zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποιά είναι το oφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος για το σπίτι που το δηλώνει ως πρώτη κατοικία; Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2023 από zoranb
GREGORYMO Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 31 λεπτά πριν, zoranb είπε Ποιά είναι το ωφέλη που μπορεί να αποκομίσει κάποιος για το σπίτι που το δηλώνει ως πρώτη κατοικία; Δηλαδή?
zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δεν ξέρω αλλά νομίζω ένα όφελος είναι πως μπορεί να επιδοτηθεί η αγορά, αλουμινένιων κουφωμάτων?
GREGORYMO Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, zoranb είπε Δεν ξέρω αλλά νομίζω ένα όφελος είναι πως μπορεί να επιδοτηθεί η αγορά, αλουμινένιων κουφωμάτων? ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της χώρας, έχουν μια κατοικία που μένουν και αυτή ονομάζεται πρώτη. ΟΛΟΙ αυτοί θα επιδοτηθούν με αγορά κουφωμάτων? Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2023 από GREGORYMO Συμπληρώμα
zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν έχουν όλοι για να μένουν σε ιδιόκτητη κατοικία, πολλοί νοικιάζουν. Δε νομίζω πως το "πρώτη κατοικία" αφορά νοικιασμένο σπίτι. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2023 από zoranb
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 4 minutes ago, zoranb said: Δεν έχουν όλοι για να μένουν σε ιδιόκτητη κατοικία, πολλοί νοικιάζουν. Δε νομίζω πως το "πρώτη κατοικία" αφορά νοικιασμένο σπίτι. Ε λοιπόν κάνεις λάθος, πρακτικά ο χαρακτηρισμός "πρώτη κατοικία" αφορά οποιοδήποτε χώρο ο οποίος δηλώνεται ως κύρια κατοικία, άσχετα αν είναι μονοκατοικία διαμέρισμα ή ακόμα και δωμάτιο, άσχετα αν είναι ιδιόκτητο ή μισθωμένο, άσχετα αν μέσα σε αυτό ζει ένα ή περισσότερα άτομα. 1
zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Όταν είναι χαρακτηρισμένο ένα σπίτι ως πρώτη κατοικία, θα επιδοτηθώ εάν αλλάξω τα αλουμίνια; Το έχει κάνει κανείς αυτό;
Joshua21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Κλασσικό Ζόραν μπι θέμα... Όχι, δεν επιδοτείσαι μόνο και μόνο αν το σπίτι είναι δηλωμένο ως πρώτη κατοικία, για την ακρίβεια δεν είναι καν απαραίτητο να το δηλώνει κάποιος την τρέχουσα στιγμή ως πρώτη κατοικία του. Για να επιδοτηθείς θα πρέπει να τρέχει κάποιο πρόγραμμα στο οποίο πρέπει να υπαχθείς, και για να γίνει αυτό πρέπει να συντρέχουν ένα βουνό προϋποθέσεις. 2
andreas1gr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, zoranb είπε Όταν είναι χαρακτηρισμένο ένα σπίτι ως πρώτη κατοικία, θα επιδοτηθώ εάν αλλάξω τα αλουμίνια; Όχι. Για να πάρεις επιδότηση από πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση κατά 3 κατηγορίες ενεργειακής κατάταξης. Και με τα κουφώματα μόνο δεν το πετυχαίνεις. 1
zio10 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Επισης δεν πληρωνεις φόρο μεταβίβασης κατά την αγορά αν είναι πρώτη κατοικία. Αν θες να το πουλήσεις ή να το νοικιάσεις πριν την πενταετία όμως πρέπει να τον πληρώσεις. 1
zoranb Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Όταν αλλάξει κάποιος σπίτι κ θέλει να χαρακτηριστεί το νέο που θα πάει ως πρώτη κατοικία, μπορεί να το κάνει; Πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, πρέπει να περιμένει κάποιο χρονικό διάστημα;
andreas1gr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2023 38 λεπτά πριν, zoranb είπε Όταν αλλάξει κάποιος σπίτι κ θέλει να χαρακτηριστεί το νέο που θα πάει ως πρώτη κατοικία, μπορεί να το κάνει; Πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, πρέπει να περιμένει κάποιο χρονικό διάστημα; Χαρακτηρίζει ως πρώτη κατοικία κάθε χρόνο όταν υποβάλλει φορολογική δήλωση, το σπίτι στο οποίο ζει. Αν έχει και δεύτερο σπίτι, χαρακτηρίζει όποιο από τα 2 θέλει σαν 1η κατοικία, αρκεί να είναι κοντά, γιατί δεν γίνεται να εργάζεσαι στην Καλαμάτα και να λες ότι η 1η κατοικία σου είναι το σπίτι στο χωριό στο Σουφλί... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα