Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω για μια παραγγελία που έχω κάνει από AliExpress,έχω παραγγείλει ένα σκαφακι ψαρέματος και η αγορά του ήταν στα 198 ευρώ.μιλησα με το πωλητή να μου στείλει την απόδειξη.και μου έστειλε με τελική τιμή στα 98 ευρώ.χωρις να του έχω πει εγώ κάτι.θα περάσει τελωνείο;αυτό γιατί το έκανε ο πωλητής; εκείνον όταν τον ρώτησα μου είπε ότι θα πληρώσω τους φόρους,της χώρας μου.επισης απ'"ότι είδα τώρα είναι στο postenl και η αγορά έχει γίνει με heavy parcel,με ποια εταιρεία θα παραλάβω;και πως θα ενημερωθώ;θα έρθει συστημένο;

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, FISHTER είπε

Καλησπέρα παιδιά,θα ήθελα να ρωτήσω για μια παραγγελία που έχω κάνει από AliExpress,έχω παραγγείλει ένα σκαφακι ψαρέματος και η αγορά του ήταν στα 198 ευρώ.μιλησα με το πωλητή να μου στείλει την απόδειξη.και μου έστειλε με τελική τιμή στα 98 ευρώ.χωρις να του έχω πει εγώ κάτι.θα περάσει τελωνείο;αυτό γιατί το έκανε ο πωλητής; εκείνον όταν τον ρώτησα μου είπε ότι θα πληρώσω τους φόρους,της χώρας μου.επισης απ'"ότι είδα τώρα είναι στο postenl και η αγορά έχει γίνει με heavy parcel,με ποια εταιρεία θα παραλάβω;και πως θα ενημερωθώ;θα έρθει συστημένο;

Κάτι μου λέει ότι θα χρειαστεί να πληρώσεις 30-40€ όταν με το καλό φτάσει...

... ίσως και παραπάνω

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα είναι να το παραλάβω..και ας τα πληρώσω.. είναι στάνταρ ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ όμως και θα έρθει ειδοποίηση να πληρώσω εκεί;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, FISHTER είπε

Το θέμα είναι να το παραλάβω..και ας τα πληρώσω.. είναι στάνταρ ότι θα έρθει με ΕΛΤΑ όμως και θα έρθει ειδοποίηση να πληρώσω εκεί;

Συνήθως από ΕΛΤΑ παραλαμβάνεις...

Ειδοποίηση θα λάβεις με το ανάλογο αντίτιμο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/11/2023 στις 7:15 ΜΜ, FISHTER είπε

Καλησπέρα, λίγο αργά αλλά λογικά δεν παρελαβες ακόμα. Πιο πιθανό ναι θα περασει τελωνείο, γιατι στη τιμή που πλήρωσες στο Aliexpress λογικά θα έχει αφαιρεθεί ο Φ.Π.Α. αφού η αξία ήταν πάνω από τα 186€ που ειναι το όριο. Αν ειναι έτσι στο ckeckout θα είχε price adjustment και εκεί θα ειναι η αξία του Φ.Π.Α που αφαιρέθηκε.

Έβαλε μικρότερη τιμή για να πληρωσεις λιγότερο Φ.Π.Α και να μη πληρωσεις δασμοί στην Ελλαδα (δασμοί έχουν τα αντικείμενα που κοστίζουν πάνω από 150€ χωρίς τον Φ.Π.Α).

Το δέμα θα σου το παραδώσει τα ΕΛΤΑ, ναι ειναι συστημένο, και η χρέωση μάλλον θα ειναι 10€ τέλη εκτελωνισμού και 23,50€ Φ.Π.Α

Υπάρχει και περίπτωση να γίνει και κάποιο λάθος και να πληρώσεις μόνο Τέλη εκτελωνισμού 10€ και τπτ άλλο (το έχουμε δει και αυτό).

Υπάρχει θέμα για το Aliexpress. Αν εχεις κάποια απορία μπορεις να ρωτήσεις και εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...