Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.
Πρόσφατα έκανα ένα θέμα εδώ στο forum σχετικά με την βέλτιστη περίοδο για αγορά νέου PC και απ΄ότι φαίνεται δεν υπάρχει βέλτιστη περίοδος, οπότε αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα.
Το τωρινό μου pc είναι σχεδόν 10ετίας και γενικά αλλάζω pc κάθε 10ετία, οπότε ψάχνω κάτι που θα κρατήσει χωρίς πολλές αναβαθμίσεις.
Θα προσπαθήσω να συμπεριλάβω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ.

Budget & Χρήση:

• Budget: 1500€.
  • Χρήση: Το 85% της χρήσης που κάνω είναι 1) browsing (πολλαπλές καρτέλες) ταυτοχρόνως με Football Manager και 2) ταινίες και σειρές.
    Αφήνω ένα 15% άγνωστο γτ δεν ξέρω τι επιθυμίες θα παρουσιαστούν στο μέλλον (πχ αν το σήκωνε το τωρινό μου pc θα έπαιζα σίγουρα BG3).

Parts:

• Για οθόνη απ΄ότι ακούω το νέο minimum must είναι τουλάχιστον QHD & 120 Hz. Οπότε ψάχνω κάτι με τουλάχιστον αυτά τα χαρακτηριστικά στις 32".
    Επειδή βλέπω πολλές ταινίες και σειρές ίσως να ήθελα και HDR αλλά δεν ξέρω αν χωράει στο budget. Για τον τύπο του panel το αφήνω πάνω σας γτ δεν γνωρίζω τις διαφορές.
  • CPU ψάχνω κάτι δυνατό γτ το main game που παίζω (Football Manager) θέλει κυρίως CPU. Έχω βάλει στο μάτι αυτόν αν και ακούω ότι εν έτη 2023 ίσως πρέπει να πάω σε ΑΜ5.
  • Για την GPU δεν έχω πολλές γνώμες αλλά σίγουρα είναι κάτι σημαντικό οπότε θέλω ότι καλύτερο σηκώνει το budget μου. Του χρόνου το Football Manager θα περάσει σε Unity Engine οπότε σίγουρα θα είναι πιο απαιτητικό. Άρα ίσως χρειάζομαι κάτι τέτοιο?
  • Στην RAΜ θέλω κάτι στα 16gb τουλάχιστον γτ πολύ συχνά θα τύχει να έχω 15 καρτέλες ανοιχτές στο firefox και Football Manager ταυτόχρονα, οπότε fullάρει η RAM γρήγορα. Επίσης απ΄ότι ακούω το DDR5 είναι must πλέον αλλά δεν ξέρω αν ξεφεύγει η τιμή.
  • Για Case ψάχνω κάτι που δίνει έμφαση στις θερμοκρασίες και την καθαριότητα. Η αισθητική δεν με νοιάζει καθόλου και τα rgb lights με ενοχλούν.
  • Υποθέτω πως χρειάζομαι και μια decent ψύκτρα και fans αν δεν έχει το κουτί από μόνο του.
  • PSU επίσης πολύ σημαντικό γτ όπως προείπα θέλω το PC να κρατήσει κοντά 10ετία.
  • Θέλω έναν SSD στα 500gb (απ΄ότι ακούω NVMe είναι must) και έναν HDD στα 2tb για αρχεία.
  • Για ηχεία έχω βάλει στο μάτι αυτά. Αν υπάρχει κάτι φθηνότερο που θα κάνει την ίδια δουλεία δεν λέω όχι.
  • Για MoBo πραγματικά δεν έχω ιδέα, οπότε ότι θεωρείτε εσείς καλύτερο για το budget μου.
  • Mouse & Keyboard έχω ήδη.

Συλλογή των parts & συναρμολόγηση:

• Το ιδανικό θα ήταν να πάρω όλα τα parts από ένα ελληνικό κατάστημα για να μην έχω θέμα με τις εγγυήσεις και την συναρμολόγηση.
  • Αν συμφέρει παραπάνω να τα αγοράσω ξεχωριστά, θα βρω κάποιον εδώ Δυτ. Μακεδονία να το συναρμολογήσει με ≤50€.
  • Γενικά η τοποθεσία μου είναι Δυτ. Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.
  • Αν κάποιο part υπάρχει πολύ φθηνότερο στο εξωτερικό δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να αξίζει η διαφορά να ρισκάρω τα bullshit με τις εγγυήσεις.

Κλείνοντας να πω ότι αν θεωρείτε ότι το budget είναι μικρό, ίσως να μπορώ να ανέβω άλλα 150-200€ αλλά μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και η διαφορά στα parts είναι μεγάλη.
Ελπίζω να μην κούρασα με το text wall.
Σας ευχαριστώ.

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
ορθογραφία
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε για οθονη θα σου προτεινα σειρα ultragear της LG. Σε 32" εχω την 32GP850-B, στην επιλλογη της συνεβαλαν το οτι ειχα ultragear 24αρα, αλλα και οι κριτικες της.

Τα ηχεια που λες, απλα απαραδεκτα για εμενα. Στεκομαι σε ενα χαρακτηριστικο τους και δεν εξεταζω περισσοτερο.

Το γουφερ αναπαραγει συχνοτητες  20Ηz - 120Hz. Oι δε δορυφοροι αναπαραγουν

210Hz - 20KHz. Tις συχνοτητες μεταξυ 120Ηz - 210Hz ποιος θα αναλαβει την αναπαραγωγη τους?

Για τα υπολοιπα τα παιδια στο φορουμ γνωριζουν πολυ καλυτερα εξαρτηματα και αγορα, και θα σου συστησουν οτι καλυτερο

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Φιλε για οθονη θα σου προτεινα σειρα ultragear της LG. Σε 32" εχω την 32GP850-B, στην επιλλογη της συνεβαλαν το οτι ειχα ultragear 24αρα, αλλα και οι κριτικες της.

Τα ηχεια που λες, απλα απαραδεκτα για εμενα. Στεκομαι σε ενα χαρακτηριστικο τους και δεν εξεταζω περισσοτερο.

Η οθόνη φαίνεται πολύ καλή απλά αν δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα parts δεν ξέρω αν χωράει στο budget.
Από ηχεία υπάρχει κάτι καλύτερο σε λογική τιμή?

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
ορθογραφία
Δημοσ.

Για εμενα οχι. Εχω ψαξει πολυ κι ακομα ψαχνω. Επιδει εχω κακομαθει με ποιοτικα ηχεια ηχοσυστηματων, δεν μπορω να συγκρινω ηχεια PC μεταξυ τους. Χωρις να το θελω τα συγκρινω με αυτα των ηχοσυστηματων.

Και δεν εχω δει να αναφερουν εταιρειες ηχειων χαρακτηριστικα (μονο προσ τιμην της η edifier) χαρακτηριστικα οπως  παραμορφωση, ευαισθησια, αντισταση και ευαισθησια εισοδου, thd, s/n ratio κ.α. για να μπορω να κρινω ποια μου κανουν.Τα μονα που βρικα να πλησιαζουν τα θελω μου σε 2.1 ηταν τα Τaga Harmony in tone. Mολις πηγα να τα παραγγειλω (μαμω την ατυχια μου) εμαθα οτι δεν εισαγονται πλεον.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/account/favorite_lists/11114881 Pc ανευ ψύκτρας. Την 6700xt την έχει και το plaisio ετοιμοπαράδοτη στα 330 ευρώ αν δεν κάνω λάθος, την έχω βάλει εδώ απλά για να υπολογιστούν τιμές.

https://www.amazon.de/-/en/Thermalright-SE-ARGB-Heatpipes-TL-C12C-S/dp/B09NSCCYHH/ref=sr_1_2?crid=2R10A5F3RWPT4&keywords=peerless%2Bassassin%2B120&qid=1700939205&refinements=p_89%3ATHERMALRIGHT&rnid=669059031&s=computers&sprefix=pee%2Caps%2C111&sr=1-2&th=1 ψύκτρα 

Μέχρι εδώ είμαστε στα 1250 περίπου, ΧΩΡΙΣ οθόνη. Οι τιμές αυτές είναι για μεμονωμένες αποστολές από scroutz (θα βοηθήσει αν έχεις scroutz plus, ειδικά με τα μεταφορικά του κουτιού). Οπότε θα χρειαστείς κάποιον να τον στήσει, αν δεν θες να δοκιμάσεις μόνος σου. Δεν πρόκειται να σου πάρουνε σε μαγαζί πάνω από 30 ευρώ, πολύ δύσκολα ένα 50ρικο. Στα παραπάνω υπολόγισα και τις έξτρα τιμές αν θέλεις τα ίδια κομμάτια ετοιμοπαράδοτα.

Για την οθόνη με δυσκολεύει πολύ το 32άρι qhd στο μπάτζετ. Δεν βγήκαν και καλές προσφορές σε αυτές τις ίντσες. Για μένα ή κάνεις μια θυσία να πας σε 27 ίντσες qhd, που είναι αρκετά μεγάλη οθόνη για monitor, δεν είναι και παιχνιδάκι, ή πας στην πρόταση του φίλου chris παραπάνω δηλ. οθόνη τύπου lg ultragear IPS, που όμως στις 32 ίντσες μιλάμε για 450 ευρώ.

Περαιτέρω αλλαγές:

1) Ξέχνα τον hdd και τον 500ρη nvme. Τα είπαμε και στο προηγούμενο thread, που είχες ανοίξει. Αν δεν αγοράζεις bulk 4ρηδες και 8ρηδες hdd για servers, που το κόστος παίζει ρόλο στη μεγάλη εικόνα, μιλάμε για τελειωμένη τεχνολογία. Ναι, ακόμα κι όταν μιλάμε για αρχεία και φωτογραφίες. Γιατί να περιμένεις δεκαπλάσιο χρόνο για να περάσεις τις φωτογραφίες σου σε ένα σύγχρονο στικάκι ή σε ένα cloud .Διαφορά ferrari και zastava. Λιοντάρια χριστιανοί, πώς να στο πω αλλιώς. Αν το λες από συνήθεια, άλλαξέ την. Αν στο λέει φίλος είναι άσχετος. Αν το διάβασες σε οδηγό, είναι του 2017 και πίσω. Έβαλα εναν από τους καλύτερους 2tb της αγοράς στα ίδια λεφτά που θα έπαιρνες 500gb nvme και 2 tb hdd. Αν αφού δεις τις ταχύτητες του nvme ακόμα θες hdd, παίρνεις στο μέλλον μόλις γεμίσεις τα 2tb του kingston.

2) Ένα από τα προβλήματα του build μας είναι η AM4 πλατφόρμα που δεν παίρνει αναβάθμιση. Θα το σκεφτόμουν σοβαρά για μια am5 έκδοση του build, που θα είναι λίγο πιο ακριβή, αλλά ίσως παίρνει αναβάθμιση. Υπολόγισε +40 για μνήμες, +50-100 για μητρική, και ίσως σε cpu να πέφταμε λίγο σε απόδοση και χρήματα για έναn 7600 (200ευρώ), ή να μέναμε στα ίδια χρήματα με έναν 7700. Αλλιώς πάμε για 400 ευρώ που κάνει ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή 7800x3d.  Να πει και κάποιο άλλο παιδί μια γνώμη. Build am5 έχουμε σε άλλα threads φτιάξει και τις τελευταίες μέρες για να πάρεις μια ιδέα. 

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τη στιγμή που θα χρειαστείς αναβάθμιση από τον 5800x3d, δεν θα υπάρχει am5 πλατφόρμα πλέον να πεις ότι θα αναβαθμίσεις. Επίσης οι ddr5 μνήμες αυτή τη στιγμή είναι ακόμα σε χαμηλές ταχύτητες σε σχέση με το τι μπορούν να δώσουν ως τεχνολογία, όπως και οι μητρικές, και δύσκολα θα λυθεί αυτό απλά με bios update στο μέλλον. Οπότε η όλη υπόθεση της μελλοντικής αναβάθμισης, τη στιγμή που θα μας ζορίσει σε ένα ήδη σφιχτό μπάτζετ, και ταυτόχρονα τα components μας θα μας καλύψουν για χρόνια και για αναβάθμιση κάρτας αν χρειαστεί πιθανότατα, μου φαίνεται χλωμή. Μόνο για τον 7800x3d θα την συζήταγα, για 7600 στην περίπτωσή μας, μάλλον όχι. 

3) Η ψύκτρα φαίνεται λίγο κουφή επιλογή που είναι από amazon, αλλά είναι εξαιρετική. Καμία σύγκριση με arctic esports duo που θα δεις στα 50 ευρώ στο scroutz. Μιλάμε για ανταγωνιστικε΄ς επιδόσεις με Noctua. To κουτί είναι εξαιρετικό και μας γλιτώνει και από fans για αρχή, αν χρειαστείς κι άλλα στο μέλλον βάζεις. Μπορείς να πέσεις σε κάτι λίγο πιο φτηνό στα  70, αλλά για τέτοιο σύστημα δεν θα το έκανα. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να σου κανω οικονομια 100Ε?  Δεν περνεις ηχεια, κρατας αυτα που εχεις προσ το παρον, περνεις τα απαταιτητα στηνεις το μηχανημα σου και ηχεια περνεις μετα απο καποιους μηνες, αυτα που θελεις. Δεν χαλασε κι ο κοσμος, περιφεριακο ειναι τσακ μπαμ συνδεση

Το ιδιο και με οθονη. Αφου σκοπευεις σε ενα συστημα για χρονια, ναι μια καλη οθονη μετραει, αλλα μπορει να περιμενει μερικους μηνες, και να προστεθει αργοτερα. Το σημαντικο ειναι να στησεις ενα καλο συστημα με αυτα που χρειαζεσαι και καποιας ποιοτητας εξαρτηματα ωστε ναχουν οσο το δυνατον αντοχη στον χρονο.

500gb δισκος ειναι μικρος για σημερινες αναγκες, σηγουρα θα χρειαστεις μεγαλυτερο χωρο στο μελλον. 500gb ειναι μονο για λειτουργικο και καποιες καθημερινης  χρισης εφαρμογες. ΟΚ μπορεις να βαλεις 500αρη και για 2ο εναν hdd, προσορινα και να προσθεσεις, αργοτερα αλλον εναν Μ2 αν εχει κι αλλο σλοτ η μητρικη η εναν ssd sata. Κι εγω 500αρη 980 pro πηρα, για το λειτουργικο, παραλληλα 980 pro 2TB συν ενα 860 evo sata III που ειχα για αποθηκη.

Σαν πρωτο βημα θα εριχνα το βαρος σε cpu. m/b, ram. psu, gpu, δευτερο βημα οι δισκοι και τριτο τα περιφεριακα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω την έκανα δημόσια. Θα το φτιάξω αμέσως. Edit: Είναι δημόσια αλλά δεν φαίνεται για κάποιο λόγο, οπότε έκανα screenshot τα components από το app.

Screenshot_20231126_010016_Skroutz.jpg

Screenshot_20231126_005954_Skroutz.jpg

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@tzavardin, αξίζει να πάω στον 5800Χ και να βάλω τα έξτρα 135€ για την LG UltraGear 32GP850-B ή χάνω πολύ στην απόδοση?
Επίσης, το case που μου πρότεινες τι διαφορά έχει με αυτό πχ?
Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
ορθογραφία
Δημοσ.

Θα ηταν μεγαλο διλημμα και για μενα. Και ο X3D και η ultragear μαρεσουν. 

Το pure base 500DX ειναι κουκλα, εχει καλες κριτικες και διακριτικο φωτισμο. Το ειχα βαλει στο ματι (το μαυρο γιατι το λευκο λερωνει και κιτρινιζει). Πηρα το dark base 700, γιατι εχει αφαιρουμενα σασι στηριξης μητρικης, ανεμιστηρων, δισκων, και το μονταρισμα γινεται πανευκολο εκτος του κουτιου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.skroutz.gr/s/40046658/G-Skill-Ripjaws-S5-32GB-DDR5-RAM-me-2-Modules-2x16GB-kai-Tachytita-6400-gia-Desktop-F5-6400J3239G16GX2-RS5K.html

https://www.skroutz.gr/s/40307498/AMD-Ryzen-5-7600-3-8GHz-Epexergastis-6-Pyrinon-gia-Socket-AM5-se-Kouti-me-PSyktra.html

https://www.skroutz.gr/s/38675092/MSI-Pro-B650M-A-WiFi-Motherboard-Micro-ATX-me-AMD-AM5-Socket.html

Όχι από μένα σε 5800x σκέτο. Αν θες να κόψεις λίγο, καλύτερα δες αυτήν την αλλαγή εδώ σε ram, cpu, mobo. 0 7600 με ddr5 ξεκινά είναι συγκρίσιμος με τον 5800x3d, και κάναμε και μετάβαση στην am5 πλατφόρμα. Ίσως αυτή η επιλογή να ήταν εξαρχής και η πιο σωστή. Η μητρική αυτή άνετα παίρνει 7800x3d στο μέλλον, ακόμα κι αν δεν σου γεμίζει το μάτι. Δεν θα έβαζα 7900+ μοντέλα απλά σε αυτό το vrm. 

Ναι στο 500dx, από τη στιγμή που είναι στα ίδια χρήματα διαθέσιμο. Ότι προτιμάς από άποψη τι σου αρέσει οπτικά.

Για την οθόνη σου είπα, στα 1500 δε χωράει ούτως ή άλλως εύκολα οθόνη. Κάνε τις πράξεις με τα components αυτά διαθέσιμα, αν έχεις scroutz plus θα σου βγάλει και τιμή με μεταφορικά. Δες τι σου περισσεύει και μετά αποφασίζεις αν θες να κάνεις κάποια υπέρβαση, και πόσο μεγάλη θα είναι αυτή. 

Εγώ είμαι υπέρ της LG UltraGear 32GP850-B, απλά έχε υπόψη ότι είναι μοντέλο που έχει παίξει και πολύ φτηνότερα, λίγο κάτω από 400 ευρώ, στα 450 είναι σίγουρα overpriced.

Δες και 27άρες, δες και άλλα μοντέλα, συγκρίνοντάς τα πάντα στο rtings (το καλύτερο σάιτ για οθόνες). Όπως είπα οι 27 ίντσες σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγες. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πάω σε μεγαλύτερη, γιατί πρέπει να απομακρύνομαι πολύ από το γραφείο για να βλέπω. Ειδικά αν αυτή τη στιγμή είσαι σε 24άρα, δες πρώτα οθόνες από κοντά πριν πάρεις απόφαση. Δηλαδή πάρε και στήσε το Pc και βλέπεις.

Επειδή θέλεις και ηχεία, να σου πω ότι αυτή τησ τιγμή για κάποιο λόγο είναι πανάκριβα ακόμα και τα παλιά μοντέλα παντού, θα περίμενα να δω κάποια προσφορά κάπου. Θα έλεγα να δεις z333, ή z407 της logitech. Δεν είναι για audiophiles, αλλά είναι σκυλιά και κάνουν καλή all around χρήση, καλό μπάσο, και αρκετά πιστά στο τι παίζουν, όλα αυτά σε σχέση με την τιμή τους βέβαια. Από τα edifier που έβαλες, τα z407 είναι σίγουρα καλύτερα.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.

@tzavardin σ΄ευχαριστώ, θα κάνω υπολογισμούς και θα συγκρίνω τις 2 build.
Πάντως αν δεν σκοπεύω να αναβαθμίσω στο μέλλον (που δεν νομίζω γτ στην 10ετία θα πάρω απλά νέο pc) εσύ προτείνεις ΑΜ4 απ΄ότι κατάλαβα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, ΡΙ ΑΠ είπε

@tzavardin σ΄ευχαριστώ, θα κάνω υπολογισμούς και θα συγκρίνω τις 2 build.
Πάντως αν δεν σκοπεύω να αναβαθμίσω στο μέλλον (που δεν νομίζω γτ στην 10ετία θα πάρω απλά νέο pc) εσύ προτείνεις ΑΜ4 απ΄ότι κατάλαβα?

Όπως βλέπω τώρα τις τιμές με τα build, καλύτερα am5 θα έλεγα. Από τη στιγμή που στο σύνολο βγαίνει και το ίδιο με φτηνότερα. Σε απόδοση, περίπου στα ίδια θα είσαι πάντως. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Όπως βλέπω τώρα τις τιμές με τα build, καλύτερα am5 θα έλεγα. Από τη στιγμή που στο σύνολο βγαίνει και το ίδιο με φτηνότερα. Σε απόδοση, περίπου στα ίδια θα είσαι πάντως. 

Με τους υπολογισμούς που έκανα μόλις (κράτησα και στις δύο build όλα τα parts ίδια εκτός από CPU, MoBo & RAM), η ΑΜ5 μου βγαίνει 56,24€ φθηνότερη.
Αν βάλουμε 7600X αντί για 7600, έχουμε πιάσει σε απόδοση τον 5800Χ3D στην ΑΜ4 build?
Ακόμα και με 7600X βγαίνει πιο φθηνή η AM5 build.

Ps: για την GPU κοιτάω αποκλειστικά Saphire ή δεν με πειράζει αν είναι ASRock/PoweColor (διαφορά περίπου στο 20άρικο)?

Επεξ/σία από ΡΙ ΑΠ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, ΡΙ ΑΠ είπε

Με τους υπολογισμούς που έκανα μόλις (κράτησα και στις δύο build όλα τα parts ίδια εκτός από CPU, MoBo & RAM), η ΑΜ5 μου βγαίνει 56,24€ φθηνότερη.
Αν βάλουμε 7600X αντί για 7600, έχουμε πιάσει σε απόδοση τον 5800Χ3D στην ΑΜ4 build?
Ακόμα και με 7600X βγαίνει πιο φθηνή η AM5 build.

Ps: για την GPU κοιτάω αποκλειστικά Saphire ή δεν με πειράζει αν είναι ASRock/PoweColor (διαφορά περίπου στο 20άρικο)?

7600x έχει ελάχιστες διαφορές με 7600. Καλύτερα να βάλεις αυτά τα έξτρα λεφτά σε ηχεία, οθόνη κλπ κλπ. 

Για κάρτα, προφανώς μπορείς να δεις κι άλλες υλοποιήσεις, απλά τσέκαρε να μην ξεφύγεις πάνω τα 330 περίπου. Τότε μπορεί να σε συμφέρει και αυτή η 4060 από το πλαίσιο σε αναλογία τιμής απόδοσης.

https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/kartes-grafikon/gigabyte-vga-geforce-rtx-rtx-4060-windforce-oc-8-gb_4271122

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...