Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, alekout said:

Δυστυχώς όχι . Αν είχα καλώδιο μάλλον δεν θα είχα πάρει τα Zyxel . Θα είχα όπως παλιά με powerline , ένα παλιό router του Οτε ως ΑΡ και έκανα τη δουλειά μου . Μέχρι που κάηκε το ένα powerline και είδα την προσφορά της Zyxel .

Αν κατάλαβα καλά, δεν έχουν πρόβλημα οι συσκευές, αλλά έχεις να καλύψεις μεγάλη απόσταση με εμπόδια και σημαντικές απώλειες, ενώ στα σημεία που θα ήθελες να τοποθετήσεις δορυφόρο, δεν έχεις πρίζα. Εκεί που έχεις 57/92dΒm δεν μπαίνει με τίποτα;

• Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, kirileman είπε

Αν κατάλαβα καλά, δεν έχουν πρόβλημα οι συσκευές, αλλά έχεις να καλύψεις μεγάλη απόσταση με εμπόδια και σημαντικές απώλειες, ενώ στα σημεία που θα ήθελες να τοποθετήσεις δορυφόρο, δεν έχεις πρίζα. Εκεί που έχεις 57/92dΒm δεν μπαίνει με τίποτα;

Αυτό το σημείο είναι στο ισόγειο , το πιο απομακρυσμένο κι ενδιάμεσα  2 τοίχους κι ένα ψυγείο . Είναι για το test . To σημείο που βρήκα στον 1ο όροφο έχει 65 dBm . Αν μετακινήσω 20 cm πάει 75-80 . Θα δω μήπως μπορέσω και αλλάξω το main .

Δημοσ.
Στις 3/3/2024 στις 11:58 ΜΜ, kirileman είπε

Το εξάντλησα το θέμα . Reset τους δορυφόρους και στήσιμο ξανά , δοκιμές σε άλλες θέσεις , main και δορυφόρο , δυστυχώς είναι μεγάλη η απώλεια της πλάκας στα 5 GHz . Τουλάχιστον με καλύπτει η 2,4 . Εσύ αυτή την ένδειξη που έβαλες είναι στον ίδιο ή σε άλλο όροφο  ;

Έχει κάποιος άλλος wifi backhaul σε διαφορετικό όροφο να μας πεί ;

Δημοσ.
27 minutes ago, alekout said:

Το εξάντλησα το θέμα . Reset τους δορυφόρους και στήσιμο ξανά , δοκιμές σε άλλες θέσεις , main και δορυφόρο , δυστυχώς είναι μεγάλη η απώλεια της πλάκας στα 5 GHz . Τουλάχιστον με καλύπτει η 2,4 . Εσύ αυτή την ένδειξη που έβαλες είναι στον ίδιο ή σε άλλο όροφο  ;

Έχει κάποιος άλλος wifi backhaul σε διαφορετικό όροφο να μας πεί ;

Άλλος όροφος, αλλά κοντά στο κενό της εσωτερικής (ξύλινης) σκάλας. Το main είναι ακριβώς από κάτω και ο δορυφόρος του ορόφου στα 3 μέτρα από τη σκάλα χωρίς εμπόδιο. Μείνε στα 2,4.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας παρακαλώ λίγη βοήθεια  😅

( ή σύνδεση που κάνω είναι router οτε -> ethernet  στο  master  M1 . Τα αλλα  2 θα τα συνδεσω για  mesh  σε διαφορετικους οροφους ) 

Μέσα από την εφαρμογή κάνω ενγκαταστη το πρώτο M1 και κολλάει στο στάδιο instalation successful  .κάνει loading  για 3  λεπτά και μετά  error  . Δεν με αφήνει να  προχωρήσω στα  άλλα 2  .

Όταν βάζω το πρώτο στο ethernet  και προσπαθώ από το ip του  να  κανω εγκατάσταση και όχι από την εφαρμογή... φτάνει στο βήμα  log in to cloud  και μου πετάει συνέχεια ότι κάτι πήγε στραβά  ...

Αν συνδέσω με ethernet  laptop  και το κάνω από εκεί αντί μέσω wifi κινητού θα  έχω καλύτερα αποτρλεσματα?

Επεξ/σία από johnagelo
Δημοσ.
13 minutes ago, johnagelo said:

Αν συνδέσω με ethernet  laptop  και το κάνω από εκεί αντί μέσω wifi κινητού θα  έχω καλύτερα αποτρλεσματα?

Λογικά ναι, ακολούθησε κατά γράμμα τον οδηγό που υπάρχει εδώ... Και αν θέλεις ενημέρωσε μας. 

https://www.insomnia.gr/forums/topic/820873-zyxel-wsm20-wifi-mesh-συζήτηση-απορίες-setup/?do=findComment&comment=60065362

• Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
4 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Για όσους είναι stock,  ποιο είναι το τελευταίο  firmware?

Αν σου εχει έρθει update μην το κανεις. Εμενα με το τελευταιο firmware (πριν κανένα μήνα) ειχα συνέχεια αποσυνδέσεις με το wifi και στο ρουτερ και στο satellite με αποτέλεσμα να αχρηστευτούν. Βεβαια αυτό είχε ένα τεράστιο θετικό. Με έκανε και έβαλα openwrt με τις οδηγίες που έχουν δώσει τα παιδιά σε προηγούμενες σελίδες. Εγώ τα έχω συνδεδεμένα με ethernet οπότε ακολούθησα την ρύθμιση mesh με ethernet backhaul και fast roaming. Και πραγματικα δεν το μετανιώνω. Το mesh δίκτυο δουλεύει πραγματικά απροβλημάτιστα σε σημείο που θεωρώ οτι με το στοκ firmware δεν είχα mesh αλλά 2 access point με το ίδιο όνομα, πλέον αλλάζω ορόφους ενώ παρακολουθώ live ή είμαι σε meeting στο teams και δεν κάνει αποσύνδεση, ενώ με το stock firmware έκανε αποσύνδεση όταν άλλαζα όρορφο  μέχρι να συνδεθεί σε άλλο δορυφόρο. Επίσης έχει πολλές ρυθμίσεις με σημαντικότερη την ρύθμιση του transmit power. Γενικά μετά απο τόσο καιρό με το στοκ firmware, που πλέον άλλαξα σε openwrt, μπορώ να πω με βεβαιώτητα οτι η Zyxel τα χαντακώνει καθώς απο hardware είναι πολύ καλά αλλά το software της είναι για κλάματα. Οσοι τα πήρατε και δεν έχετε βάλει ακόμα openwrt με την πρώτη ευκαιρία κάντε το και θα ανακαλύψετε τις δυνατότητες τους.

• Like 1
Δημοσ.

Δημήτρη η αλήθεια είναι ότι τα πήρα για back up αυτών που έχω. Δεν τα χρησιμοποιώ. Είχα περάσει το openwrt αλλά επειδή σκέφτομαι να τα δώσω,  σήμερα ξαναπέρασα το στοκ firmware επειδή ήθελα κάτι πιο κοντά σε plug and play.

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα μια βοηθεια μιας και εχω στησει τα zixel με openwrt .

Πως θα ενεργοποιησω τις υπολοιπες θυρες lan ετσι ωστε να τις δει σαν switch?To εβαλα στο αποθηκακι και δουλευει τελεια σαν dumb acces point αλλα μετα απο τοσο καιρο χρειαζομαι να συνδεσω πανω του ακομα μια συσκευη μεσω Lan 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 minutes ago, IKARIWTHS said:

Καλημερα σε ολους.Θα ηθελα μια βοηθεια μιας και εχω στησει τα zixel με openwrt .

Πως θα ενεργοποιησω τις υπολοιπες θυρες lan ετσι ωστε να τις δει σαν switch?To εβαλα στο αποθηκακι και δουλευει τελεια σαν dumb acces point αλλα μετα απο τοσο καιρο χρειαζομαι να συνδεσω πανω του ακομα μια συσκευη μεσω Lan 

Καλημέρα, εγώ και στα τρία έχω συνδεδεμένο και ένα ethernet (out) εκτός από το ethernet backhaul (in) και αν θυμάμαι καλά χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Έπαιζαν από την αρχή. Μήπως εσύ πείραξες κάτι; Έκανες καμιά ρύθμιση ή έσβησες τίποτα; 

Έχει κάτι eth, lan κλπ services που πρέπει να λειτουργούν αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να τα δω τώρα, βρίσκομαι στην δουλειά... 

Επεξ/σία από akisgd
Δημοσ.
16 hours ago, IKARIWTHS said:

Στο lan interface τι δείχνει; Protocol DHCP client και Device br-lan;

Δημοσ.
1 hour ago, IKARIWTHS said:

Καλημέρα σε όλους ,αργότερα σήμερα θα ανεβάσω πληροφορίες .Σας ευχαριστώ για την βοήθεια 

Ανεβάζω φωτογραφίες πως είναι στο menu network τα δικά μου interfaces και devices. Στα devices υπάρχει φυσικά και lan3 που δεν φαίνεται στο screenshot. 

Είναι κάπως έτσι και τα δικά σου; 

Screenshot_20240703_110110.jpg

Screenshot_20240703_110242.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...