savvas15 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Λοιπόν, έχω ένα χωραφάκι το οποιο νοίκιαζα, ο ενοικιαστής αποδείχθηκε λαμόγιο, και μετά από πολύ κόπο κατάφερα και τον έδιωξα, του χάρισα και κάποια ενοίκια. Το θέμα ποιο είναι, μέσα στο χωράφι έχει αφήσει διαφορα εργαλεία, είτε ως αντίποινα, γιατί του πήρα το χωράφι, είτε γιατί δεν έχει που να τα πάει Η φάση είναι ότι λόγο αυτόν τον εργαλείων δεν μπορώ να νοικιάσω το χωράφι, δεν μπορώ να το οργώσω, στην ουσία δηλαδή το χωράφι το έχει σαν αποθήκη αυτός. Εγω έχω χάσει το περυσινό το ενοίκιο θα χάσω και το φετινό. Ολη αυτή η ιστορία έχει 1,5 χρόνο, του έχω μιλήσει 500 φορες να τα πάρει και κάνει το κορόιδο, θα τα πάρω,θα τα πάρω και πάει λέγοντας. Τι μπορώ να κάνω τώρα εγώ? Μπορώ να τα πετάξω έξω από το χωράφι η θα βρω το μπελά μου? Θα πει πως του τα χαλασα. Να βάλω δικηγόρο να του κάνω μήνυση?
fredd0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 12 λεπτά πριν, savvas15 είπε Λοιπόν, έχω ένα χωραφάκι το οποιο νοίκιαζα, ο ενοικιαστής αποδείχθηκε λαμόγιο, και μετά από πολύ κόπο κατάφερα και τον έδιωξα, του χάρισα και κάποια ενοίκια. Το θέμα ποιο είναι, μέσα στο χωράφι έχει αφήσει διαφορα εργαλεία, είτε ως αντίποινα, γιατί του πήρα το χωράφι, είτε γιατί δεν έχει που να τα πάει Η φάση είναι ότι λόγο αυτόν τον εργαλείων δεν μπορώ να νοικιάσω το χωράφι, δεν μπορώ να το οργώσω, στην ουσία δηλαδή το χωράφι το έχει σαν αποθήκη αυτός. Εγω έχω χάσει το περυσινό το ενοίκιο θα χάσω και το φετινό. Ολη αυτή η ιστορία έχει 1,5 χρόνο, του έχω μιλήσει 500 φορες να τα πάρει και κάνει το κορόιδο, θα τα πάρω,θα τα πάρω και πάει λέγοντας. Τι μπορώ να κάνω τώρα εγώ? Μπορώ να τα πετάξω έξω από το χωράφι η θα βρω το μπελά μου? Θα πει πως του τα χαλασα. Να βάλω δικηγόρο να του κάνω μήνυση? δινεις 100 ευρω για εξωδικο, γεια σας εχετε καποια προσωπικα σας αντικειμενα στο χωραφι μου, εχετε και 30 μερες να τα παρετε η πανε σκραπ. 1
fmarkos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2023 Από την στιγμή που το χωράφι είναι δικό σου και δεν υπάρχει ενοικιαστήριο κάντα ό,τι θες. Μπορείς να τα πουλήσεις, μπορείς να τα πετάξεις να τα βγάλεις στην άκρη, ότι γουστάρεις. Το να του στείλεις εξώδικο που λέει ο φίλος πιο κάνω συμαίνει ότι αναγνωρίζεις πως του ανοίγουν. Από την στιγμή που δεν έχει μεριμνύσει εδώ και 1,5 χρόνο να τα πάρει πλέων δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω τους. Η νομική διορία που δίνεται από την στιγμή που έφυγε από το χωράφι είναι 6 μήνες. Μετά από αυτό έχεις δικαίωμα ακόμα και να τα οικιοποιηθείς. Ρώτα και ένα δικηγόρο να είσαι 100% σίγουρος, από εμπειρία σε παρόμοια περίπτωση πάντος, ο ιδιοκτήτης με συμβουλή νομικού κράτησε τα πράγματα σε αποθήκη για 6 μήνες και μετά τα πέταξε (αφορά έξωση από διαμέρισμα αλλά σε κάθε περίπτωση το νομικό πλαίσιο είναι το ίδιο).
savvas15 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Να είστε καλά παιδιά για της απαντήσεις σας Οπως και να έχει θα ρωτήσω δικηγόρο για να είμαι 100% σίγουρος Προτινεις πάντως να μην στείλω εξώδικο? Να πω την αμαρτία μου αυτό ήθελα να κάνω, να τα πετάξω k ας κόψει το λαιμό του. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για αρκετά μεγάλα εργαλεία και χρειάζεται τρακτέρ για να μετακινηθούν, Τρακτέρ εγώ δεν έχω, και οποιον ρώτησα που έχει τρακτέρ δεν έρχεται φοβούμενος μην μπλέξει. Αν ισχύει 100% αυτό που γραφεις για το εξάμηνο θα φωνάξω γύφτο να τα πάρει. Μιλάμε για αρκετούς τόνους σιδερα. Την ίδια ώρα θα έρθει ο γύφτος
fmarkos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, savvas15 είπε Να είστε καλά παιδιά για της απαντήσεις σας Οπως και να έχει θα ρωτήσω δικηγόρο για να είμαι 100% σίγουρος Προτινεις πάντως να μην στείλω εξώδικο? Να πω την αμαρτία μου αυτό ήθελα να κάνω, να τα πετάξω k ας κόψει το λαιμό του. Το θέμα είναι ότι μιλάμε για αρκετά μεγάλα εργαλεία και χρειάζεται τρακτέρ για να μετακινηθούν, Τρακτέρ εγώ δεν έχω, και οποιον ρώτησα που έχει τρακτέρ δεν έρχεται φοβούμενος μην μπλέξει. Αν ισχύει 100% αυτό που γραφεις για το εξάμηνο θα φωνάξω γύφτο να τα πάρει. Μιλάμε για αρκετούς τόνους σιδερα. Την ίδια ώρα θα έρθει ο γύφτος Αν κάνει την χαζομάρα και δεν τα πάρει και τελικά τα πετάξεις, αν κάνει την μεγαλύτερη χαζομαρα και πάει δικαστικά για να αποζημιωθεί, θα του τραβήξεις και μια αγωγή δώρο να σου πληρώσει τα ενοίκια για 1,5 χρόνο που είχε κάνει παράνομη κατάληψη στο χωράφι σου. Το εξάμηνο αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια, έχω την εντύπωση πως ισχύει ακόμα, σε κάθε περίπτωση για να είσαι 1000% σίγουρος ρώτα έναν δικηγόρο.
savvas15 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε τα εκλεψαν.... Πίστεψε με το σκέφτηκα.δεν είναι τόσο απλό όμως. μιλάμε για βαριά μηχανήματα που χρειάζεται τρακτέρ για να τα πάρεις. τρακτέρ δεν έχω, k οποιον ρώτησα δεν έρχεται, μικρή κοινωνία βλέπεις και φοβούνται μη μπλέξουν
savvas15 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Αυτή τη στιγμή όχι. Δεν το έχω νοικιασμένο το χωράφι εδώ k 1,5 χρόνο. Αν εννοείς από τον προηγούμενο, έχει λήξει εδώ k 1,5 χρόνο γιαυτο και τον διωξαμε.Aν εννοείς αν είχε λήξει το ενοικιαστήριο με τον προηγούμενο και πέρασε σε αοριστου χρόνου. πάλι όχι. Aυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, το χωράφι είναι άσπαρτο πάνω από 1,5 χρόνο
Ukforthemoment Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, savvas15 είπε Αυτή τη στιγμή όχι. Δεν το έχω νοικιασμένο το χωράφι εδώ k 1,5 χρόνο. Αν εννοείς από τον προηγούμενο, έχει λήξει εδώ k 1,5 χρόνο γιαυτο και τον διωξαμε.Aν εννοείς αν είχε λήξει το ενοικιαστήριο με τον προηγούμενο και πέρασε σε αοριστου χρόνου. πάλι όχι. Aυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, το χωράφι είναι άσπαρτο πάνω από 1,5 χρόνο Aν υπήρχε ενοικιαστήριο που έληξε 1,5 χρόνο και δεν τα έχει πάρει τα πράγματα του μάλλον πρέπει να τα ξεχάσει.Ρωτα δικηγόρο .
vamvakoolas Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 9 hours ago, fmarkos said: Από την στιγμή που το χωράφι είναι δικό σου και δεν υπάρχει ενοικιαστήριο κάντα ό,τι θες. Μπορείς να τα πουλήσεις, μπορείς να τα πετάξεις να τα βγάλεις στην άκρη, ότι γουστάρεις. Το να του στείλεις εξώδικο που λέει ο φίλος πιο κάνω συμαίνει ότι αναγνωρίζεις πως του ανοίγουν. Από την στιγμή που δεν έχει μεριμνύσει εδώ και 1,5 χρόνο να τα πάρει πλέων δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω τους. Η νομική διορία που δίνεται από την στιγμή που έφυγε από το χωράφι είναι 6 μήνες. Μετά από αυτό έχεις δικαίωμα ακόμα και να τα οικιοποιηθείς. Ρώτα και ένα δικηγόρο να είσαι 100% σίγουρος, από εμπειρία σε παρόμοια περίπτωση πάντος, ο ιδιοκτήτης με συμβουλή νομικού κράτησε τα πράγματα σε αποθήκη για 6 μήνες και μετά τα πέταξε (αφορά έξωση από διαμέρισμα αλλά σε κάθε περίπτωση το νομικό πλαίσιο είναι το ίδιο). ΤΟ νομικο πλαισιο ειναι οντως αυτο ωστοσο η αλλη πλευρα μπορει να ισχυριστει οτι ο ιδιοκτητης οικοπεδου τα...εκλεψε. Κατα τη ταπεινη μου γνωμη ειναι ενημερωση του ΑΤ της περιοχης (επισκεψη στον ΑΞ.ΥΠ) καταχωρηση στο βιβλιο συμβαντων->περιμενεις 6 μηνες->πεταμα (για να εχεις το κεφαλι σου υσηχο). Αν τωρα θες να προχωρησεις με πεταμα, ισως μπλεξεις με αυτοδικιες, εκδικησεις κτλ (δε ξερεις τι κυκλοφορει εκει εξω) 1
p8denu Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε ποια περιοχή είναι το χωραφι; καλό θα είναι να ρωτήσεις ένα δικηγόρο πρώτα αλλά απο τη στιγμή που δεν υπάρχει ενοικιαστήριο και τα πράγματα είναι στο χωραφι σου 1.5χρονο τα κανεις ότι θέλεις πούλησε τα να βγάλεις τα σπασμένα φώναξε έναν που μαζεύει σίδερα να έρθει να τα πάρει Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από p8denu
vagos789 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Με δεδομενο οτι τα μηχανηματα ειναι εκει πανω απο 1 χρονο... Προσωπικα θα τον επαιρνα τηλ και θα του εδινα τελεσιγραφο, πχ 10 εργασιμες μερες,αν περασουν οι 10 μερες θεωρω οτι δεν τα θες πια. Γιατι να πληρωνω εγω εξωδικα και να καταγραφονται στοιχεια σε ΑΤ κτλ οταν ο αλλος πεταει χαρταετο;
tutuyo Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ποια μηχάνηματα; Δεν είδα τίποτα, πέρασε ένας ανακύκλωτης ομάδας της Ρόμα και τα πηρε Αντίστοιχη περίπτωση είχα σε διαμέρισμα που νοικιαζα, έφυγε μαύρη νύχτα ο νοικιαρης, μου έφαγε και 2-3 ενοίκια, πήρε όλα τα πράγματα του και μου άφησε πεσκέσι διάφορα στο μπαλκόνι Αφού προσπάθησα αρκετές φορές να επικοινωνήσω μαζί του ανεπιτυχώς, δυστυχώς πολύ δυστυχώς πέρασε ένας ανακύκλωτης οπαδός της Ρόμα και τα ανακυκλώσε Δεν είδα τίποτα 😀 Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από tutuyo
gokuthelegend Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Αν υπάρχουν τίποτα Ρομά στην περιοχή σου που μαζεύουν παλιά πράγματα, πες τους να έρθουν να τα πάρουν "διακριτικά μια νύχτα". Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από gokuthelegend
Προτεινόμενες αναρτήσεις