Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 minutes ago, Feigen said:

γυρω στα 870mbps με ethernet συνδεση. μηπως καποιο καλωδιο σου  εχει προβλημα

Tι εννοεις με ethernet ; Mεταξυ δορυφορου και router ; οταν λεω router εννοω το ενα απο τα 3 . Οχι το κεντρικο router  . 

Εγω ετσι τα εχω σαν συνδεση  σε bridge mode. Μodem-καλωδιο-router-καλωδιο-κεντρικο zyxel-ασυρματα στους 2 δορυφορους .

Εγω μιλαω για την ταχυτητα μεταξυ κεντρικου zyxel και δορυφορων 

• Απαντ. 286
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιτέλους ήρθαν σήμερα και τα δικά μου. Μέσα σε 15 λεπτά όλα έτοιμα. Η εφαρμογή android πραγματικά δεν είναι και πολύ σόι... Εντάξει για ωρα ανάγκης για απομακρυσμένη πρόσβαση θα κάνει την δουλειά της αλλά πολύ lag... 

Τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι πειραματισμοί για θέσεις router και satellite και ασύρματα, ethernet backhaul κλπ. 

Ένα που δεν είχε αναφερθεί μέχρι τώρα, αφού έδωσα static ip στο zyxel main έχω πρόσβαση σε αυτό για τις ρυθμίσεις σε αυτήν την διεύθυνση δηλαδή πχ 192.168.1.52 και όχι στην αρχική 192.168.212.1.

Ένα πράγμα με χάλασε που δεν το περίμενα και δεν το ήξερα είναι η αλήθεια. 

Είχα σκοπό μετά τις δοκιμές να βάλω το ssid και password που είχα μέχρι τώρα για να μην χρειαστεί να τα ξαναπεράσω σε όλες τις συσκευές. 

Έφαγα όμως ένα άκυρο (χωρίς να φταίει η zyxel), στην υφιστάμενη εγκατάσταση στον κωδικό είχα και ένα $ που δεν είναι στους αποδεκτούς χαρακτήρες για το zyxel αλλά και γενικά για το wpa2, απορώ μέχρι τώρα πως δεν είχα πρόβλημα σε καμία συσκευή. 

Οπότε όλα από την αρχή... 

Επεξ/σία από akisgd
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, akisgd said:

Είχα σκοπό μετά τις δοκιμές να βάλω το ssid και password που είχα μέχρι τώρα για να μην χρειαστεί να τα ξαναπεράσω σε όλες τις συσκευές. 

Σαν άσχετος με δίκτυα να κάνω 2 ερωτήσεις. Αν βάλω το ίδιο ssid και password στα zyxel που είχα στο παλιό wifi και το κλείσω, όλες οι συσκευές θα μπούν αυτόματα στο δίκτυο με τα zyxel? Επίσης τα zyxel βγάζουν περίπου 30% λιγότερη ταχύτητα απο το wifi του οτε , υπάρχει τρόπος να αυξηθεί?

Επεξ/σία από greekn1c
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, greekn1c said:

Σαν άσχετος με δίκτυα να κάνω 2 ερωτήσεις. Αν βάλω το ίδιο ssid και password στα zyxel που είχα στο παλιό wifi και το κλείσω, όλες οι συσκευές θα μπούν αυτόματα στο δίκτυο με τα zyxel? Επίσης τα zyxel βγάζουν περίπου 30% λιγότερη ταχύτητα απο το wifi του οτε , υπάρχει τρόπος να αυξηθεί?

Για το πρώτο ΝΑΙ, για το δεύτερο πως το μέτρησες; Σε όλα; Στους δορυφόρους; Ανάλογα την θέση που είσαι; Θα μπορούσες να αλλάξεις θέση των δορυφόρων ή/και σύνδεση με ethernet αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Η επιλογή Diagnose - wifi signal στην εφαρμογή σας δουλεύει; Ενώ είμαι συνδεδεμένος με το wifi των zyxel μου βγάζει μετά από ώρα που το παιδεύει το παρακάτω... 

Screenshot_20231205_065519.jpg.38153ac84bc33d526ec5ff5be3d941f5.jpg

Επεξ/σία από akisgd
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρασα και στο 2ο openwrt με τον 2ο τρόπο που προτάθηκε εδώ. Με κόκκινο οι παρατηρήσεις μου.

1. Πρώτα reset τη συσκευή με κάτι μυτερό από το κουμπί στην πίσω πλευρά. Connect PC to LAN1 of the WMS20 and type in the browser: http://192.168.212.1/ 

2. At the first error move ethernet cable from LAN1 to WAN and press OK. Wait (10 minutes?) while it stays in “Step 2 of 3. Polling WAN Port” and move the ethernet cable from WAN to LAN1; in parallel, open another tab in the browser with http://192.168.212.1/gui/#/main/debug/firmwareupgrade and upload the initramfs-kernel.bin file. (Δεν περίμενα 10 λεπτά, περίμενα 1-2 λεπτά και μετά άνοιξα νέο tab. Στο νέο tab το κουμπί Update (ή Upload δε θυμάμαι) είναι γκριζαρισμένο. Περιμένετε μέχρι να γίνει ενεργό. Μπορεί να περάσουν και 15 λεπτά. Κάποια στιγμή βαρέθηκα και έκανα και refresh το tab, μετά από λίγο το κουμπί ενεργοποιήθηκε, αλλά δε νομίζω ότι έπαιξε κάποιο ρόλο το refresh.)

3. Wait until it is installed. Do not look at the pages in the browser (δεν κρατάει παραπάνω από 2 λεπτά)

4. Open WinSCP and connect to 192.168.1.1 (other default settings - Δε βρήκα πουθενά κάτι τέτοιο) and confirm (Επιλέγουμε πάνω-πάνω SCP, όχι SFTP που είναι default ή FTP ή οτιδήποτε άλλο) και βάζουμε username "root" (χωρίς τα ") και password κενό (δηλαδή χωρίς password). 

5. Upload (F5) the sysupgrade file to /tmp (Δεν πάτησα κανένα F5, δηλαδή πάτησα αλλά δεν έγινε τίποτα. Είχα το sysupgrade file στο desktop, στο WinSCP ανοίγουν δυο παράθυρα file explorer, αριστερά του PC σας και δεξιά του Zyxel. Στη δεξιά καρτέλα λοιπόν πάτε στον φάκελο Temp και εκεί μέσα κάνετε drag and drop το sysupgrade αρχείο που έχετε πχ στο desktop.)

6. Open a terminal in WinSCP (υπάρχει σχετικό εικονίδιο πάνω αριστερά στην toolbar) and run the command: sysupgrade openwrt-23.05.0-ramips-mt7621-zyxel_wsm20-squashfs-sysupgrade.bin (copy paste την εντολή στο πολύ μικρό πλαίσιο πάνω-πάνω, αμέσως μετά χάνεται η σύνδεση)

7. Wait until the led is still white (δεν αργεί αυτό, ούτε μισό λεπτό... μόλις γίνει σταθερά λευκό, είστε έτοιμοι.)

8. Connect to 192.168.1.1. Luci is there! You can close WinSCP (μας υποχρέωσες)

Το ΣΚ θα στήσω το Mesh, αν και η μια συσκευή καλύπτει όλο το σπίτι αρκετά καλά, ίσως λόγω της κεντρικής θέσης της βάσης. Είδα, επίσης, μεγάλη βελτίωση στη συμπεριφορά όλων των συσκευών, και πριν το φλασάρισμα του openwrt. Δεν πήγαν εντελώς χαμένα τα 40 ευρώ της προσφοράς...

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.

Έτοιμο το Mesh και με fast roaming. 😀
Θα το τεστάρω τις επόμενες μέρες για να δω αν έχω αποσυνδέσεις, αλλά η πρώτη διαπίστωση είναι ότι στην αλλαγή "κεραιών" δεν είχα καμία διακοπή στο cosmote tv (στο κινητό περπατώντας πάνω-κάτω στο σπίτι). Προφανώς έχει να κάνει με το fast roaming. Δεν έχω ιδέα αν το λογισμικό της Zyxel το υποστηρίζει, πάντως η καθυστέρηση στην αλλαγή ήταν περίπου 10 δευτερόλεπτα την τελευταία φορά που δοκίμασα πριν βάλω openwrt.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, kirileman είπε

Έτοιμο το Mesh και με fast roaming. 😀
Θα το τεστάρω τις επόμενες μέρες για να δω αν έχω αποσυνδέσεις, αλλά η πρώτη διαπίστωση είναι ότι στην αλλαγή "κεραιών" δεν είχα καμία διακοπή στο cosmote tv (στο κινητό περπατώντας πάνω-κάτω στο σπίτι). Προφανώς έχει να κάνει με το fast roaming. Δεν έχω ιδέα αν το λογισμικό της Zyxel το υποστηρίζει, πάντως η καθυστέρηση στην αλλαγή ήταν περίπου 10 δευτερόλεπτα την τελευταία φορά που δοκίμασα πριν βάλω openwrt.

Αναμενουμε με αγωνία !!!!

Μαζι με ολες τις ρυθμίσεις για το fast roaming 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα εμένα έκανε ένα restart και με πέταξε δύο τρεις φορές από το wifi. Μάλλον επειδή είχαμε καλεσμένους, δεν βρίσκω άλλο λόγο. 

Επεξ/σία από vaggospro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, NeCrOmAnCeR19 said:

Αναμενουμε με αγωνία !!!!

Μαζι με ολες τις ρυθμίσεις για το fast roaming 

Ακολούθησα το βίντεο του φοβερού Γερμανού που έβαλα σε προηγούμενη σελίδα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αφού το έκανα και εγώ ο άσχετος. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτός έστησε Mesh στη 2,4 μπάντα, εγώ σε Wifi6, αφού το έχουμε που το έχουμε.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kirileman είπε

Ακολούθησα το βίντεο του φοβερού Γερμανού που έβαλα σε προηγούμενη σελίδα. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αφού το έκανα και εγώ ο άσχετος. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτός έστησε Mesh στη 2,4 μπάντα, εγώ σε Wifi6, αφού το έχουμε που το έχουμε.

Τα αρχεια για το φλασαρισμα απο που τα κατεβασες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, achilles_g_ said:

Τελικά το φλασάρισμα είναι μονόδρομος για τα συγκεκριμένα?

Για την ώρα όχι για εμένα. Για την ώρα δεν έχω κάποια συστηματικά προβλήματα αλλά είναι νωρίς ακόμα γιατί είχα κάποιες αποσυνδέσεις κλπ. Ακόμα ψάχνω τις βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης. Απ'ότι έχω καταλάβει είναι πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας και πρέπει να μην αψηφούμε την υπόδειξη ότι π.χ.η μονάδες είναι πολύ κοντά. 

Να φανταστείτε στην αρχή είχα στήσει και τα τρία και τελικά τώρα είμαι με δύο σε καλύτερες θέσεις και έχω καλύτερο σήμα και σωστές εναλλαγές στις μονάδες σε όλο το σπίτι. 

Κατεβάστε ένα σωστό wifi scanner και θα δείτε σε κάθε θέση τι σήμα έχετε από όλες τις μονάδες και από τα κρυφά wifi backhaul δίκτυα μεταξύ τους. 

Επεξ/σία από akisgd
Δημοσ.

Σύντομη γνώμη: Εφαρμογή απαίσια και αργή, μέσω web οριακά κάνεις τη δουλειά σου. Στήσιμο mesh εύκολο, αρκεί να δουλέψει με την πρώτη, αλλά θα φροντίσει να σε παιδεψει με firmware update κλπ την πρώτη φορά.

Ως ρούτερ ότι χειρότερο. Δεν πάει βήμα, οπότε για χρήση ως WiFi 6 mesh access points είναι οκ, σε συνδυασμό με ένα άλλο ρούτερ. Και μόνο για οικιακή χρήση.

Είχαν καλή τιμή τώρα, όμως δεν κάνουν δουλειά μόνα τους. Η έκπτωση έβγαλε το 50ρικο για ένα τίμιο mikrotik hex σε ρόλο router.

Δημοσ.

Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να διέρρευσαν τα email / passwords από το site τους. Σήμερα είχα απόπειρα log in σε amazon accounts στα οποία έχω τα ίδια email με το site του zyxel. ( φυσικά και υπάρχει το ενδεχόμενο να έγινε από αλλού ή διαρροή απλά το αναφέρω) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...