kirileman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 47 minutes ago, alekout said: Παιδιά να σας ρωτήσω , όσοι το δουλεύετε ; Κατ' αρχήν δεν είχα κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση , συνδέθηκαν και τα 2 με το κεντρικό , έκλεισα το wifi του router και έδωσα το όνομα στο wifi του zyxel , έδωσα διαφορετικό όνομα στη 5g μπάντα , ως εδώ όλα καλά . Όταν έβαλα τον ένα δορυφόρο στον πάνω όροφο , απόσταση 2 μέτρα με την παρεμβολή μιας πλάκας ( το έβαλα στο πάτωμα για πιο κοντά , ακριβώς από πάνω ) , δεν μπορεί να συνδεθεί , είναι κόκκινο . Μόνο τόση είναι η εμβέλεια ; Μήπως είναι προβληματικό ; Αν είναι έτσι δεν κάνει για το σκοπό που το πήρα . Αν του περάσω openwrt μπορεί να διορθωθεί ή είναι θέμα hardware ; Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες . 2 μέτρα μια ενδιάμεση πλάκα δεν είναι τίποτα. Θα έπρεπε να συνδεθεί.
akisgd Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, alekout said: Παιδιά να σας ρωτήσω , όσοι το δουλεύετε ; Κατ' αρχήν δεν είχα κανένα πρόβλημα με την εγκατάσταση , συνδέθηκαν και τα 2 με το κεντρικό , έκλεισα το wifi του router και έδωσα το όνομα στο wifi του zyxel , έδωσα διαφορετικό όνομα στη 5g μπάντα , ως εδώ όλα καλά . Όταν έβαλα τον ένα δορυφόρο στον πάνω όροφο , απόσταση 2 μέτρα με την παρεμβολή μιας πλάκας ( το έβαλα στο πάτωμα για πιο κοντά , ακριβώς από πάνω ) , δεν μπορεί να συνδεθεί , είναι κόκκινο . Μόνο τόση είναι η εμβέλεια ; Μήπως είναι προβληματικό ; Αν είναι έτσι δεν κάνει για το σκοπό που το πήρα . Αν του περάσω openwrt μπορεί να διορθωθεί ή είναι θέμα hardware ; Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες . Όχι δεν είναι φυσιολογικό, δοκίμασες να βάλεις και τον άλλο δορυφόρο στο ίδιο σημείο μήπως έχει πρόβλημα ο ένας; Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2023 από akisgd
alekout Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Ναι , είχα δοκιμάσει και τον άλλο δορυφόρο με το ίδιο αποτέλεσμα . Τους έκανα reset και τους 2 και τους ξανασέταρα και τώρα δουλεύουν τέλεια . Πιθανολογώ οτι έπαιξε ρόλο κάποιο update αν και δεν θα έπρεπε . Χαλάλι το παίδεμα τουλάχιστον .
akisgd Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, alekout said: Ευχαριστώ για τις απαντήσεις . Ναι , είχα δοκιμάσει και τον άλλο δορυφόρο με το ίδιο αποτέλεσμα . Τους έκανα reset και τους 2 και τους ξανασέταρα και τώρα δουλεύουν τέλεια . Πιθανολογώ οτι έπαιξε ρόλο κάποιο update αν και δεν θα έπρεπε . Χαλάλι το παίδεμα τουλάχιστον . Ναι μάλλον κάτι τέτοιο θα έγινε. Εμένα χθες το βράδυ βλέπω ένα φως, λέω τι έγινε...; Είχε ανάψει το πράσινο LED μπροστά από μόνο του ενώ το έχω απενεργοποιημένο από το κουμπί. Έμεινε μερικά λεπτά αναμμένο και μετά έσβησε. Τι έκανε ένας θεός ξέρει... Ίσως κάποιο update...
kirileman Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Έκανα update το openwrt στη 1η συσκευή με το attended sysupgrade app (τρομερό). Όλα πήγαν τέλεια. Κάνω update και στη 2η συσκευή που λειτουργεί ως mesh dumb access point μόνο, τελειώνει, όλα καλά, φαίνεται να λειτουργεί κανονικά, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να μπω στο web gui. Έβαζα την ip στον browser, τίποτα. Ούτε ping. Reset και στήσιμο από την αρχή. Τώρα όλα καλά. Περίεργο... Από θέμα ταχυτήτων, με 200ρα γραμμή έχω σε ολόκληρο το σπίτι 200+ στο κινητό. Πρέπει να βγω στο πιο μακρινό μπαλκόνι για να πέσει στα 160. AX, channel 36, width 80MHz.
alekout Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή τα δικά μου δεν δούλευαν τελικά τόσο τέλεια , ( έχασαν πάλι τη σύνδεση με το κεντρικό ) , το αποφάσισα και μπήκα κι εγώ στο club ( openwrt ) .Το φλασάρισμα ήταν πιο εύκολο απ΄ότι περιγράφεται στον οδηγό που σχολίασε και ο kirileman . Κατέβασα τα 2 αρχεία από https://firmware-selector.openwrt.org/?version=23.05.2&target=ramips%2Fmt7621&id=zyxel_wsm20 . Είναι η τελευταία version 23.05.02 . Δεν χρειάστηκαν οι αλλαγές στις θύρες lan-wan , κατευθείαν και μόνο lan1 . Ανοίγοντας την 192.168.212.1 , άνοιξα σε άλλο tab την192.168.212.1/gui/#/main/debug/firmwareupgrade και έκανα upload το πρώτο αρχείο . Μετά μπήκα στη νέα διεύθυνση 192.168.1.1 και έκανα το upgrade , ούτε WinSCP ούτε τίποτε άλλο . Νομίζω το είχε γράψει ένα παιδί αυτό στις πρώτες σελίδες . Είχα βέβαια ένα θέμα μετά , γιατί η συσκευή του ΟΤΕ είχε-έχει την ίδια διεύθυνση και προφανώς υπήρχε conflict και δεν είχα internet στο pc . Δεν το θυμήθηκα αμέσως και έφαγα λίγο χρόνο εκεί . Μετά του άλλαξα διεύθυνση , στην αρχή στην ίδια υποδιεύθυνση 192.168.1.Χ αλλά και πάλι δεν δούλεψε και τώρα έχει 192.168.2.1 και είναι μιά χαρά . Κάποια στιγμή θα κάνω και το mesh , αλλά από το λίγο που το δουλεύω , τι να πώ μάλλον δεν το χρειάζομαι πιά . Έχω σήμα σε όλο τον πάνω όροφο , εκεί που δεν έπιανα με το δορυφόρο ακριβώς από πάνω του . Όσοι το δουλεύετε αν έχετε να προτείνετε κάποια ρύθμιση ; Edit : Μόλις είδα οτι το ZTE του ΟΤΕ του έχει δώσει διεύθυνση 192.168.1.2 και οτι το βλέπω και από αυτήν και από τη .2.1 . Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2023 από alekout
MakisCE Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 για βέλτιστη απόδοση, πρέπει να ρυθμίσουμε κάτι στο xDsl router στο οποίο συνδέουμε τα Zyxel Multy? (συγκεκριμένα, έχω το SpeedPort Plus 2 της Cosmote)
alexx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω το zyxel συνδεδεμένο σε bridge με το μοντεμ και απενεργοποιημένο το wifi του μοντεμ (fritz 7530). Το ενα και το μοντεμ στον δευτερο όροφο και το δορυφορο (Wifi mesh) στον πρώτο. Όταν είναι συνδεδεμένα και τα 2 κανά 2 συσκευές που έχω στον 2ο όροφο έχουν θέμα με το ιντερνετ. Ένα android box κολλάει συνέχεια και μια άλλη συσκευή όταν χασει το ιντερνετ για κάποιο λόγο δεν επανέρχεται παρα μόνο με restart της συσκευής. Όταν βγάλω εκτός τον δορυφόρο παίζουν μια χαρά!!!! Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα? Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2023 από alexx
kirileman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) On 21/12/2023 at 00:04, alekout said: Όσοι το δουλεύετε αν έχετε να προτείνετε κάποια ρύθμιση ; Φτιάξε και το Mesh. Θα έχεις το μέγιστο της γραμμής παντού. Εκτός αν έχεις Fiber 1000. On 21/12/2023 at 12:06, alexx said: Καλησπέρα. Έχω το zyxel συνδεδεμένο σε bridge με το μοντεμ και απενεργοποιημένο το wifi του μοντεμ (fritz 7530). Το ενα και το μοντεμ στον δευτερο όροφο και το δορυφορο (Wifi mesh) στον πρώτο. Όταν είναι συνδεδεμένα και τα 2 κανά 2 συσκευές που έχω στον 2ο όροφο έχουν θέμα με το ιντερνετ. Ένα android box κολλάει συνέχεια και μια άλλη συσκευή όταν χασει το ιντερνετ για κάποιο λόγο δεν επανέρχεται παρα μόνο με restart της συσκευής. Όταν βγάλω εκτός τον δορυφόρο παίζουν μια χαρά!!!! Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα? Τα ίδια είχα και εγώ. Η λύση γνωστή. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από kirileman
akisgd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 On 21/12/2023 at 12:06, alexx said: Καλησπέρα. Έχω το zyxel συνδεδεμένο σε bridge με το μοντεμ και απενεργοποιημένο το wifi του μοντεμ (fritz 7530). Το ενα και το μοντεμ στον δευτερο όροφο και το δορυφορο (Wifi mesh) στον πρώτο. Όταν είναι συνδεδεμένα και τα 2 κανά 2 συσκευές που έχω στον 2ο όροφο έχουν θέμα με το ιντερνετ. Ένα android box κολλάει συνέχεια και μια άλλη συσκευή όταν χασει το ιντερνετ για κάποιο λόγο δεν επανέρχεται παρα μόνο με restart της συσκευής. Όταν βγάλω εκτός τον δορυφόρο παίζουν μια χαρά!!!! Έχετε κάποια ιδέα πως μπορώ να λύσω αυτό το πρόβλημα? Στο menu στο mesh τι σου λέει σχετικά με τα db και την απόσταση; Αν δεν θες να πας κατευθείαν στην λύση που πρότεινει ο kirileman...
kirileman Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δεν το πρότεινα εγώ. Απλά "αναγκάστηκα" να πάω εκεί γιατί είχα προβλήματα. Φυσικά δεν το μετανιώνω γιατί το openwrt είναι καταπληκτικό. Τώρα έχω mesh που λειτουργεί τέλεια, wireguard vpn, ddns και άλλα πολλα. Και το σημαντικότερο, έμαθα πολλά που δεν ήξερα.
alexx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, akisgd είπε Στο menu στο mesh τι σου λέει σχετικά με τα db και την απόσταση; Αν δεν θες να πας κατευθείαν στην λύση που πρότεινει ο kirileman... Λέει ότι είναι κοντά να τα απομακρύνω. Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να τ απομακρύνω και πολύ γιατί μεσολαβούν τοίχοι και στο τέλος δεν πιάνει σήμα ο δορυφόρος στον 1ο όροφο!!! Επίσης στο πιο μακρινό σημείο που δοκίμασα πάλι μ έβγαζε ότι ήταν κοντα!!!
akisgd Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 2 minutes ago, alexx said: Λέει ότι είναι κοντά να τα απομακρύνω. Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να τ απομακρύνω και πολύ γιατί μεσολαβούν τοίχοι και στο τέλος δεν πιάνει σήμα ο δορυφόρος στον 1ο όροφο!!! Επίσης στο πιο μακρινό σημείο που δοκίμασα πάλι μ έβγαζε ότι ήταν κοντα!!! Νομίζω εκεί είναι το πρόβλημα, δεν κατάλαβα αν έχεις ένα ή δύο δορυφόρους. Άλλαξε τις θέσεις του κεντρικού και των δορυφόρων ή κατάργησε και έναν αν έχεις δύο δορυφόρους.
alexx Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, akisgd είπε Νομίζω εκεί είναι το πρόβλημα, δεν κατάλαβα αν έχεις ένα ή δύο δορυφόρους. Άλλαξε τις θέσεις του κεντρικού και των δορυφόρων ή κατάργησε και έναν αν έχεις δύο δορυφόρους. Ένα δορυφόρο χρησιμοποιώ. Σε bridge mode μπορώ ν αλλάξω όνομα στον δορυφόρο του κάτω ορόφου ώστε να συνδέονται μόνο οι συσκευές που βρίσκονται εκεί? Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2023 από alexx
akisgd Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2023 15 hours ago, alexx said: Ένα δορυφόρο χρησιμοποιώ. Σε bridge mode μπορώ ν αλλάξω όνομα στον δορυφόρο του κάτω ορόφου ώστε να συνδέονται μόνο οι συσκευές που βρίσκονται εκεί? Εννοείς να έχεις διαφορετικό ssid; Δεν νομίζω να γίνεται και φυσικά αυτό είναι ο ορισμός της κατάργησης του mesh. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις τις θέσεις αλλιώς μετά πας σε openwrt. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα