scirocco 13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Καιγω να προσθέσω την προσωπική μου εμπειρία. 2 χρόνια oled lg cx 55 tv, με πολλές ώρες χρήσης tv καθημερινά και netflix, YouTube, ps5 όλα τέλεια. Χωρίς κανένα ιδιαίτερο μέτρο προφύλαξης στη χρήση, Δεν θα πήγαινα ποτέ σε άλλου τύπου panel. Για pc monitor δεν έχω άποψη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
icenex Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κατοχος LG B7 και απο το 2017 που την εχω δεν εχει παθει το παραμικρο η τηλεοραση και μαλιστα υπηρχαν περιοδοι που την ελιωνα καθημερινως στο ιδιο παιχνιδι στο ps4. Γενικα το burn in πρεπει να προσπαθησεις πολυ για να το καταφερεις και αν κρινω απο τα σχολια οι μισοι δεν εχουν καταλαβει πως γινεται. Για να γινει ζημια παιδια πρεπει να παιζει πολλες ωρες καθημερινως και επι μηνες στατικες εικονες.Οπως παραδειγμα να βλεπεις το ιδιο καναλι επι μηνες χωρις να το αλλαξεις καθολου.Tοτε κινδυνευει να παθει burn in και να αχνοφαινεται το σημα του καναλιου γιατι στα καναλια η μονη εικονα που δεν αλλαζει ειναι αυτη του σηματος του καναλιου.Επισης αντιστοιχα αν εχεις οθονη υπολογιστη Oled και παρατας την οθονη συνεχεια να δειχνει την επιφανεια εργασιας με τα εικονιδια και taskbar.Που εκει λυση ειναι να βαλεις ενα screensaver και εισαι κομπλε.Θεωρω οι oled οθονες και ειδικα αυτες που χρησιμοποιουνται σαν τηλεορασεις η για να παιξεις παιχνιδια με την κονσολα/pc σου δυσκολα θα αποκτησουν burn in.Τα μονιτορ λογω της επιφανειας εργασιας εχουν περισσοτερο πιθανοτητες να την παθουν την ζημια. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από icenex 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 11 hours ago, Getta Robo said: Στο μεταξυ burn in υφισταται απο τις CRT, τωρα ξαφνικα εγινε μοδα και το μαθανε ολοι. Διάσημο σαν φαινόμενο έγινε με τις plasma, στις οποίες ήταν ο φόβος και ο τρόμος για κάθε υποψήφιο αγοραστή. Φυσικά, ακόμα και μετά από λίγες γενιές που δεν υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα, το burn-in παρέμενε «τεράστιο μειονέκτημα των plasma» στο μυαλό του κόσμου, μέχρι και το τέλος της καριέρας τους λίγα χρόνια πιο μετά. 'Εχω στο χωριό μία TX-P42U10 από το 2009 που κάθε φορά που πάω, τη λυπάμαι για τον... ξεπεσμό. Κι ας ήταν η "φτηνή" σειρά της εταιρείας. Πήρε σύνταξη λόγω μικρού μεγέθους, 1080P και έλλειψη smart. Αλλά σε ταινίες την (περσινή) NanoCell που πήρα την τσακίζει σε εικόνα. Προφανώς δεν έχει burn-in . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yakoumis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, tsamo2 είπε 4200+ ώρες μέχρι στιγμής στην LG C2 42'' που είχα αγοράσει για χρήση σαν μόνιτορ για τη δουλειά(προγραμματισμός) και για ότι άλλο εξτραδάκι, σειρές, ταινίες, παιχνίδια κλπ. Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει το παραμικρό. Το μόνο μέτρο που έχω πάρει είναι να έχω την taskbar σε auto-hide και γενικά προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα dark modes παντού και πάντα. Πέρα από αυτό, τίποτα άλλο το ιδιαίτερο. εχω μια CX αγορασμένη απο εδω, δευτερο χερι. Ούτε ιχνος burn-in, σαν καινούργια. Εχει στο μενού πουθενά running hours? Το 4200+ ειναι κατα προσέγγιση/δικος σου υπολογισμός; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 2 hours ago, oldnew said: Το μεγαλύτερο πρόβλημα των oled, μετα το burn-in ειναι οτι έχουν μικρή φωτεινότητα. Ενα τυπικό oled panel φτανει 500-1000 limens. Με τα μεσαία μοντέλα να μη πανε πάνω απο 300-500. Βασικά 1000 δε φτάνει, θα πέσει παρακάτω για προστασία σε λιγα δευτερόλεπτα γιατι υπερθέρμαινεται και μπορεί να καεί. Ενω στα led φτανει 2000+ τα καλα μοντέλα και φτηνά ξεκινούν απ τα 1000. Πως έβγαλες εσυ οτι δδ βάζεις φωτεινότητα πάνω απο 50% μονο εσυ το ξέρεις. Βαλε μέρα μεσημέρι σε φωτεινό σαλόνι oled και κοιτα αν θα δεις τίποτα στο 50%.Βράδυ οκ και στο 10% βλέπεις. Το μικρή φωτεινότητα είναι σχετικό. Θα κάτσεις να δεις ποτέ ταινία σε φωτεινό δωμάτιο; Μάλλον όχι, τραβάς κουρτίνες και γενικώς προσπαθείς να σκοτεινιάσεις τον χώρο. Ναι, το ξέρουμε ότι όταν λούζει το σαλόνι το φως της ημέρας δεν είναι ότι καλύτερο οι OLED αλλά γενικώς όταν θες να δεις ταινία ή να κάτσεις μπροστά από ένα μόνιτορ, έχεις ρεαλιστικά το φως της ημέρας από το παράθυρο να πέφτει στο πρόσωπο σου και να σε τυφλώνει; Μάλλον όχι. Τα ξέρω καλά τα specs. Ξέρω όμως και γιατί έχω OLED LG C3 ότι το καλιμπράρισμα στο OLED pixel brightness είναι γύρω στο 40 με 43 με μέγιστο το 100. Εκεί παίρνεις την πιο balanced εικόνα. Αν ρωτήσεις και άλλους χρήστες που έχουν OLED και έχουν καλιμπράρει το monitor/TV τους, θα σου πούνε ότι το brightness το έχουν ρίξει αρκετά εώς πολύ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 25 minutes ago, yakoumis said: εχω μια CX αγορασμένη απο εδω, δευτερο χερι. Ούτε ιχνος burn-in, σαν καινούργια. Εχει στο μενού πουθενά running hours? Το 4200+ ειναι κατα προσέγγιση/δικος σου υπολογισμός; Από το service menu. Το UTT ουσιαστικά είναι usage total time. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
svartevarg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, Dantε είπε Ειδατε τις δοκιμες; Πηρατε χαμπαρι τι τους κανουν για να εμφανισουν εν τελει burn in η απλα διαβασατε το τιτλο; Σε ρεαλιστικα σεναρια ,δεν υπαρχει περιπτωση να σου εμφανιστει, ειδικα εαν ξερεις κανα δυο πραγματα για να το αποφυγεις. Τωρα αν παρει κανεις για τη μανα του OLED και βλεπει ειδησεις ολη μερα... Τα τεστ αντοχής βασίζονται σε ρεαλιστικά μεν ακραία δε, σενάρια χρήσης με χρονικό διάστημα εφαρμογής του σεναρίου σε fast-forward. Τελικά η τεχνολογία των oled βελτιώνεται συνεχώς ως προς τη διαχείριση και αντιμετώπιση του φαινομένου του burn-in, όπως φαίνεται για παράδειγμα στη σειρά C της LG. Οι περισσότεροι νομίζω προτιμούν qled διότι είναι πιο οικονομικές και όχι μόνο λόγω ανασφάλειας για burn-in. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macodin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Crash24 είπε για περισσότερες από 4 χιλιάδες ώρες ή περίπου 4 χρόνια Εξαιρετική ακρίβεια. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από macodin 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
svartevarg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, Wspr είπε Οποιος φοβαται το burn in και τη βγαζει με qled προφανως δεν ξερει τι χανει. Και αυτό, αλλά και η τιμή τον αποτρέπει. 3 λεπτά πριν, macodin είπε Εξαιρετική ακρίβεια. Γι' αυτό λέγεται test ή πείραμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dorian Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Για τηλεόραση με συχνή χρήση υπολογιστή δεν θα έπερνα oled. taskbar εικονίδια θα κανουν ζημιά. για tv σαλονιού + κονσόλα δεν υπαρχει γυρισμός 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macodin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 25 λεπτά πριν, svartevarg είπε 28 λεπτά πριν, macodin είπε Εξαιρετική ακρίβεια. Γι' αυτό λέγεται test ή πείραμα. Κάτι δεν έγινε κατανοητό στο σχόλιό μου 🙂 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
svartevarg Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, macodin είπε Κάτι δεν έγινε κατανοητό στο σχόλιό μου 🙂 Εννοείς το ότι περισσότερες από 4 χιλιάδες ώρες = περίπου 4 χρόνια. Δηλαδή κάθε χρόνο να βλέπεις 1000ώρες τηλεόραση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, PadPoet είπε Το μικρή φωτεινότητα είναι σχετικό. Θα κάτσεις να δεις ποτέ ταινία σε φωτεινό δωμάτιο; Μάλλον όχι, τραβάς κουρτίνες και γενικώς προσπαθείς να σκοτεινιάσεις τον χώρο. Ναι, το ξέρουμε ότι όταν λούζει το σαλόνι το φως της ημέρας δεν είναι ότι καλύτερο οι OLED αλλά γενικώς όταν θες να δεις ταινία ή να κάτσεις μπροστά από ένα μόνιτορ, έχεις ρεαλιστικά το φως της ημέρας από το παράθυρο να πέφτει στο πρόσωπο σου και να σε τυφλώνει; Μάλλον όχι. Τα ξέρω καλά τα specs. Ξέρω όμως και γιατί έχω OLED LG C3 ότι το καλιμπράρισμα στο OLED pixel brightness είναι γύρω στο 40 με 43 με μέγιστο το 100. Εκεί παίρνεις την πιο balanced εικόνα. Αν ρωτήσεις και άλλους χρήστες που έχουν OLED και έχουν καλιμπράρει το monitor/TV τους, θα σου πούνε ότι το brightness το έχουν ρίξει αρκετά εώς πολύ. Η υψηλή φωτεινότητα παίζει ρόλο κυρίως στο immersion. Δεν είναι μόνο για να βλέπεις καθαρά. Όταν η σκήνη π.χ. ενός κατάφωτου λιβαδιού σε μια ταινία έχει φωτεινότητα κοντά στο πραγματικό συμβάν γίνεται πιο πειστική. Οι κλασικές LED εκεί θα βγάλουν σταθερά υψηλή φωτεινότητα για όσο χρειαστεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spyros1908 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Οποίος φοβαται για burn in και δεν αγοράζει κανεί πολύ μεγάλο λάθος.. Έχω oled Τηλεοράσεις από το 2014(σχετικά από της πρώτες oled).Με πάρα πολύ GAMING ταινίες κτλ, Με πολύ μικρή προσοχή και με της προφυλάξεις της τηλεόρασης ενεργοποίημενες δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα! OLED και πάλι OLED η ποιότητα της εικόνας δεν συγκρίνεται.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Odyss3us Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, oldnew said: Ακριβώς την ιδια εμπειρία εχω με λαπτοπ ταμπλετα oled.. Burn in στο 6μηνο. Και πολύ λίγη χρήση. Δεν κάνουν για pc. Τώρα αμα κρύβεις Taskbar, στα παιχνίδια που έχουν σταθερά σημεία πχ σκορ κλπ κοίτας να μη παιζεις πάνω απο ώρα, κλείνεις το panel κάθε 4 ωρες, σε pc στο γραφείο ρυθμίζεις να σβηνει η οθονη οταν δεν εισαι μπροστά, οκ μπορεί να τη γλυτώσεις αλλα θέλει ιδιαίτερη μεταχειριση που δεν έχουν όλοι όρεξη να κάνουν. Το άρθρο βέβαια λεει οτι υπάρχει βελτίωση. Οκ θετικό αυτό. Να δούμε στην πραξη βέβαια. Κατά τα υπόλοιπα η oled είναι απόλαυση και ειδικά σε ταμπλετες / λαπτοπ. Εχεις καταλάβει ποσο άκυρο είναι αυτό που γράφεις? Τι ελενχο να κάνεις με το μαύρο? Είναι το μόνο χρώμα που και bur in να πάθεις θα εξακολουθεί να εμφανίζεται μια χαρα, απλα σβήνουν ολα τα πιξελ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των oled, μετα το burn-in ειναι οτι έχουν μικρή φωτεινότητα. Ενα τυπικό oled panel φτανει 500-1000 limens. Με τα μεσαία μοντέλα να μη πανε πάνω απο 300-500. Βασικά 1000 δε φτάνει, θα πέσει παρακάτω για προστασία σε λιγα δευτερόλεπτα γιατι υπερθέρμαινεται και μπορεί να καεί. Ενω στα led φτανει 2000+ τα καλα μοντέλα και φτηνά ξεκινούν απ τα 1000. Πως έβγαλες εσυ οτι δδ βάζεις φωτεινότητα πάνω απο 50% μονο εσυ το ξέρεις. Βαλε μέρα μεσημέρι σε φωτεινό σαλόνι oled και κοιτα αν θα δεις τίποτα στο 50%.Βράδυ οκ και στο 10% βλέπεις. εχω φτιαξει και λευκο png και σε αλλα χρωματα αλλα δεν το ανεφερα για συντομια, δεν μας ειπες ποιo tablet με oled εχεις.. αντι να κανεις ημιμαθη σχολια να το δεις στην πραξη οπως λες, αν πας να κανεις ερευνα αγορας για oled οπως εχουμε κανει ολοι εμεις που ξεψαχνισαμε ολο το internet πριν αγορασουμε θα δεις χρηστες που τις χρησιμοποιουν σαν οθονη εδω και χρονια και δεν υπαρχει θεμα, εφοσον δεν εμπιστευεσαι ουτε εμας Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από Odyss3us Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα