Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, jkoukos said:

Υπάρχει στις ρυθμίσεις του Firewall επιλογή για ενεργοποίηση (εξαρχής είναι ανενεργή) του Routing/NAT Offloading μέσω Software ή/και Hardware flow offloading. Στην δικιά μου σύνδεση FTTH Cosmote 300/150 την τερματίζει (χωρίς χρήση του offloading), αλλά είναι θέμα σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 500Mbps.

Ωστόσο εδώ και καιρό μετά από αλλαγές στο OpenWrt κατόπιν μετάβασης σε DSA, υπάρχει ανοικτό θέμα στις συσκευές με Soc MediaTek MT7621 ειδικά σε PPPoE σύνδεση.

Παίζει μια χαρά! Βασικά οποιοδήποτε Router που κυκλοφορεί παγκοσμίως μπορεί να παίξει αρκεί να υποστηρίζει επιλογή του VLAN ID στις ρυθμίσεις της WAN σύνδεσης.

Με 500/250 δεν έχω πρόβλημα, τερματίζει η γραμμή (με hardware offloading, αλλά και χωρίς αυτό... στο wifi ζορίζεται λίγο το main, όχι το AP). Στη 1000άρα, όμως, μπορεί να υπάρχει θέμα, όπως βλέπουμε παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, αν περάσω σε 1000άρα γραμμή, δε νομίζω να μείνω με το zyxel ως main router, θα προτιμήσω κάποιο custom με N100.

Επεξ/σία από kirileman
  • Απαντ. 287
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, kirileman είπε

Σε κάθε περίπτωση, αν περάσω σε 1000άρα γραμμή, δε νομίζω να μείνω με το zyxel ως main router, θα προτιμήσω κάποιο custom με N100.

Αυτής της άποψης είμαι κι εγώ. Έχω ένα Ν100 στην μικρή και η κατανάλωση είναι max στα 15W ενώ συνήθως παίζει στα μισά. Το συγκεκριμένο έχει 2 θύρες δικτύου οπότε χρειάζεται επιπλέον switch (καλύτερα smart ή managed) και όσα ΑΡ απαιτούνται.

Απλά αλλάζει όλη η τοπολογία του δικτύου και χρησιμοποιούνται περισσότερες συσκευές, όταν οι περισσότεροι χρήστες τα θέλουν όλα σε 1-2 και να καλύπτουν το Gigabit παντού (κάτι που είναι ανέφικτο).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Long time, no siege,
Τα 'βαλα και 'γω επιτελους (αργησα λογω αλλων εργασιων στον χωρο προορισμου), ημουν προετοιμασμενος ψυχολογικα για αλλαγη σε openwrt αν δεν καθοντουσαν καλα, αλλα δεν συναντησα καποια δυσκολια με το zyxel soft, πηγα με τον οδηγο στην 1η/2η σελιδα, ολα μια χαρα, κουμπωμενα σε Zyxel 5G router, φαινεται σταθερο, φαινονται ολα και στο app, ειδωμεν στην πορεια.

Επεξ/σία από nek4d

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...