yonah Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, tzampatzis είπε Αν τρακάρουν αυτοί οι 2 εδώ, ποιος έχει ευθύνη? Ο κόκκινος επειδή είναι πρώτος στο Apex της στροφής? Εδώ βλέπουμε κιόλας ότι ο άσπρος φρενάρει για να μην πέσει πάνω του, όσοι έχουν περάσει από εκεί (και πάμε νόμιμα στην αριστερή) το έχουμε πάθει... Πλέον εχω σταματήσει να περνάω απο αυτο το φανάρι, εκνευρίζομαι τοσο πολύ που απλά πάω απ' τα στενά και βγαίνω στην Δεκελείας. Όσες φορές θα πάω όμως, δεν μασάω τίποτα, εγω στέκομαι αριστερά και αριστερά θα στρίψω, δεν υπάρχει περίπτωση να πατήσω φρένο για να χωθεί ο βλάκας που θα ερθει απο δεξιά για κανέναν λόγο. Αν με χτυπήσει ας εξηγήσει ο ίδιος στην τροχαία τι ακριβώς έκανε (και γιαυτό το λόγο πλεον το αποφευγω δια ροπάλου, όπως είπα). Έτσι μου έρχεται καμια φορά να κάτσω αριστερά και να βγάλω φλάς για δεξιά για να κόψω αντιδράσεις. 1
MikeJ Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, Nabuko said: ok ΑΡΘΡΟ 17 : Προσπέρασμα - Κυκλοφορία σε στοίχους 8.α) Σε μονόδρομους και οδούς διπλής κατεύθυνσης, που υπάρχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές και τρείς εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκος διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλοφορία σε παράλληλες σειρές (στοίχους). Άρα η διαφορά είναι στη φράση "τελείως ελεύθερος". Δηλαδή πρέπει όταν είναι εφικτό να οδηγούμε στη πιο δεξιά λωρίδα, αλλά προφανώς επειδή συχνά θα υπάρχει κίνηση που δε χωράει αποκλειστικά στη δεξιά, τότε "επιτρέπεται" να γίνεται χρήση και της άλλης/άλλων λωρίδων ώστε να γίνεται κίνηση σε στοίχους. Τουλάχιστον έτσι το ερμηνεύω, διαφορετικά θα έπρεπε να ήταν σωστή η απάντηση Α) "Σε οποιαδήποτε από τις δύο λωρίδες της δεξιάς κατεύθυνσης". Εξάλλου δε διαφωνώ σε αυτό. Εγώ στο ποστ πάνω στεκόμουν ότι οδηγάς κανονικά (και αν είναι άδειος ο δρόμος υποχρεωτικά) στη δεξιά λωρίδα και αν πετύχεις πράσινο συνεχίζεις στη πορεία σου χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά αν σου κάτσει κόκκινο (με το ταυτόχρονο πράσινο για δεξιά) σύμφωνα με τον mihanikos1 πρέπει υποχρεωτικά να στρίψεις δεξιά. Δηλαδή η πορεία σου θα εξαρτηθεί από το αν σε πιάσει ή όχι το κόκκινο φανάρι.
StamTheMan Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Εκτός αν δεν είσαι 15 χρόνων μπορείς να καταλάβεις Μηπως φταιει ο τροπος γραφης σου; 1
salss Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πριν κάποια posts κάποιος έβαλε το παρακάτω. Εξ όσων γνωρίζω δεν εχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα. Συνεχιστε να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε🫣 Άρθρο 6 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από salss
SabotazNic Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 20 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Αυτό που έχει ποιος το έχει ακριβώς και τι είναι? Αν μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα από την παραπάνω φράση (με μπόλικο extrapolation) είναι ότι αντιστοιχεί ένα φανάρι σε κάθε λωρίδα που το ακούω πρώτη φορά και αμφιβάλλω αν παίζει σοβαρά 19 ώρες πριν, mihanikos1 είπε αν το ακους πρωτη φορα μαλλον λαδωσες για να παρεις το διπλωμα. εχει φαναρι που δειχνει αλλαγη κατευθυνσης και αφορα την αριστερη λωριδα. το αλλο που ειναι πρασινο αφορα την δεξια λωριδα, και δειχνει συνεχιση πορειας ευθεια. Αυτό με τα φανάρια ψιλό ισχύει, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στον ΚΟΚ. Πάντως, στο gmaps φαίνεται ότι αριστερή λωρίδα έχει βελάκι αριστερά και πάνω στο οδόστρωμα. 14 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Άρα ακόμα και όταν και τα δύο φανάρια είναι πράσινα, πάλι δεν μπορείς να πας ευθεία άμα είσαι στην αριστερή λωρίδα παρόλο που η λωρίδα συνεχίζει κανονικά και ευθεία. Να και κάτι καινούριο Αν ξέρεις τον δρόμο, θεωρώ ότι μπορείς να πας ευθεία και από την αριστερή λωρίδα, αλλά μόνο αν τον ξέρεις. Και αυτό επειδή βλέπω ότι ο κάθετος δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης.
cthulhucarbide Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αν ξέρεις τον δρόμο, θεωρώ ότι μπορείς να πας ευθεία και από την αριστερή λωρίδα, αλλά μόνο αν τον ξέρεις. Και αυτό επειδή βλέπω ότι ο κάθετος δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης. Από την στιγμή που ο δρόμος συνεχίζεται με δύο λωρίδες σαφώς μπορείς να πας και ευθεία. Το ποστ μου βασικά ήταν ειρωνικό στο "μάθαμε και κάτι καινούριο" γιατί ήταν προφανές ότι δεν ίσχυε ο προηγούμενος ισχυρισμός
SabotazNic Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Από την στιγμή που ο δρόμος συνεχίζεται με δύο λωρίδες σαφώς μπορείς να πας και ευθεία. Το ποστ μου βασικά ήταν ειρωνικό στο "μάθαμε και κάτι καινούριο" γιατί ήταν προφανές ότι δεν ίσχυε ο προηγούμενος ισχυρισμός Ξαναλέω, ότι κάτω έχει αριστερό βέλος. Από εκεί και πέρα, θα μπορούσε ο κάθετος δρόμος να είναι κάθοδος, και στον δρόμο με τις 2 λωρίδες να δίνει πράσινο για ευθεία, κόκκινο αριστερά και η κάθοδος να έχει επίσης πράσινο για να στρίψει και να μπει στην διπλή. Απλά αν θες να πας ευθεία, πας στην αριστερά μόνο όταν είναι και τα 2 πράσινα και ξέρεις ότι δεν θα καθυστερήσεις κάποιος πίσω σου. Αλλιώς μένεις δεξιά αφού ανάβει πρώτα το αριστερά (πράγμα χαζό, αφού δεν υπάρχει ρεύμα από δεξιά. Βασικά μάλλον αφήνει ανοιχτή την χρήση της απέναντι διάβασης) Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από SabotazNic
mihanikos1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Αυτό με τα φανάρια ψιλό ισχύει, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στον ΚΟΚ. Πάντως, στο gmaps φαίνεται ότι αριστερή λωρίδα έχει βελάκι αριστερά και πάνω στο οδόστρωμα. Αν ξέρεις τον δρόμο, θεωρώ ότι μπορείς να πας ευθεία και από την αριστερή λωρίδα, αλλά μόνο αν τον ξέρεις. Και αυτό επειδή βλέπω ότι ο κάθετος δρόμος είναι μονής κατεύθυνσης. Έχω βάλει τον ΚΟΚ πιο πάνω που το αναφερει
SabotazNic Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, mihanikos1 είπε Έχω βάλει τον ΚΟΚ πιο πάνω που το αναφερει Όπως σωστά είπα, δεν αναφέρει πουθενά ότι αντιστοιχεί ένα φανάρι για κάθε λωρίδα. Αν το λέει, παραθέτεις το αντίστοιχο κομμάτι @mihanikos1 εσύ μάλλον αναφέρεσαι στην ύπαρξη κόκκινου βέλους, και όχι τόσο στον αριθμό των φαναριών Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από SabotazNic 1
geopro Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 5 ώρες πριν, mihanikos1 είπε Τα δύο φανάρια που κρέμονται αντιστοιχούν σε κάθε λωρίδα. Καλά κάνουν και κορνάρουν. Αυτά είναι τα καλά του λαδωματος για να πάρουμε το δίπλωμα .. Τελικά επιμένεις στην άποψη σου ότι καλά κάνουν και κορνάρουν οι στρίβοντες δεξιά σε αυτούς που κινούνται στην δεξιά λωρίδα της Κωνσταντινουπόλεως με κατεύθυνση ευθεία εμπρός προς πλατεία Μπουρναζίου σταματήσουν στο κόκκινο φανάρι πορείας εμπρός ; Εσύ είδες στο βίντεο της διαδρομής (το οποίο το ξεκίνησα πολλά μέτρα πριν την διασταύρωση) κάτι που να μην επιτρέπει την οδήγηση στην δεξιά λωρίδα κινούμενος ευθεία ; Κάποια διαγράμμιση ; Κάποια σήμανση ; Κάποια διαπλάτυνση έξτρα δεξιάς λωρίδας ; Ένα βέλος επί του οδοστρώματος έστω ; Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε το αντικανονικό στην πορεία εμπρός. Απλώς σταματάς στο κόκκινο φανάρι και σε βρίζουν αυτοί που στρίβουν δεξιά. 36.-Google.m4v.e64187fc38833dd2326654c7eaf4eb20.m4v.mp4 1
mihanikos1 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Όπως σωστά είπα, δεν αναφέρει πουθενά ότι αντιστοιχεί ένα φανάρι για κάθε λωρίδα. Αν το λέει, παραθέτεις το αντίστοιχο κομμάτι @mihanikos1 εσύ μάλλον αναφέρεσαι στην ύπαρξη κόκκινου βέλους, και όχι τόσο στον αριθμό των φαναριών Άντε να το βάλω πάλι με επισήμανση. 3
salss Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, geopro είπε Τελικά επιμένεις στην άποψη σου ότι καλά κάνουν και κορνάρουν οι στρίβοντες δεξιά σε αυτούς που κινούνται στην δεξιά λωρίδα της Κωνσταντινουπόλεως με κατεύθυνση ευθεία εμπρός προς πλατεία Μπουρναζίου σταματήσουν στο κόκκινο φανάρι πορείας εμπρός ; Εσύ είδες στο βίντεο της διαδρομής (το οποίο το ξεκίνησα πολλά μέτρα πριν την διασταύρωση) κάτι που να μην επιτρέπει την οδήγηση στην δεξιά λωρίδα κινούμενος ευθεία ; Κάποια διαγράμμιση ; Κάποια σήμανση ; Κάποια διαπλάτυνση έξτρα δεξιάς λωρίδας ; Ένα βέλος επί του οδοστρώματος έστω ; Δεν υπάρχει απολύτως τίποτε το αντικανονικό στην πορεία εμπρός. Απλώς σταματάς στο κόκκινο φανάρι και σε βρίζουν αυτοί που στρίβουν δεξιά. 36.-Google.m4v.e64187fc38833dd2326654c7eaf4eb20.m4v.mp4 1.74 MB · 0 downloads εσύ ξανά το Σεπτέμβριο https://www.vrisko.gr/search/Σχολές-Οδηγών/ελλαδα/
geopro Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, salss είπε εσύ ξανά το Σεπτέμβριο https://www.vrisko.gr/search/Σχολές-Οδηγών/ελλαδα/ Είσαι confused. Για ποιο λόγο όμως ? Είσαι και εσύ της άποψης ότι καλά κάνουν και βρίζουν οι στρίβοντες δεξιά με πράσινο αυτούς που κινούνται ευθεία εμπρός καθώς κινούνται στην δεξιά λωρίδα και σταματούν στο κόκκινο σηματοδότη ; Προκύπτει από κάπου ότι η συγκεκριμένη δεξιά λωρίδα προορίζεται για υποχρεωτική δεξιά στροφή ; Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιος νωρίτερα, σε αντίθετη περίπτωση που το φανάρι για στροφή δεξιά ήταν κόκκινο και κάποιος που ερχόταν από πίσω με κατεύθυνση ευθεία εμπρός με πράσινο φανάρι τί θα απαιτούσε βρίζοντας και κορναροντας από τον προπορευόμενο ; Να κατευθυνθεί με το ζόρι ευθεία ή μήπως να στρίψει δεξιά αντικανονικά με κόκκινο ; Για πείτε μου γιατί έτοιμος είμαι να καταθέσω το σαράντακονταετιας δίπλωμα οδήγησης μου.
salss Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, geopro είπε Είσαι confused. Για ποιο λόγο όμως ? Είσαι και εσύ της άποψης ότι καλά κάνουν και βρίζουν οι στρίβοντες δεξιά με πράσινο αυτούς που κινούνται ευθεία εμπρός καθώς κινούνται στην δεξιά λωρίδα και σταματούν στο κόκκινο σηματοδότη ; Προκύπτει από κάπου ότι η συγκεκριμένη δεξιά λωρίδα προορίζεται για υποχρεωτική δεξιά στροφή ; Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε κάποιος νωρίτερα, σε αντίθετη περίπτωση που το φανάρι για στροφή δεξιά ήταν κόκκινο και κάποιος που ερχόταν από πίσω με κατεύθυνση ευθεία εμπρός με πράσινο φανάρι τί θα απαιτούσε βρίζοντας και κορναροντας από τον προπορευόμενο ; Να κατευθυνθεί με το ζόρι ευθεία ή μήπως να στρίψει δεξιά αντικανονικά με κόκκινο ; Για πείτε μου γιατί έτοιμος είμαι να καταθέσω το σαράντακονταετιας δίπλωμα οδήγησης μου. Είμαι της άποψης οτι: άρα οι ερχόμενοι από πίσω σου με φλας αναμμένο στην παραπάνω συνθήκη δεν πρέπει να παρακωλύονται. πάμε πάλι να δούμε τι είναι ο σηματοδότης και τι τα πρόσθετα βέλη που αναφέρει ο κοκ (όχι το κωκ το γλυκό) στο άρθρο 6 Γι αυτό λέω για μια επανεκπαιδευση σε σχολή οδηγών μόνο καλό κάνει και τέλος όχι δε μ αρέσει να βρίζω και δεν πατώ κόρνα αμα δε χρειάζεται 😎 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2023 από salss
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα