Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στο φορουμ , 

χθες που καθόμουν στον καναπε στο σαλόνι και χαζευα μου ήρθε η ιδέα, καθώς δεν έχω φωτιστικό στο χώρο του καθηστικού επειδή φωτιζεται απο το πάσο της κουζινας να εγκαταστίσω μια Led ταινία περιμετρικα στο σαλόνι. Ο κυριος λόγος έιναι όταν εισερχομαι στο σπίτι δεν υπαρχει φως να ανοιξω όσο του να φτασω στο πάσο της κουζινας . Δεν ήθελα να εγκαταστησω φωτιστικό στο σαλόνι γιατι ειναι μικρο και φοβάμαι μην κλείσει τον χωρο. 

Δεν έχω εμπειρία στα ηλεκτρολογικά και γι'αυτο θα ήθελα την γνωμη σας, τα χέρια μου πιανουν γενικά. 

1) κατα πόσο ευκολό είναι αυτο που ζητάω , ισως να το έχει κανει  κάποιος να μπορούσε να μοιραστεί μαζι μου τον τρόπο . 

2) άξιζει ή να παρω ενα φωτιστικό οροφης και να τελειώνω . 

τι λετε; 

Δημοσ.

Αν δεν έχεις καθόλου ιδέα με ηλεκτρολογικά, επειδή με το ρεύμα πάντα ελοχεύει κίνδυνος να ζεματιστείς, μάλλον είναι καλύτερο να ζητήσεις τη δουλειά αυτή από κάποιο ηλεκτρολόγο.

Υποθέτω υπάρχει αναμονή για φωτιστικό στο ταβάνι του σαλονιού και σκέφτεσαι να βάλεις την ταινία σε αυτή για να χρησιμοποιήσεις και τους διακόπτες, σωστά;  Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να επεκτείνεις το καλώδιο αυτό από το ταβάνι προς κάποιον τοίχο και μετά πρέπει να παρεμβάλεις μετασχηματιστή και έπειτα τη ταινία led. Το θέμα είναι ότι κάπως πρέπει να κρύψεις το μετασχηματιστή και την επέκταση του καλωδίου που θα τραβήξεις από το κέντρο του ταβανιού.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, janus5555 είπε

Αν δεν έχεις καθόλου ιδέα με ηλεκτρολογικά, επειδή με το ρεύμα πάντα ελοχεύει κίνδυνος να ζεματιστείς, μάλλον είναι καλύτερο να ζητήσεις τη δουλειά αυτή από κάποιο ηλεκτρολόγο.

Υποθέτω υπάρχει αναμονή για φωτιστικό στο ταβάνι του σαλονιού και σκέφτεσαι να βάλεις την ταινία σε αυτή για να χρησιμοποιήσεις και τους διακόπτες, σωστά;  Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να επεκτείνεις το καλώδιο αυτό από το ταβάνι προς κάποιον τοίχο και μετά πρέπει να παρεμβάλεις μετασχηματιστή και έπειτα τη ταινία led. Το θέμα είναι ότι κάπως πρέπει να κρύψεις το μετασχηματιστή και την επέκταση του καλωδίου που θα τραβήξεις από το κέντρο του ταβανιού.

Ναι δεν το είχα ετσι ακριβώς στο μυαλό μου , ελεγα να τραβιξω κατευθείαν γραμμη απο το ale retour καθετα προς το ταβανι και να κρυψω το καλώδιο με μια μικρη διαδρομή. 

39 λεπτά πριν, HALF EVIL είπε

Βάλε ένα ωραίο φωτιστικό και άσε το τσίρκο. 

Είναι μια λυση και αυτή που αναφέρεστε σκεφτόμουν να εξετασω βέβαια ολες τις επιλογες μου πρώτα.

Δημοσ.

Υπάρχουν έτοιμα κιτ ταινίας που δεν χρειάζεται να είσαι ηλεκτρολόγος για να τα εγκαταστήσεις.

Έτοιμο κιτ με τροφοδοτικό που θα βάλεις στην πρίζα και χειριστήριο για τον έλεγχο (άναψε-σβησε, επιλογή χρωμάτων-φωτεινότητας ανάλογα των δυνατοτήτων της ταινίας)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vlospa84 είπε

Ναι δεν το είχα ετσι ακριβώς στο μυαλό μου , ελεγα να τραβιξω κατευθείαν γραμμη απο το ale retour καθετα προς το ταβανι και να κρυψω το καλώδιο με μια μικρη διαδρομή. 

Είναι μια λυση και αυτή που αναφέρεστε σκεφτόμουν να εξετασω βέβαια ολες τις επιλογες μου πρώτα.

τα λεντ θελουν μετασχηματιστη, δε δουλευουν με 220V

και αν θα βαλεις λεντ στο ταβανι, πχ στην ενωση τοιχου-ταβανιου θελεις και διαχυτη αλλιως θα ειναι τσιρκο μεντρανο, θα βλεπεις καθε λεντ jξεχωριστα οχι διαχυτο φως

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vlospa84 είπε

Υπάρχουν ωραιότατα φωτιστικά με led, νομίζω σχεδόν όλα ποιά έτσι είναι, για το ταβάνι και εναλλάκτικά μπορείς να βάλεις κάποιο κανονικό αλλά με led λάμπες που τις χειρίζεσαι με τηλεκοντρόλ για να επιλέγεις φωτεινότητα, θερμοκρασία, χρώματα, εφέ, κλπ.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, vlospa84 είπε

Σωστά το φαντάστηκες, σε αυτή την περίπτωση αν μπορείς να πειράξεις καλώδια από μέσα, δε χρειάζεται να τραβήξεις από το αλε ρετούρ, μπορείς να βγάλεις το συγκεκριμένο καλώδιο από το κουτί που βρίσκεται ευθεία πάνω από το διακόπτη και να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα που λέω, μετασχηματιστές κτλ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, dpolal είπε

Υπάρχουν ωραιότατα φωτιστικά με led, νομίζω σχεδόν όλα ποιά έτσι είναι, για το ταβάνι και εναλλάκτικά μπορείς να βάλεις κάποιο κανονικό αλλά με led λάμπες που τις χειρίζεσαι με τηλεκοντρόλ για να επιλέγεις φωτεινότητα, θερμοκρασία, χρώματα, εφέ, κλπ.

ναι πιθανόν να είναι η πιο εύκολη λυση . 

15 ώρες πριν, fredd0 είπε

τα λεντ θελουν μετασχηματιστη, δε δουλευουν με 220V

και αν θα βαλεις λεντ στο ταβανι, πχ στην ενωση τοιχου-ταβανιου θελεις και διαχυτη αλλιως θα ειναι τσιρκο μεντρανο, θα βλεπεις καθε λεντ jξεχωριστα οχι διαχυτο φως

σωστα ειναι αυτα που λες και έγω εχω σκεφτεί οτι χρειάζεται διαχύτης. Η κορνίζα του ταβανιού μου εχει ενα μικρο κενό που ειναι τόσο όσο να χωρεσει η ledταινία , ετσι μου ηρθε η ιδεα. 

2 ώρες πριν, janus5555 είπε

Σωστά το φαντάστηκες, σε αυτή την περίπτωση αν μπορείς να πειράξεις καλώδια από μέσα, δε χρειάζεται να τραβήξεις από το αλε ρετούρ, μπορείς να βγάλεις το συγκεκριμένο καλώδιο από το κουτί που βρίσκεται ευθεία πάνω από το διακόπτη και να συνεχίσεις με τα υπόλοιπα που λέω, μετασχηματιστές κτλ.

εαν καταλήξω τλκ σε αυτο τον σχεδιασμό μαλλον αυτο θα ακολουθησω . Εαν και βλεπω αρκετα σχολια που με προτρέπουν απλα σε φωτιστικό 

Δημοσ.

Σε προτρέπουν σε φωτιστικό για να μη μπλέκεις αλλά τα led είναι εξαιρετικός τρόπος φωτισμού και όλο και πιο διαδεδομένος- γκούγκλαρε να δεις ιδέες κτλ. Και πιο οικονομικός στην τελική, για μια ταινία led δε θα δώσεις πάνω από 20-30€ για να φωτίσεις όλο το δωμάτιο ενώ για ένα καλό φωτιστικό εύκολα ξεπερνάς τα 100€. τσπ, καλό να βγει ό,τι κι αν κάνεις ;) 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, janus5555 είπε

Σε προτρέπουν σε φωτιστικό για να μη μπλέκεις αλλά τα led είναι εξαιρετικός τρόπος φωτισμού και όλο και πιο διαδεδομένος- γκούγκλαρε να δεις ιδέες κτλ. Και πιο οικονομικός στην τελική, για μια ταινία led δε θα δώσεις πάνω από 20-30€ για να φωτίσεις όλο το δωμάτιο ενώ για ένα καλό φωτιστικό εύκολα ξεπερνάς τα 100€. τσπ, καλό να βγει ό,τι κι αν κάνεις ;) 

ευχαριστώ πολυ ! Θα επανέλθω με φωτογραφια μολις καταφέρω να το φτιαξω το σαλόνι. 

Δημοσ.

έτσι ξεκινάνε συνήθως οι ειδήσεις στα σάιτ : σκοτώθηκε από το ρεύμα το 2023 επειδή έπιαναν τα χέρια του :)

ρώτα πρώτα εναν ηλεκτρολόγο πως μπορείς να βάλεις φως εκεί που θες αν δεν υπάρχει καθόλου φωτιστικό ή αναμονή για φωτιστικό και μετά βλέπεις τι μπορείς να πάρεις. Αν δεν υπάρχει καθόλου αναμονή για φωτιστικό στο ταβάνι, μπορεί να σε βολεύει και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό.

Δημοσ.

Εγώ μπερδεύτηκα. Υπάρχει ήδη καλωδίωση aller-retour στο χώρο, και θέλεις να προσθέσεις μία ταινία LED στο σαλόνι; Εύκολο, αν έχεις και τις στοιχειώδεις ηλεκτρολογικές γνώσεις ώστε να μη ψηθείς. Σίγουρα όμως δεν αρκεί το «πιάνουν τα χέρια μου».

Υπάρχει απλός διακόπτης στην κουζίνα, κι εσύ θέλεις να κάνεις aller-retour με το σαλόνι ώστε ν' ανάβει και από τα 2 σημεία; Εκεί ανεβαίνουμε level, καθώς θέλεις νέα καλωδίωση. Το aller-retour θέλει διπλά καλώδια και ειδικό διακόπτη. Και σίγουρα δε θα θέλεις να το κάνεις με κανάλι, καθώς θα 'ναι κακάσχημο, οπότε μάλλον θα πρέπει να τραβήξεις καλώδια μέσα στους σωλήνες. Αυτή όμως δεν είναι δουλειά που απαιτεί μόνο «στοιχειώδεις γνώσεις», εκεί θέλει κανονικές γνώσεις ηλεκτρολογικών.

• Moderators
Δημοσ.

Εφόσον μιλάς για ταινία led άρα δεν θες κάτι τρελό για την απόδοση, καλύτερα να κοιτάξεις για κάποιο φωτιστικό τοίχου, η ταινία led σπάνια θα καλύψει κάποιον για κύρια πηγή φωτισμού

Δημοσ.
10 hours ago, Inuyasha said:

Εφόσον μιλάς για ταινία led άρα δεν θες κάτι τρελό για την απόδοση, καλύτερα να κοιτάξεις για κάποιο φωτιστικό τοίχου, η ταινία led σπάνια θα καλύψει κάποιον για κύρια πηγή φωτισμού

Μια χαρά καλύπτει, μέχρι και να γίνει το σπίτι μέρα. Υπάρχουν και ταινίες 15+ watt / μέτρο. Δεν είναι μόνο οι «διακοσμητικές». Απλώς, συνήθως σε παλιότερα σπίτια που το σχέδιο δεν επιτρέπει κρυφό φωτισμό, μία ταινία δεν είναι πολύ όμορφη αισθητικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...