pirmen56 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Dantε είπε Ειδατε τις δοκιμες; Πηρατε χαμπαρι τι τους κανουν για να εμφανισουν εν τελει burn in η απλα διαβασατε το τιτλο; Σε ρεαλιστικα σεναρια ,δεν υπαρχει περιπτωση να σου εμφανιστει, ειδικα εαν ξερεις κανα δυο πραγματα για να το αποφυγεις. Τωρα αν παρει κανεις για τη μανα του OLED και βλεπει ειδησεις ολη μερα... Γιατί να χρειάζεται να ξέρεις 1-2 πράγματα να το αποφύγεις; Π.χ. αρκετές ώρες είμαι στο dekstop με την taskbar ορατή ή με την μπάρα σελιδοδεικτών του browser καρφωμένη στο ίδιο σημείο γιατί αυτό με βόλευε πάντα. Γιατί να το αλλάξω; Αυτό είναι για μένα το ρεαλιστικό σενάριο. Για άλλους είναι το gaming το βράδυ με 100% brightness(για immersion) και κάποια HUD elements σταθερά στην οθόνη. 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsamo2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 4200+ ώρες μέχρι στιγμής στην LG C2 42'' που είχα αγοράσει για χρήση σαν μόνιτορ για τη δουλειά(προγραμματισμός) και για ότι άλλο εξτραδάκι, σειρές, ταινίες, παιχνίδια κλπ. Μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει το παραμικρό. Το μόνο μέτρο που έχω πάρει είναι να έχω την taskbar σε auto-hide και γενικά προσπαθώ να χρησιμοποιώ τα dark modes παντού και πάντα. Πέρα από αυτό, τίποτα άλλο το ιδιαίτερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δεν τους εξυπηρετεί όλους, βάσει του πώς δουλεύουν, να έχουν την taskbar ή τους σελιδοδείκτες ή ό,τι άλλο σε auto hide mode. Ειδικά με την taskbar μου έσπαγε τα νεύρα(όπως και διαφόρων συναδέλφων μου κατά καιρούς) όσες φορές το επιδίωξα, για να κερδίσω χώρο περισσότερο. Όπως καταλαβαίνετε το "πρέπει να προσέχεις το Α,Β,Γ" μέχρι το "προχώρησε η τεχνολογία και τα έλυσε όλα τα προβλήματα, κάνε ό,τι γουστάρεις" απέχει αρκετά. Εκεί θέλω να καταλήξω. Αυτή είναι η ουσία του άρθρου. 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valkon Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Απλά μην αγοράζετε τις εκθεσειακές ρε παιδιά, και αν σας πείσουν να τις πάρετε ζητήστε 50% έκπτωση ή κατι ακραίο τέλος πάντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xtrmsnpr Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Τέτοια τάξη, τέτοια αλφαδιά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Le Perv Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Mε 4.000 ωρες CNN συνεχομενα, non stop, θα παθαινε ο εγκεφαλος μου burn in. Θα εχω πολυ σοβαρο προβλημα. Στην οθονη θα κολλησουμε? 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filip123go Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Κάποιοι έχετε μπερδευτεί λίγο... Burn in δεν εμφανίζουν οι οθόνες από την πολύωρη λειτουργία. Εμφανίζουν γιατί στο ίδιο σημείο, εμφανίζεται η ίδια εικόνα (πχ το σήμα ενός καναλιού). Στο gaming αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ. Τίποτα δεν είναι τελείως σταθερό. Ακομα και το HUD , αλλάζει.. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pirmen56 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Αναφορά σε κείμενο Αν και διαπιστώθηκαν προβλήματα burn-in και προσωρινή διατήρηση της εικόνας στις τηλεοράσεις και οθόνες τεχνολογίας OLED, οι τυπικές τηλεοράσεις LCD είχαν χειρότερη επίδοση καθώς παρουσίασαν «σοβαρά προβλήματα ομοιομορφίας της φωτεινότητας». @Crash24 Που ακριβώς αναφέρεται αυτό στο βίντεο του rtings; Στο 09:50 και μετά, αν δεν κάνω λάθος απλά αναφέρεται στην ανομοιογενή φωτεινότητα των ultra wide OLED panels αφότου είχαν εκτεθεί για ώρες σε τηλεοπτικό σήμα 16:9. Αυτό προκάλεσε υπέρμετρη φθορά στο κέντρο της οθόνης με αποτέλεσμα την ανομοιογένεια της φωτεινότητας και προβλήματα σε σκιές όταν έπαιζαν ταινίες σε ultra wide. Πρόβλημα που περιορίστηκε αργότερα, εν προκειμένω στην G8, με firmware upgrade που έκανε trade-off φωτεινότητα(το selling point του εν λόγω μοντέλου) με μακροζωία. Καραγκιοζιλίκια. 44 λεπτά πριν, filip123go είπε Κάποιοι έχετε μπερδευτεί λίγο... Burn in δεν εμφανίζουν οι οθόνες από την πολύωρη λειτουργία. Εμφανίζουν γιατί στο ίδιο σημείο, εμφανίζεται η ίδια εικόνα (πχ το σήμα ενός καναλιού). Στο gaming αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ. Τίποτα δεν είναι τελείως σταθερό. Ακομα και το HUD , αλλάζει.. Εξαρτάται το game. Σε κάποια multi, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι σταθερό για μεγάλο διάστημα. Και δεν είναι η σταθερότητα αυτή καθεαυτή που το προκαλεί το πρόβλημα, αλλά η ανομοιογενής φθορά των οργανικών υλικών όταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο χρώμα. Εσύ μπορεί ανά δεκάλεπτο να κάνεις save στο X single player game, οπότε στιγμιαία να φεύγεις από in-game που υπάρχει το HUD. Τα χρώματα όμως του HUD, στο συγκεκριμένο σημείο της οθόνης κυριαρχούν ως ποσοστό επί τους συνολικού χρόνου λειτουργίας. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lost2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Συμπέρασμα θα πούνε τα κανάλια να αλλάζουν κάθε t ώρες το σημείο του λογότυπου τους μια δεξιά επάνω μετά αριστερά επάνω μετά κάτω και ούτω καθεξής, οπότε λύνετε και αυτό το πρόβλημα για κάποιους που βλέπουν Ευαγγελάτο 24/7 *8 χρόνια σερί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charismo Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Εν τω μεταξύ το άρθρο εξηγεί τα άλματα που έχουν γίνει για να μην αποτελεί πρακτικά πλέον πρόβλημα το burn in, αλλά κάποιοι εξακολουθούν στα σχόλια να το παρουσιάζουν ως λόγο να μην αγοράσεις OLED. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefanos_th Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 7 hours ago, vizolover said: Burn in Ευαγγελάτος με 3d φρεγάτες τι ποιο συνηθες ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atypicalcoder Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εσείς που λέτε για μη ρεαλιστικά σενάρια και ότι πρέπει να γνωρίζουμε πως να το αποφεύγουμε, για πείτε μου λίγο τι θα κάνετε αν αποκοιμηθείτε στον καναπέ και λουστεί η φάση με το κανάλι/ταινία που βλέπετε και παγώσει η εικόνα (χαθεί το σήμα πχ)???? μήπως εκεί φταίει αυτός που αποκοιμήθηκε και δεν ήταν standby μην είναι στατική η εικόνα? Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από atypicalcoder Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgios Pappas Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Ενα πράμα έχω να πώ. ΜΑΚΡΙΑ! τα Oled απο οθόνες υπολογιστών. Σε τηλεώραση τουλάχιστον ζείς μία εμπειρία που αξίζει πολύ και ας μην είναι για πολλά χρόννια. Εχω δει και burn in σε παλιές plasma τηλεωράσεις. Σε κινητά βαρέθηκα να βλέπω burn in σε οθόνες και έτσι καταστρέφετε και η αγορά μεταχειρισμένων κινητών γιατί σχεδόν πάντα έχουνε ζημια/burn in οι οθόνες. Αυτό που το πάνε και για υπολογιστές με εκνευρίζει πάρα πολύ. Δεν γίνετε να έχεις ενα υπολογιστή μόνο για ταινίες και gaming. θα ανοίξεις και ένα excel να κάνεις δουλειά και εκεί θα αρχίσει να σου καίει τα pixels της οΘόνης. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Dantε είπε Ειδατε τις δοκιμες; Πηρατε χαμπαρι τι τους κανουν για να εμφανισουν εν τελει burn in η απλα διαβασατε το τιτλο; Σε ρεαλιστικα σεναρια ,δεν υπαρχει περιπτωση να σου εμφανιστει, ειδικα εαν ξερεις κανα δυο πραγματα για να το αποφυγεις. Τωρα αν παρει κανεις για τη μανα του OLED και βλεπει ειδησεις ολη μερα... Μονο αμα τις βαλεις σε προποτζιδικο να δειχνει κινο η σε αεροδρομιο να δειχνει τις αφιξεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oldnew Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 minutes ago, Georgios Pappas said: Ενα πράμα έχω να πώ. ΜΑΚΡΙΑ! τα Oled απο οθόνες υπολογιστών. Σε τηλεώραση τουλάχιστον ζείς μία εμπειρία που αξίζει πολύ και ας μην είναι για πολλά χρόννια. Εχω δει και burn in σε παλιές plasma τηλεωράσεις. Σε κινητά βαρέθηκα να βλέπω burn in σε οθόνες και έτσι καταστρέφετε και η αγορά μεταχειρισμένων κινητών γιατί σχεδόν πάντα έχουνε ζημια/burn in οι οθόνες. Αυτό που το πάνε και για υπολογιστές με εκνευρίζει πάρα πολύ. Δεν γίνετε να έχεις ενα υπολογιστή μόνο για ταινίες και gaming. θα ανοίξεις και ένα excel να κάνεις δουλειά και εκεί θα αρχίσει να σου καίει τα pixels της οΘόνης. Ακριβώς την ιδια εμπειρία εχω με λαπτοπ ταμπλετα oled.. Burn in στο 6μηνο. Και πολύ λίγη χρήση. Δεν κάνουν για pc. Τώρα αμα κρύβεις Taskbar, στα παιχνίδια που έχουν σταθερά σημεία πχ σκορ κλπ κοίτας να μη παιζεις πάνω απο ώρα, κλείνεις το panel κάθε 4 ωρες, σε pc στο γραφείο ρυθμίζεις να σβηνει η οθονη οταν δεν εισαι μπροστά, οκ μπορεί να τη γλυτώσεις αλλα θέλει ιδιαίτερη μεταχειριση που δεν έχουν όλοι όρεξη να κάνουν. Το άρθρο βέβαια λεει οτι υπάρχει βελτίωση. Οκ θετικό αυτό. Να δούμε στην πραξη βέβαια. Κατά τα υπόλοιπα η oled είναι απόλαυση και ειδικά σε ταμπλετες / λαπτοπ. 9 hours ago, Odyss3us said: , εχω φτιαξει ενα μαυρο png και οταν το βαζω fullscreen για ελεγχο ή αντι για screensaver ειναι σα να ειναι κλειστη! 😄 Εχεις καταλάβει ποσο άκυρο είναι αυτό που γράφεις? Τι ελενχο να κάνεις με το μαύρο? Είναι το μόνο χρώμα που και bur in να πάθεις θα εξακολουθεί να εμφανίζεται μια χαρα, απλα σβήνουν ολα τα πιξελ. 8 hours ago, PadPoet said: Διαβάζω για τις συνθήκες του test: - Μέγιστη φωτεινότητα: Γελάμε απλά. Σε καμία OLED δεν χρειάζεται να βαλεις μέγιστη φωτεινότητα εκτός και αν είσαι κάγκουρας. Από το 50% και κάτω συνήθως. Είναι τόσο φωτεινά αυτά τα panel που είναι πραγματικά καγκουριά το 100% brightness. - Απεικονιζόταν ένα βίντεο με το λογότυπο για 4000 ώρες ή 4 χρόνια. Το ίδιο βίντεο με το λογότυπο πάντα πάνω δεξιά πχ. Ανύπαρκτο σενάριο σε ρεαλιστικές συνθήκες. Μια χαρά είναι τα OLED panel πλέον. Ξέρω κάφρους φίλους που είχανε OLED πολλές γενιές πίσω και έλεγα από μέσα μου όταν τις αγοράζανε "πάει, θα γίνει burn-in σίγουρα". Τελικά image retention ήταν. Μόλις πήγαινα σπίτι τους και άφηνα "χιόνια" στην TV ή κάποιο βίντεο χωρίς logo να παίξει 2-3 ώρες είχανε φύγει όλα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των oled, μετα το burn-in ειναι οτι έχουν μικρή φωτεινότητα. Ενα τυπικό oled panel φτανει 500-1000 limens. Με τα μεσαία μοντέλα να μη πανε πάνω απο 300-500. Βασικά 1000 δε φτάνει, θα πέσει παρακάτω για προστασία σε λιγα δευτερόλεπτα γιατι υπερθέρμαινεται και μπορεί να καεί. Ενω στα led φτανει 2000+ τα καλα μοντέλα και φτηνά ξεκινούν απ τα 1000. Πως έβγαλες εσυ οτι δδ βάζεις φωτεινότητα πάνω απο 50% μονο εσυ το ξέρεις. Βαλε μέρα μεσημέρι σε φωτεινό σαλόνι oled και κοιτα αν θα δεις τίποτα στο 50%.Βράδυ οκ και στο 10% βλέπεις. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από oldnew 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα