεια. στην εφαμοργη τα δείχνει με συνεχόμενες πρασινες γραμμες . Σημερα που θα γυρίσω απο την δουλεια , θα δω τι δείχνει μεσα στο menu , οπως και θα δοκιμασω να σβησω το main !!
akisgd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, NeCrOmAnCeR19 said: δεν το έχω προσεξει αυτό να πω την αληθεια. στην εφαμοργη τα δείχνει με συνεχόμενες πρασινες γραμμες . Σημερα που θα γυρίσω απο την δουλεια , θα δω τι δείχνει μεσα στο menu , οπως και θα δοκιμασω να σβησω το main !! Έκανα edit το αρχικό μήνυμα που ίσως να μην το διάβασες Αφού στην αρχή τα έστησες μέσω wifi τότε σίγουρα είναι ανοιχτό το hidden wifi backhaul και δουλεύουν ΚΑΙ μέσω αυτού. Αν έχεις ΜΟΝΟ ethernet backhaul τότε η επιλογή στο μενού wifi backhaul είναι άδεια... Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να τα σύνδεσες και με LAN αλλά έτσι όπως συνδέθηκαν να μην κάνει στην πράξη καμία διαφορά με το να ήταν τελείως ασύνδετα. Θέλει τσεκάρισμα που έχω σκοπό και εγώ να το κάνω όταν με το καλό παραλάβω... Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από akisgd
arxontas2323 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Πριν λίγο το έκανα και εγω εγκατάσταση μέσω κινητού...μου πήρε περίπου 15 λεπτα μαζί με το update...τα έχω βάλει σε αποθήκη και λειτουργούν απροβλημάτιστα ως τώρα!!
akisgd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 2 minutes ago, arxontas2323 said: Πριν λίγο το έκανα και εγω εγκατάσταση μέσω κινητού...μου πήρε περίπου 15 λεπτα μαζί με το update...τα έχω βάλει σε αποθήκη και λειτουργούν απροβλημάτιστα ως τώρα!! Μπράβο είσαι arxontas 😁 τέτοια να μας λες να μας δίνεις κουράγιο... 1
geofak Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα παρέλαβα μόλις κι εγώ. Σε 20 λεπτά στήθηκαν όλα μέσα από το gui του κεντρικού. Το 1ο απευθείας στο fritz μέσω wan, έκανε update αν και έπαιζε κι έτσι, έδωσα και τα ονόματα στα wifi που είχε το fritz από πριν και συνδέθηκαν όλες οι συσκευές αυτόματα πάνω στα zyxel. 100αρα γραμμή και πάει τέρμα από υπόγειο μέχρι και δεύτερο όροφο. Οι κάμερες φορτώνουν σφαίρα πλέον. Φαίνονται επίσης όλα στην εφαρμογή του κινητού και γίνεται και διαχείριση από εκεί. Για εγγύηση υπάρχει κάπου να τα δηλώσουμε; Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από geofak
Feigen Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) δουλεψαν μια χαρα και σε μενα σε bridge. O δορυφορος στον 2ο οροφο συνδεεται νε την παρεμβολη 2 asus routers και ενος switch με το zyxel router και δουλευει οκ. Δε χρειαζεται οντως να συνδεθει απευθειας στο zyxel router. Η εφαρμογη στο κινητο ειναι λιγο αργη σε αποκριση και σε μενα. Νομιζα εφταιγε το παλιο κινητο μου. Στο wifi6 μεχρι 1,2gbps ειδα σε wifi6. Με το παλιο asus router wifi5 μεχρι 866mbps επιανα. Σταθεροτατα τα βλεπω μεχρι στιγμης. Καμία αποσυνδεση που φοβονταν καποιοι απο κριτικες που διαβαζαν Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2023 από Feigen
MakisCE Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 35 minutes ago, geofak said: 100αρα γραμμή και πάει τέρμα από υπόγειο μέχρι και δεύτερο όροφο. μέσω καλωδίου το Multy σε κάθε όροφο ή απλά ρεύμα και βλέπει το ένα το άλλο;
akisgd Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 24 minutes ago, Feigen said: δουλεψαν μια χαρα και σε μενα σε bridge. O δορυφορος στον 2ο οροφο συνδεεται νε την παρεμβολη 2 asus routers και ενος switch με το zyxel router και δουλευει οκ. Δε χρειαζεται οντως να συνδεθει απευθειας στο zyxel router. Τον δορυφόρο του 2ου τον είχες συνδέσει αρχικά ασύρματα με το κεντρικό ή από την αρχή τον σύνδεσες μέσω ethernet LAN;
BlancoVerde Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2023 τα περαλαβα και εγω χθες και σε 15-20 λεπτα ηταν κανονικα σε λειτουργια χωρις προβλημα ως τωρα.πρωτα απο ολα ακολουθησα πιστα τον οδηγο που ανηρτησε στην αρχη ενα συμφορουμιτης.συνδεσα το πρωτο με το ρουτερ του παροχου μεσω gui(web),εκανα το firmware update αμεσως και μετα μεσα απο τη σελιδα του ΖYΧΕL εκανα pair και τα αλλα δυο πολυ ευκολα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα