Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χελλόου φρεντς. 

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας. Αποφάσισα εδώ και λίγες μέρες να ασχοληθώ λίγο πιο ζεστά με το χόμπι μου που είναι να παίζω και να ανεβάζω παιχνίδια στο YouTube μιας και βλέπω ότι υπάρχει ζήτηση απ'έξω (δεν σχολιάζω, απλά παίζω), έστω 1-5k/βίντεο τα παίρνω. Το θέμα όμως είναι το εξής:

Έχω ένα κανάλι (ας το πουμε Α) το οποίο το έχω από το 2016 και ανεβάζω κυρίως εκεί. Αυτό το κανάλι έχει 3 συγκεκριμένα βίντεο με πάνω από 100k views το καθένα και επειδή είναι οδηγοί (how tos) για παιχνίδια, έχουν συνέχεια κίνηση και θεωρώ ότι λόγω αυτών των βίντεο, έχουν κίνηση και τα υπόλοιπα. Το συγκεκριμενο καναλι , λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχει σύμφωνα με το YT Studio 30Κ προβολές και 380 ώρες παρακαλούθησης. 

Έχω κι ένα κανάλι Β όμως το οποίο το είχα φτιάξει στο σχολείο (2011) και δεν έχω ξανανεβάσει τίποτε από τότε εκεί. Για την ακρίβεια, είχα τραβήξει ένα βίντεο για να δει ένας τεχνικός ένα πρόβλημα που είχα με το PS4 μου το 2021 και επειδή το τράβηξα με το κινητό κάθετα, το YouTube το έκανε Short και έχει 30k+ views. Επίσης, το συγκεκριμενο καναλι από 5k συνδρομητές που είχε στις δόξες του , τώρα συντηρεί 2k συνδρομητές ΧΩΡΙΣ νέα βίντεο. Έκανα κάποιες δοκιμές και βλέπω ότι τραβάει views με κάποια ΄βιντεο και όταν ανεβαζω κάτι στο "community tab" πχ ένα poll έχω συμμετοχές - κάτι που ΔΕΝ έχω στο βασικό μου (Α) κανάλι. 

Ο λόγος τώρα που άνοιξα το εξής θέμα είναι ο εξής: εμένα μακροπρόθεσμα με ενδιαφέρει να παίρνω χρήματα για να μπορώ να συνεχίζω να ανεβαζω βίντεο, έστω και ένα χαρτζιλίκι είναι κομπλέ. Το θέμα όμως είναι ότι αυτά τα δύο κανάλια έχουν ένα κοινό και γι'αυτό δεν ξέρω σε ποιο να επενδύσω: παίρνουν τους ίδιους συνδρομητές. Τι εννοώ:

Το Β κανάλι ΧΩΡΙΣ ΝΕΑ βίντεο, τις τελευταίες 28 μέρες (βάσει YT Studio) έχει αποκτήσει 8 subscribers. Το κανάλι Α που παίρνει συνεχώς προβολές στα βίντεο έχει αποκτήσει κι αυτό 8 συνδρομητές. Ενώ δλδ έχω συνεχώς views, σχόλια κτλ στα βίντεο του Β, δεν μπορώ με τίποτα να ξεκολλήσω από τους 600 συνδρομητές για να ξεκινήσω να παίρνω χρήματα και γι'αυτό έχω πελαγώσει. Γιατί ενώ το Β αν είχε τους συνδρομητές, θα είχε το traffic για να πάρει και τις ώρες ώστε να ξεκινησω να παίρνω χρήματα, ενώ το άλλο έχει τους συνδρομητές αλλά δεν έχει βίντεο για να μαζέψει ώρες (κι ούτε πρόκειται να ξανα ανεβασω κάτι τόσο "σημαντικό" ή βοηθητικό που να πάρει 100k views όσο γρήγορα πήραν τα άλλα). 

ΥΓ: επειδή κάποιος θα σκεφτεί "οκ , αν παιρνεις 8 subs/μηνα, καποια στιγμή θα φτάσεις τους 1k για να παίρνεις λεφτά στο Α", αυτό εδώ κ 1,5 χρόνο δεν γίνεται. Έχω sceenshot από πέρσι τον Απρίλη που είχα πολύ traffic και από τους 300 subs πήγα στους 400 και από τότε αυτούς τους 200 τους έχω μαζέψει με "ιδρώτα". Όλοι βλέπουν, αλλά κανείς δεν κάνει sub.

Επεξ/σία από xWhiTeNoiSe
Δημοσ.

Kρατάς το κανάλι Α που έχεις τα περισσότερα βίντεο.

Ανεβάζεις στο κανάλι Β μια ανάρτηση στην κοινότητα ότι θα το κλείσεις και όσοι είναι subscribers εκεί αν θέλουν να κάνουν sub στο Α.

Κάνεις reupload το βίντεο του Β στο Α επίσης. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...