pigos23 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Καλησπερα Σκεφτομαι να αγορασω ενα απ τη τριαδα κυριως βενζινη ... 1.2 130 hp αλλιως πετρελαιο??? Αλλα δεν κανω πολλα χλμ Ποιο θα προτεινατε ? Ή οσοι ειστε κατοχοι εντυπωσεις τι να προσεξω κλπ Μοντελα used 2020 μεχρι 21Κ σκεφτομαι... κ αυτοματο EAT 6 ( για καποιο λογο το c5 aircross παιζει πιο ακριβα ) Ευχαριστω
doctorkostis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Και τα 3 οχηματα ανηκουν στο Stellantis group και μοιραζονται πολλα κοινα μηχανικα μερη, κοινη πλατφορμα PSA EMP2. Παρε οποιο σου αρεσει περισσοτερο και δες αν σε βολευει το τιμονι του Peugeot, εμενα δε μου καθισε πολυ καλα σε test drive. 2
lefkrc Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσοχή με το πετρέλαιο, γκούγκλαρε αν θες μια αντλία adblue για τα μοντέλα του ομίλου, υπάρχει αρκετά γνωστή ευαισθησία (για να το πω ευγενικά) με μεγάλο κόστος επισκευής. Σε βενζίνη ειναι μια χαρά, με νορμάλ κατανάλωση για το μέγεθος, αξιόλογο τράβηγμα για τα μόλις 130 άλογα και ΕΑΤ8 αξιόπιστο φουλ και εξαιρετικά ομαλό στην οδήγηση. Κάτοχος C5 εδώ και λίγους μήνες, σε χώρους και κύλιση ειναι άψογο. Η βασικές διαφορές με τα άλλα 2 ειναι τα 3 ξεχωριστά καθίσματα πίσω και η διαφορετική ανάρτηση που το κάνει σχετικά πιο άνετο (όχι οτι τα άλλα δεν ειναι). Νομίζω οτι το Grandland ειναι το πιο υποτιμημένο απο τα 3 με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την τιμή, (να πω την αλήθεια δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά μτχ). Προσωπικά το βρίσκω πολύ άσχημο μετά το facelift για αυτό και δεν ήταν καν στις επιλογές μου. Το 3008, βρες νοίκιασε το για μια - δύο μέρες για να δεις αν σε βολεύει το τιμόνι για να μη ψάχνεις να το δώσεις με το καλημέρα! Υπάρχει και το DS7 που συμπληρώνει την 4αδα, αλλά δεν ξέρω σε τιμές παίζει... Πάντως για το 1,2lt 130 ΕΑΤ8 μη το σκέφτεσαι ειναι εξαιρετικός συνδυασμός σε όλα τα μεγέθη οχημάτων που το βάζουν. Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2023 από lefkrc 1
pigos23 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Οσο αναφορα τον 1.5d 130hp Εχει κ αυτος θεματα με αντλιες κλπ ??
tutuyo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 θα σου προτεινα να μεινεις μακρυα απο τα ντιζελ του ομιλου, καθως το θεμα με την αντλια βγαινει εντελως τυχαια σε ολα. Τωρα νομιζω οτι το κοστος αντικαταστασης το επωμιζεται μισο-μισο ο ιδιοκτητης με την αντιπροσωπεια, ωστοσο δεν ειναι μονιμη λυση, ειναι απλα μια αντικατασταση, στο μελλον θα ξαναβγει Ειδικα απο την στιγμη που κανεις λιγα χλμ, ο βενζινοκινητηρας ειναι μονοδρομος. Και τα τρια μοντελα μοιραζονται τα ιδια σωθικα και καθως πατανε στην ιδια πλατφορμα, εχουν τους ιδιους χωρους. Η αναρτηση του C5 μου φανηκε πολυ μαλακη και του 3008 πολυ σκληρη, του Grandland καπου στην μεση. Εχω την εντυπωση οτι τα σερβις του Peugeot/C5 ειναι λιγο ακριβοτερα λογω ακριβοτερης εργατοωρας Γενικα ειναι πολυ τιμια all-arounders που κανουν τα παντα σε μετριοκαλα επιπεδα οποτε για αυτο τα προτιμα και αρκετος κοσμος. Απο εκει και περα ειναι θεμα προσωπικου γουστου οσο αφορα στο σχεδιασμο του αμαξωματος, προσωπικα βρηκα το 3008 πολυ φωνακλαδικο και το C5 πολυ γαλλικο, οποτε προτιμησα τις απλουστερες και πιο ηπιες γραμμες του Grandland 1 1
pigos23 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Οκ βενζινουλα λοιπον να χω το κεφαλι μου ησυχο 2
rallistas Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Σε φιλο με C5 πετρελαιο του 2020 (που του τα ειχα πει και δεν ακουγε) του εβγαλε αντλια στα 18.000χλμ κι ενω ηταν διακοπες στην Κρητη. Στο πετρελαιο το εταιρικο C5 του αφεντικου με 80.000 (ευτυχως leasing) εχει βγαλει 2 φορες αντλια. Ετσι για τα στατιστικα. 1 1
Mpiftekis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 15 ώρες πριν, lefkrc είπε Κάτοχος C5 εδώ και λίγους μήνες, σε χώρους και κύλιση ειναι άψογο. Η βασικές διαφορές με τα άλλα 2 ειναι τα 3 ξεχωριστά καθίσματα πίσω και η διαφορετική ανάρτηση που το κάνει σχετικά πιο άνετο (όχι οτι τα άλλα δεν ειναι). Το πράσινο είναι μεγάλο ατού στην πολυμορφικότητα αλλά και στο αν έχεις 3 παιδιά με καρεκλάκια διαφόρων μεγεθών. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα