Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συζητάμε αν έχω δίκιο εγώ, που ισχυρίζομαι ότι λείπουν λεφτά από το ταμείο ή ο άλλος που λέει ότι δεν λείπουν γιατί υπήρχαν οφειλές. Εγώ είμαι καλυμμένος, το ξεκαθάρισα στο μυαλό μου ότι ισχύει το πρώτο. Επιπλέον, βλέπω ότι είναι ένα ζήτημα που μπορεί να μπερδέψει εύκολα τον καθένα, οπότε χάρη στη συζήτηση αποφάσισα να μην το τραβήξω. Όλα καλά.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι ο συγκεκριμένος έκατσε 10 χρόνια διαχειριστής αυτό σημαίνει ότι κανένας δεν αναλάμβανε και όλοι για τους δικούς τους λόγους έβγαζαν την ουρά τους απέξω. Δηλ. επί μία δεκαετία ήταν ...άμισθος δούλος όλων των υπόλοιπων που τώρα δικαίως ή αδίκως γκρινιάζουν για το έλλειμμα. Για δείτε όμως το σενάριο: έστω ότι είχατε δώσει τη διαχείριση σε γραφείο: χρέωση 80-100 μηνιαίως x12 μήνες x 10 χρονάκια= 9600-12.000 ευρώ μόνον οι αμοιβές του γραφείου διαχείρισης. Συν όλες οι χρεώσεις καθαριότητας, ασανσέρ, υδραυλικών, έκτακτα κλπ. για να μην αναφερθώ στο χοντρό κλέψιμο με το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα ήταν "επιβαρυμένες" γιατί το γραφείο πάντα τις φουσκώνει (άπειρα παραδείγματα).

Αν σας "έφαγε" 200 ευρώ το χρόνο στη δεκαετία (που κάλλιστα μπορεί να είναι λογιστικό έλλειμμα σε ένα μέρος ή συ νολικά) μη γκρινιάζετε. Έχετε κερδίσει πολύ περισσότερα από τα κοινόχρηστα που θα πληρώνατε. Αλλιώς ας φιλοτιμούνταν όλοι στην πολυκατοικία να κάνουν την εναλλάξ διαχείριση που υ ποχρεούνται από το καταστατικό

ΥΓ. Τα λέω εκ πείρας έχοντας κάτσει οκτώ χρόνια σερί διαχειριστής σε πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων γιατί ο Α δεν μπορεί γιατί έχει μωρά παιδιά, ο Β είναι υπέργηρος, ο Γ ασθενής, ο Δ αστυνομικός και έχει πολλή δουλειά, οι άλλοι τρεις ενοικιαστές και δε συμμαζεύεται. Έμεινα συνειδητά γιατί ήξερα ότι θα μας γδάρει το γραφείο διαχείρισης και δεν θα έχουμε τον έλεγχο στις δαπάνες μας. Και ναι μου βγήκε παρά τις προσπάθειές μου ένα 800άρι έλλειμμα στο τέλος και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι ...απατεώνας.

Επεξ/σία από kalmik
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, kalmik είπε

Τα λέω εκ πείρας έχοντας κάτσει οκτώ χρόνια σερί διαχειριστής σε πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων γιατί ο Α δεν μπορεί γιατί έχει μωρά παιδιά, ο Β είναι υπέργηρος, ο Γ ασθενής, ο Δ αστυνομικός και έχει πολλή δουλειά, οι άλλοι τρεις ενοικιαστές και δε συμμαζεύεται. Έμεινα συνειδητά γιατί ήξερα ότι θα μας γδάρει το γραφείο διαχείρισης και δεν θα έχουμε τον έλεγχο στις δαπάνες μας. Και ναι μου βγήκε παρά τις προσπάθειές μου ένα 800άρι έλλειμμα στο τέλος και προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι ...απατεώνας.

Ο διαχειριστης ειναι ο μαλάκας της παρέας. Και αυτο συμβαινει, γιατι καθε οικοδομή εχει 1-2 βλημματα, κακοπροαιρετους , που με την λογική της καλης γειτονίας, κανείς δεν τους βάζει στην θέση τους. Αν βρισεις λιγακι, αν σηκωσεις φωνη, και εννιοτε και καμια ψιλη, μαζευονται. Και μαζευονται γιατι ξερουν οτι ειναι καθαρματακια.

• Like 2
Δημοσ.

Στα 16 χρόνια της πολυκατοικίας μας 9 διαμερίσματα, είμαι τα 13 διαχειριστής και συνεχίζω ακάθεκτος. Τρεις έκαναν από 1 χρόνο όπως έλεγε το καταστατικό και όταν ήρθε η σειρά μου να κάνω και εγώ 1 χρόνο έχω κάνει ήδη 13. Κάνω τον κήπο βαφω τα κάγκελα, ηλεκτρολογικές εργασίες τα εύκολα λάμπες αισθητήρες κίνησης κτλ. Τα μόνα συνεργεία που έχουμε είναι καθαριότητας και ασανσέρ. Έχουμε και βόθρο. Δεν χρεωνω τίποτα και δεν μου μιλάει κανένας. Είμαστε οι 8 ιδιοκτήτες και νέοι άνθρωποι. Το ένα που νοικιάζεται έχουν έρθει 5 ενοικιαστές σε όλα τα χρόνια ευτυχώς και αυτοί ήσυχοι. Έχουμε αποθεματικό και 2 που χρωστάνε το μισό. Ήμουν αυτός που έδωσε το οικόπεδο αντιπαροχή και το πονάω, για αυτό ασχολούμαι. Ηταν το πατρικό που μεγάλωσα. 

Με τα θέματα που ανοίγουν εδώ κατά καιρούς από διάφορους περίεργους λέω ευτυχώς Παναγία μου.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, notist είπε

Στα 16 χρόνια της πολυκατοικίας μας 9 διαμερίσματα, είμαι τα 13 διαχειριστής και συνεχίζω ακάθεκτος. Τρεις έκαναν από 1 χρόνο όπως έλεγε το καταστατικό και όταν ήρθε η σειρά μου να κάνω και εγώ 1 χρόνο έχω κάνει ήδη 13. Κάνω τον κήπο βαφω τα κάγκελα, ηλεκτρολογικές εργασίες τα εύκολα λάμπες αισθητήρες κίνησης κτλ. Τα μόνα συνεργεία που έχουμε είναι καθαριότητας και ασανσέρ. Έχουμε και βόθρο. Δεν χρεωνω τίποτα και δεν μου μιλάει κανένας. Είμαστε οι 8 ιδιοκτήτες και νέοι άνθρωποι. Το ένα που νοικιάζεται έχουν έρθει 5 ενοικιαστές σε όλα τα χρόνια ευτυχώς και αυτοί ήσυχοι. Έχουμε αποθεματικό και 2 που χρωστάνε το μισό. Ήμουν αυτός που έδωσε το οικόπεδο αντιπαροχή και το πονάω, για αυτό ασχολούμαι. Ηταν το πατρικό που μεγάλωσα. 

Με τα θέματα που ανοίγουν εδώ κατά καιρούς από διάφορους περίεργους λέω ευτυχώς Παναγία μου.

Θα έρθει πάντως η ώρα κ θα καταλάβεις ότι κανείς δεν εκτιμά και θα στην πούνε κ ολας!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, notist είπε

Κάνω τον κήπο βαφω τα κάγκελα, ηλεκτρολογικές εργασίες τα εύκολα λάμπες αισθητήρες κίνησης κτλ. Τα μόνα συνεργεία που έχουμε είναι καθαριότητας και ασανσέρ. Έχουμε και βόθρο. Δεν χρεωνω τίποτα και δεν μου μιλάει κανένας.

Εδω σου λεω οτι βαζουμε μπροστα την πυροσβεση για συντηρηση (την ντιζελομηχανη) και εχουμε τα καθαρματα και λενε οτι βαζουμε χερι. Και αυτο συμβαινει γιατι θελουν το "μαγαζακι" τους εδω μεσα που τους το χαλασα. Και εχω και καποιους αλλους και καθονται και συζητανε μαζι τους, αντι να ριξουν μια ροχαλα και να γυρισουν την πλατη.
Κακος γειτονας μην σου κατσει! οτι χειρότερο!

Επεξ/σία από andreaspA
  • Like 1
Δημοσ.

Εσείς από πάνω είσαστε εξαιρέσεις. Κακά τα ψέματα, ο κανόνας είναι οι διαχειριστές να κάνουν λαμογιές, άλλοι από ανικανότητα, άλλοι για να βγάλουν το κατιτίς τους. Εγώ είμαι 4 χρόνια τώρα διαχειριστής στην πολυκατοικία που είναι η δουλειά μου, κέντρο της Αθήνας με 30 διαμερίσματα. Παρέλαβα το χάος, σπασμένα παράθυρα, χωρίς πόρτα, χωρίς φώτα, με γκράφιτι στους τοίχους. Αναγκάστηκα να ασχοληθώ γιατί ήθελα η πολυκατοικία να είναι ευπαρουσίαστη. Από τα 30 διαμερίσματα κανείς δεν με αμφισβήτησε μέχρι τώρα, αλλά τους δίνω αναφορά με την παραμικρή λεπτομέρεια και το αναγνωρίζουν αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kalmik είπε

προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν είμαι ...απατεώνας.

Ασε ρε,κλεφτης εισαι σαν τους αλλους που αναφερθηκαν.
Ο λαος απαιτει εξηγησεις.

27 λεπτά πριν, Philippe είπε

άλλοι από ανικανότητα

Η πλειοψηφια ειναι ανικανοι,συνηθως ειναι κατω απο το  αποδεκτο IQ.

Και ο λογος που αναλαμβανουν αυτοι,ειναι επειδη οι νορμαλ δε θελουν να αναλαβουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...