Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Ηθελα να ρωτησω το εξης.Περασα στο πρωτο Μ1(master) το openwrt και το update κανονικα και το βλεπω μεσα απο τη lan του υπολογιστη στο 192.168.1.1.Σεταρα το wifi ssid κ password  εβαλα στο wan τη συνδεση με το ρουτερ(nova) και εβγαλα μετά το lan του Μ1 (την συνδεση με τον υπολογιστη) .Δε θα επρεπε να εχω ιντερνετ κανονικα στο Μ1?

Τι κανω λάθος ?Ενω βλεπυν οι συσκευες μου το νεο wifi του openwrt Μ1 και συνδεονται δεν δινει internet.Το wan ειναι στο DHCP client 

Μηπως πρεπει να αλλαξω την ip του Μ1? του στυλ 192.168.10.1?

Ευχαριστω

• Απαντ. 286
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 minutes ago, vickjim said:

Καλησπέρα

Ηθελα να ρωτησω το εξης.Περασα στο πρωτο Μ1(master) το openwrt και το update κανονικα και το βλεπω μεσα απο τη lan του υπολογιστη στο 192.168.1.1.Σεταρα το wifi ssid κ password  εβαλα στο wan τη συνδεση με το ρουτερ(nova) και εβγαλα μετά το lan του Μ1 (την συνδεση με τον υπολογιστη) .Δε θα επρεπε να εχω ιντερνετ κανονικα στο Μ1?

Τι κανω λάθος ?Ενω βλεπυν οι συσκευες μου το νεο wifi του openwrt Μ1 και συνδεονται δεν δινει internet.Το wan ειναι στο DHCP client 

Ευχαριστω

Αν έχεις το router στην 192.168.1.1 τότε το M1 θα πρέπει να είναι σε μια IP του στυλ 192.168.1.ΧΧΧ και όχι 193.168.ΧΧΧ.1, για δοκίμασε αυτό... 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, akisgd είπε

Αν έχεις το router στην 192.168.1.1 τότε το M1 θα πρέπει να είναι σε μια IP του στυλ 192.168.1.ΧΧΧ και όχι 193.168.ΧΧΧ.1, για δοκίμασε αυτό... 

Ευχαριστώ 

Το ρούτερ είναι στην 192.168.1.254

Δημοσ.
Στις 29/7/2024 στις 1:48 ΜΜ, vickjim είπε

Ναι , ακριβώς . Δες ένα δικό μου παλιό μήνυμα , το έχω γράψει .

• Like 1
Δημοσ.
On 29/07/2024 at 14:32, vickjim said:

Ευχαριστώ 

Το ρούτερ είναι στην 192.168.1.254

Ωραία... Μιλάω πάντα για την τελική σύνδεση με lan backhaul και όχι για το αρχικό setαρισμα που είπες ότι το έκανες,.  Τα 3 multi όταν συνδεθούν στο lan θα έχουν διευθύνσεις π.χ.192.168.1.250, 192.168.1.251, 192.168.1.252. Τα έχω δώσει static ip από το ρουτερ και συνδέομαι στο κάθε ένα από το pc η το κινητό στα url του στυλ http://192.168.1.253/cgi-bin/luci/. 

Έτσι έχουν όλα internet και το μοιράζουν ανάλογα τις ρυθμίσεις τους σε ασύρματους ή ενσύρματους client. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, alekout είπε

Ναι , ακριβώς . Δες ένα δικό μου παλιό μήνυμα , το έχω γράψει .

Ευχαριστώ πολύ αυτό έκανα 👍

Μόλις άλλαξα IP στο M1 συνδέθηκε κανονικά στην 192.168.2.1 και απολαμβάνω επιτέλους το mesh χωρίς αποσυνδέσεις

Έχω ρυθμισει και ανοίξει το mesh και στις 2 μπάντες 2,4 και 5 

Ο δορυφόρος που είναι κοντά συνδέεται στην 5 με καλή ταχύτητα σχεδον του παρόχου και το απομακρυσμένο στην 2,4 με οριακή σύνδεση στα -85dBm αλλά έχω σύνδεση 2 ορόφους κάτω .Αν κρατήσω μόνο το 5 στο mesh το απομακρυσμένο δεν συνδέεται.

Άρα 2,4 μακριά δορυφόρος και 5 για κοντινο δορυφόρο

Επεξ/σία από vickjim
  • Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παιδιά .Άραγε σε σύνδεση με οπτικές ίνες του ote  μπορούμε να συνδέσουμε ένα openwrt router μετά το ont και να κάνει αυτό κλήση ppoe , το routing και το firewall;Έχω στήσει ένα pfsense αλλά το openwrt έχει ευκολότερο μενού.

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ.
4 minutes ago, IKARIWTHS said:

Δεν το έχει δουλέψει κάνεις έτσι;

Για μένα προσωπικά ισχύει το "μην βασίζεσαι επάνω μου", έχω vodafone και έχω μετά το ont το H300s μόνο για voip και ένα παλιό router netgear r7000 για ppoe, δίκτυο, internet κλπ που είναι σκυλί και δεν παίρνω απόφαση ούτε να το αλλάξω ούτε να το πειράξω με openwrt κλπ, νομίζω δεν είναι και απόλυτα συμβατό... 

OPENWRT μόνο στα zyxel... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, IKARIWTHS said:

Κάποιος που το έχει δουλέψει να μας πει;

Έχω Nova, αν μου είχαν δώσει κωδικούς θα είχα σίγουρα δοκιμάσει. Αλλά τώρα χρησιμοποιώ αναγκαστικά και το μόντεμ του παρόχου.

On 25/11/2024 at 11:47, akisgd said:

OPENWRT μόνο στα zyxel... 

Υποστηρίζει πάρα πολλές συσκευές. [OpenWrt Wiki] Table of Hardware

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.
10 minutes ago, kirileman said:

Υποστηρίζει πάρα πολλές συσκευές. [OpenWrt Wiki] Table of Hardware

Ναι το γνωρίζω, δεν έγινα κατανοητός ότι εννοούσα Εγώ έχω openwrt μόνο στα zyxel, όχι ότι γενικά το openwrt μπαίνει ή συστήνω να μπει μόνο στα zyxel. 

Πάντως καλά θυμόμουν το δικό μου ρουτερ δεν υποστηρίζετε απόλυτα... Έχει θέμα στο wifi... 

"Devices with Broadcom WiFi chipsets have limited OpenWrt supportability (due to limited FLOSS driver availability for Broadcom chips). Consider this when choosing a device to buy, or when deciding to flash OpenWrt on your device because it is listed as supported. See Broadcom WiFi for details."

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για το 3πλο kit στα 60 ευρώ, ας μου στείλει πμ. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει, τα είχα για back up των deco, έχω μετακομίσει και δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ με openwrt , rom κτλ

Edit: έχουν δοθεί. 

Επεξ/σία από achilles_g_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους! Μετά από 1 χρόνο και προβλήματα που άρχισαν να εμφανίζονται σε κινητά και τάμπλετ κυρίως (είχα το λειτουργικό της zyxel), πέρασα το openwrt. 

Όλα καλά στην εγκατάσταση, στήθηκε και το mesh.

Δοκιμάζω να κάνω ένα speedtest και βλέπω τις εξής διαφορές που μου έκαναν εντύπωση.

Μετακινώ το ethernet καλώδιο μεταξύ ενός multy (του primary που συνδέεται με το modem της inalan) με το λειτουργικό της zyxel, ενός με openwrt και τέλος με το router της inalan. Η διαφορά στην ταχύτητα είναι εμφανής στο openwrt. Ξέρετε αν είναι κάποια ρύθμιση στο openwrt που μπορεί να τροποποιηθεί, που ενδεχομένως να επηρεάζει την ταχύτητα;

Openwrt

speedtest openwrt software.png

Zyxel / Multy

speedtest zyxel software.png

ZTE (Inalan)

speedtest zte inalan software.png

Επεξ/σία από June
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 28/12/2024 στις 10:40 ΜΜ, June είπε

Η διαφορά στην ταχύτητα είναι εμφανής στο openwrt. Ξέρετε αν είναι κάποια ρύθμιση στο openwrt που μπορεί να τροποποιηθεί, που ενδεχομένως να επηρεάζει την ταχύτητα;

Υπάρχει στις ρυθμίσεις του Firewall επιλογή για ενεργοποίηση (εξαρχής είναι ανενεργή) του Routing/NAT Offloading μέσω Software ή/και Hardware flow offloading. Στην δικιά μου σύνδεση FTTH Cosmote 300/150 την τερματίζει (χωρίς χρήση του offloading), αλλά είναι θέμα σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 500Mbps.

Ωστόσο εδώ και καιρό μετά από αλλαγές στο OpenWrt κατόπιν μετάβασης σε DSA, υπάρχει ανοικτό θέμα στις συσκευές με Soc MediaTek MT7621 ειδικά σε PPPoE σύνδεση.

Στις 24/11/2024 στις 10:16 ΠΜ, IKARIWTHS είπε

Καλημέρα παιδιά .Άραγε σε σύνδεση με οπτικές ίνες του ote  μπορούμε να συνδέσουμε ένα openwrt router μετά το ont και να κάνει αυτό κλήση ppoe , το routing και το firewall;Έχω στήσει ένα pfsense αλλά το openwrt έχει ευκολότερο μενού.

Παίζει μια χαρά! Βασικά οποιοδήποτε Router που κυκλοφορεί παγκοσμίως μπορεί να παίξει αρκεί να υποστηρίζει επιλογή του VLAN ID στις ρυθμίσεις της WAN σύνδεσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...