polemikos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Η ASUS ανακοίνωσε την πρώτη κάρτα γραφικών στον κόσμο που εξοπλίζεται με μία υποδοχή για μονάδα αποθήκευσης M.2 SSD προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη ψύξη που απαιτείται από τις τελευταίας γενιάς, υψηλής απόδοσης λύσεις NVMe PCIe M.2 SSD. Η κάρτα γραφικών ASUS DUAL-RTX4060TI-O8G-SSD (αυτή είναι η ονομασία του μοντέλου), βασίζεται στον γνωστό επεξεργαστή της NVIDIA, GeForce RTX 4060 Ti που βασίζεται στην αρχιτεκτονική «Ada Lovelace» της NVIDIA. Ο επεξεργαστής γραφικών ενσωματώνει 4.352 πυρήνες CUDA® με 3ης γενιάς πυρήνες RT (Ray Tracing) και 4ης γενιάς πυρήνες Tensor με υποστήριξη DLSS 3.5 και frame generation ενώ το υποσύστημα μνήμης 8GB GDDR6 ταχύτητας 18Gbps επικοινωνεί με τον επεξεργαστή γραφικών μέσω ενός διαύλου με εύρος 128-bit. Ο επεξεργαστής γραφικών διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 2.565 MHz που με τη λειτουργία υπερχρονισμού (OC Mode) φτάνει τα 2.595MHz. Αυτό που ενδιαφέρει ωστόσο στη συγκεκριμένη υλοποίηση είναι μία υποδοχή M.2 που υπάρχει στο πίσω μέρος της κάρτας γραφικών και υποστηρίζει μονάδες αποθήκευσης NVMe PCIe M.2 SSD τύπου 2280. Όπως αναφέραμε, είναι η πρώτη κάρτα γραφικών στον κόσμο που πωλείται με ενσωματωμένη υποδοχή M.2 SSD. Αν και η κάρτα γραφικών ASUS DUAL-RTX4060TI-O8G-SSD υποστηρίζει PCIe 4.0, αν η μητρική πλακέτα και η μονάδα αποθήκευσης NVMe PCIe M.2 SSD υποστηρίζουν και οι δύο το πρότυπο PCIe 5.0, τότε το solid state drive θα λειτουργεί με την πλήρη ταχύτητα PCIe 5.0. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η ASUS συνιστά την εγκατάσταση-τοποθέτηση της κάρτας γραφικών στην άνω υποδοχή PCIe της μητρικής πλακέτας για να διασφαλιστεί η απευθείας επικοινωνία με τον επεξεργαστή. Η Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD της ASUS διαθέτει σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες τεχνολογίας Axial-tech που διατηρούν τη θερμοκρασία της στα ιδανικά επίπεδα κατά το παιχνίδι. Οι συγκεκριμένοι ανεμιστήρες ωστόσο φροντίζουν να διατηρούν χαμηλές και τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο solid state drive. Οι μονάδες αποθήκευσης NVMe PCIe 5.0 M.2 SSD έχει αποδειχτεί ότι σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν καλό σύστημα ψύξης, ενεργό ή παθητικό, και το ενσωματωμένο σύστημα ψύξης της κάρτας γραφικών είναι μία εξαιρετική λύση. Σύμφωνα με δοκιμές της ASUS, οι μονάδες αποθήκευσης λειτουργούν με έως και 40% χαμηλότερες θερμοκρασίες όταν συνδέονται στην Dual GeForce RTX 4060 Ti SSD, παρέχοντας καλύτερη διάρκεια απόδοσης ανάγνωσης/εγγραφής σε σχέση με τις τυπικές υποδοχές M.2 που τοποθετούνται στη μητρική κάρτα. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Zengar Zombolt Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) αδιάφορο νομίζω για τους περισσότερους.... ίσως σε τίποτα mini itx συστήματα που εχει μόνο 1 θύρα για ssd ; πιο πολύ το βλέπω ότι το εκαναν για να διώξουν τις 4060ti με τα 8gb Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από Zengar Zombolt 5 1
PadPoet Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Μιας και σχεδόν όλα τα PC μου είναι mini ITX form factor πλέον, η καρτούλα θα ήταν πολύ καλή αν δεν ήταν 128 bit το bus και αν είχε έστω 12gb VRAM. Τώρα με τα 8GB VRAM και το 128bit bus είναι φουλ ξενέρα για εμένα προσωπικά από την στιγμή που έχω δύο Asus Phoenix 3060 V2 12GB, - την μια την έχω βάλει και για πούλημα εδώ - οπότε το να πήγαινα σε κάτι τέτοιο δεν νομίζω να είχε και πολύ νόημα. Όσο για τον SSD μάλλον θα βράζει πάνω στην κάρτα. Και αν θελήσεις να του βάλεις καμιά σοβαρή ψύχτρα για SSD είναι πάααααρα πολύ πιθανόν να βρίσκει πάνω στην ψύχτρα της CPU αν είναι tower στυλ ψύχτρα. 1 1
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Παράγουμε περισσότερες τεχνολογίες από όσες μπορούμε να αξιοποιήσουμε... 6 1
geomrk Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 20 λεπτά πριν, PadPoet είπε Μιας και σχεδόν όλα τα PC μου είναι mini ITX form factor πλέον, η καρτούλα θα ήταν πολύ καλή αν δεν ήταν 128 bit το bus και αν είχε έστω 12gb VRAM. Τώρα με τα 8GB VRAM και το 128bit bus είναι φουλ ξενέρα για εμένα προσωπικά από την στιγμή που έχω δύο Asus Phoenix 3060 V2 12GB, - την μια την έχω βάλει και για πούλημα εδώ - οπότε το να πήγαινα σε κάτι τέτοιο δεν νομίζω να είχε και πολύ νόημα. απαντάς λες και η κάρτα δημιουργήθηκε με σκοπό να την χρησιμοποιήσεις εσύ 5 2
PadPoet Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 minutes ago, geomrk said: απαντάς λες και η κάρτα δημιουργήθηκε με σκοπό να την χρησιμοποιήσεις εσύ Απαντάω από την μεριά ενός τύπου που έχει ήδη στήσει PC εδώ και καιρό σε πολύ μικρό form factor, περιμένει μια καλύτερη λύση αναβάθμισης και όλες οι υλοποιήσεις για mini ITX στην σειρά 4060/4060 Ti από όλες τις εταιρείες μέχρι στιγμής είναι μαύρα χάλια. Αν δεις σε γκρουπ και subreddits ατόμων που στήνουν μικρά PC όλοι την παραπάνω άποψη μοιράζονται. Να φανταστείς η 3060 που έχω είναι 192bit το bus. Γενικώς με την σειρά 4060 τον παίξανε αγρίως... Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από PadPoet 6
dpolal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, pcos είπε γιατι νομιζω οτι ο SSD θα βραζει ετσι? 27 λεπτά πριν, PadPoet είπε Όσο για τον SSD μάλλον θα βράζει πάνω στην κάρτα. Και αν θελήσεις να του βάλεις καμιά σοβαρή ψύχτρα για SSD είναι πάααααρα πολύ πιθανόν να βρίσκει πάνω στην ψύχτρα της CPU αν είναι tower στυλ ψύχτρα. 4
PadPoet Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Just now, dpolal said: Ααααα, πολύ έξυπνο! Πάσο τότε με τον SSD! 1
Tlykog Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Τί κάνουν για να πουλήσουν 4060ti... Σε λίγο θα το δίνουν και με θήκη καφέ ενσωματωμένη στην κάρτα. 1
PadPoet Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 3 minutes ago, Tlykog said: Τί κάνουν για να πουλήσουν 4060ti... Σε λίγο θα το δίνουν και με θήκη καφέ ενσωματωμένη στην κάρτα. Πραγματικά πόσο αποτυχημένο lineup. 6 1
mistiri0 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Εκεί που μπορεί να σου καεί η κάρτα ως πιθανότητα, τώρα θα καεί πακέτο και ο ssd. Επίσης εν έτη 2023 8GB Ram? Αν συνεχίσει η AMD με τα ενσωματωμένα γραφικά των CPU έτσι το βλέπω να παίρνουμε μόνο CPU και ας παίζουμε medium setting σε Full HD, χωρίς να πληρώνουμε κάρτα γραφικών. 4
ontariyo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, pcos είπε γιατι νομιζω οτι ο SSD θα βραζει ετσι? Σμφωνω εγω πισω απο το back plate εχω τοποθετησει σε αποσταση ενα φαν στηριγμενο σε ραγα χειροποιητη αλλιως επερνε φωτια. Το μονο που βλεπω θετικο ειναι οτι εαν εχεις θεμα ασφαλειας στο σπιτι- γραφειο ξηλωνοντας την καρτα παιρνεις μαζι σου και τα αρχεια σου - λειτουργικο μαζι σου.
Arkin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Τί κάνουν για να πουλήσουν 4060ti... Σε λίγο θα το δίνουν και με θήκη καφέ ενσωματωμένη στην κάρτα. Αυτο με τον καφε θα πουλησουν πολυ στην Ελλαδα των ελληνων της καφετεριας. Ωραια ιδεα εδωσες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα