Προς το περιεχόμενο

Black Friday @ Dell Exclusive Stores [2023] Εκπτώσεις εως και - 49%

Tasos_Kaim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έχει συζητηθεί στο παρελθόν στο εδώ forum και αναφέρθηκε από χρήση που ενδιαφέρθηκε να την πάρει ότι έχει 3 έτη. 3 έτη δίνει και η LG από όσο έχω διαβάσει. Οπότε όχι, δεν είμαι 100% σίγουρος.

Έχεις μια πηγή 4k πχ blu-ray disc και βλέπεις σε οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης = χαμηλότερη ποιότητα απεικόνισης+μαύρες μπάρες.

Όταν βλέπω μπάρες αριστερά δεξιά θυμάμαι τις CRT τηλεοράσεις 🙃 δεν μπορώ.

Δεν υπάρχουν στα OLED monitor αυτά. Στην 42C2 άνετα ρυθμίζω να παίζει σε ultrawide custom ανάλυση και δε φαίνεται τίποτα πάνω κάτω.

Δεν έχει σχέση με το φωτισμό που θα βλέπεις στα κοινά Monitor αυτό που φαντάζεσαι με τις μπάρες. Είναι αόρατες.

Επεξ/σία από Armoral
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, music_lover είπε

Έχει συζητηθεί στο παρελθόν στο εδώ forum και αναφέρθηκε από χρήση που ενδιαφέρθηκε να την πάρει ότι έχει 3 έτη. 3 έτη δίνει και η LG από όσο έχω διαβάσει. Οπότε όχι, δεν είμαι 100% σίγουρος.

Έχεις μια πηγή 4k πχ blu-ray disc και βλέπεις σε οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης = χαμηλότερη ποιότητα απεικόνισης+μαύρες μπάρες.

Όταν βλέπω μπάρες αριστερά δεξιά θυμάμαι τις CRT τηλεοράσεις 🙃 δεν μπορώ.

Δεν ισχύει αυτό με τις μπάρες. Ίσα ίσα μιας και όλες οι ταινίες είναι 21:9 αναλογία γεμίζει όλη η οθόνη. Μπάρες έχεις σε 16:9 οθόνες. Προσωπικά και στις σειρές κάνω stretching και δεν έχω ούτε εκει μπάρες. Και η εικόνα 4k αρχείων υποδειγματικη. Το ppi μιας 34αρας είναι 110 ενώ μιας 4K 65αρας πολύ μικρότερο ουτε 68 δεν ειναι οπότε και στην ανάλυση πάλι πολύ καλύτερη ευκρίνεια έχεις στην 34αρα λόγο του διπλάσιου ppi.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1

50 λεπτά πριν, Armoral είπε

Δεν υπάρχουν στα OLED monitor αυτά. Στην 42C2 άνετα ρυθμίζω να παίζει σε ultrawide custom ανάλυση και δε φαίνεται τίποτα πάνω κάτω.

Δεν έχει σχέση με το φωτισμό που θα βλέπεις στα κοινά Monitor αυτό που φαντάζεσαι με τις μπάρες. Είναι αόρατες.

Γνωρίζω πολύ καλά τι μπορούν να κάνουν οι oled. Μέχρι τώρα έχω αγοράσει 3 μοντέλα με το πρώτο το 2016. Το θέμα είναι πως χάνεις διαθέσιμο χώρο από την οθόνη. Οι 34 ιντσες γίνονται..28 επειδή αναπαράγουν μαύρο. Μην ξεχνάς πόσα πολλά χρήματα έδωσες και τι ζητάς από ένα κορυφαίο monitor..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, music_lover είπε

OLED οθόνη και δεν μπορείς να δεις σωστά μια 4k ταινία λόγω ανάλυσης και ultra wide aspect ratio. Καλές χρυσές οι 34αρες αλλά αυστηρά για PC gaming. Ούτε καν κονσόλα μπορείς να συνδέσεις σωστά χωρίς να δεις μαύρες μπάρες αριστερά δεξιά. 240  cd/m² sdr φωτεινότητα είναι αστείο, κλείνεις παντζούρια για να δεις την ημέρα, μέτριο text clarity λόγω τριγωνικού rgb οπότε ούτε για δουλειά γραφείου κάνει ευκρινή απεικόνιση, 10bit/100hz over dp και 10bit/60hz over HDMI το οποίο HDMI στην έκδοση v2.1 είναι άφαντο στη συγκεκριμένη. Και μετά τα 3 χρόνια εγγύησης της Dell για burn -in κάνεις τον σταυρό σου..δεν γράφω τα θετικά, αυτά τα ξέρουν όλοι, στις λεπτομέρειες κρύβεται η ουσία.

Neeeext! 

Υ.Γ. 2023 και οι IPS οθόνες εξακολουθούν να είναι ελκυστικότερες, τραγικό.

Οι Ips είναι καλύτερες μόνο για δουλειές γραφείου είναι.

Αυτό που λες για την φωτεινότητα ισχύει μόνο αν έχεις κάνα παράθυρο χωρίς σκίαστρο ακριβώς πίσω ή πολύ δυνατό φως σε κακή γωνία, αν και δεν έχω το συγκεκριμένο έχω το 27αρι με WOLED panel.

Η οθόνη είναι καθαρά για gaming. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταινίες αλλά μια καλή 4k tv είναι κλάσεις ανώτερη για πολλούς λόγους, που δεν χρειάζεται να αναλυθούν εδώ.

Επεξ/σία από Jts

7 λεπτά πριν, Jts είπε

Αυτό που λες για την φωτεινότητα ισχύει μόνο αν έχεις κάνα παράθυρο χωρίς σκίαστρο ακριβώς πίσω ή πολύ δυνατό φως σε κακή γωνία, αν και δεν έχω το συγκεκριμένο έχω το 27αρι με WOLED panel.

Η οθόνη είναι καθαρά για gaming. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ταινίες αλλά μια καλή 4k tv είναι κλάσεις ανώτερη για πολλούς λόγους, που δεν χρειάζεται να αναλυθούν εδώ.

Μια χαρά είναι σου λέω. Και στην ips μπορεί να μην έχεις το θέμα με τις αντανακλάσεις την ημέρα που αναγκαστικά υπάρχει στις OLED αλλά όταν βλέπεις ταινιούλα και πέφτουν τα φώτα, διακρίνεις ένα μαύρο φωτεινό όπως έλεγε και ο Λάζαρος στη γνωστή σειρά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Armoral είπε

Μια χαρά είναι σου λέω.

Ο εχθρός του καλού το καλύτερο 🤣. Είναι καλύτερο το αποτέλεσμα σε τηλεοράσεις γιατί έχουν επεξεργαστή σχεδιασμένο για ακριβώς αυτό το λόγο ενώ τα μόνιτορ όχι.

Δεν λέω ότι θα είναι χάλια στο monitor η ταινία.

Μην προσθέσω και τα θέματα των windows με το HDR και τα 24frames(ξεχωριστά προβλήματα) και το κάνω ακόμα χειρότερο ;)

Επεξ/σία από Jts

47 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν ισχύει αυτό με τις μπάρες. Ίσα ίσα μιας και όλες οι ταινίες είναι 21:9 αναλογία γεμίζει όλη η οθόνη. Μπάρες έχεις σε 16:9 οθόνες. Προσωπικά και στις σειρές κάνω stretching και δεν έχω ούτε εκει μπάρες. Και η εικόνα 4k αρχείων υποδειγματικη. Το ppi μιας 34αρας είναι 110 ενώ μιας 4K 65αρας πολύ μικρότερο ουτε 68 δεν ειναι οπότε και στην ανάλυση πάλι πολύ καλύτερη ευκρίνεια έχεις στην 34αρα λόγο του διπλάσιου ppi.

Οι περισσότερες 4k ταινίες και 4k τηλεοράσεις έχουν αναλογία 16:9 αλλά άσχετα με αυτό, για να γίνει σωστό stretching από μια οθόνη μεσολαβεί ένας σοβαρός επεξεργαστής εικόνας που υπάρχει σε κάθε OLED τηλεόραση και αναλαμβάνει να κάνει σωστά αυτή την δουλειά. Δεν ξέρω να υπάρχει κανένας σοβαρός επεξεργαστής εικόνας στην οθόνη της Dell, οπότε αμφιβάλω για την ποιότητα του streching που κάνει. Όσον αφορά τα PPI, ένας σκέτος αριθμός δεν λέει τίποτα γιατί η ποιότητα απεικόνισης τους στο ανθρώπινο  μάτι επηρεάζεται σε συνάρτηση με την απόσταση θέασης. Έτσι μια 4k OLED τηλεόραση 65 ιντσών στα 3 μέτρα έχει την ίδια απόδοση με μια 34 στο 1 μέτρο, χοντρικά.

Εν κατακλείδι και στο δια ταύτα, εγώ προσωπικά αντι για αυτήν την Dell θα αγόραζα με κλειστά τα μάτια μια 42άρα OLED τηλεόραση οποιαδήποτε μάρκας. Και αν κάποτε κυκλοφορήσουν 4k OLED PC monitors στις 32 ίντσες θα κάνω πάρτυ με δεκάδες καλεσμένους 🤪

2 λεπτά πριν, Jts είπε

Ο εχθρός του καλού το καλύτερο 🤣. Είναι καλύτερο το αποτέλεσμα σε τηλεοράσεις γιατί έχουν επεξεργαστή σχεδιασμένο για ακριβώς αυτό το λόγο ενώ τα μόνιτορ όχι.

Δεν λέω ότι θα είναι χάλια στο monitor η ταινία.

Μην προσθέσω και τα θέματα των windows με το HDR και τα 24frames(ξεχωριστά προβλήματα) και το κάνω ακόμα χειρότερο ;)

Δηλαδή εγώ στην OLED δεν ξέρω τι βλέπω, δεν είχα ποτέ IPS ή VA και νομίζω ότι παίζει οκ.

18 λεπτά πριν, Jts είπε

Μα είπα σε προγενέστερο post πως είναι ιδανική για PC gaming..δεν είναι όμως μια all around οθόνη την οποία χρυσοπληρώνεις. Όσον αφορά την φωτεινότητα, αν είναι να κλείνω πατζούρια για να δω σωστά την μέρα να μου λείπει το βύσσινο. Εδώ εγώ με την LG G1 που αντικειμενικά είναι φωτεινότερη και σε μια ηλιόλουστη ημέρα κατεβάζω στόρι..και δεν θα κατεβάσεις με την Dell?

4 λεπτά πριν, music_lover είπε

Οι περισσότερες 4k ταινίες και 4k τηλεοράσεις έχουν αναλογία 16:9 αλλά άσχετα με αυτό, για να γίνει σωστό stretching από μια οθόνη μεσολαβεί ένας σοβαρός επεξεργαστής εικόνας που υπάρχει σε κάθε OLED τηλεόραση και αναλαμβάνει να κάνει σωστά αυτή την δουλειά. Δεν ξέρω να υπάρχει κανένας σοβαρός επεξεργαστής εικόνας στην οθόνη της Dell, οπότε αμφιβάλω για την ποιότητα του streching που κάνει. Όσον αφορά τα PPI, ένας σκέτος αριθμός δεν λέει τίποτα γιατί η ποιότητα απεικόνισης τους στο ανθρώπινο  μάτι επηρεάζεται σε συνάρτηση με την απόσταση θέασης. Έτσι μια 4k OLED τηλεόραση 65 ιντσών στα 3 μέτρα έχει την ίδια απόδοση με μια 34 στο 1 μέτρο, χοντρικά.

Εν κατακλείδι και στο δια ταύτα, εγώ προσωπικά αντι για αυτήν την Dell θα αγόραζα με κλειστά τα μάτια μια 42άρα OLED τηλεόραση οποιαδήποτε μάρκας. Και αν κάποτε κυκλοφορήσουν 4k OLED PC monitors στις 32 ίντσες θα κάνω πάρτυ με δεκάδες καλεσμένους 🤪

Η μια στις 10 εχουν 16:9 αναλογια ταινιες οι περισσοτερες ειναι 2:40:1 που ειναι 21:9 η 2:35:1. Καποτε εβγαιναν 16:9 ταινιες τωρα με το imax κατι πανε να κανουν παλι σε αυτη την αναλογια στις ταινιες. Για το ppi ετσι ειναι αλλα μιλαμε για monitor εγω εχω 34αρι στα 80-90 εκατοστα και στο gaming απλα ειναι οτι καλυτερο μιας και εφυγα απο 55αρα που ειχα στα 2.5 μετρα και απλα δεν καμια σχεση. Για αυτο λεω οτι αλλο η τηλεοραση και αλλο το monitor. Για ταινιες σειρες προτεινω τηλεοραση για gaming productivity surfing το monitor δεν εχει αντιπαλο ισως και για αυτο τα βαρανε στις τιμες τοσο πολυ. Βλεπω απο του χρονου να βρισκουμε σιγα σιγα στα 500 ευρω oled 34αρια οποτε θα γινει η μεταβαση προς τα εκει σιγα σιγα. Οι 42" 16:9 ειναι απλα πολυ μεγαλη για να το εχουμε για monitor ειδικα εφοσον καθομαστε σε γραφειο κοντα στα 70-90 εκατοστα. Ειχα 55αρα παλιοτερα και εχω και τωρα μια 42αρα στο ιδιο δωματιο που εχω να την ανοιξω πολλα χρονια απο οταν εμαθα με το monitor στο γραφειο.

• Like 2

3 λεπτά πριν, Armoral είπε

Δηλαδή εγώ στην OLED δεν ξέρω τι βλέπω, δεν είχα ποτέ IPS ή VA και νομίζω ότι παίζει οκ.

Βρε μια χαρά ξέρουμε και αναγνωρίζουμε τα καλά και τα κακα τους απλά είναι πολλά τα λεφτά που ζητάνε σε σχέση με τις ίντσες τους και σου παραδίδουν και κατώτερο προϊόν σε σχέση με μια αντίστοιχης τεχνολογίας τηλεόραση. Ακόμα και σε HDR έχουν μέσο όρο 400 nits φωτεινότητα που είναι αστεία σε σύγκριση με μια OLED τηλεόραση. Και όπως και να το κάνουμε η έλλειψη επεξεργαστή εικόνας αρκεί για να αποδείξεις ότι υστερούν στην απεικόνιση video.

5 λεπτά πριν, Armoral είπε

Εγώ λέω ότι το αποτέλεσμα σε μια αντίστοιχη τηλεόραση είναι αρκετά καλύτερο, στα μάτια μου εμφανές.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι κακή, αν εσύ θεωρείς ότι είναι εξίσου καλή με τηλεόραση και δεν μπορείς να δεις την διαφορά, μπράβο σου αλλά και αντικειμενικά να το δεις με μετρήσεις έχουν μεγάλη διαφορά.

Εγώ προσωπικά την καταλαβαίνω+ το μέγεθος που είναι και το πιο εύκολο να αντιληφθείς.

Τα μεγαλύτερα panel είναι και πιο φωτεινά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...