Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρε σελα με τρυπα στο κεντρο, θα δεις οτι ειναι καλυτερη. Για τις ταχυτητες θα εχεις στο μυαλο σου οτι πρεπει να γυρνανε τα ποδια μια φορα το δευτερολεπτο, δεν πρεπει να ειναι πολυ βαρυ το πεταλι αλλα οχι και να κανεις στον αερα
Καλες βολτες

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 hour ago, WaxOnWaxOff said:

@sotis1978

Χθες ηρθε το εργαλειο , ποιοτικα πολυ ωραιο , καμια σχεση με κατι αλλα τις σειρας (οσα εχω δει απο κανεναν γνωστο ) .Ειδικα το χρωμα του ειναι ολα τα λεφτα , η βαφη απο κοντα εχει μεσα κατι σαν χρυσοσκονη και στον ηλιο φαινεται πολυ ωραιο . Το ολο συστημα ταχυτητων δουλευει αψογα , λογικα βεβαια αυτο οφειλεται στο οτι μου το εστειλαν συναρμολογημενο . Η σελα παροτι πιεζοντας με το χερι ειναι μαλακη , αμα κατσεις για πολυ ωρα , αρχιζει και ποναει ..... σιγουρα παει ή για αλλαγη ή να βρω καποιο τροπο να προσθεσω υλικο . Επιπλεον θα χρειαστει να παρω και ενα σταντ 😄

Την χαρα μου ηρθε να διακοψει αποτομα , το γεγονος οτι εχω να κανω ποδηλατο 15 χρονια και πως 2 χρονια γραφειο , με εχει κανει χλαπατσα . 

Δυστυχως το μυαλο μου εχει μεινει στα καλα χρονια που γυρναγαμε ολη μερα πανω στα ΒΜΧ , θα πρεπει να το παω χαλαρα στην αρχη 

tl:dr πολυ ευχαριστημενος , θα του κανω παρεα καθε μερα 

IMG_20231130_170827.jpg

Τι ύψος έχεις και τι νούμερο είναι το ποδήλατο; Γιατί έχεις τόσο χαμηλά την σέλα;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, CleanthisD είπε

Τι ύψος έχεις και τι νούμερο είναι το ποδήλατο; Γιατί έχεις τόσο χαμηλά την σέλα;

Το αναφέρει στη πρώτη σελίδα: .. 100παρα κιλά και σχεδόν 1.75...

Δημοσ.

Η σέλα φαίνεται χαμηλά, θα σου πονέσουν στο τέλος τα γόνατα. Πρέπει όρθιος να φτάνεις να πατάς με τις μύτες κάτω. Η σέλα πάντα πονάει τις πρώτες μέρες, κανείς ένα διάλειμμα 2-3 μέρες, ξαναρχίζεις, στις 10 μέρες δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα.

Δημοσ.
2 hours ago, dimigar said:

Το αναφέρει στη πρώτη σελίδα: .. 100παρα κιλά και σχεδόν 1.75...

Έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα! Δεν είπε τι νούμερο ποδηλάτου πήρε όμως. Μου μοιάζει για πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έπρεπε να πάρει...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, quintus είπε

Η σέλα φαίνεται χαμηλά, θα σου πονέσουν στο τέλος τα γόνατα. Πρέπει όρθιος να φτάνεις να πατάς με τις μύτες κάτω. Η σέλα πάντα πονάει τις πρώτες μέρες, κανείς ένα διάλειμμα 2-3 μέρες, ξαναρχίζεις, στις 10 μέρες δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα.

Η σελα δεν εχει να κανει με το εαν θα πατας κατω η οχι. Εγω στο δικο μου δεν παταω κατω και με τα δυο ποδια, ουτε καν στις μυτες. Η σελα εχει να κανει με το ποσο φτανεις τα πεταλια στο κατωτατο σημειο τους και μονο.
Υπαρχουν σιγουρα σχετικα βιντεο στο Youtube που δειχνουν τον τροπο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, CleanthisD said:

Με σημερινες μετρησεις , 97 κιλα και 1.73 υψος 

Το μεγεθος του ποδηλατου ειναι medium 

4 hours ago, quintus said:

Εκει που ειναι η σελα τωρα , αμα κατσω , παταω κατω με τις μυτες . Κατα το πεταλισμα το κατωτερο σημειο , δημιουργει μια ελαφρια γωνια στο γονατο , τοσο-οσο ωστε να μην τεντωσει εντελως . Οι διαδρομες που κανω - για αρχη τουλαχιστον - ειναι μισαωρακι και τα γονατα δεν εχουν πονεσει/κουραστει 

Μπας και μπερδευει το μεγεθος , γιατι η φαση ειναι "εχεις λιγο ποδηλατο στις ροδες σου " 🤣

Επεξ/σία από WaxOnWaxOff
Δημοσ.

Ειδικά στην φωτό το πάνω πετάλι δείχνει και είναι πολύ κοντά στην σέλα κάτι που με κάνει και μενα να αναρωτιέμαι πόσο λυγισμένο είναι το γόνατο σου όταν είναι το πέλμα εκεί ψηλά;

Δημοσ.
24 minutes ago, foler79 said:

Ειδικά στην φωτό το πάνω πετάλι δείχνει και είναι πολύ κοντά στην σέλα κάτι που με κάνει και μενα να αναρωτιέμαι πόσο λυγισμένο είναι το γόνατο σου όταν είναι το πέλμα εκεί ψηλά;

Σχεδον 90 μοιρες οταν το ποδι ειναι στην πανω θεση . 

Εκανα δοκιμη και εβαλα την σελα 4-5 ποντους πιο ψηλα , πλεον πρεπει να γυρω για να πατησω κατω αλλα οντως νομιζω το πεταλι ειναι πιο ανετο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/12/2023 στις 4:29 ΜΜ, WaxOnWaxOff είπε

Σχεδον 90 μοιρες οταν το ποδι ειναι στην πανω θεση . 

Εκανα δοκιμη και εβαλα την σελα 4-5 ποντους πιο ψηλα , πλεον πρεπει να γυρω για να πατησω κατω αλλα οντως νομιζω το πεταλι ειναι πιο ανετο 

Αν πατάς καλά το πετάλι (δεν το χάνεις), εκεί να αφήσεις την σέλα (και ας γέρνεις στο σταμάτημα ή ας κατεβαίνεις μπροστά στο σίδερο).

Όσον αφορά την σέλα στα γράφω με σειρά..

1) Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής άμα είσαι άμαθος (αν κάνει συχνά, λογικά σε 7-10 ημέρες θα είσαι καλύτερα). Tip: Να σηκώνεσαι που και που για 1-2 δευτερόλεπτα όρθιος που και που

2) Για έξτρα άνεση, υπάρχει α) ποδηλατικό κολάν με μαξιλαράκι (αν είσαι οκ να κάνεις ποδήλατο με κολάν και β) μποξεράκι με μαξιλαράκι (που το φοράς εσωτερικά από την φόρμα/παντελόνι σου).

3) Αν δεις ότι τα παραπάνω δεν βοηθάνε πας για αλλαγή σέλας.

Υ.Γ. Καλές βόλτες και πάλι, πανέμορφο το εργαλείο!!!

Επεξ/σία από sotis1978
Δημοσ.
On 06/12/2023 at 16:29, sotis1978 said:

Αν πατάς καλά το πετάλι (δεν το χάνεις), εκεί να αφήσεις την σέλα (και ας γέρνεις στο σταμάτημα ή ας κατεβαίνεις μπροστά στο σίδερο).

Όσον αφορά την σέλα στα γράφω με σειρά..

1) Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής άμα είσαι άμαθος (αν κάνει συχνά, λογικά σε 7-10 ημέρες θα είσαι καλύτερα). Tip: Να σηκώνεσαι που και που για 1-2 δευτερόλεπτα όρθιος που και που

2) Για έξτρα άνεση, υπάρχει α) ποδηλατικό κολάν με μαξιλαράκι (αν είσαι οκ να κάνεις ποδήλατο με κολάν και β) μποξεράκι με μαξιλαράκι (που το φοράς εσωτερικά από την φόρμα/παντελόνι σου).

3) Αν δεις ότι τα παραπάνω δεν βοηθάνε πας για αλλαγή σέλας.

Υ.Γ. Καλές βόλτες και πάλι, πανέμορφο το εργαλείο!!!

Μετα απο 20κμ σημερα , μπορω να πω πως μαλλον το εχω συνηθησει πλεον ! 

Εχουμε καμια τιμια/δοκιμασμενη προταση για φωτα? Οτι βλεπω στο σκρουτζ μου φαινεται μεχ , μηπως να ξεσκονησω το κολλητιρι και να κανω τιποτα σε φρανκενσταιν ? 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, WaxOnWaxOff είπε

Μετα απο 20κμ σημερα , μπορω να πω πως μαλλον το εχω συνηθησει πλεον ! 

Εχουμε καμια τιμια/δοκιμασμενη προταση για φωτα? Οτι βλεπω στο σκρουτζ μου φαινεται μεχ , μηπως να ξεσκονησω το κολλητιρι και να κανω τιποτα σε φρανκενσταιν ? 

Τέλεια.

Θέλεις φώτα να σε βλέπουν (δλδ κάτι μικρό κομψό) ή να μπορείς να φωτίζεις εσύ τα μονοπάτια που κινείσαι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, sotis1978 said:

Τέλεια.

Θέλεις φώτα να σε βλέπουν (δλδ κάτι μικρό κομψό) ή να μπορείς να φωτίζεις εσύ τα μονοπάτια που κινείσαι?

Νομιζω δεν εχει νοημα το κατι το φοβερο , κατι σαν αυτο κοιταγα , 5-6 μετρα μπροστα θα φεγγει φανταζομαι 

Βρισκω ορισμενα πολυ φτηνα αλλα μαλλον θα ειναι φολα 

Επεξ/σία από WaxOnWaxOff
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά προτείνω τη Lezyne. Είναι πιο ακριβή ασφαλώς αλλά αξίζει κατά τη γνώμη μου:

https://www.skroutz.gr/c/1313/bike_lights/m/22705/Lezyne.html?o=lezyne+φωτα+ποδηλατου

https://www.ksports.gr/el/filter-results/bike-lights-400/lezyne-5

Τα περισσότερα φορτίζουν με USB οπότε δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με μπαταρίες

Επεξ/σία από Despotas
Δημοσ.
Στις 1/12/2023 στις 8:24 ΠΜ, CleanthisD είπε

Έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα! Δεν είπε τι νούμερο ποδηλάτου πήρε όμως. Μου μοιάζει για πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έπρεπε να πάρει...

Από περιέργεια ρωτάω, τι σημαίνει "μεγαλύτερο από αυτό που πρέπει"? Αν πατάσει στις μύτες στο ύψος που έχει τη σέλα, ποιό είναι το πρόβλημα?

Επίσης, αν κι έχω δεχτεί κι εγώ συμβουλή να σηκώνω παραπάνω τη σέλα κι ας πρέπει να γέρνω στο σίδερο σε περίπτωση που θέλω να σταματήσω, έχω να πω ότι δεν είναι πολύ βολικό, ειδικά αν θες να είσαι εν κινήσει σε σημεία που ξαφνικά βλέπεις μπόλικο κόσμο να περπατάει κι εσυ απλά θες να πηγαίνεις πολύ σιγά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...