Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, 

χρειαζομαι την αποψη σας για επιλογη επεξεργαστη με τον οποιο θα χτισω το συστημα μου. Εχω καταληξει σε αυτη την καρτα. Ψάχνω εναν "ευκολα κρυο" επεξεργαστη με ψυκτρα αερα ή liquid. Δεν θελω να ακουω τους ανεμιστηρες να γυριζουν full speed, με ενοχλει. Τι μου προτεινετε; Το to budget για τον συνδιασμο απο 300 μεχρι 600 ευρω, ας ειναι και προηγουμενης γενιας AMD ή Intel δεν με απασχολει.

Ευχαριστω! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, tzic said:

Καλημερα, 

χρειαζομαι την αποψη σας για επιλογη επεξεργαστη με τον οποιο θα χτισω το συστημα μου. Εχω καταληξει σε αυτη την καρτα. Ψάχνω εναν "ευκολα κρυο" επεξεργαστη με ψυκτρα αερα ή liquid. Δεν θελω να ακουω τους ανεμιστηρες να γυριζουν full speed, με ενοχλει. Τι μου προτεινετε; Το to budget για τον συνδιασμο απο 300 μεχρι 600 ευρω, ας ειναι και προηγουμενης γενιας AMD ή Intel δεν με απασχολει.

Ευχαριστω! 

Ram?Τροφοδοτικό?

Αν και δεν είναι ο δροσεροτερος μάλλον ο 7800x3d είναι καλό match.

Εάν ομως θες την απόλυτη ησυχία κοιτάς για 7600/7700 (non x) που καταναλώνουν/ζεσταίνοντας ελάχιστα.

Υ.γ Από την άλλη βέβαια τον θόρυβο δεν θα τον γλιτώσεις λόγο της 7900xt, οπότε ίσως δεν έχει νόημα να πας σε "ήσυχο/ψυχρό" επεξεργαστή.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.

Για μια τέτοια κάρτα ο 7800x3d μου φαίνεται κι εμένα μια χαρά. Σε intel και ο 13600k δεν θα είναι καθόλου άσχημος. Απλά το 300-600 με προβληματίζει εφόσον μιλάμε και για ήσυχο σύστημα. Το τροφοδοτικό και η ψύκτρα θα παίξουν μεγάλο ρόλο σε αυτό, και όλο μαζί το πακέτο πάει μακριά σε χρήματα. Όταν μπει ο op θα μας διαφωτίσει.  

Δημοσ.

Όταν λες μπάτζετ 300-600 εννοείς για cpu mobo και ψύκτρα  προφανώς.

300 - 600 Επεξεργαστης και ψυκτρα

Υ.γ Από την άλλη βέβαια τον θόρυβο δεν θα τον γλιτώσεις λόγο της 7900xt, οπότε ίσως δεν έχει νόημα να πας σε "ήσυχο/ψυχρό" επεξεργαστή.

Υπαρχει καποια αντιστοιχη καρτα πιο αθορυβη;

Σε intel και ο 13600k δεν θα είναι καθόλου άσχημος.

13600 ειναι Ι5 σωστα;

Δημοσ.
1 hour ago, tzavardin said:

Για μια τέτοια κάρτα ο 7800x3d μου φαίνεται κι εμένα μια χαρά. Σε intel και ο 13600k δεν θα είναι καθόλου άσχημος. Απλά το 300-600 με προβληματίζει εφόσον μιλάμε και για ήσυχο σύστημα. Το τροφοδοτικό και η ψύκτρα θα παίξουν μεγάλο ρόλο σε αυτό, και όλο μαζί το πακέτο πάει μακριά σε χρήματα. Όταν μπει ο op θα μας διαφωτίσει.  

O 13600k εφόσων υπάρχει ο 14600k στα ίδια χρήματα δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Από εκεί και πέρα, εάν συζητάμε για καταναλώσεις/θερμοκρασιες ο 14600k πιθανότατα τραβάει περισσότερα watt από 7800x3d.

Θα ναι λίγο καλύτερος σε multiththread usage, αλλά θα ναι χειρότερος σε gaming.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους φίλους για AMD-Ryzen-7-7800X3D - Skroutz εδώ – 350 € (εφόσον μιλάμε για gaming).

Εάν θέλεις προτάσεις για ψύξη παρακάτω. 

CoolerMaster MasterLiquid 360 ATMOS - Skroutz εδώ – 188 € (Review εδώ)

Εναλλακτικά και με λιγότερο κόστος

Be Quiet Dark Rock Pro 5 - Skroutz εδώ – 110 € (Review εδώ).

Αναφορικά με την κατανάλωση όπως είπε ο φίλος @topos ο 14600k πιθανότατα τραβάει λίγα παραπάνω watt από τον 7800x3d (αλλά σε ειδικές περιπτώσεις μόνο).

Κατανάλωση σε ισχύ 14600k: 

• Processor Base Power 125 W
  • Maximum Turbo Power 181 W

Κατανάλωση σε ισχύ 7800X3D: 

• TDP: Thermal Design Power 120 W
  • PPT: Package Power Tracking 162 W
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

O 13600k εφόσων υπάρχει ο 14600k στα ίδια χρήματα δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Από εκεί και πέρα, εάν συζητάμε για καταναλώσεις/θερμοκρασιες ο 14600k πιθανότατα τραβάει περισσότερα watt από 7800x3d.

Θα ναι λίγο καλύτερος σε multiththread usage, αλλά θα ναι χειρότερος σε gaming.

Aν  και προσανατολιζομαι στον 7700 που ειπε ο φιλος παραπανω, τον 7800x3d πως τον ψυχω; Και με ποιο Motherboard συνδιαζετε καλα;

4 λεπτά πριν, JPaxilleas είπε

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους φίλους για AMD-Ryzen-7-7800X3D - Skroutz εδώ – 350 € (εφόσον μιλάμε για gaming).

Εάν θέλεις προτάσεις για ψύξη παρακάτω. 

CoolerMaster MasterLiquid 360 ATMOS - Skroutz εδώ – 188 € (Review εδώ)

Εναλλακτικά και με λιγότερο κόστος

Be Quiet Dark Rock Pro 5 - Skroutz εδώ – 110 € (Review εδώ).

Αναφορικά με την κατανάλωση όπως είπε ο φίλος @topos ο 14600k πιθανότατα τραβάει λίγα παραπάνω watt από τον 7800x3d (αλλά σε ειδικές περιπτώσεις μόνο).

Κατανάλωση σε ισχύ 14600k: 

• Processor Base Power 125 W
  • Maximum Turbo Power 181 W

Κατανάλωση σε ισχύ 7800X3D: 

• TDP: Thermal Design Power 120 W
  • PPT: Package Power Tracking 162 W

Ευχαριστω για την απαντηση. Διαβαζω για τον 7700 οτι δεν εχει κανενα θεμα θερμοκρασιας. Θελω να ρωτησω, εχει τοσο μεγαλη διαφορα το 7800X3D απο τον 7700; Δηλαδη με μια καρτα RX 7800 XT 16GB GDDR6 ειναι μεγαλες οι διαφορες στην ασαποδοση; Ή για τον μεσο χρηστη δεν κανει καποια σημαντικη δαφορα;

• Like 1
Δημοσ.

Οι προτεινόμενες λύσεις παραπάνω αφορούν τη ψύξη του επεξεργαστή.

Για μητρική χρειάζεσαι οποιαδήποτε που υποστηρίζει αυτά τα Chipsets: A620, X670E, X670, B650E, B650. 

Υπάρχουν πολλές μητρικές που υποστηρίζουν τον 7700. Το ποια θα επιλέξεις είναι συνάρτηση του τι θέλεις από τη μητρική, εάν θέλεις να έχει συγκεκριμένα χαρακηριστικά, πόσα χρήματα θα διαθέσεις κ.λπ.

Εάν μιλάμε για μια απλή μητρική με τα βασικά και μας αναφέρεις το εύρος τιμών που θέλεις να κινηθείς, τότε υπάρχουν πολλοί φίλοι εδώ που μπορούν να σου προτείνουν λύσεις (ο καθένας βάσει της εμπειρίας τους, αφού δεν είναι δυνατό να γνωρίζει κάποιος όλες τις μητρικές για κάθε εταιρεία).  

18 λεπτά πριν, tzic είπε

Aν  και προσανατολιζομαι στον 7700 που ειπε ο φιλος παραπανω, τον 7800x3d πως τον ψυχω; Και με ποιο Motherboard συνδιαζετε καλα;

Ευχαριστω για την απαντηση. Διαβαζω για τον 7700 οτι δεν εχει κανενα θεμα θερμοκρασιας. Θελω να ρωτησω, εχει τοσο μεγαλη διαφορα το 7800X3D απο τον 7700; Δηλαδη με μια καρτα RX 7800 XT 16GB GDDR6 ειναι μεγαλες οι διαφορες στην ασαποδοση; Ή για τον μεσο χρηστη δεν κανει καποια σημαντικη δαφορα;

Όπως το είπες. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ 7800X3D και 7700 (οπότε δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά).

• 15.79% περίπου ταχύτερος
  • 64MB περισσότερη L3 cache
  • 55 Watt περισσότερη κατανάλωση απο τον 7700 και 15 Watt από τον 7700Χ
Δημοσ.

Κοίτα εαν θέλεις "ήσυχο" PC, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πέρα από την ψύξη του επεξεργαστή τον θόρυβο που θα βγάζουν οι υπόλοιποι ανεμιστήρες(π.χ του κουτιού/της κάρτας γραφικών κτλ).

Σε επίπεδα λοιπόν 7900xt(αυτήν δεν έχεις πει ότι θα πάρεις?) την περισσότερη φασαρία θα την κάνει η κάρτα γραφικών( η συγκεκριμένη πιάνει τα ~330watt εάν δεν κάνω λαθος-), οπότε το τι θόρυβο θα βγάλει το cpu(από 65 έως 170watt) δεν έχει τόση σημασία(τουλαχιστων για αυτής της κατηγορίας watt και πάντα με καλή αεροψυκτρα/υδροψυξη)

Σε αυτής της κατηγορίας τιμών θα υπέθετα πως κάποια καλή υλοποίηση της 4070ti με 3 fan θα ήταν πιο ήσυχη από την 7900xt.Ομοια και για το ζευγάρι 4070/7800xt.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, @topos είπε

Κοίτα εαν θέλεις "ήσυχο" PC, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου πέρα από την ψύξη του επεξεργαστή τον θόρυβο που θα βγάζουν οι υπόλοιποι ανεμιστήρες(π.χ του κουτιού/της κάρτας γραφικών κτλ).

Σε επίπεδα λοιπόν 7900xt(αυτήν δεν έχεις πει ότι θα πάρεις?) την περισσότερη φασαρία θα την κάνει η κάρτα γραφικών( η συγκεκριμένη πιάνει τα ~330watt εάν δεν κάνω λαθος-), οπότε το τι θόρυβο θα βγάλει το cpu(από 65 έως 170watt) δεν έχει τόση σημασία(τουλαχιστων για αυτής της κατηγορίας watt και πάντα με καλή αεροψυκτρα/υδροψυξη)

Σε αυτής της κατηγορίας τιμών θα υπέθετα πως κάποια καλή υλοποίηση της 4070ti με 3 fan θα ήταν πιο ήσυχη από την 7900xt.Ομοια και για το ζευγάρι 4070/7800xt.

Βλεπω και αυτη RX 7800 XT 16GB GDDR6 σε συνδιασμο με τον 7700. Υποθετω οτι παλι η διαφορες μεταξυ 7900 χτ και 7800 χτ ειναι μικρςε για τον μεσο χρηστη; Τωρα εχω GTX 1660ti σε i5 4570

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...