Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, oldnew said:

Με τη βαριά χρήση που κάνεις είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα πάθεις burn in σύντομα. Ολοι αυτοί οι μηχανισμοί προστασίας απλα επιβραδύνουν το αναπόφευκτο.  Και όντως δουλεύουν γιατί δεν έχει πάθει τίποτα μέχρι στιγμής. Παλιά θα είχε παθει ηδη. Ειναι οργανική ουσία, ξανα λεω. Που σημαίνει οτι εχει ημερομηνία ληξης όσο τη δουλεύεις σε αντίθεση με τη λαμπα led που είναι ανόργανη και θερωρητικα μπορεί να βγαλει 10ετιες.

Ακομα και ο κατασκευαστής των oled σου εγγυάται οτι τελικά θα παθεις burn in καποτε. Το θέμα ειναι να παει πολύ μακριά αυτη η ημερομηνία . Οσο τη δουλευεις γερνάει πάντως.  Ψάξτω λιγο πως δουλεύει η oled ,και σε βλέπω να προσέχεις περισσότερο. 15 ωρες την ημέρα oled ,πας γυρεύοντας. Τώρα αμα δε σε νοιάζει που μειώνεις την διάρκεια ζωής οκ. Και εγω το κανω ,δεν προσέχω ιδιαίτερα γιατι εχω λεφτα και δεν τα κλαίω μετα, γι αυτό στην 3ετια βγάζουν ολες burn in. Όποιος θέλει να βγάλει 7-10 χρόνια με oled  ,πρέπει να προσέχει όμως, εκτός και είναι κωλοφαρδος ,η τυχη παίζει πάντα ρολο.

Ποια tv ή μόνιτορ έχεις και σου εχει αντέξει τοσο καλα?

Επίσης σου ρίχνουν φωτεινότητα για να μη βγαλει burn in.  Καινε και τα πιξελ που δεν καηκαν ωστε να έχουν καεί ολα στον ιδιο βαθμό και να μη φαίνεται η διαφορά καμενων περισσότερο και λίγοτερο. Αμα πάρεις ενα καινούργιο ιδιο μονιτορ ,tv, τι έχεις και τα βάλεις δίπλα δίπλα, θα πάθεις πλακα ποση φωτεινότητα έχεις ηδη χασει.

Μακαρι να δουλεύουν πλεον τοσο καλα αυτοι οι μηχανισμοί (καψιματως των υγιων πιξελ στην ουσια) ωστε να βγαλει πολλα χρόνια, και ας πέφτει η φωτεινότητα συνέχεια,  αλλα προσωπικά δεν το πιστεύω. 

το μοντελο ειναι LG OLED evo C2 42, την φωτεινοτητα την εχω μονιμως κατω απο 40 και γενικα δουλευω με χαμηλη φωτεινοτητα ανεξαρτητως πανελ οποτε το οποιο degradation της μου ειναι αδιαφορο, στις συμβατικες οθονες μετα απο 3-4 χρονια σκανε οι πυκνωτες και μαυριζουν τελειως, κατα τα αλλα βρες μου εσυ οθονη που δεν παρουσιαζει προβληματα στην 5ετια να σου βγαλω το καπελο που δεν εχω

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Alexaras1991 είπε

BTW επιλογές υπάρχουν.

System > Power > Screen and sleep, βάζεις 5 λεπτά ή όποια διάρκεια σε βολεύει turn off screen που μετά απλά ανάβει με το κούνημα του ποντικιού.

Αν θες βάζεις και sleep device πιο αργότερα (στα 30 λεπτά το έχω), αδρανοποιεί ολόκληρο το PC σου.

Για ποιο λόγο να το αφήνεις ανοιχτό αν δεν χρησιμοποιείται; Ακόμα και στα μη-OLED πάνελ;

Τραγικές λύσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 minutes ago, Odyss3us said:

το μοντελο ειναι LG OLED evo C2 42, την φωτεινοτητα την εχω μονιμως κατω απο 40 και γενικα δουλευω με χαμηλη φωτεινοτητα ανεξαρτητως πανελ οποτε το οποιο degradation της μου ειναι αδιαφορο, στις συμβατικες οθονες μετα απο 3-4 χρονια σκανε οι πυκνωτες και μαυριζουν τελειως, κατα τα αλλα βρες μου εσυ οθονη που δεν παρουσιαζει προβληματα στην 5ετια να σου βγαλω το καπελο που δεν εχω

Πολυ καλη επιλογή για χρήση και ως μονιτορ. Η συγκεκριμένη είναι απο τις ποιο ανθεκτικές oled, μπορει και η ποιο ανθεκτικη. Εχω δει τεστ. Επίσης επειδη έχει υψηλή φωτεινότητα για oled, την δουλεύεις άνετα ποιο χαμηλά και φθηρεται λιγότερο. Δεν είναι εντελώς τυχαίο που δεν έπαθε τίποτα. Και γενικά η lg είναι η μόνη που καλύπτει και burn-in. Βάζεις και 5ετη εγγύηση και έχεις το κεφάλι σου σίγουρο για 5 χρόνια. Απλά ανεβαίνει  το κόστος. 

Επεξ/σία από oldnew
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, nick_corobos said:

Τραγικές λύσεις

Τι εννοεις? Ολες μου οι οθονες σε ολα μου τα pc οσο θυμαμαι ( lcd, qled, ακομα και οι crt παλιοτερα ( δουλεια, σπιτι whatever) παντα τις εχω να κλεινουν στο 2λεπτο πολλααααα χρονια τωρα....

Και νομιζω το 90% του κοσμου μιας και ειναι και default στα win ( απλα δε θυμαμαι το χρονο ( 2-5 λεπτα) 

Τι τραγικο εχει αυτο? 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Τι εννοεις? Ολες μου οι οθονες σε ολα μου τα pc οσο θυμαμαι ( lcd, qled, ακομα και οι crt παλιοτερα ( δουλεια, σπιτι whatever) παντα τις εχω να κλεινουν στο 2λεπτο πολλααααα χρονια τωρα....

Και νομιζω το 90% του κοσμου μιας και ειναι και default στα win ( απλα δε θυμαμαι το χρονο ( 2-5 λεπτα) 

Τι τραγικο εχει αυτο? 

Τελος παντων, δεν ειναι για ολους αυτο λυση.

Δημοσ.

Έλεγα να πάρουμε ΦΟΡΗΤΟ με OLED αλλά τώρα μάλλον δεν αξίζει τον κόπο κι απορώ γιατί κάποιοι πουλάνε μεταχειρισμένα όταν υποτίθεται ότι έχουν τέλεια εικόνα…

Δημοσ.

Μην μπερδεύετε την τηλεόραση με monitor . Ειδικά για επαγγελματίες που δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα συγκεκριμένα εργαλεία δεν παίζει να προτείνει κάποιος OLED 

Δημοσ.

Προσωπικα εχω δει γραφικα με τον Ευαγγελάτο στο σκηνικο απο τα φιλαρακια και μου εχει κανει burn in στον εγκεφαλο...

Αυτο επρεπε να δοκιμασουν εκει

Δημοσ.
On 24/11/2023 at 23:39, SaFiS said:

Εχω την 55αρα C1 σχεδον 2 χρονια, ειχα κανει και την 5ετη premium επεκταση. Την σκιζω καθημερινα με gaming, streaming apps, ταινιες, πολλες φορες παιζει ολο το βραδυ μεχρι πρωίας. Ποτε δεν εχει παιξει Ελληνικη σκουπιδοτηλεοραση. Εχει κανει δυο φορες μεχρι τωρα το ‘μεγαλο’ pixel refresh, κανενα ιχνος burn in.

Και η επομενη παλι OLED θα ειναι, δεν υπαρχει γυρισμος…

και 'γώ φίλε μου, πολύ ευχαριστημένος!... πολύ gaming, ταινίες και ναι, ούτε ένα πρόβλημα.
Εγώ την εχω από τότε που κυκλοφόρησε!

• Super Moderators
Δημοσ.
11 hours ago, Aztec said:

Μην μπερδεύετε την τηλεόραση με monitor . Ειδικά για επαγγελματίες που δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα συγκεκριμένα εργαλεία δεν παίζει να προτείνει κάποιος OLED 

Έβγαζε πάντως για κάμποσο καιρό η Sony στην σειρά Pro Video κι OLED monitors, σε τιμή premium αυτοκινήτου. 😛

BVM-X300 V2 4K HDR OLED Critical Reference Monitor - Sony Pro

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/11/2023 at 15:19, macodin said:

4 χρόνια = 35000 ώρες. 1000 ώρες ανά έτος (περίπου 2.5 ώρες την ημέρα) μόνο εξαντλητική δοκιμή δεν είναι. Δεν είναι καν κοντά στον μέσο χρήστη. Πέρα από το ότι στο κείμενο αλλού αναφέρει 6 μήνες και αλλού 10, η πρόταση "...για περισσότερες από 4 χιλιάδες ώρες ή περίπου 4 χρόνια." είναι μαθηματικός μεζές.

Το original άρθρο δεν λέει για 4000 ώρες, δεν ξέρω που το είδε αυτό όποιος έγραψε για το insomnia. (https://www.rtings.com/tv/learn/longevity-results-after-10-months)

Λένε ότι τους τελευταίους 10 μήνες είχαν τις τηλεοράσεις να δουλεύουν για 6000 ώρες (το οποίο αντιστοιχεί σε 4 χρόνια και 2 μήνες οικιακής χρήσης αν δουλεύει η τηλεόραση για 4 ώρες τη μέρα - λογικό μου φαίνεται).

Προφανώς και δεν τις έχουν να δουλεύουν 24/7 γιατί θέλουν να κάνουν και τους κύκλους ανανέωσης τους καθημερινά (μικρούς και μεγάλους). Τις έχουν ανοιχτές για 20 ώρες την ημέρα να δείχνουν CNN.

Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να βγάλει πρόβλημα με image retention τηλεόραση με οικιακή χρήση (εκτός αν βλέπετε μόνο CNN, εκεί κάτι παίζει να γίνει).

Επεξ/σία από sv398
Δημοσ.

Μιας και είμαι παθών εκανειλλημενες φορές, θέλω να σας πω να ρίξετε μια ματιά στις Qned (nanocell + qled) της lg, νομίζω ότι βρήκα επιτέλους κάτι με μεγάλη έκταση χρωμάτων χωρίς όμως το  κίνδυνο του burn in... Ειδικά κάτι re816 re826 στο black friday ήταν πάρα πολύ καλές προσφορές με hdmi 2,1 για το ps5. 

• Super Moderators
Δημοσ.
On 30/11/2023 at 18:29, chrisSerres said:

Μιας και είμαι παθών εκανειλλημενες φορές, θέλω να σας πω να ρίξετε μια ματιά στις Qned (nanocell + qled) της lg, νομίζω ότι βρήκα επιτέλους κάτι με μεγάλη έκταση χρωμάτων χωρίς όμως το  κίνδυνο του burn in... Ειδικά κάτι re816 re826 στο black friday ήταν πάρα πολύ καλές προσφορές με hdmi 2,1 για το ps5. 

Θα προτιμούσα πάντως να ήταν με VA αντί για IPS panel. :(

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...