Γιάννης Platano Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Από ότι ξέρω οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ένα ενιαίο τιμοκατάλογο για κάθε χειρουργική πράξη που αποζημιώνουν για χειρουργό και αναισθησιολογο. Υπαρχει κάπου αναλυτικά αυτός ο τιμοκατάλογος;
fmarkos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Από ότι ξέρω οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν ένα ενιαίο τιμοκατάλογο για κάθε χειρουργική πράξη που αποζημιώνουν για χειρουργό και αναισθησιολογο. Υπαρχει κάπου αναλυτικά αυτός ο τιμοκατάλογος; Όχι δημοσιευμένη, αν έχεις συμβόλαιο που αποζημιώνεσαι εσύ από την ασφάλεια θα αναφέρει εκεί μέσα τα λεφτά της αμοιβής, αν δεν το βρίσκεις ρώτα τον ασφαλιστή σου. Αν το συμβόλαιο σου καλύπτει τα έξοδα κατευθείαν στο νοσοκομείο τότε δεν έχεις να ασχοληθείς. Από εκεί και πέρα άσχετα με το ποσό που αποζημιώνει η ασφάλεια ο γιατρός μπορεί να σου πει θέλω 10000 η ασφάλεια να σου καλύπτει 4.500 τα υπόλοιπα τα βάζεις από την τσέπη σου. Ακόμα κι αν η ασφάλεια σου καλύπτει τα πάντα και δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι ο γιατρός πάντα μπορεί να σου ζητήσει παραπάνω χρήματα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Ευχαριστώ Δεν αφορά εμένα ευτυχώς αλλά φίλο. Οταν είχα ιδιωτική υπήρχε πίνακας ανά επέμβαση.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Κοιταξα το παλιο μου συμβολαιο Χωριζει τις επεμβασεις σε κατηγοριες αλλα δεν γραφει αμοιβη γιατρου για καθε μια που τις κατατασει σε αυτες τις κατηγοριες αναλυτικα Το ποσοστο που γραφει ειναι για αποζημειωση σε περιπτωση που η επεμβαση γινει σε δημοσιο νοσοκομειο με μεγιστο τα 2000 ευρω 10 ώρες πριν, fredd0 είπε τις γραφει το συμβολαιο σου Αυτος ο πινακας ειναι για μη συμβεβλημενα νοσοκομεια Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
fmarkos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Υπάρχουν δύο ειδών συμβόλαια, το ένα είναι αυτό που πας στα νοσοκομεία με τα οποία είναι συμβεβλημένη η ασφαλιστική, κάνεις ότι έχεις να κάνεις και πληρώνει η ασφαλιστική το νοσοκομείο κατευθείαν, και το άλλο που πληρώνεις εσύ το νοσοκομείο και σε αποζημιώνει η ασφάλεια. Στα δεύτερα συμβόλαια υπάρχει πινακάκι με τα ποσά κάλυψης για να ξέρει ο ασφαλισμένος τι θα πληρώσει. Στα πρώτα δεν υπάρχει αφού η αποζημίωση δίνεται κατευθείαν στο νοσοκομείο από την ασφαλιστική. 1
fredd0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Κοιταξα το παλιο μου συμβολαιο Χωριζει τις επεμβασεις σε κατηγοριες αλλα δεν γραφει αμοιβη γιατρου για καθε μια που τις κατατασει σε αυτες τις κατηγοριες αναλυτικα Το ποσοστο που γραφει ειναι για αποζημειωση σε περιπτωση που η επεμβαση γινει σε δημοσιο νοσοκομειο με μεγιστο τα 2000 ευρω Αυτος ο πινακας ειναι για μη συμβεβλημενα νοσοκομεια στα συμβεβλημενα δεν υπαρχει πινακακι, τουλαχιστον στη δικη μου 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 34 λεπτά πριν, fmarkos είπε Υπάρχουν δύο ειδών συμβόλαια, το ένα είναι αυτό που πας στα νοσοκομεία με τα οποία είναι συμβεβλημένη η ασφαλιστική, κάνεις ότι έχεις να κάνεις και πληρώνει η ασφαλιστική το νοσοκομείο κατευθείαν, και το άλλο που πληρώνεις εσύ το νοσοκομείο και σε αποζημιώνει η ασφάλεια. Στα δεύτερα συμβόλαια υπάρχει πινακάκι με τα ποσά κάλυψης για να ξέρει ο ασφαλισμένος τι θα πληρώσει. Στα πρώτα δεν υπάρχει αφού η αποζημίωση δίνεται κατευθείαν στο νοσοκομείο από την ασφαλιστική. Το θεμα ειιναι ποσα δινει η ασφαλιστικη στον γιατρο και αν αυτος θελει παραπανω
fmarkos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το θεμα ειιναι ποσα δινει η ασφαλιστικη στον γιατρο και αν αυτος θελει παραπανω Εδώ είναι άλλα χωράφια, αν πας στο νοσοκομείο και κάνεις την εγχείρηση με τον γιατρό του νοσοκομείου κανονικά δεν πρέπει να ζητήσει παραπάνω από ότι του δίνει η ασφάλεια, αν πας στο ιατρείο του και σε πάει αυτός στο νοσοκομείο να την κάνεις τότε σου ζητάει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
fredd0 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Το θεμα ειιναι ποσα δινει η ασφαλιστικη στον γιατρο και αν αυτος θελει παραπανω αν πας σε συμβεβλημενο νοσοκομειο, δε δινει τιποτα παραπανω απο τα κοστη που εχει συμφωνησει με το νοσοκομειο. Αν πας σε μη συμβεβλημενο δινει τα ποσα απο το πινακακι που σου εβαλα, αφου φυσικα πας αποδειξεις. Εχει και 5-6 σελιδες λιστα τι ανηκει σε καθε κατηγορια επεμβεσης. Ο γιατρος σε καθε περιπτωση μπορει να ζητησει οτι του κατεβει στο κεφαλι. 100 χιλιαρικα για την επεμβαση. Ολα μαυρα. Αυτο ειναι μεταξυ εσου και του γιατρου. Η ασφαλιστικη πληρωνει οτι εχει συμφωνησει με το συμβεβλημενο, και τον πινακα αν πας οπουδηποτε αλλου και πας αποδειξεις για αποζημιωση. 1
fmarkos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, fredd0 είπε αν πας σε συμβεβλημενο νοσοκομειο, δε δινει τιποτα παραπανω απο τα κοστη που εχει συμφωνησει με το νοσοκομειο. Αν πας σε μη συμβεβλημενο δινει τα ποσα απο το πινακακι που σου εβαλα, αφου φυσικα πας αποδειξεις. Εχει και 5-6 σελιδες λιστα τι ανηκει σε καθε κατηγορια επεμβεσης. Ο γιατρος σε καθε περιπτωση μπορει να ζητησει οτι του κατεβει στο κεφαλι. 100 χιλιαρικα για την επεμβαση. Ολα μαυρα. Αυτο ειναι μεταξυ εσου και του γιατρου. Η ασφαλιστικη πληρωνει οτι εχει συμφωνησει με το συμβεβλημενο, και τον πινακα αν πας οπουδηποτε αλλου και πας αποδειξεις για αποζημιωση. Αυτό που λες είναι υποκατηγορίες της δεύτερης επιλογής που λέω εγώ, υπάρχουν και συμβόλαια που καλύπτουν μόνο συγκεκριμένα νοσοκομεία ή ομίλους και αν πας κάπου άλλου δεν δικαιούσαι κάποια αποζημίωση. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 14 λεπτά πριν, fredd0 είπε αν πας σε συμβεβλημενο νοσοκομειο, δε δινει τιποτα παραπανω απο τα κοστη που εχει συμφωνησει με το νοσοκομειο. Αν πας σε μη συμβεβλημενο δινει τα ποσα απο το πινακακι που σου εβαλα, αφου φυσικα πας αποδειξεις. Εχει και 5-6 σελιδες λιστα τι ανηκει σε καθε κατηγορια επεμβεσης. Ο γιατρος σε καθε περιπτωση μπορει να ζητησει οτι του κατεβει στο κεφαλι. 100 χιλιαρικα για την επεμβαση. Ολα μαυρα. Αυτο ειναι μεταξυ εσου και του γιατρου. Η ασφαλιστικη πληρωνει οτι εχει συμφωνησει με το συμβεβλημενο, και τον πινακα αν πας οπουδηποτε αλλου και πας αποδειξεις για αποζημιωση. Αυτο ακριβως... Αν για παραδειγμα ο γιατρος θελει 2000 και η ασφαλιστικη του δινει 1500 δεν ειναι υποχρεωμνεος να το πει ? Εκανα 4 χειρουργεια και πληρωσα μονο το 10% που ηταν η συμμετοχη μου καθως και την ετησια απαλλαγη (300 ευρω) Το ιδιο και η γυναικα μου σε χειρουργειο στο κεφαλι που κοστισε 38000 ευρω 5 λεπτά πριν, fmarkos είπε Αυτό που λες είναι υποκατηγορίες της δεύτερης επιλογής που λέω εγώ, υπάρχουν και συμβόλαια που καλύπτουν μόνο συγκεκριμένα νοσοκομεία ή ομίλους και αν πας κάπου άλλου δεν δικαιούσαι κάποια αποζημίωση. Η εχεις μεγαλυτερη συμετοχη
fmarkos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτο ακριβως... Αν για παραδειγμα ο γιατρος θελει 2000 και η ασφαλιστικη του δινει 1500 δεν ειναι υποχρεωμνεος να το πει ? Εκανα 4 χειρουργεια και πληρωσα μονο το 10% που ηταν η συμμετοχη μου καθως και την ετησια απαλλαγη (300 ευρω) Το ιδιο και η γυναικα μου σε χειρουργειο στο κεφαλι που κοστισε 38000 ευρω Η εχεις μεγαλυτερη συμετοχη Όχι δεν σε καλύπτουν καθόλου, δες για παράδειγμα το συμβόλαιο easy της nn για να καταλάβεις τι σου λέω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, fmarkos είπε Όχι δεν σε καλύπτουν καθόλου, δες για παράδειγμα το συμβόλαιο easy της nn για να καταλάβεις τι σου λέω. Εξαρταται απο την εταιρεια Εγω μιλαω για την Ευρωπαικη Πιστη που ειχα. με ομαδικο συμβολαιο Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Γιάννης Platano
SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Το συμβολαιο σου μπορει να λεει οτι πχ για μια μεσαια επεμβαση καλυπτει εως 5.000€. Το νοσοκομειο μπορει να εχει συμβαση για την μεσαια επεμβαση που θες να κανεις 2.000€ με τους γιατρους, οποτε η ασφαλεια θα πληρωσει 2.000€. Αν ο γιατρος πει οτι θελει 2.500€, θα πρεπει να καλυψεις εσυ τα 500€, ασχετως οτι η ασφαλεια καλυπτει εως 5.000€. Βρεθηκα σε τετοια περιπτωση, ο ασφαλιστης με διαβεβαιωνε οτι η ασφαλεια θα καλυψει ολα τα λεφτα, αλλα @@. Εβαλα τη διαφορα απο την τσεπη μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα