Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, music_lover είπε

Βρε μια χαρά ξέρουμε και αναγνωρίζουμε τα καλά και τα κακα τους απλά είναι πολλά τα λεφτά που ζητάνε σε σχέση με τις ίντσες τους και σου παραδίδουν και κατώτερο προϊόν σε σχέση με μια αντίστοιχης τεχνολογίας τηλεόραση. Ακόμα και σε HDR έχουν μέσο όρο 400 nits φωτεινότητα που είναι αστεία σε σύγκριση με μια OLED τηλεόραση. Και όπως και να το κάνουμε η έλλειψη επεξεργαστή εικόνας αρκεί για να αποδείξεις ότι υστερούν στην απεικόνιση video.

Για να καταλάβεις καλύτερα εγώ μιλάω για τα πλεονεκτήματα της OLED απέναντι στις IPS και για το γεγονός ότι με μπάρες θα είσαι σχεδόν πάντα, ότι φορμάτ και να διαλέξεις.

1 λεπτό πριν, Jts είπε

Εγώ λέω ότι το αποτέλεσμα σε μια αντίστοιχη τηλεόραση είναι αρκετά καλύτερο, στα μάτια μου εμφανές.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι κακή, αν εσύ θεωρείς ότι είναι εξίσου καλή με τηλεόραση και δεν μπορείς να δεις την διαφορά, μπράβο σου αλλά και αντικειμενικά να το δεις με μετρήσεις έχουν μεγάλη διαφορά.

Εγώ προσωπικά την καταλαβαίνω+ το μέγεθος που είναι και το πιο εύκολο να αντιληφθείς.

Τα μεγαλύτερα panel είναι και πιο φωτεινά.

Παιδιά υπέρ των OLED είναι ότι λέω. Επειδή έκανε αναφορά ο φίλος στις μπάρες που θα πρέπει να έχει δεξιά αριστερά.

Επεξ/σία από Armoral
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Arkin είπε

Η μια στις 10 εχουν 16:9 αναλογια ταινιες οι περισσοτερες ειναι 2:40:1 που ειναι 21:9 η 2:35:1. Καποτε εβγαιναν 16:9 ταινιες τωρα με το imax κατι πανε να κανουν παλι σε αυτη την αναλογια στις ταινιες. Για το ppi ετσι ειναι αλλα μιλαμε για monitor εγω εχω 34αρι στα 80-90 εκατοστα και στο gaming απλα ειναι οτι καλυτερο μιας και εφυγα απο 55αρα που ειχα στα 2.5 μετρα και απλα δεν καμια σχεση. Για αυτο λεω οτι αλλο η τηλεοραση και αλλο το monitor. Για ταινιες σειρες προτεινω τηλεοραση για gaming productivity surfing το monitor δεν εχει αντιπαλο ισως και για αυτο τα βαρανε στις τιμες τοσο πολυ. Βλεπω απο του χρονου να βρισκουμε σιγα σιγα στα 500 ευρω oled 34αρια οποτε θα γινει η μεταβαση προς τα εκει σιγα σιγα. Οι 42" 16:9 ειναι απλα πολυ μεγαλη για να το εχουμε για monitor ειδικα εφοσον καθομαστε σε γραφειο κοντα στα 70-90 εκατοστα. Ειχα 55αρα παλιοτερα και εχω και τωρα μια 42αρα στο ιδιο δωματιο που εχω να την ανοιξω πολλα χρονια απο οταν εμαθα με το monitor στο γραφειο.

Δεν διαφωνώ στα περισσότερα, έχει και τα καλά της, το είπα άλλωστε ότι δεν κάνω αναφορά στα θετικά της γιατί αυτά τα ξέρουν όλοι. Εγώ προσωπικά όμως από μια οθόνη θέλω καλή all around χρήση (ειδικά από ένα monitor που κοστίζει τόσα πολλά έχω και μεγαλύτερες απαιτήσεις) που σημαίνει θέλω και επεξεργασία κειμένου, ξεκούραστη ανάγνωση ιστοσελίδων κτλ κτλ. Μισώ τις IPS και VA περισσότερο, μη κοιτάς που δεν γράφω για αυτές, θα χρειαστεί όμως να γράψω εγκυκλοπαίδεια κατηγορώντας τες και δεν θέλω χαχα 

Δεν είπα ποτέ ότι είναι λάθος επιλογή, ίσα ίσα είναι κορυφαία στο είδος της αλλά με τα κουσούρια της και στο ρεζουμέ δεν είναι για όλους.

7 λεπτά πριν, Armoral είπε

Για να καταλάβεις καλύτερα εγώ μιλάω για τα πλεονεκτήματα της OLED απέναντι στις IPS και για το γεγονός ότι με μπάρες θα είσαι σχεδόν πάντα, ότι φορμάτ και να διαλέξεις.

Παιδιά υπέρ των OLED είναι ότι λέω. Επειδή έκανε αναφορά ο φίλος στις μπάρες που θα πρέπει να έχει δεξιά αριστερά.

Όχι, εγώ πάλι στο μυαλό μου είχα OLED TV vs OLED Dell. Δεν βάζω στην ίδια ζυγαριά IPS, είναι αδύνατο όμως κοστίζουν πολύ λιγότερα και είναι πολύ καλές και σε gaming και σε εργασία.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, music_lover είπε

Δεν διαφωνώ στα περισσότερα, έχει και τα καλά της, το είπα άλλωστε ότι δεν κάνω αναφορά στα θετικά της γιατί αυτά τα ξέρουν όλοι. Εγώ προσωπικά όμως από μια οθόνη θέλω καλή all around χρήση (ειδικά από ένα monitor που κοστίζει τόσα πολλά έχω και μεγαλύτερες απαιτήσεις) που σημαίνει θέλω και επεξεργασία κειμένου, ξεκούραστη ανάγνωση ιστοσελίδων κτλ κτλ. Μισώ τις IPS και VA περισσότερο, μη κοιτάς που δεν γράφω για αυτές, θα χρειαστεί όμως να γράψω εγκυκλοπαίδεια κατηγορώντας τες και δεν θέλω χαχα 

Δεν είπα ποτέ ότι είναι λάθος επιλογή, ίσα ίσα είναι κορυφαία στο είδος της αλλά με τα κουσούρια της και στο ρεζουμέ δεν είναι για όλους.

Αρχικα συμφωνουμε οτι ειναι πανακριβη ακομα και στα 849 συγκριτικα με την 42αρα oled στα 649 οπως εχω πει niche κατηγορια και τις βαρανε στα αυτια και οποιος θελει. Ερχομενος απο plasma επειτα va samsung μετα ips και τωρα va εχοντας και κινητο με amoled 10 χρονια ομως μπορω να πω οτι το καθε panel εχει τα καλα και τα κακα κανενα δεν ειναι τελειο. Αντιθεση oled χρωματα oled+ips τιμια αντιθεση με λιγο φως απο πισω va ειναι αψογα και σε αντιθεση response oled+ips ξεκουραστη σε θεαση θα εβαζα πρωτα plasma μετα va+ips και τελος oled. Γενικα τα κλασικα clouding ghosting υπαρχει και σε ips και σε va αλλα ειναι καθαρα τυχη και οι περισσοτεροι δεν τα βλεπουμε σε καθημερινη χρηση περα απο κανενα πολυ σκοτεινο σκηνικο και το ghosting εξαφανιζεται με σωστο overdrive. Στις oled απο την αλλη φοβαμαι το burn in μιας και δουλευω το moitor 10 ωρες τουλαχιστον τη μερα και για surfing αρκετα και το μονιμο burn in καραδοκει ακομα και σημερα και το θεωρω ρισκο. Γενικα συζητηση ενος αλλου θεματος η καθε τεχνολογια ειναι καλη για συγκεκριμενα πραγματα με τις oled να ειναι οι πιο εντυπωσιακες λογο αντιθεσης+χρωμα επειτα va και τελος ips μιας και το μαυρο γκρι που εχουν δεν βοηθαει πολυ αν και σε χρωματα ειναι αψογες. Και προφανως αλλες απαιτησεις εχεις απο ενα va τον 400 ευρω αλλες απο ενα oled monitor τον 850 ευρω εκει το παραμικρο αρνητικο θα το κρινεις πολυ πιο απαιτητικα απο λιγο ghosting σε ενα va. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Armoral είπε

Καταλαβαίνω αλλά σαν ταινιόφιλος που θεωρώ ιεροσυλία την παρακολούθηση ταινιών σε monitor, εφόσον δεν είναι η μοναδική επιλογή, πιστεύω το ότι οι ταινίες στην συγκεκριμένη είναι καλύτερες από Ips δεν πρέπει να θεωρηθεί σημαντικό κριτήριο επιλογής για την οθόνη.

Ε θεωρώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όσοι θα πάρουν οθόνη 850€ θα έχουν και μια αξιοπρεπή τηλεόραση για τις ταινίες.

Ακόμα και κάποιες QLED τηλεοράσεις είναι προτιμότερες για ταινίες.

Επεξ/σία από Jts
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αρχικα συμφωνουμε οτι ειναι πανακριβη ακομα και στα 849 συγκριτικα με την 42αρα oled στα 649 οπως εχω πει niche κατηγορια και τις βαρανε στα αυτια και οποιος θελει. Ερχομενος απο plasma επειτα va samsung μετα ips και τωρα va εχοντας και κινητο με amoled 10 χρονια ομως μπορω να πω οτι το καθε panel εχει τα καλα και τα κακα κανενα δεν ειναι τελειο. Αντιθεση oled χρωματα oled+ips τιμια αντιθεση με λιγο φως απο πισω va ειναι αψογα και σε αντιθεση response oled+ips ξεκουραστη σε θεαση θα εβαζα πρωτα plasma μετα va+ips και τελος oled. Γενικα τα κλασικα clouding ghosting υπαρχει και σε ips και σε va αλλα ειναι καθαρα τυχη και οι περισσοτεροι δεν τα βλεπουμε σε καθημερινη χρηση περα απο κανενα πολυ σκοτεινο σκηνικο και το ghosting εξαφανιζεται με σωστο overdrive. Στις oled απο την αλλη φοβαμαι το burn in μιας και δουλευω το moitor 10 ωρες τουλαχιστον τη μερα και για surfing αρκετα και το μονιμο burn in καραδοκει ακομα και σημερα και το θεωρω ρισκο. Γενικα συζητηση ενος αλλου θεματος η καθε τεχνολογια ειναι καλη για συγκεκριμενα πραγματα με τις oled να ειναι οι πιο εντυπωσιακες λογο αντιθεσης+χρωμα επειτα va και τελος ips μιας και το μαυρο γκρι που εχουν δεν βοηθαει πολυ αν και σε χρωματα ειναι αψογες. Και προφανως αλλες απαιτησεις εχεις απο ενα va τον 400 ευρω αλλες απο ενα oled monitor τον 850 ευρω εκει το παραμικρο αρνητικο θα το κρινεις πολυ πιο απαιτητικα απο λιγο ghosting σε ενα va. 

Νομίζω ότι συμφωνούμε απόλυτα.

4 λεπτά πριν, Jts είπε

Καταλαβαίνω αλλά σαν ταινιόφιλος που θεωρώ ιεροσυλία την παρακολούθηση ταινιών σε monitor, εφόσον δεν είναι η μοναδική επιλογή, πιστεύω το ότι οι ταινίες στην συγκεκριμένη είναι καλύτερες από Ips δεν πρέπει να θεωρηθεί σημαντικό κριτήριο επιλογής για την οθόνη.

Ε θεωρώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όσοι θα πάρουν οθόνη 850€ θα έχουν και μια αξιοπρεπή τηλεόραση για τις ταινίες.

Μας έκανε μεγάλη ζημιά η OLED τεχνολογία.. εγώ να φανταστείς κρατάω από το 2015 την DELL U2515h (ips,60hz) γιατί δεν θέλω να δώσω λεφτά σε IPS και VA αλλά δεν βρίσκω και ένα OLED monitor σε normal τιμή ενώ και η τεχνολογία mini led έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Βλέπω να κρατάω την U2515h μέχρι να καεί τελείως 🤣

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Jts είπε

Ε καλά τώρα πάει αλλού το πράγμα. Κάποιος που χρειάζεται Monitor στο PC ultrawide κανένα πρόβλημα δε θα έχει με την παρακολούθηση ταινιών στη συγκεκριμένη της προσφοράς. Αυτό είναι το συμπέρασμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, music_lover είπε

Νομίζω ότι συμφωνούμε απόλυτα.

Μας έκανε μεγάλη ζημιά η OLED τεχνολογία.. εγώ να φανταστείς κρατάω από το 2015 την DELL U2515h (ips,60hz) γιατί δεν θέλω να δώσω λεφτά σε IPS και VA αλλά δεν βρίσκω και ένα OLED monitor σε normal τιμή ενώ και η τεχνολογία mini led έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Βλέπω να κρατάω την U2515h μέχρι να καεί τελείως 🤣

Έρχονται πολλές qd oled σε mainstream διαστάσεις το 2024 οπότε αναμένεται τρελός ανταγωνισμός, λογικά του χρόνου black Friday οι τιμές θα είναι αρκετά καλές.

Σίγουρα όχι φτηνές αλλά σίγουρα όχι πλέον τόσο niche. 

Επεξ/σία από Jts
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μακάρι..αν και, αν λέω, φέτος,  έβγαινε σε τιμή black friday η Dell G3223Q θα την έκανα την αμαρτία μου αλλά δεν εδέησε η Dell να την προσφέρει, 750 ευρώ είναι πολλά που ζητάει η συγκεκριμένη. Μέχρι 600 ευρώ θα έδινα για 32άρι,4k,IPS,144hz..ούτε ευρώ παραπάνω αν και πάλι πολλά του είναι. Ούτε καν ένα HDR 600 της προκοπής δεν προσφέρουν (με εξαίρεση την G3223Q αλλά είπαμε, 7,5k και..edge-lit (μπλιάχ), μερικά dimming zones παραπάνω βρε αδελφέ, τίποτα, τσίπιδες, κρατήστε τες, θα περιμένουμε.

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1
Δημοσ.

Σημειωση τον Ιανουριο θα κυκλοφορησουν ΗΠΑ πρωτα λογικα και μετα εδω 2 καινουργιες QD-OLED  η Alienware AW3225QF  32 '' 240Hz 4Κ

και η αλλη 27 '' 2Κ 360Hz QD-OLED η Alienware AW2725DF.Θα εχουν επιτελους hdmi2.1 και ισως και display port 2.0 λεω εγω...για κατοχους nVdia ας ελπισουμε να ξαναβαλουν το Gsync Ultimate γιατι πλεονε χουνε ξαφανιστει σχεδον οι οθονες με αυτο.

Τιμες δεν γνωριζω

Παιδια επισης στο γερμανικο Dell εχει βγει ηδη το Aurora 16.

Καλο ειναι να εχετε το νου σας σε οτι καινουργιο ερχεται πριν επιλεξετε καποια προσφορα.Αν εχετε ατομο στη Γερμανια αξιζει να παρετε απο εκει το desktop και καλυτερη τιμη και το διαμορφωνεις οπως θες εσυ το τροφοδοτικο καρτας επεξργαστη σου δινει επιλογες.Βγαζουν προσφορα εδω 5000 ευρω παλια μοντελα ειναι για να τα φανε στο κεφαλι η dell στην Ελλαδα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, loulidis είπε

Καλο ειναι να εχετε το νου σας σε οτι καινουργιο ερχεται πριν επιλεξετε καποια προσφορα.Αν εχετε ατομο στη Γερμανια αξιζει να παρετε απο εκει το desktop και καλυτερη τιμη και το διαμορφωνεις οπως θες εσυ το τροφοδοτικο καρτας επεξργαστη σου δινει επιλογες.Βγαζουν προσφορα εδω 5000 ευρω παλια μοντελα ειναι για να τα φανε στο κεφαλι η dell στην Ελλαδα.

Η dell Γερμανιας δεν στελνει φανταζομαι Ελλαδα.

Μπορει αραγε κανεις να παραγγειλει κανεις με εταιρεια που σου παρεχει γερμανικη διευθυνση; Ξερετε καποια αξιοπιστη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, bmarga0 είπε

Η dell Γερμανιας δεν στελνει φανταζομαι Ελλαδα.

Μπορει αραγε κανεις να παραγγειλει κανεις με εταιρεια που σου παρεχει γερμανικη διευθυνση; Ξερετε καποια αξιοπιστη;

Δε στελνει Ελλαδα οχι.Αλλα πιστεψε με οσο περιεργο και αν ακουγεται σε συμφερει να πας Γερμανια διακοπες 3 μερες να παρεις το μηχανημα και να γυρισεις.ΜΟυ πουλνε 5000 και πανω το aurora 15 με 4090 13 γενιας ιντελ.

3700 στο black friday aurora 16 4090  intel 14ης γενιας.....και κουμπων=μενα πανω οτι επιλεξεις εσυ τουλαχισοτν απο τις επιλογες που σου δινει μνημες τετοια..δε καταλαβα παντως τι εννοεις που σου παρεχει Γερμανικη διευθηνση

Επεξ/σία από loulidis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...