FISHTER Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω για μια παραγγελία που έχω κάνει από AliExpress,έχω παραγγείλει ένα σκαφακι ψαρέματος και η αγορά του ήταν στα 198 ευρώ.μιλησα με το πωλητή να μου στείλει την απόδειξη.και μου έστειλε με τελική τιμή στα 98 ευρώ.χωρις να του έχω πει εγώ κάτι.θα περάσει τελωνείο;αυτό γιατί το έκανε ο πωλητής; εκείνον όταν τον ρώτησα μου είπε ότι θα πληρώσω τους φόρους,της χώρας μου.επισης απ'"ότι είδα τώρα είναι στο postenl και η αγορά έχει γίνει με heavy parcel,με ποια εταιρεία θα παραλάβω;και πως θα ενημερωθώ;θα έρθει συστημένο;
kormos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 53 λεπτά πριν, FISHTER είπε Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω για μια παραγγελία που έχω κάνει από AliExpress,έχω παραγγείλει ένα σκαφακι ψαρέματος και η αγορά του ήταν στα 198 ευρώ.μιλησα με το πωλητή να μου στείλει την απόδειξη.και μου έστειλε με τελική τιμή στα 98 ευρώ.χωρις να του έχω πει εγώ κάτι.θα περάσει τελωνείο;αυτό γιατί το έκανε ο πωλητής; εκείνον όταν τον ρώτησα μου είπε ότι θα πληρώσω τους φόρους,της χώρας μου.επισης απ'"ότι είδα τώρα είναι στο postenl και η αγορά έχει γίνει με heavy parcel,με ποια εταιρεία θα παραλάβω;και πως θα ενημερωθώ;θα έρθει συστημένο; Κάτι μου λέει ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις 30-40€ όταν με το καλό φτάσει... ... ίσως και παραπάνω 1
FISHTER Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Το θέμα είναι να το παραλάβω..και ας τα πληρώσω.. είναι στάνταρ ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ όμως και θα έρθει ειδοποίηση να πληρώσω εκεί;
kormos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, FISHTER είπε Το θέμα είναι να το παραλάβω..και ας τα πληρώσω.. είναι στάνταρ ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ όμως και θα έρθει ειδοποίηση να πληρώσω εκεί; Συνήθως από ΕΛΤΑ παραλαμβάνεις... Ειδοποίηση θα λάβεις με το ανάλογο αντίτιμο
sakisgri Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Στις 26/11/2023 στις 7:15 ΜΜ, FISHTER είπε Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω για μια παραγγελία που έχω κάνει από AliExpress,έχω παραγγείλει ένα σκαφακι ψαρέματος και η αγορά του ήταν στα 198 ευρώ.μιλησα με το πωλητή να μου στείλει την απόδειξη.και μου έστειλε με τελική τιμή στα 98 ευρώ.χωρις να του έχω πει εγώ κάτι.θα περάσει τελωνείο;αυτό γιατί το έκανε ο πωλητής; εκείνον όταν τον ρώτησα μου είπε ότι θα πληρώσω τους φόρους,της χώρας μου.επισης απ'"ότι είδα τώρα είναι στο postenl και η αγορά έχει γίνει με heavy parcel,με ποια εταιρεία θα παραλάβω;και πως θα ενημερωθώ;θα έρθει συστημένο; Καλησπέρα, λίγο αργά αλλά λογικά δεν παρελαβες ακόμα. Πιο πιθανό ναι θα περασει τελωνείο, γιατι στη τιμή που πλήρωσες στο Aliexpress λογικά θα έχει αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α. αφού η αξία ήταν πάνω από τα 186€ που ειναι το όριο. Αν ειναι έτσι στο ckeckout θα είχε price adjustment και εκεί θα ειναι η αξία του Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε. Έβαλε μικρότερη τιμή για να πληρωσεις λιγότερο Φ.Π.Α και να μη πληρωσεις δασμοί στην Ελλαδα (δασμοί έχουν τα αντικείμενα που κοστίζουν πάνω από 150€ χωρίς τον Φ.Π.Α). Το δέμα θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ, ναι ειναι συστημένο, και η χρέωση μάλλον θα ειναι 10€ τέλη εκτελωνισμού και 23,50€ Φ.Π.Α Υπάρχει και περίπτωση να γίνει και κάποιο λάθος και να πληρώσεις μόνο Τέλη εκτελωνισμού 10€ και τπτ άλλο (το έχουμε δει και αυτό). Υπάρχει θέμα για το Aliexpress. Αν εχεις κάποια απορία μπορεις να ρωτήσεις και εδώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα