dimitrios_anestis Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 καλημερα σας.Ειμαι νεος και δεν ξερω πολλα απο υπολοηιστες.Τι πρεπει να εχω για να παιξει το MSFS?Εχω τα window 7 κανουν η πρεπει να εχω τα 10?
dalan2007 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 https://store.steampowered.com/app/314160/Microsoft_Flight_Simulator_X_Steam_Edition/ η παλια εκδοση https://store.steampowered.com/app/1250410/Microsoft_Flight_Simulator_40th_Anniversary_Edition/ η τελευταια κατω κατω στην σελιδα εχει τις απαιτησεις για να το συγκρινεις με το δικο σου
nzeppos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το πρώτο και μακράν σημαντικότερο είναι αρκετά λεφτά, γιατί αν στήνεις τον υπολογιστή από το μηδέν, γρήγορα θα δεις ότι ένα μηχάνημα ικανό να σηκώσει το MSFS 2020 δεν θα είναι φτηνό. Δεν πιστεύω να ενδιαφέρεσαι για το αρχαίο FSX του 2006, άσχετα αν ακόμα έχει αρκετό κόσμο που το χρησιμοποιεί (κυρίως online). Αν το budget είναι πολύ περιορισμένο, τότε πήγαινε απευθείας σε Xbox Χ (~540 ευρώ) και ασχολήσου με το MSFS εκεί. Είναι ακριβώς το ίδιο "παιχνίδι" και πολύς κόσμος για ευνόητους λόγους απολαμβάνει το sim αποκλειστικά σε Xbox. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχουν βγει και τα σχετικά περιφερειακά για την κονσόλα, ώστε να μπορεί κάποιος να πετάει με yoke/stick αντί για σκέτο gamepad. Υπάρχουν κάποιοι προφανείς περιορισμοί (κυρίως σε διαθέσιμα addons), αλλά δεν είναι αρκετά σημαντικοί για κάποιον που μπαίνει τώρα στον κόσμο του MSFS. Αν όμως ενδιαφέρεσαι για PC, το επόμενο που πρέπει να σκεφτείς είναι σε τι ανάλυση και τι οθόνη θέλεις να παίζεις και αν σε ενδιαφέρει το VR. Θεωρώντας ότι σε αυτή τη φάση δεν σε νοιάζουν τα 4k, οι οθόνες 32+ ιντσών και οι κάσκες 3D virtual reality των 1000 ευρώ, τότε με μια κάρτα γραφικών κατ' ελάχιστον 250-300 ευρώ θα κάνεις δουλειά. Ιδανικά όμως θέλεις τουλάχιστον κάτι στα 500+ ευρώ με μνήμη κάρτας 12-16GB για να απολαύσεις τα καταπληκτικά γραφικά του παιχνδιού, να μην έχεις πολλά κολλήματα κλπ. Τα Windows 7 θα σου πρότεινα να τα ξεχάσεις, πήγαινε απευθείας στα 11. Το κόστος είναι ελάχιστο (ούτε 15 ευρώ στα διάφορα site που κατά καιρούς διαφημίζει το insomnia). Σε ό,τι αφορά τη μνήμη του ίδιου του υπολογιστή, το MSFS παίζει και με 8GB αλλά είναι πολύ πιο ασφαλές να πας απευθείας στα 16GB με κόστος γύρω στα 50 ευρώ. Τα 32 ακόμα καλύτερα, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Από εκεί και πέρα χρειάζεσαι σίγουρα SSD δίσκο κατά προτίμηση τουλάχιστον 512GB, γιατί το MSFS έχει την τάση να πιάνει πάρα πολύ χώρο όσο μαζεύεις υλικό (αεροδρόμια, αεροπλάνα και διάφορα άλλα addons). Προσωπικά πρόσφατα μεταπήδησα σε SSD 2TB από 1TB, ακριβώς λόγω του MSFS (που πλέον πιάνει πάνω από 400GB στο δίσκο). Για CPU υπολόγισε επίσης κατ' ελάχιστον γύρω στα 120-150 ευρώ (πχ έναν παλιό AMD Ryzen 5 5600X) ή νεότερους επεξεργαστές τύπου Ryzen 7 5800X3D στα 300+ ευρώ, μιας και το MSFS βασίζεται στον επεξεργαστή πολύ περισσότερο από άλλα παιχνίδια. Για όλα τα υπόλοιπα (μητρική, τροφοδοτικό, κουτί, οθόνη, πληκτρολόγιο κλπ) νομίζω παίρνεις, ό,τι συνεργάζεται με όλα τα παραπάνω και ό,τι αντέχει η τσέπη σου. Εξαρτάται επίσης αν έχεις σκοπό να αγοράσεις τα κομμάτια ξεχωριστά και να τα συναρμολογήσεις μόνος σου (που δεν το νομίζω), αν θέλεις να αγοράσεις έτοιμο κουτί με όλα μέσα ή να πας σε κάποιο κατάστημα για να σου στήσουν το PC (οπότε θα φροντίσουν οι ίδιοι να επιλέξουν και να βάλουν μητρική που συνεργάζεται με τον επεξεργαστή και τις μνήμες, αντίστοιχα το τροφοδοτικό να μπορεί να σηκώσει το υπόλοιπο σύστημα κλπ). Συνολικά μιλάμε για ένα ελάχιστο πιθανό κόστος 1200-1500 ευρώ (το οποίο ανεβαίνει άνετα και στα 2500-3000, κυρίως ανάλογα την κάρτα γραφικών και τον επεξεργαστή), με τη λογική ότι θέλεις να έχεις μια σταθερή και ικανή πλατφόρμα που να σηκώνει με σχετική ευχέρεια το MSFS και να μην ψάχνεσαι συνέχεια γιατί κόλλησε το ένα πράγμα, γιατί ρετάρει το άλλο, γιατί αργεί να φορτώσει, γιατί πέφτει πολύ η απόδοση κατά την προσγείωση με βροχή μέσα σε μια μεγάλη πόλη κ.ο.κ. Επίσης κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά θα κυκλοφορήσει και η επόμενη έκδοση του sim, το MSFS 2024. Για το οποίο δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες ακόμα, αλλά σίγουρα δεν θα πει όχι σε ισχυρότερο hardware από αυτό που απαιτεί το 2020. Σε όλα αυτά δεν συνυπολογίζω καθόλου τυχόν περιφερειακά, αφού όπως και να το κάνουμε άλλο να πετάς με ένα yoke, με μανέτες ισχύος και καμια 50αριά κουμπιά και άλλο με σκέτο ποντίκι και πληκτρολόγιο. Τέλος να σημειώσω πως εφόσον δεν γνωρίζουμε το budget σου, τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις σου, μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Προσωπικά ευχαριστήθηκα άπειρα το MSFS σε ένα αρχαίο PC 7ετίας, από τον Αύγουστο του 2020 που κυκλοφορησε μέχρι το τέλος του 2021, οπότε και αναβάθμισα όλο το PC από το μηδέν. Ίσως με γραφικά στο medium, ίσως με κάποια κολλήματα, ίσως με όχι πολλά καρέ ανά δευτερόλεπτο, πάντως το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου. Φυσικά θα χαρούμε να σε δούμε στη συζήτησή μας για το MSFS στο κύριο θέμα του insomnia, εδώ: Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2023 από nzeppos 1
dimitriskougou Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dimitrios_anestis είπε καλημερα σας.Ειμαι νεος και δεν ξερω πολλα απο υπολοηιστες.Τι πρεπει να εχω για να παιξει το MSFS?Εχω τα window 7 κανουν η πρεπει να εχω τα 10? Tα windows 7 τα ξεχνάς τελείως, δεν παίζει το παιχνίδι με αυτά. ή 10 ή 11 χρειάζεσαι. Αλλά το hardware είναι που σε απασχολεί περισσότερο. Αν δεν υπάρχει σύστημα που να πιάνει τις απαιτήσεις του MSFS, ρίξε μια ματιά σε αυτό εδώ, που δε θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα και θα παίζεις ωραία το παιχνίδι, όχι μαξαρισμένο: https://pcpartpicker.com/user/rollmerlin/saved/ZhcQyc Οθόνη δε σου έβαλα. Αυτές είναι οι απαιτήσεις συστήματος για να μπορέσει να τρέξει το παιχνίδι τουλάχιστον χωρίς πολλά πολλά: Αναφορά σε κείμενο ΕΛΑΧΙΣΤEΣ: Απαιτεί επεξεργαστή 64-bit και λειτουργικό σύστημα OS:Windows 10 Επεξεργαστής:Intel i5-4460 | AMD Ryzen 3 1200 Μνήμη:8 GB RAM Γραφικά:NVIDIA GTX 770 | AMD Radeon RX 570 DirectX:Έκδοση 11 Αποθήκευση:150 GB διαθέσιμος χώρος Υποστήριξη VR:SteamVR, Oculus PC ή OpenXR. Απαιτείται πληκτρολόγιο και ποντίκι ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ: Απαιτεί επεξεργαστή 64-bit και λειτουργικό σύστημα OS:Windows 10 Επεξεργαστής:Intel i5-8400 | AMD Ryzen 5 1500X Μνήμη:16 GB RAM Γραφικά:NVIDIA GTX 970 | AMD Radeon RX 590 DirectX:Έκδοση 11 Αποθήκευση:150 GB διαθέσιμος χώρος Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από dimitriskougou
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα