Titos301 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Πολυ συγκρατημενοι οι εμποροι φετος, απο τεχνολογια δεν χρειαζομουν κατι αμεσα αλλα δεν βρηκα και κατι να πω, να μια ευκαιρια αγορασετο Σε ρουχα που ηθελα δεν υπηρχε καμια προαφορα, ολες ηταν κοροιδια για τον καταναλωτη οποτε δεν πηρα τιποτα
nickol-us Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Αυτο που λεει ο φιλος ο απο πανω για λειτουργικα εξοδα και υπαλληλους δεν ισχυει..Αυτο παει με τον ογκο πωλησεων..μπορει να εχει μικροτερο κερδος και πολυ περισσοτερες πωλησεις και να βγαλει και περισσοτερα ..Ιδιαιτερα σε αυτα τα μαγαζια εχουν το budget να παρουν μεγαλους ογκους εμπορευματος με μικροτερο κερδος και περισσοτερες πωλησεις Δεν αναφέρομαι στον αριθμό των υπαλλήλων. Το ίδια λειτουργικά έξοδα έχει ένα τεράστιο μαγαζί-βιτρίνα στο κέντρο, με ένα μαγαζάκι-αποθήκη κρυμμένο σε ένα στένο μιας γ-δ περιοχής που πουλάει μέσω σκρουτζ; Επίσης αναφέρομαι σε προϊόντα επίσημης ή όχι εισαγωγής που έχουν τα εν λόγω καταστήματα, οι τιμές τους είναι σκοτωμένες από κεντρικές ευρωπαϊκές αποθήκες, ο τρόπος εισαγωγής τους μπορούν να φέρουν μειωμένο φπα κλπ... νομίζω όλοι καταλαβαίνουν τι λέω. 9 λεπτά πριν, SOCRATIS1000 είπε Το black friday στην ελλαδα ειναι μια καταστροφη...Ειναι η γιορτη των πολυκαταστηματων και των μεγαλων αλυσιδων που εχουν καλες διαφημισεις να πιασουν κοτσο τον χαζο πολιτη[ναι ειμαστε χαζοι].... Όχι δεν είμαστε χαζοί, τουλάχιστον όχι όλοι όπως νομίζεις. Σε κάθε περίοδο εκπτώσεων οφείλεις να έχεις κάνει έρευνα αγοράς για να κάνεις πετυχημένες αγορές. Το ίδιο ισχύει και για την bf. Ναι παρασύρεταιι αρκετός κόσμος, με τόση διαφήμιση που γίνεται το βρίσκω λογικό. Υπάρχουν πραγματικές εκπτώσεις, κάποιες μάλιστα σημαντικές, δε το αμφισβητεί κανείς νομίζω. Επίσης θα σου πω οτι κοντά στα χλωρά, ποτίζονται και τα ξερά. Η διαφήμιση της bf βγάζει τον κόσμο στον δρόμο όπως σωστά είπες, που θα μπει και στο μικρό μαγαζί, το οποίο δεν έχει πληρώσει στάλα διαφήμισης. Δε χρειάζεται να είναι κάτι άσπρο ή μαύρο, υπάρχουν και ενδιάμεσες διαβαθμίσεις
satsok2 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Κοίταζα τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις στο σκρουτζ. Στη 2η γραμμή πχ. Οπου μου κίνησε την περιέργεια ο κάδος και κοίταξα γράφημα τιμής.
Αντώνης Τ. Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Το πρόβλημα ξεκινάει από τις εναρμονισμένες πρακτικές. Δεν μιλάμε για προσφορές ανά αλυσίδα αλλά για προσφορές προμηθευτών, ίδιες τιμές σε όλους για να μην μείνει κάποια αλυσίδα δυσαρεστημένη. Δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δεν υπάρχει αντιπαράθεση, δεν βγαίνουν πραγματικές προσφορές. Μαύρη Παρασκευή αντάξια του ονόματος της ήταν η πρώτη, όπου η μακαρίτισσα Mediamarkt ειχε πιάσει τους άλλους στον ύπνο. Τόσο πολύ που της δημιουργήθηκε πρόβλημα από κάποιους προμηθευτές. από εκεί και μετά έγινε μαύρη εβδομάδα, μαύρος μήνας, μαύρη είναι η τύχη μας γενικά γιατί κανείς δεν έχει μπολς να πάει κόντρα στους προμηθευτές. 2
tarantules Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Κι εγώ αν ήμουν έμπορος , από τη στιγμή που θα μπορούσα να διώχνω το εμπόρευμα σε κανονικές τιμές βαφτίζοντάς τες "προσφορές" και δεν θα μου έμενε καθόλου σαν στοκ , θα συνέχιζα την ίδια επιτυχημένη τακτική.Όταν συνειδητοποιήσετε οτι το πρόβλημα δεν είναι οι έμποροι αλλά ο ίδιος ο καταναλωτής με τη συμπεριφορά του , τότε ίσως και να δείτε προσφορά με την κανονική σημασία της λέξης.Διαχρονικά , τις καλύτερες προσφορές τις έχω πετύχει όλως τυχαίως εκτός γιορτών , black Friday κλπ.Απλά θέλει υπομονή και να ξέρεις τι ζητάς.
notist Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Αντώνης Τ. είπε Το πρόβλημα ξεκινάει από τις εναρμονισμένες πρακτικές. Δεν μιλάμε για προσφορές ανά αλυσίδα αλλά για προσφορές προμηθευτών, ίδιες τιμές σε όλους για να μην μείνει κάποια αλυσίδα δυσαρεστημένη. Δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δεν υπάρχει αντιπαράθεση, δεν βγαίνουν πραγματικές προσφορές. Μαύρη Παρασκευή αντάξια του ονόματος της ήταν η πρώτη, όπου η μακαρίτισσα Mediamarkt ειχε πιάσει τους άλλους στον ύπνο. Τόσο πολύ που της δημιουργήθηκε πρόβλημα από κάποιους προμηθευτές. από εκεί και μετά έγινε μαύρη εβδομάδα, μαύρος μήνας, μαύρη είναι η τύχη μας γενικά γιατί κανείς δεν έχει μπολς να πάει κόντρα στους προμηθευτές. Ακριβώς έτσι. Εγώ πήρα ένα daikin 9αρι κλιματιστικό που το ήθελα για το παιδικό δωμάτιο. 669€ το είχαν και το κατέβασαν όλοι μα όλοι στα 499€ με την τοποθέτηση. Εντάξει 220€ δεν είναι λίγα. Αυτό σχετικά με την πρακτικές. Στα δε ρούχα η απάτη. Η νούμερα ανύπαρκτα η έκπτωση 40-50% σε χρώματα σχέδια που δεν φεύγουν. Στο about you έχω βάλει στα αγαπημένα ένα φουσκωτό μπουφάν μαύρο Tommy για τον γιο μου και ένα ζευγάρι new balance για την κόρη. 5% έκπτωση στην black week τρομάρα τους και όφελος 10€ στο μπουφάν και 6€ στα παπούτσια. Ααα τώρα το άλλαξαν σε cyber weekend με 10% στο μπουφάν χαχαχαχαχα 1
atypicalcoder Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, tarantules είπε Κι εγώ αν ήμουν έμπορος , από τη στιγμή που θα μπορούσα να διώχνω το εμπόρευμα σε κανονικές τιμές βαφτίζοντάς τες "προσφορές" και δεν θα μου έμενε καθόλου σαν στοκ , θα συνέχιζα την ίδια επιτυχημένη τακτική.Όταν συνειδητοποιήσετε οτι το πρόβλημα δεν είναι οι έμποροι αλλά ο ίδιος ο καταναλωτής με τη συμπεριφορά του , τότε ίσως και να δείτε προσφορά με την κανονική σημασία της λέξης.Διαχρονικά , τις καλύτερες προσφορές τις έχω πετύχει όλως τυχαίως εκτός γιορτών , black Friday κλπ.Απλά θέλει υπομονή και να ξέρεις τι ζητάς. Δεν ισχύει αυτό. Καλά ο καταναλωτής είναι σπάταλος αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα καταστήματα για την κοροιδια τους.
tarantules Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 56 minutes ago, atypicalcoder said: Δεν ισχύει αυτό. Καλά ο καταναλωτής είναι σπάταλος αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα καταστήματα για την κοροιδια τους. Όταν δεν πατάνε το πόδι τους στα μαγαζιά οι καταναλωτές με αποτέλεσμα οι έμποροι να τρώνε το όποιο στοκ στη μάπα τους , την επόμενη φορά θα το σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα για τις τιμές που θα βάλουν.Ξέρω φίλο που είναι κολητός με έμπορο , και βγάζει τις νέες παραλαβές ρούχων λίγο πριν τις εκπτώσεις , τις πάει στην υπόγα και φέρνει πάνω οτι παλιομοδίτικο στοκ του έχει ξεμείνει , κάνει και μια "έκπτωση" και όσοι βρίσκουν νούμερο το παίρνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.Και όταν τον ρωτάς γιατί δεν βάζει τις καινούριες παραλαβές σε προσφορά σου λέει βλάκας δεν είμαι.Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου και ξεστοκάρω τη σαβούρα που έχω μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια.Για να μην πάταγε κανένας στο μαγαζί του και να μην είχε να πληρώσει το ρεύμα του και θα σου έλεγα εγώ τι θα έκανε. 1
Titos301 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, tarantules είπε Όταν δεν πατάνε το πόδι τους στα μαγαζιά οι καταναλωτές με αποτέλεσμα οι έμποροι να τρώνε το όποιο στοκ στη μάπα τους , την επόμενη φορά θα το σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα για τις τιμές που θα βάλουν.Ξέρω φίλο που είναι κολητός με έμπορο , και βγάζει τις νέες παραλαβές ρούχων λίγο πριν τις εκπτώσεις , τις πάει στην υπόγα και φέρνει πάνω οτι παλιομοδίτικο στοκ του έχει ξεμείνει , κάνει και μια "έκπτωση" και όσοι βρίσκουν νούμερο το παίρνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.Και όταν τον ρωτάς γιατί δεν βάζει τις καινούριες παραλαβές σε προσφορά σου λέει βλάκας δεν είμαι.Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου και ξεστοκάρω τη σαβούρα που έχω μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια.Για να μην πάταγε κανένας στο μαγαζί του και να μην είχε να πληρώσει το ρεύμα του και θα σου έλεγα εγώ τι θα έκανε. μα η black friday αυτο ειναι, ξεστοκαρισμα προιοντων σε χαμηλες τιμες, φυσικα και δεν ειναι εκπτωσεις στην νεα συλλογη 4
tarantules Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 1 minute ago, Titos301 said: μα η black friday αυτο ειναι, ξεστοκαρισμα προιοντων σε χαμηλες τιμες, φυσικα και δεν ειναι εκπτωσεις στην νεα συλλογη εγώ δεν το βλέπω έτσι
michael92 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, tarantules είπε Όταν δεν πατάνε το πόδι τους στα μαγαζιά οι καταναλωτές με αποτέλεσμα οι έμποροι να τρώνε το όποιο στοκ στη μάπα τους , την επόμενη φορά θα το σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα για τις τιμές που θα βάλουν.Ξέρω φίλο που είναι κολητός με έμπορο , και βγάζει τις νέες παραλαβές ρούχων λίγο πριν τις εκπτώσεις , τις πάει στην υπόγα και φέρνει πάνω οτι παλιομοδίτικο στοκ του έχει ξεμείνει , κάνει και μια "έκπτωση" και όσοι βρίσκουν νούμερο το παίρνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.Και όταν τον ρωτάς γιατί δεν βάζει τις καινούριες παραλαβές σε προσφορά σου λέει βλάκας δεν είμαι.Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου και ξεστοκάρω τη σαβούρα που έχω μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια.Για να μην πάταγε κανένας στο μαγαζί του και να μην είχε να πληρώσει το ρεύμα του και θα σου έλεγα εγώ τι θα έκανε. Δεν μου ακούγεται παράλογο. Εξάλλου για ρούχα μιλάμε. Δεν έχει σημασία αν είναι 1-2 χρόνια στην αποθήκη.
atypicalcoder Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Τι να πω ρε παιδιά εγώ δεν έχω αγοράσει ποτέ bf αν και τις πρώτες χρονιές μπήκα στον πειρασμό. Πλέον έχω καταλάβει ότι όχι μόνο blackfriday αλλά και γιορτές / περιόδους εκπ΄τωσεων ανεβάζουν λίγο πριν τις τιμές για να δείχνουν προσφορά. Πλέον αποφεύγω να αγοράζω τέτοιες περιόδους.
d_gkal Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Προσωπικα δε βρήκα τίποτα της προκοπής να αγοράσω. Ήθελα ψυγείο (έχω 60cm αλλά ΑΝ έβρισκα καλή προσφορα σε 70-80 θα έπαιρνα), σκούπα στοκ, παιδικό καθισμα αυτοκινήτου. Τίποτα δε βρήκα
atypicalcoder Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 13 λεπτά πριν, tarantules είπε Όταν δεν πατάνε το πόδι τους στα μαγαζιά οι καταναλωτές με αποτέλεσμα οι έμποροι να τρώνε το όποιο στοκ στη μάπα τους , την επόμενη φορά θα το σκεφτούν διπλά και τρίδιπλα για τις τιμές που θα βάλουν.Ξέρω φίλο που είναι κολητός με έμπορο , και βγάζει τις νέες παραλαβές ρούχων λίγο πριν τις εκπτώσεις , τις πάει στην υπόγα και φέρνει πάνω οτι παλιομοδίτικο στοκ του έχει ξεμείνει , κάνει και μια "έκπτωση" και όσοι βρίσκουν νούμερο το παίρνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.Και όταν τον ρωτάς γιατί δεν βάζει τις καινούριες παραλαβές σε προσφορά σου λέει βλάκας δεν είμαι.Μια χαρά κάνω τη δουλειά μου και ξεστοκάρω τη σαβούρα που έχω μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια.Για να μην πάταγε κανένας στο μαγαζί του και να μην είχε να πληρώσει το ρεύμα του και θα σου έλεγα εγώ τι θα έκανε. Αυτό με τα ρούχα/παπούτσια άλλη φάση. Αγοράζει ο κόσμος 50 ευρώ tshirt και μου λέει "ναι αλλά εσυ που το πήρες 5 ευρώ σε 6 μήνες θα σου έχει ξεβάψει". Λες και αυτός θα το κρατήσει πάνω από 1-2 χρόνια.
Rebelos2018 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι αν κάποιος αναζητούσε κάτι στοχευμένα και δεν επηρεαζόταν από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και την επίκτητη ανάγκη για αγορά του "ό,τι να 'ναι", στην φετινή black μπόρεσε να βρει καλές εκπτώσεις. Υ.Γ. Τα πιο ποιοτικά τισερτ που κρατάνε μες τα χρόνια είναι τα (παλιά) fruit of the loom και τα Minerva. Αλλά δύσκολα βρίσκεις τέτοια πια. Έχω ένα μαύρο μπλουζάκι minerva και είναι σαν να το πήρα ψες Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2023 από Rebelos2018 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα