Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Τροφοδοτικού

Mojo-Jojo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα πρόσφατα την RX 6700XT και δυστηχώς δε το σηκώνει το τροφοδοτικό μου το οποίο είναι ένα XFX 550W +80 bronze plus.

Το υπόλοιπο setup είναι i3 12100f, 16GB RAM, 1TB HDD, 120GB SSD και 1TB M2 NVMe

Και θέλω να μου προτείνεται ένα μέχρι 80-90 ευρώ.

Επεξ/σία από Mojo-Jojo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανονικά δεν θα έπρεπε να εχεις κανενα πρόβλημα με αυτο που εχεις.  550w ειναι μια χαρα για το σύστημα σου.

Επεξ/σία από mixalis95320

Είσαι σίγουρος ότι δεν το σηκώνει;

Είναι παλιό και κρασαρει σε μεγάλα φορτία πχ gaming;

Πολύ δυνατό και με μεγάλο  wattage, κάποιοι αναφέρουν θέματα με τον ανεμιστήρα. Στην τιμή του χωρίς αντίπαλο με δυνατό όνομα

https://www.e-shop.gr/psu-corsair-cp-9020262-eu-rm750e-v2-750w-80-plus-gold-fully-modular-p-PER.547361

1 ώρα πριν, Mojo-Jojo είπε

Δε μου ανηγει καν το pc. Για αυτο υπεθεσα οτι φταιει το τροφοδοτικο.

Πριν με τη gtx 1050ti δεν ειχα προβλημα.

Δεν έχει ανοίξει καθόλου με την 6700 xt πάνω;

Το ενδεχόμενο να μην έχει μπει κάτι καλά το σκέφτηκες;

Στην κάρτα έβαλες καλώδιο με τροφοδοσία;

Να μην ανοίγει καθόλου δεν είναι φυσιολογικό

ό,τι είπε ο nickol-us, τσέκαρε πως τοποθετήθηκε σωστά κ παίρνει ρεύμα

αν πάλι δεν παίξει, ξαναβάλε την παλιά κ δες, μηπως φταίει η νέα gpu 

1 ώρα πριν, Mojo-Jojo είπε

Δε μου ανηγει καν το pc. Για αυτο υπεθεσα οτι φταιει το τροφοδοτικο.

Πριν με τη gtx 1050ti δεν ειχα προβλημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν με τη παλιά κάρτα γραφικών ανοίγει κανονικά το PC.

Όταν βάζω την καινούργια και συνδέω το 6pin και το 8pin(το οποίο είναι 4+4) στην τροφοδοσία δεν ανοίγει καν.

Η κάρτα έχει κουμπώσει κανονικά. 

Πάντως είδα πως προτείνουν 650watt minimum.

Επεξ/σία από Mojo-Jojo

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Αν με το κανονικά εννοείς με ddu, χωρίς να είσαι συνδεδεμένος στο Internet (αν έχεις καλώδιο ethernet βγάλτο), ιδανικά σε safe mode,

2) επίσης εάν είσαι σίγουρος ότι έχεις συνδέσει το καλώδιο στην κάρτα και όχι στη μητρική (ξέρω ότι ακούγεται προσβλητικό εάν ξέρεις τι κάνεις αλλά μου έχει τύχει επανειλλημένα σε troubleshooting)

3) Εάν η μητρική σου δεν έχει λαμπάκια ή ήχο που υποδεικνύουν κάτι άλλο (ram seating κλπ), εγώ θα τις έβγαζα να τις φυσήξω, όπως και τις θύρες που μπαίνουν, όπως και να ΄χει. 

Τότε επόμενο που κοιτάς είναι η κάρτα, μήπως είναι DOA. Εγώ παίζει να την έστελνα πίσω κατευθείαν.

Αν η κάρτα είναι οκ, μπορεί να χρειάζεσαι τροφοδοτικό. Αν το έχεις αρκετά χρόνια μπορεί να έχει φάει τόσο μεγάλο degrade, αν και πάλι περίεργο μου φαίνεται. Τα components σου δεν τραβάνε ούτε κατά διάνοια 500w, και κανονικά θα έπρεπε να ανοίγει όπως με την άλλη κάρτα, και σε μεγάλο φορτίο να κλείνει το pc.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

1) Εχεις κανα guide; Γιατι εγω εκανα settings->apps->uninstall οτι ειχε σχεση με Nvidia.

2) Ναι

3) Το θεμα ειναι οτι κουμπωσα την παλια και παιζει το pc μια χαρα οποτε δε νομιζω οτι εχουν θεμα οι RAM ή κατι αλλο.

4 λεπτά πριν, Mojo-Jojo είπε

Εχεις κανα guide; Γιατι εγω εκανα settings->apps->uninstall οτι ειχε σχεση με Nvidia.

https://www.tomshardware.com/how-to/uninstall-nvidia-amd-intel-gpu-drivers θα βρεις και αρκετά video youtube αν σε βολεύει περισσότερο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Mojo-Jojo Κάνε την παραπάνω διαδικασία με το ddu, που παρέθεσε ο niko13. Όπως βλέπεις το boot σε safe mode το λέει optional. Θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα αν με το που κατεβάσεις το ddu και το κάνεις install, βγεις εντελώς από το internet. Μετά θα ξεκινήσεις την διαδικασία μέσα από την εφαρμογή, αφού τα κλείσεις όλα.

Όλο αυτό γίνεται γιατί τα windows τείνουν να κατεβάζουν από μόνα τους κάποια βασικά drivers, που στην περίπτωσή μας δεν τα θέλουμε καθόλου. Γενικά ότι έχει σχέση με nvidia drivers πρέπει να φύγει από το pc, ακόμα και καταχωρήσεις στην registry. Πιθανότατα έχεις βρει λύση στο θέμα σου, αλλά εύχομαι καλή τύχη σε κάθε περίπτωση.

Επεξ/σία από tzavardin

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν έκανα το uninstall σύμφωνα με το guide αλλά και πάλι τίποτα. 

Το παράξενο είναι όταν κουμπωνω την κάρτα με τροφοδοσία ή ακόμα και χωρίς και δεν ανοίγει.

Η μητρική που έχω είναι αυτήGigabyte B660M DS3H DDR4 (rev. 1.x) Motherboard Micro ATX με Intel 1700 Socket

Επεξ/σία από Mojo-Jojo

Τότε επανέρχεσαι στα βήματα που είπα. Εγώ θα έκανα μια απελπιδα  προσπάθεια με reseat σε μνήμες και φύσημα στα slots και στις ίδιες, και μετά ή τσεκάρεις την κάρτα στο PC κάποιου φίλου, η ξεκινάς διαδικασία για rma  της κάρτας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...