Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά πάντα ειχα αυξημένους παλμους (95-105 γενικά, φυσικά πάνε και πιο κάτω και 70 και πιο πάνω) και με συζήτηση με το παθολογο μου πριν αρχίσω χάπια, να παρακολουθήσω του παλμους σε 24ωρη βάση για κάποιο διάστημα.
Οπότε έλεγα να δω τι υπάρχει και σχετικά αξιόπιστο σε θέμα μετρησεων σε wearable. Θα προτιμούσα χωρίς οθόνες (αν και κατάλαβα οτι καταργηθηκαν πια κάτι fitbit που υπήρχαν) όπως και από θέμα τιμής κάτι κάτω απο 80ε (και με 50ε ακόμα καλύτερα) , μιας και όταν θα κάνω τις μετρήσεις, δε θα το ξαναχρησιμοποιήσω μιας και δεν μου αρέσει καθόλου η ιδεα των wearables.
Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πιθανώς μια ζώνη μέτρησης παλμών θα ήταν πιο ακριβής αλλά για κάτι σχετικά αξιόπιστο πας στο 100ρικο+ λογικά, και δε θα είναι και το πιο βολικό να φοράς 24/7

• Like 1
Δημοσ.

Εχεις πολύ δίκιο. Τωρα αυτά κοιταζα, Polar / Suunto αλλά όπως λές, διάβασα οτι ο πιο πολύς κόσμος το χρησιμοποιει (λογικά) μόνο κατά την άσκηση ενώ στις τιμες 100ε και κατω, όλα μοιαζει ναβγάζουν προβλήματα. Βεβαια εγώ δε θα το βρέχω/ιδρώνω/παιδευω σε περιβάλλον ασκήσεων.

Δημοσ.

Στο θέμα των παλμών μια πολύ καλή και αξιόπιστη λύση στα λεφτά που θες είναι αυτό. Από εκεί και πέρα καλό είναι να πας σε έναν καρδιολόγο να σε δει, καλός ο παθολόγος αλλά η καρδιά θέλει καρδιολόγο. Η καλύτερη λύση για να το τσεκάρεις είναι να σου γράψει ο γιατρός ένα χόλντρερ παλμού 24ώρης ή περισσότερο διάρκειας. 

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, fmarkos said:

Στο θέμα των παλμών μια πολύ καλή και αξιόπιστη λύση στα λεφτά που θες είναι αυτό. Από εκεί και πέρα καλό είναι να πας σε έναν καρδιολόγο να σε δει, καλός ο παθολόγος αλλά η καρδιά θέλει καρδιολόγο. Η καλύτερη λύση για να το τσεκάρεις είναι να σου γράψει ο γιατρός ένα χόλντρερ παλμού 24ώρης ή περισσότερο διάρκειας. 

Πολύ καλή προταση!! Ευχαριστώ! Μάλλον αυτό θα πάρω.

Σωστός για καρδιολόγο/Χολτερ. Παντως σε ΗΚΓ που έκανα σε τσεκ-απ πριν 1 μηνα είχα 85 παλμους, το ανεφερα στο καρδιολόγο που το έκανα, αλλα΄εκεινος είπε οτι με με αυτά που βλέπει όλα οκ.
Και ο παθολόγος μου, ειπε για χολτερ αλλά να το δουμε πρωτα ίσως με μια τετοια συσκευή να το παρακολουθήσουμε σε μεγάλο διάστημα και μετά να δουμε για χολτερ καρδιολόγους.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα κάνε πρώτα το holder ρυθμού για 1-2 μέρες που είναι κανονική εξέταση και ξέρεις ότι έχει και σωστές μετρήσεις και δες μετά τι θα σου πει ο καρδιολόγος.

Αν σου πει ότι όλα είναι οκ μάλλον δεν υπάρχει λόγος να πάρεις το ρολόι

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι παράλογο αυτό που λες. Αλλωστε ειδα κάπου στα 60ε ειναι το χολτερ, πάνω κάτω το ίδιο με ενα ρολοϊ στα χρήματα που έθεσα σα μπατζετ.

Επεξ/σία από a_f_a
Δημοσ.
26 minutes ago, a_f_a said:

Πολύ καλή προταση!! Ευχαριστώ! Μάλλον αυτό θα πάρω.

Σωστός για καρδιολόγο/Χολτερ. Παντως σε ΗΚΓ που έκανα σε τσεκ-απ πριν 1 μηνα είχα 85 παλμους, το ανεφερα στο καρδιολόγο που το έκανα, αλλα΄εκεινος είπε οτι με με αυτά που βλέπει όλα οκ.
Και ο παθολόγος μου, ειπε για χολτερ αλλά να το δουμε πρωτα ίσως με μια τετοια συσκευή να το παρακολουθήσουμε σε μεγάλο διάστημα και μετά να δουμε για χολτερ καρδιολόγους.

Δεν ειναι ολες οι καρδιες παντου το ιδιο,η απλα βαση ηλικιας..Σε καποιους χτυπαει πιο γρηγορα σε ηρεμια σε αλλους οχι τοσο..Το θεμα ειναι να δει ο γιατρος αν εχεις σκαμπενεβασματα ,σε ηρεμια εκει που εισαι 70 να σου πεταει για λιγο 100 ενω δεν κανεις κατι

εκει θες holder,να δει και τι γινεται οταν κοιμασαι

Ειχα και εγω καποτε αρυθμιες η υψηλους παλμους,τελικα ηταν απο την μεγαλη καταναλγωση καφεινης που επινα συνεχεια

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Δεν ειναι παράλογο αυτό που λες. Αλλωστε ειδα κάπου στα 60ε ειναι το χολτερ, πάνω κάτω το ίδιο με ενα ρολοϊ στα χρήματα που έθεσα σα μπατζετ.

Δες μήπως στο καλύπτει και καμιά ασφάλεια

• Thanks 1
Δημοσ.

Το να παρακολουθήσεις την καρδιά σου, χωρίς να έχεις ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει, με ένα μη ιατρικό όργανο είναι τέρμα λάθος. Πήγαινε, λοιπόν, πρώτα σε έναν καρδιολόγο, να σε δει, να σου κάνει εξετάσεις, να δείτε αν είναι φυσιολογική ή όχι η λειτουργία της καρδιάς, και από εκεί και πέρα βλέπεις τι κάνεις με trackers.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για τους αυξημένους παλμούς θα μιλήσεις αρχικά με καρδιολόγο.

ίσως να είναι και φυσιολογικό, υπάρχουν άνθρωποι με 50-60 και άλλοι με 90-100. όλοι μέσα στα όρια είναι. 

Μετά επικουρικά μπορείς να έχεις και tracker. αρκεί να μην δε αγχώνει το να κοίτας τους σφυγμός σου και ανεβαίνουν και άλλο.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...